Placeholder

ΙΕΚ

Διευκρινίσεις για την προκήρυξη επιλογής Διευθυντών Δημοσίων Ι.Ε.Κ.

Δημοσίευση: 05/07/2021
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κατόπιν ερωτημάτων που έχουν τεθεί στην υπηρεσία μας, σχετικά με το πεδίο αξιολόγησης με α/α 1 «Εμπειρία σε θέση/εις Ευθύνης Άσκησης αμιγούς διοικητικού έργου στον δημόσιο τομέα ή στην εκπαίδευση ή στην κατάρτιση» του άρθρου 4 της αριθμ. Κ5/7210917-06-2021 "Κριτήρια και διαδικασία επιλογής Διευθυντών Δημοσίων Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων" (Β ́ 2606), διευκρινίζουμε ότι στο παραπάνω κριτήριο αξιολόγησης εμπίπτουν τα στελέχη εκπαίδευσης τα οποία έχουν επιλεγεί και τοποθετηθεί προκειμένου να ασκήσουν κατά κύριο λόγο και προ παντός άλλου καθήκοντα διευθυντή, προέχον και κυρίαρχο χαρακτηριστικό των οποίων είναι η άσκηση διοικητικού έργου.
 
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Σχόλια (20)

 
Ελένη
15 Ιουλ 2021 16:47

Τι θα γίνει με τους υποδιευθυντές;ντροπή να μας κρατάτε σε ομηρεία...

 
η διά βίου πάει ολοένα και χειρότερα
07 Ιουλ 2021 22:33

ολετήρας ο φωστήρας της πρόσκλησης , μακάρι να βρεθούν άτομα να κυνηγήσουν δικαστικά το μπάχαλο και το μαγείρεμα. θα έχει ενδιαφέρον ποιοι θα συνεχίσουν τις θητείες και ποιοι θα επανέλθουν / εμφανιστούν κλπ κλπ. ΤΡΑΓΙΚΟΙ και αμετροεπείς στο μαρούσι, ημέτεροι παντού και αδικία, τι τις ήθελαν τις αριστείες, χειρότεροι από τους τσιζριζαίους κατάντησαν - άξιοι ανταγωνιστές.

με τους υποδιευθυντές τι θα γίνει; ψάχνουν πώς θα βγουν τα κουκκιά χωρίς συνέντευξη ; βγάλτε την πρόσκληση και τα μαγειρεύετε μετά. λες και δεν είναι γνωστά στις τοπικές κοινωνίες τα χαρτιά του καθενός, αλλά δεν ζητηθεί να επιδειχθούν και δημοσία, ένα πάνω , ένα κάτω, ένα νέο... θα τους βολέψετε.

 
ΗΛΙΑΣ
07 Ιουλ 2021 19:07

είμαι περίεργος να δω τις βαθμολογίες των συνεντεύξεων . Μαγείρεμα που θα πέσει! με 25 μόρια κάνουν ότι παιχνίδι θέλουν.
κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ για ρουσφετολογία και αναξιοκρατία. Με τον ΣΥΡΙΖΑ η συνέντευξη είχε μικρή βαρύτητα, μεγαλύτερη δε τα τυπικά προσόντα και επιπλέον η επιστημονική κατάρτιση. Πόσα χρόνια πίσω γυρίζουμε.... όλα κομένα και ραμμένα όπως τα θέλουν.

 
ΠΕ04
07 Ιουλ 2021 15:44

Πίνακας 2.
Προυπηρεσία εως 7 χρονια μόρια 4
Προυπηρεσία εως 8 χρονια μόρια 8
Προυπηρεσία εως 9 χρονια μόρια 12
Προυπηρεσία εως 10 χρονια μόρια 16
Προυπηρεσία > 10 χρονια μόρια 20
Κάποιος που έχει 7 χρόνια υπηρεσίας παίρνει 4 μόρια και κάποιος που έχει 10 χρόνια και 1 μήνα παίρνει 20. Διαφορά 16 μόρια για τρία χρόνια.
Αυτό και αν είναι Αριστεία!!!
Δύο ΔΔ ένα μεταπτυχιακό δύο πτυχία σύνολο μονάδων (μόρια)
1 ΔΔ 7
2 ΔΔ 3
1 ΜΔΑ 4
Β΄ΠΤΥΧΙΟ 2,5
σύνολο μονάδων (μόρια) 16,5,
Πρέπει να έχεις όλα αυτά για να έχεις μισή μονάδα παραπάνω, όταν
κάποιος απλώς έχει τρία χρόνια και ένα μήνα μεγαλύτερη προυπηρεσία στα ΕΠΑΛ!!!
Για κάποιους που φαρδιά πλατιά κατηγορούσαν κάποιους για κόφτες ...
που όταν έρθουν στην εξουσία θα τα καταργήσουν και θα μετρά η αριστεία!!!
Υπάρχει κάποιος που τα βλέπει αυτά ... μπορεί μια υπουργική απόφαση (όχι νόμος) να εφαρμόζει ότι θέλει!!!
Θα μπορούσε δηλ η διαφορά να είναι και 30 και 50 μονάδες!!!
Η δεξιά πάντα εφαρμόζει τα ίδια... επικαλείται την αριστεία, αλλά πάντα
προσφεύγει στη Ρουσφετολογία...
Άριστη η κυβέρνηση...
Καλή θητεία στους άριστους!!!

