ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Νόμιμη η συμμετοχή πανεπιστημιακών στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας

Δημοσίευση: 28/06/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Είναι νομικά επιτρεπτή η απασχόληση στο ΚΕΜΕΑ Καθηγητών Πανεπιστημίου-μελών ΔΕΠ ΑΕΙ, παράλληλα με την άσκηση των ακαδημαϊκών τους καθηκόντων, με την παροχή από αυτούς κάθε είδους υπηρεσιών με οποιασδήποτε μορφής σχέση εργασίας ή σύμβαση έργου ή ανεξαρτήτων υπηρεσιών, υπό τους ειδικότερους, όμως, περιορισμούς που τίθενται από τις διατάξεις των άρθρων 23 και 24 του ν. 4009/2011.

Τη γνωμοδότηση αυτή εξέδωσε το Δ΄τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους , ύστερα από το ακόλουθο ερώτημα του υπουργείου Προστασία του Πολίτη:

"Εάν είναι νομικά επιτρεπτή η απασχόληση στο ΚΕΜΕΑ (Κέντρο Μελετών Ασφαλείας) με οποιασδήποτε φύσης συμβατική δέσμευση (είτε με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας είτε με σύμβαση έργου ή με σύμβαση παροχής ανεξαρτήτων υπηρεσιών), Καθηγητών Πανεπιστημίου-μελών ΔΕΠ ΑΕΙ, παράλληλα με την άσκηση των ακαδημαϊκών τους καθηκόντων, και εάν ναι, υπό ποίες ειδικότερες προϋποθέσεις".

Η αποδοχή της Γνωμοδότησης , εκκρεμεί από τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Σχόλια (1)

 
Ρόλος πανεπιστημιακών καθηγητών
28 Ιουν 2021 19:07

Οι πανεπιστημιακοί πρέπει να ασχολούνται με τη διδασκαλία και την έρευνα στα Δημόσια ΑΕΙ όχι με διάφορα προτζεκτ που δεν έχουν αντίκτυπο στην κοινωνία. Δεν είναι σύμβουλοι επιχειρήσεων...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.