Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ν. Κεραμέως: 11.700 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση εντός του καλοκαιριού 2021 - Οι πρώτοι μετά από 12 χρόνια

"Με διορισμούς, επιμορφώσεις, βελτιωτική αξιολόγηση, επενδύουμε στο πολυτιμότερο κεφάλαιο της εκπαίδευσης, το ανθρώπινο δυναμικό μας"
Δημοσίευση: 06/07/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τον διορισμό 11. 700 μονίμων εκπαιδευτικών   στη γενική εκπαίδευση μέσα  στο 2021, πέραν τον 4.250 στην Ειδική Αγωγή, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για την εκπαίδευση της χώρας μας και το σχολείο μας ειδικότερα. Κάνουμε πράξη μία από τις θεμελιώδεις δεσμεύσεις μας, πηγαίνοντας και ένα βήμα πιο πέρα”, δήλωσε η υπουργός Παιδείας και τόνισε τα εξής:  

  • Έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε 11.700 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση για φέτος, θα γίνουν όλοι τώρα το καλοκαίρι, οι πρώτοι μετά από 12 χρόνια, και υπερδιπλάσιοι από τους 5.250 για τους οποίους είχαμε δεσμευθεί για φέτος.
  • Με σεβασμό απέναντι στους εκπαιδευτικούς μας, στους μαθητές μας, στο νέο αναβαθμισμένο σχολείο που αξίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί μας, και σε άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών, προχωρούμε στην κάλυψη βασικών αναγκών των σχολείων μας σε ανθρώπινο δυναμικό, που ως σήμερα καλύπτονταν από αναπληρωτές.
  • Πέρυσι, πραγματοποιήσαμε 4.500 μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή, όπου οι σταθεροί δεσμοί μεταξύ μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και εκπαιδευτικών διαδραματίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο, μόνιμοι διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ στην ειδική αγωγή που δεν είχαν πραγματοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν.
  • Με διορισμούς, επιμορφώσεις, βελτιωτική αξιολόγηση, επενδύουμε στο πολυτιμότερο κεφάλαιο της εκπαίδευσης, το ανθρώπινο δυναμικό μας.
  • Η παιδεία αλλάζει, στην πράξη.

Σχόλια (51)

 
Νίκος
08 Ιουλ 2021 09:16

@Marina

Πως ακριβώς θα γίνονταν όλοι οι διορισμοί τον Αύγουστο του 2019 Μαρίνα; Οι προκηρύξεις, οι αιτήσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών, η εξέταση χιλιάδων ενστάσεων από τον ΑΣΕΠ απαιτεί πάρα πολύ χρόνο ειδικά με ένα νέο σύστημα (νόμος Γιαβρόγλου) όπου τα προσόντα έπρεπε να καταγραφούν και να ελεγχθούν για πρώτη φορά. Αφού θεωρείς ότι ήταν τόσο εύκολο και θέμα ημερών γιατί δεν το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν φύγει από την εξουσία;

 
φιλελεύθερος
08 Ιουλ 2021 04:39

Δημόσιος τομέας μικρός, ευέλικτος, αποτελεσματικός. Διορισμοί τόσοι όσοι χρειάζονται. Μειώστε τους φόρους τώρα. Οι φόροι στερούν πόρους από τον ιδιωτικό τομέα και αυξάνουν την ανεργία. Η οικονομία παραπαίει. Αυτούς που διορίζεται ποιος θα τους πληρώσει;

φιλελεύθερος

 
@Μαρίνα
08 Ιουλ 2021 03:44

Αφού υπήρχαν τα κονδύλια γιατί δεν έγιναν τον Ιούνιο του 19 ή νωρίτερα; ;-)

 
Χμ
08 Ιουλ 2021 01:27

Θυμάμαι αναπληρωτή να ψηφίζει Σύριζα, επειδή ο Μητσοτάκη υποτίθεται δεν θα έπαιρνε αναπληρωτές. Η απάντησή της; Και ο σύριζα θα έπαιρνε τόσους. Δεν την ρωτώ για διορισμούς: η απάντησή της δεδομένη.