 
ΝΙΚΟΣ
07 Ιουλ 2021 11:38

είμαι 30 χρόνια εκπαιδευτικός πρώτη φορά βλέπω τέτοια πρόσκληση. 25 συνέντευξη, ασάφειες στα πεδία μοριοδότησης, στοιχεία που παραπέμπουν σε άλλες εποχές (κλαδικών) . Τελικά τα αντικειμενικά μόρια και τα προσόντα στα τάρταρα, εδώ επιβραβεύεται όχι η αριστεία αλλά τα ηλικιακά όρια άνω των 60 που γεμίζουν μόρια απ΄όλα τα κριτήρια. Ακούμε πολιτικά χείλη να μιλούν για μάνατζερ στην εκπαίδευση αλλά στην περίπτωση των διευθυντών ΙΕΚ τι μάνατζερ να βρουν με επίδομα διευθυντή Γυμνασίου. Αχ!!! αυτός ο τόπος τι άλλο θα δει, δεν υπάρχει σωτηρία!

 
Φώτης
06 Ιουλ 2021 16:12

Βάλτε όρια στις θητειες κ οποιος δεν θέλει τάξη, σπίτι του.

 
Μαρία
06 Ιουλ 2021 10:26

Για τους Υποδιευθυντές ΙΕΚ μπορεί να δοθεί και παράταση.
Μπορεί να μην βγαίνει για να μπορέσουν να κάνουν αίτηση όσοι θέλουν ως Διευθυντές, έτσι ώστε να μην αποκλειστούν δεδομένου ότι όσοι είναι σε παράταση θητείας δεν μπορούν να καταθέσουν αίτηση.

 
Μαρία
06 Ιουλ 2021 09:35

Με βάση ένα παραπάνω σχόλιο.
Θέλει πολύ μυαλό να καταλάβει κανείς ότι οι συντάκτες της προκήρυξης διευθυντών ΔΙΕΚ είναι εν ενεργεία πολλών ετών διευθυντές ΙΕΚ, ΕΠΑΛ
Μόνο οι φωτογραφίες λείπουν.
Μια προκήρυξη με πολλά ερωτηματικά.
Η μεγαλύτερη ευθύνη είναι αυτών που την υπέγραψαν.

 
Γιώργος Π.
06 Ιουλ 2021 09:17

Διαβάζοντας την προκυρηξη κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είσαι διευθυντής ΙΕΚ για πάντα Διευθυντής.
Αυτό που με ξεπερνά όμως είναι ότι κάποιοι διευθυντές για πότε αλλάζουν στρατόπεδο σε χρόνο dt βρε παιδί μου.
Έλυναν και έδεναν επί ΣΥΡΙΖΑ και τώρα το παίζουν φουλ Μητσοτακικοι.
Για την καρέκλα τα κάνω όλα χαχαχαχαχα
Λές και δεν γνωριζόμαστε μεταξύ μας.

 
Εκπαιδευτικός
06 Ιουλ 2021 01:47

Αλήθεια τώρα, τόσο παρασκήνιο;
Γιατί γίνεται εκ των υστέρων προσπάθεια αποκλεισμού στη μοριοδότηση; Δεν βγαίνουν τα κουκιά;
Υπάρχει νομοθεσία για τις θέσεις ευθύνης, δεν εξαρτώνται από μια διευκρίνιση ενός υπαλλήλου του Υπουργείου.
Στα δικαστήρια τι αιτιολόγηση θα δοθεί;
Γνωρίζετε ότι κάθε αγωγή που θα κερδηθεί θα στοιχίσει χιλιάδες ευρώ σε αποζημιώσεις στο ελληνικό δημόσιο;

 
Ιεκτζης
05 Ιουλ 2021 23:52

Εν τω μεταξύ είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που δεν βγαίνει μαζί πρόσκληση δντων και υπντων. Πονηρούληδες... Σου λέει θα φάμε τόση ένσταση στη μάπα, μέχρι να ορίσουμε δντες, άσε τους είλωτες (υπντες) να βγάλουν τη δουλειά και κάποια στιγμή τους αλλάζουμε και αυτούς. Τα λέμε στα δικαστήρια αδέλφια. Τέτοιο αίσχος δεν έχει ξαναγίνει.

