Placeholder

Είστε εδώ

ΚΟΛΕΓΙΑ

Δεκτά τα πτυχία των Κολεγίων στις επιλογές Διευθυντών ΙΕΚ

Η υποβολή αιτήσεων λήγει στις 07/07/2021 ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:00.
Δημοσίευση: 05/07/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δεκτά κάνει το υπουργείο Παιδείας του τίτλους σπουδών των Κολλεγίων (προπτυχιακά, Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά), για την επιλογή Διευθυντών των ΙΕΚ της χώρας, με την προϋπόθεση ότι είναι αναγνωρισμένα  από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (Σ.Α.Ε.Π./Α.Τ.Ε.Ε.Ν).

“Προκειμένου για τίτλους σπουδών που προέρχονται από ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής, αυτοί πρέπει να είναι αναγνωρισμένοι από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π./ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. ή το Ινστιτούτο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Ι.Τ.Ε.) ή το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (Σ.Α.Ε.Π./Α.Τ.Ε.Ε.Ν)”, αναφέρει χαρακτηριοστικά η  εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για την επιλογή Διευθυντών ΙΕΚ .

Η υποβολή αιτήσεων λήγει στις 07/07/2021 ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:00.

ΠΑΤΗΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σχόλια (13)

 
@Μινιόν
22 Ιουλ 2021 14:40

Τι προτείνεις φίλε; Να είναι διαφορετική η βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ αναλόγως με το εισόδημά μας;

 
Μινιόν
22 Ιουλ 2021 12:41

Οπότε το παιδί των πατεράδων που έχουν οικονομική άνεση θα το στέλνουν σ ένα ιδιωτικό κολέγιο να μην κουράζεται να διαβάζει για να μπει στο Παν/μιο θα παίρνει και την δουλειά,..... άριστα των αρίστων εύγε και μπράβο αυτή είναι αξιοκρατία!!

 
Β.Κ.
08 Ιουλ 2021 17:17

Απλά τραγικοί!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
Apostolos
06 Ιουλ 2021 06:51

@ΔΕΠ

Να σημειώσουμε εδώ ότι το επάγγελμα του Προγραμματιστή/Σχεδιαστή Πληροφοριακών Συστημάτων/ Μηχανικού Πληροφορικής κλπ είναι τελείως ανοικτό, χωρίς επαγγελματική άδεια, χωρίς να απαιτείται συγκεκριμένο πτυχίο για να εργαστεί κάποιος (ιδιωτικός τομέας) .

Τώρα που αναπτύσσονται μεγάλες βάσεις δεδομένων με όλα τα στοιχεία του βίου μας, και ιδιωτικές εταιρείες αναλαμβάνουν την υλοποίηση τους και την διαχείριση των δεδομένων μας, ο κάθε ένας μπορεί να προσληφθεί ως «προγραμματιστής» είτε είναι απόφοιτος ΙΕΚ/ΤΕΙ/Πανεπιστημίου/Πολυτεχνείου, με πτυχίο άσχετο της Πληροφορικής ή ακόμα και χωρίς πτυχίο.

Ίσως το πιο σημαντικό επάγγελμα του 21ου αιώνα είναι εντελώς ανοικτό για όλους!!

 
ΔΕΠ
05 Ιουλ 2021 21:41

Έπρεπε να σπάσει κάποτε το μονοπώλειο. Για όσους είναι "κατά" των κολλεγίων, να σκεφτούν ότι α) σε καμια δυτική χώρα δεν υφίσταται αυτός ο αποκλεισμός δημόσιου/ιδιωτικού ΑΕΙ, και β) θα μπορούσαμε να κάνουμε κριτική στην ποιότητα των ιδιωτικών και τον τρόπο πρόσβασης αν είχαμε φροντίσει τα του οίκου μας στο Δημόσιο. Η ψαλίδα στα δημόσια ΑΕΙ είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορούμε να επικαλούμαστε την "ποιότητα" εδώ και πολλά χρόνια.

Η πραγματική "λύση" είναι επιμελητήρια (ΤΕΕ, ΟΕ, κλπ) που να διενεργούν πραγματικές και αρκετά δύσκολες εξετάσεις για να αποκτήσεις επαγγελματικά δικαιώματα. Αυτό θα είναι ο πραγματικός "εξισωτής" και αυτή είναι η ταμπακιέρα. Διαφορετικά όλοι θέλουν να "μπουν" και μετά να κλείσει η πόρτα.

 
Blind Guardian
05 Ιουλ 2021 17:59

Λίγο το ένα, λίγο εκείνο, λίγο το άλλο, διαφοροποιούμεθα σιγά σιγά, έστω και λίγο, από την Ουγκάντα και την Ζιμπάμπουε. Καλή αρχή.
Σημ: Η Ζιμπάμπουε παραμένει πολύ ψηλότερα από εμάς.

 
@Apostolos
05 Ιουλ 2021 16:47

Οχι απλά να σπάσει το μονοπώλιο αλλά να τα διαλύσει όλα με αναγνωρίσεις διδακτορικών μέσω επαγγελματικών προσόντων. Μόνο σε εμένα ακούγεται τουλάχιστον ανέκδοτο; Επαγγελματική ισοτιμία σε διδακτορικό;; Ποια είναι τα κριτήρια;
Πάρε κόσμε, τσάμπα είναι - δεν χρειάζεται ούτε μια δημοσίευση!!

 
Επιτέλους
05 Ιουλ 2021 16:45

Επιτέλους ακολουθεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες... Ελπίζω να δούμε και κάποια ακόμα εξέλιξη..

 
Apostolos
05 Ιουλ 2021 16:33

Κάποτε δεν θα έπρεπε να σπάσει το μονοπώλιο των κρατικών πτυχίων?
Καιρός ήταν. Με σχεδόν 30 χρόνια καθυστέρηση.

 
Μόνο στο Ευρωπαϊκό Ελλάντα...
05 Ιουλ 2021 15:48

Μπράβο άξια Υπουργέ μας..
Δεκτά Διδακτορικά (100% ακαδημαϊκό προσόν και καμία σχέση με επαγγελματικά δικαιώματα) μέσω αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων από συμβούλιο που τα μέλη του ΔΕΝ έχουν καν διδακτορικό...
Πραγματικά τι μπορεί να σχολιάσει κάποιος στο παραπάνω? Σε τι χώρα πλέον ζούμε?

 
Γιάννης
05 Ιουλ 2021 14:49

Να υποθέσουμε ότι θα γίνουν δεκτά και για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια;

 
Εκπκος
05 Ιουλ 2021 12:21

Με την προϋπόθεση της 6 τους προϋπηρεσίας μάλλον θα προηγηθούν οι προερχόμενοι από τα ιδιωτικά κι οι δημόσιοι εκπαιδευτικοί θα κοιτάμε απ'όξω, εκτός αυτών που χρόνιααααα είναι διευθυντες σε ΔΙΕΚ!

 
Εξαιρέσεις από επιλογή Δ/ντών ΔΙΕΚ
05 Ιουλ 2021 11:32

Γιατί οι δ/ντές ΔΕ (πχ δ/ντές ΕΠΑΛ) εξαιρούνται από τη διαδικασία επιλογής δ/ντών ΔΙΕΚ; Tα ΔΙΕΚ είναι ίδιας βαθμίδας ή ίδιου τύπου με τα ΕΠΑΛ; Μήπως αυτό γίνεται για άλλους πλην όμως ευνόητους λόγους;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