 
M
07 Ιουλ 2021 23:38

Ως τα τώρα μόνο ο σύριζα προ εκλογών έκανε «τομές»! Έκανε αει τα τει σε μια νύχτα… προ εκλογών. Στο παρά πέντε! Να πέσει η καυτή πατάτα στους άλλους. Άλλαξε το σύστημα διορισμών των εκπαιδευτικών στο παρά τρία. Να πέσει η καυτή πατάτα στα χέρια άλλων. Συνεχίστε την καταστροφολογία, παιδιά. Η ΝΔ το κάνει για εκλογές, για να ψήσει τους εκπαιδευτικούς, ενώ ο σύριζα ήταν πραγματικά φιλάνθρωποι! Ζούμε στη χώρα αυτή κι εμείς. Ας χαρούμε για το νέο. Να έρθουν και άλλοι διορισμοί σε νευραλγικά πόστα για τη χώρα! Ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνά. Οι του σύριζα έβλεπαν εκλογές από τον πρώτο μήνα που βγήκε η ΝΔ. Θα ολοκληρώσουν την τετραετία μέχρι το επόμενο μνημόνιο. Πού είναι τα λεφτά;

 
Flutedoctor
07 Ιουλ 2021 22:11

Έχουν Συνταξιοδοτηθεί, αποχωρήσει, μεταταχθεί πάνω από 50000 τα τελευταία 12 χρόνια από τη γενική εκπαίδευση. Ακόμα και με τα μαθηματικά των μνημονίων με 1 στους 4 έπρεπε ήδη να υπάρχουν 12000 εκπαιδευτικοί. Κάθε χρόνο οι αναπληρωτές είναι πάνω από 30000. Τόσοι λείπουν. Παντού γίνονται διορισμοί εκτός της εκπαίδευσης. Και τώρα που θα γίνουν τα βασικά άρχισε η γκρίνια. Το Θέμα είναι να πάνε παντού και να διοριστούν δάσκαλοι και ειδικότητες που χρειάζονται (φιλόλογοι, βιολόγοι) καθώς και ειδικότητες στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία

 
Πάλι εκλογές;
07 Ιουλ 2021 21:10

@Βερονικα07, αφού έγιναν την άνοιξη....

 
Μαρίνα
07 Ιουλ 2021 20:24

Ότι οι διορισμοί θα μπορούσαν να γίνουν από το καλοκαίρι του 19 είναι αλήθεια. Αυτό δεν το αμφισβητεί και δεν το διαψεύδει κανείς. Αυτό, λέτε, δεν πρέπει να το λέμε, είναι κακομοιριά, ... τουλάχιστον δεν είπατε πως εμείς στενοχωριόμαστε που θα διοριστούν επιτέλους αναπληρωτές, ενώ εσείς χαίρεστε!!!

 
όχι άλλα μόρια, δεν μπορούμε να πληρώνουμε άλλο
07 Ιουλ 2021 20:08

θα παρακαλέσω την υπουργό να μην μας βάλει στον ζυγό της απόκτησης περισσότερων μορίων για αυτές τις θέσεις.
Οι αδιόριστοι βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από χιλιάδες διαφημίσεις επιμορφωτικών προγραμμάτων που θα μας δώσουν μόρια για να ανέβουμε σε λίστες. Επιμορφώσεις που ουσιαστικά εμφανίζουν το ίδιο υλικό ξανά και ξανά, χωρίς καμία ουσιαστική εξέταση (το λένε αξιολόγηση αλλά χωρίς έλεγχο ποιος απαντάει τις ερωτήσεις), μετρώντας ώρες παρακολούθησης αλλά χωρίς παρακολούθηση.
Επενδύοντας στην ανασφάλεια των εκπαιδευτικών εμφανίζουν παραλλαγές προγραμμάτων και θεμάτων για κάθε περίπτωση, χωρίς ουσιαστικό νόημα.