 
Εκπαιδευτικός Δ.Ε
05 Ιουλ 2021 23:48

Θέλει πολύ μυαλό να καταλάβει κανεις ότι συντάκτης της προκυρηξης διευθυντών ΙΕΚ είναι εν ενεργεία πολλών ετών διευθυντής ΙΕΚ.
Τι μας κάνει η αριστεία!!!!

 
Κώστας Ν.
05 Ιουλ 2021 23:44

Να γίνει σωστή καταμέτρηση των μορίων σε όλους.
Είμαστε γνωστοί μεταξύ μας και γνωρίζουμε πολύ καλά λίγο πολύ τα μόρια του άλλου.
Ο νοών νοείτω!!!!

 
mi
05 Ιουλ 2021 23:11

Έλεος πια!!!Υπάρχουν καθηγητές που έχουν να μπουν σε τάξη 20χρόνια απο τα 20 που είναι διορισμένοι!!δηλ, ΠΟΤΕ!! Μοριοδοντούνται για 10χρόνια σαν Διευθυντές και τα υπόλοιπα τα δίνετε διδακτικά!! Ποιά διδακτικά αυτά που συνέχιζαν να μη μπαίνουνε σε τάξη; Ήθελαν να είναι σε θέση ευθύνης; Να πάρουν τα μόρια απο τη θέση ευθύνης και τέλος!!Μην εξευτελίζεται τους καθηγητές της τάξης!!!

 
Εξεταστής
05 Ιουλ 2021 22:44

Οι πρόσκληση.....για υποδιευθυντές......έχει κόκαλα....λήγει η θητεία τους 31/8/2021..... τόση αδιαφορία.....και παρασκήνιο......για ποιο λόγο;
Είναι τόσο δύσκολο....να πείτε τι ακριβώς θα γίνει τώρα ......κερδίζεται κάτι αδιαφορώντας για τόσους ανθρώπους.....λίγη τσίπα ρε παιδιά.....

 
Αμιγώς διοικητικό έργο....
05 Ιουλ 2021 21:15

Ως διευθυντής εφαρμογής επαγγελματικής κατάρτισης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το αμιγώς....σημαίνει ότι το στέλεχος εκπαίδευσης δεν μπορεί να έχει άλλα καθήκοντα π.χ. διδακτικά...Πληροφορούμαι ότι προσπαθείτε να βάλετε στην κατηγορία αυτή μόνο διευθυντές σχολείων...δεν γνωρίζετε ότι οι διευθυντές σχολείων έχουν και διδακτικό ωράριο;;;;;Επίσης προσπαθείτε να αποκλείσετε άλλες κατηγορίες στελεχών εκπαίδευσης που έχουν αμιγώς διοικητικό έργο στην εκπαίδευση....Θέλω να δω πως θα αιτιολογήσετε αυτή την θέση σας στις αίθουσες των δικαστηρίων όταν κληθείτε να λογοδοτήσετε....Υποτιμάται την νοημοσύνη μας....

 
Υποδιευθυντης ΙΕΚ
05 Ιουλ 2021 18:15

Απλά κοιτάξτε να ελέγξτε σωστά τις αιτήσεις γιατί θα γίνει χαμός από ενστάσεις.

 
eleos
05 Ιουλ 2021 18:01

αμιγώς διοικητικό έργο αλλά μια χαρά τους δίνετε διδακτική υπηρεσία. παρόλο που πολλοί δεν μπαίνουν ποτέ σε τάξη... και μόνο σε αυτήν την θέση προσφέρεται "αμιγώς διοικητικό έργο"; Σοβαρά; Ν χαίρεστε τους συμβούλους σας και προπαντώς τον κ. Κόπτση, που ξέχασε πολύ γρήγορα πολλά πράγματα

 
Ζητείται απάντηση
05 Ιουλ 2021 17:30

Οι εν ενεργεία δ/ντές σχολικών μονάδων Β/θμιας Εκπ/σης, που μάλιστα βρίσκονται σε παράταση θητείας επ' αόριστον, γιατί εξαιρούνται των διαδικασιών επιλογής διευθυντών ΔΙΕΚ;

 
χαμός θα γίνει
05 Ιουλ 2021 16:31

με ερωτήματα, ενστάσεις κλπ από αυτές τις ωραίες προσκλήσεις. αίσχος . οι υποδιευθυντές πού είναι;;;;;;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