ΜΑΘΗΤΕΣ

Β. Παπαευαγγέλου:Προς άμεσο εμβολιασμό των μαθητών από 15 έως 17 ετών

Δημοσίευση: 01/07/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Θα εισηγηθούμε άμεσα τον εμβολιασμό των παιδιών από 15 έως 17 ετών» τόνισε στον ΣΚΑΪ η καθηγήτρια παιδικής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Υπάρχει η σκέψη να εισηγηθούμε τον εμβολιασμό των παιδιών 15 με  17. Μέχρι στιγμής είχαμε τους εφήβους άνω των 18. Θα το εισηγηθούμε, είμαστε στις τελικές συζητήσεις για τη διαμόρφωση της εισήγησης» επισήμανε η κ. Παπαευαγγέλου.

«Τα παιδιά μπορούν να μεταδώσουν όσο αυξάνει η ηλικία, ειδικά μετά τα 12 έτη αυξάνει και η πιθανότητα μετάδοσης σχετίζεται και με το πόσο συμπτωματικά είναι».

Όπως εξήγησε, και με την ιδιότητα του μέλους της επιτροπής Εμβολιασμών,  ο ΕΜΑ έδωσε το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των παιδιών 12 με 16, ενώ το εμβόλιο της Pfizer έχει εγκριθεί από πέρυσι για την ηλικία άνω των 16. «Προφανώς δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός» σημείωσε πάντως.

Όπως τόνισε, «τα παιδιά αυτά θα νοσήσουν νωρίτερα, έχουν τη μεγαλύτερη κινητικότητα, και εμείς οι παιδίατροι ξέρουμε ότι πρέπει να προστατέψουμε την ευαίσθητη ηλικία των Πανελληνίων». «Άμα δώσουμε το πράσινο φως ο εμβολιασμός μπορεί να ξεκινήσει άμεσα, υπάρχει έγκριση του ΕΜΑ» διευκρίνισε.

Μέσα στον Ιούλιο μπορούν να εγκριθούν κι άλλα εμβόλια, προς το παρόν έχουμε μόνο της Pfizer, πρόσθεσε η καθηγήτρια.

Σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου, μελετούμε τη νοσηρότητα παιδιών με υποκείμενα νοσήματα 12 με 15. Θα εισηγηθούμε πιθανότατα να προστατευθούν και τα παιδιά αυτά, εφόσον υπάρχει ένα εγκεκριμένο εμβόλιο.

Με αφορμή τη μεταδοτικότητα του ιού, σχολίασε δε ότι υπάρχει αυξημένη νοσηρότητα στα μικρά παιδιά κάτω του έτους τα οποία είναι λίγο πιο ευάλωτα, φαίνεται ότι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα νοσηλείας.  «Δεν είναι ξεκάθαρο ότι έχουν βαρύτερη νόσο» είπε.

Για τις μακροχρόνιες συνέπειες των εμβολίων, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν έχουμε δεδομένα για το τι θα μπορούσε να συμβεί σε 20 και 30 χρόνια, αλλά με βάση τη βιολογία και την τεχνολογία για το mRNA δεν προκύπτει ότι τα εμβόλια θα έχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις ή ότι έχουν σχέση με την αναπαραγωγή.

Σχόλια (4)

 
Κώστας
01 Ιουλ 2021 21:50

Με τους φοιτητές κ τους προφεσορες τι θα γίνει;
Θα τριτώσει το λουκέτο;

 
Ε Τ
01 Ιουλ 2021 17:03

Άλλη από εδώ. Τι είναι αυτό; Σε λίγο δεν θα ξέρουν τι να προσφέρουν για να εμβολιαστούν και τα μωρά. Πωπωπω.

 
ΤΡΕΛΟΣ ΠΑΠΑΣ
01 Ιουλ 2021 14:58

Αντί να προτείνουμε τρόπους για να μπορέσουμε να πείσουμε τους 60-65 κι άνω να εμβολιαστούν, καθώς αυτοί κυρίως νοσούν και πεθαίνουν σε μεγάλο ποσοστό (20%), θα ξεκινήσουμε να εμβολιάζουμε τα παιδιά μας. Όσο ασφαλή κι αν είναι το εμβόλιο, ακόμα δεν έχουμε δει μακροχρόνιες μελέτες για τις επιπτώσεις των εμβολίων. Ναι μεν είναι ασφαλή, αλλά δεν ξέρουμε 100% τι θα συμβεί μελλοντικά σε ένα νέο στον οργανισμό του. Άρα θα διακινδυνέψω να πάθει κάποια μελλοντική βλάβη το παιδί μου ή ο πατέρας μου 84 ετών;;; Πείστε πρώτα τους μεγάλους και μετά βλέπουμε και τι θα γίνει με τα παιδιά που δεν κινδυνεύουν και τόσο...

 
Aroxol
01 Ιουλ 2021 12:48

"Τσιμπήσετε για να τσιμπηθείτε" όπως είπε κι ένας σοφός άνδρας?

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.