Πρέπει το υπουργείο να βάλει ένα τέλος σε αυτά και είναι απλή η μέθοδος. Αδιάβλητες εξετάσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να διαμορφώνονται πίνακες που σε επόμενους διορισμούς θα απορροφώνται.
Στην συνέχεια, αν χρειάζεται επιμόρφωση ας αναλάβει το υπουργείο να μας εκπαιδεύσει σε αυτό που χρειάζεται και όχι μια φορά, αλλά συνεχώς.

 
Βερονικα
07 Ιουλ 2021 19:32

Φυσικά και έρχονται εκλογές...!!!!
Αυτό φαίνεται όχι μόνο από τους διορισμούς που εξήγγειλε, αλλά και απ το ότι δόθηκαν πάρα πολλές μεταθέσεις, πάγωσε η αυτοαξιολόγηση, παρατάθηκε η θητεία των διευθυντών...

 
@Μαρίνα
07 Ιουλ 2021 19:17

Είναι εθνικό μας γνώρισμα η μιζέρια, η κακοδαιμονία, και το να μην "αντέχουμε" να αναγνωρίσουμε το καλό όταν το κάνει κάποιος με τον οποίο ίσως δε συμφωνούμε σε άλλα. Μας αρέσει, όταν αυτός κάνει κάτι ευεργετικό, σωστό, αναγκαίο, να ψάχνουμε "κίνητρα", "κάτι υπάρχει από πίσω", κλπ. Αν το έκανε ο φίλος μας, θα χειροκροτούσαμε μόνο, αλλά αν το κάνει ο μη-φίλος εκεί σίγουρα κάτι κρύβεται. Ε;

 
E.
07 Ιουλ 2021 17:38

Σίγουρα θετική εξέλιξη για χιλιάδες συναδέλφους που είναι κάθε χρόνο με μια βαλίτσα στο χέρι. Ελπίζω μόνο ως μόνιμος εκπαιδευτικος που υπηρετώ πολλά χρόνια μακρυά από το σπίτι μου κ παλεύω για μια μετάθεση στον τόπο κατοικίας μου (Αθήνα) να τηρηθούν οι προβλεπομενες διαδικασίες και να μην εμφανιστούν ξαφνικά κενά στη Αθήνα τα οποία για τους ήδη υπηρετούντες χρόνια τώρα δεν υπάρχουν...

 
Πάνος
07 Ιουλ 2021 16:51

Σοβαρό κράτος κρ ταλλα με αξιοπιστία κ αυστηρό προγραμματισμό..
Κ πολύ φιλελευθερο φυσικά που όλα τα σφάζει κ όλα τα διορίζει τώρα που έρχονται εκλογές..

 
Κάνε την έκπληξη
07 Ιουλ 2021 16:38

Ξεκίνα με μόνο προσόν το μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση.

 
Μαρίνα
07 Ιουλ 2021 15:11

Οι διορισμοί αυτοί έπρεπε να έχουν γίνει από Αύγουστο του 2019, ήταν ήδη εξασφαλισμένα τα κονδύλια. Γιατί γίνονται τώρα; όχι πάντως γιατί τώρα εξασφαλίστηκαν τα χρήματα. Πιστεύω πως το κρατούσαν για να παρουσιαστούν προεκλογικά, γιατί από την πρώτη στιγμή τους ενδιαφέρουν οι γρήγορες εκλογές. Θα δούμε σιγά σιγά να ξεδιπλώνεται όλο το σκληρό πρόγραμμα της κυβέρνησης στην εκπαίδευση, έχουν σχέδιο δεν πορεύονται στην τύχη. Η απόφαση είναι πολύ σημαντική αλλά μπορούμε να διαβάσουμε κάτι παραπάνω πίσω από τους πανηγυρισμούς. Άλλωστε, θα δείξει σύντομα.

