Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Υφ. Παιδείας: Η κυβέρνηση δίνει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Δημοσίευση: 27/06/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Βρέθηκα πάλι   στην Θράκη, για δεύτερη φορά μέσα σε 25 μέρες. Σκοπός της επίσκεψής μου ήταν  να διευθετηθεί το θέμα που είχε προκύψει με την στέγαση του τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο. Συνομίλησα με τις πρυτανικές αρχές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και τη δημοτική αρχή του Διδυμοτείχου.

Ευχαριστώ θερμά και τις δύο πλευρές για την πολύ καλή και εποικοδομητική διάθεση που επέδειξαν στις συζητήσεις που είχαμε. Σύντομα θα περάσουμε στη φάση της υλοποίησης. Άλλωστε ο στόχος δημιουργίας Τμήματος Ψυχολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και στο Διδυμότειχο είναι κοινός και για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και για το Δήμο Διδυμοτείχου.

Παρά την επιθυμία της κυβέρνησης να λειτουργήσει το τμήμα από το Σεπτέμβριο του 2021, έπρεπε να το αναβάλλουμε για το 2022 προκειμένου να υπάρξει συμφωνία των δύο πλευρών σε όλα τα σημεία λειτουργίας του νέου τμήματος.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να βοηθήσει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο να αναπτυχθεί περαιτέρω. Η κυβέρνηση δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη της Θράκης και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου.

Άγγελος Συρίγος, υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων

Σχόλια (3)

 
Ανάπτυξη όλων των περιφερειακών ΑΕΙ σε 2 ή 3 πόλεις
27 Ιουν 2021 16:58

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο μπορεί να καλύψει τη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία, με όλες τις πανεπιστημιακές σχολές συγκεντρωμένες σε 3 ή 4 πόλεις (πχ. Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Κομοτηνή).

Η μόνη λογική λύση για τα νέα τμήματα, τα οποία θα προκύψουν από συνενώσεις και απορροφήσεις μετά το 2021, είναι να ενταχθούν στις υπάρχουσες σχολές και να αξιοποιήσουν τις εγκαταστάσεις και την όλη δομή που έχει αναπτυχθεί τις προηγούμενες δεκαετίες (διδακτικό και εργαστηριακό προσωπικό, υπηρεσίες γραμματείας και φοιτητικής μέριμνας, εγκαταστάσεις).

Απαράδεκτο συντεχνιακές και τοπικιστικές σκοπιμότητες να υπονομεύουν το μέλλον χιλιάδων νέων φοιτητών, που δεν ευθύνονται σε τίποτα για τον άναρχο και παντελώς ανορθολογικό σχεδιασμό του ακαδημαϊκού χάρτη στην Ελλάδα.

Όπως γράφηκε παραπάνω, η ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας είναι να προασπίσει τα συμφέροντα των οικογενειών και της κοινωνίας, εξασφαλίζοντας υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή εκπαίδευση για τη νέα γενιά.

 
Νοσηλευτική ΜΟΝΟ στην Αλεξανδρούπολη
27 Ιουν 2021 13:21

Τουλάχιστον η ψυχολογία είναι θεωρητική σχολή και δεν έχει ανάγκη από εργαστηρία και κλινικές ασκήσεις σε νοσοκομεία όπως η Νοσηλευτική την οποία επιμένουν στο υπουργείο να αγνοούν σε αντίθεση τόσο με τις δηλώσεις του κ Διγαλάκη για μεταφορά στη Αλεξανδρούπολη και ένταξη στο ΔΠΘ, όσο και τις αποφάσεις της Συγκλήτου του ΔΠΘ.

Η μόνη βιώσιμή και ορθολογική λύση είναι η μεταφορά του παραρτήματος νοσηλευτικής Διδυμοτείχου από το ΔΙΠΑΕ που ανήκει τώρα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης σαν αυτόνομο τμήμα στην σχολή Επιστημών Υγείας με μεταφορά της έδρας του τμήματος στην Αλεξανδρούπολη όπου υπάρχει η Ιατρική Σχολή και Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, καθώς και ενίσχυση του τμήματος με διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό, οτιδήποτε άλλο είναι απαράδεκτο και θα εξυπηρετεί μικροπολοτικές και τοπικές σκοπιμότητες.

Σταματήστε τον εμπαίγμο εκατοντάδων φοιτητών και των οικογενειών τους.

Έχετε ευθύνη απέναντι σε εκατοντάδες φοιτητές κα τις οικογένειες τους, αλλά και απέναντι στην κοινωνία να παράξετε επιστήμονες νοσηλευτές υψηλού επιπέδου και κύρους κάτι που σίγουρα δεν μπορεί να γίνει στις απαρχαιομένες εγκαταστάσεις του Διδυμοτείχου μακρία από ιατρική σχολή και μεγάλο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

 
Φιλελεύθερος
27 Ιουν 2021 11:02

Νέα τμήματα με παρωχημένα αντικείμενα, χωρίς στόχο και σκοπό. Αν τα έκανε αυτά ο Γαβρόγλου θα είχαμε ποταμό μηνυμάτων. Τώρα είναι απλά Κυριακή.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