 
αναπληρωτης
07 Ιουλ 2021 11:29

Αν κρινω απο τα σχολια μερικοι φαινεται οτι στενοχωριουνται.Μαλλον το κομματικο και παραταξιακο συμφερον υπερτερει του συμφεροντος πολλων αναπληρωτων που καταντησαν εκπαιδευτικοι παντος καιρου ,παντος νομου και παντος χωριου.

 
Ert
07 Ιουλ 2021 10:43

Εντάξει, οι μισοί θα είναι υπεράριθμοι σε λίγα χρόνια....

 
δεν θα πάρεις ψήφους , ούτε ο Κούλης
07 Ιουλ 2021 09:49

η οργή είναι σωρευμένη για την καθυστέρηση , δεν είναι δυνατόν να πιστωθεί τους διορισμούς ο Μητσοτάκης που πέταξε έξω εκπαιδευτικούς απαραίτητους (τους επανέφερε ο τσίριζα και άνοιξε το δρόμο : δεν τους ψήφισα αλλά οι αλήθειες να λέγονται). μόλις δουν οι νεοδιοριζόμενοι τι έχετε στήσει στους μονίμους, τι αμετροέπεια και ιδεοληψία εμποδίζει το εκπαιδευτικό έργο (όπως βλέπουμε οι αξιολογημένοι ασεπίτες τους ημετέρους και βολεψάκηδες προϋπηρεσιών να μπαίνουν από το παράθυρο και να ανελίσσονται), θα αρχίσει η γκρίνια μετά τις χαρές !

 
Legend
07 Ιουλ 2021 09:28

@Έλεος, καλέ μου άνθρωπε, τι παραλήρημα σας έπιασε; Δεν έχετε παιδιά ή δεν φοιτούν σε δημόσιο σχολείο λογικά για να έχετε τέτοιες απόψεις. Μόνο στην αβάθμια φέτος πήραν σύνταξη 3000 δάσκαλοι! Ποιον θα επιμορφώνουν χωρίς διορισμούς τους τοίχους; Να σοβαρευτούμε σε αυτή τη χώρα. Οι εκπαιδευτικοί είναι οι πιο αξιολογημένοι από κάθε άλλο δημόσιο λειτουργό και υπάλληλο. Οι πιο μορφωμένοι και οι πιο αξιολογημένοι! Να ζητάμε όλοι καλύτερη αξιολόγηση, ναι! Μέσω γραπτού ασεπ. Όχι όμως και μηδέν διορισμούς. Κάπου έλεος!

 
Αριστεία, όχι αστεία
07 Ιουλ 2021 09:21

Το αισθάνομαι, το μυρίζω....
Η φράση διαβάζεται με φωνή Σαμαρά.

 
Λοχίας Όλμων
07 Ιουλ 2021 08:31

Είναι μια θετική εξέλιξη χωρίς αμφιβολία. Όλοι θυμόμαστε τις υποσχέσεις Μπαλτά, Φίλη, Γαβρόγλου για χιλιάδες διορισμούς που ποτέ δεν έγιναν. Βέβαια το υπουργείο έχει υπόψη και το δημογραφικό τις επιπτώσεις του οποίου στα σχολεία θα δούμε τα επόμενα χρόνια. Θυμίζω τους 3.500 διορισμούς γυμναστών της Ολυμπιακής Παιδείας (Αρσένης) πολλοί εκ των οποίων μέχρι σήμερα δεν έχουν οργανικές θέσεις και περιφέρονται από σχολείο σε σχολείο για συμπλήρωση ωραρίου. Διορισμοί ναι αλλά με φειδώ.

 
Και πάλι μπράβο
07 Ιουλ 2021 08:11

Βλέπω από τα σχόλια σε μερικούς δεν αρέσουν οι διορισμοί. Μιλάνε με γενικότητες και αλλα...

 
Αναπληρωτής
07 Ιουλ 2021 08:05

Ένα μεγάλο μπράβο!

 
......
07 Ιουλ 2021 03:56

Είναι ντροπή να μην έχει βγει ακόμα η κατανομή..

 
Χα χα χα!
07 Ιουλ 2021 03:55

Να διορίσετε το σύμπαν και να το πληρώνετε με κουρκουμπίνια. Κυριακή κοντή γιορτή. Και οι αξιολογημένοι με άριστα δώρο πασατέμπο τις Κυριακές.

 
16, 500 μόνο;;;
06 Ιουλ 2021 23:37

Κα Υπουργέ,
Ασε τις τσιγγουνιες!
Διόρισε 116,500 (άκου μόνο 16.500) και δωσε τους εισαγωγικό μισθό τουλάχιστον 1600 μισθό!
Χάιδεψε κ άλλο τα αυτιά των. Ακροαριστερων συνδικατων...
Μη ξεχνάς, αυτά θα τα βρεις μπροστά σου στις εκλογές...
Δεν είναι δικό σου το κράτος να διορίζεις χωρίς κανένα αξιολογικο κριτήριο χιλιάδες και μάλιστα αυτοί όλοι και άλλοι τόσοι να διορίσεις θα είναι παντα απέναντι στο κράτος (δεν θα θέλουν αξιολόγηση, ουτε να επιμορφωθουν και φυσικά όσα και να παιρνουν θα απεργουν κάθε τρεις και λίγο για διπλάσιες αμοιβές)...

Κρίμα Κα Υπουργέ...
Γνωρίζεις βεβαια ότι τα λάθη πληρωνονται...
Και καλά εσυ, επέλεξες την πολιτικη σου καριέρα να την ανταλλάξεις με καμια εικοσαριά χιλιάδες διορισμους..
Ο έντιμος φορολογουμενος πολιτης που πληρωνει τέτοιες ανεκδιηγητες αποφάσεις, ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ;;;
Κρίμα και ΝΤΡΟΠΗ σας!

 
Μαιρη
06 Ιουλ 2021 23:34

Χιλια αντι-μπραβο σε πρωθυπουργο και υπουργο. Υποβαθμισαν την παιδεια...

 
Καρότο και μαστίγιο
06 Ιουλ 2021 23:31

Συμφωνώ με τον/την @someone (18:11). Μόλις τον προηγούμενο μήνα, δήλωσαν 3-4 φορές ότι θα γινόταν 5.250 διορισμοί. Τί έγινε λοιπόν ξαφνικά και σε 24 ώρες "τη γύρισαν την μπιφτέκα" (όπως πολύ εύστοχα έγραψε κάποιος, για άλλο θέμα)? Καμία εμπιστοσύνη λοιπόν σε Κεραμέως και Μητσοτάκη, που νομίζουν ότι μας κοροϊδεύουν με το γνωστό "καρότο και μαστίγιο".
Εκλογές δεν νομίζω ότι θα γίνουν. Αλλά και εάν γίνουν, για ποιό λόγο κάποιος που ελπίζει ότι ΘΑ διοριστεί, θα τους ψηφίσει? Αν δηλαδή ο Τσίπρας τάξει αύριο 20.0000, θα τον ψηφίσουν?

 
Βικτωρία
06 Ιουλ 2021 21:20

@ Έλεος!
Είσαστε σοβαρός;;;!!!! Τα σχολεία υπολειτουργούν εδώ και χρόνια, φέτος στο σχολείο που υπηρετώ σε σύνολο 35 εκπαιδευτικών οι 17 ήταν αναπληρωτές, στην Αθήνα που κάποτε δεν έπαιρνες σειρά φέτος εξαντλήθηκαν όλες οι θέσεις και ερχόντουσαν αναπληρωτές από την επαρχία και εσείς μιλάτε για παραπάνω εκπαιδευτικούς από ότι μαθητές; Έλεος και πάλι έλεος όντως!!! Σας αρέσει το παιδί σας να κάνει μάθημα σε 30άρι τμήμα και να το διδάσκει ένας εκπαιδευτικός που είναι κάθε χρόνο "όπου γης και πατρίς"; Διαβάσατε καθόλου το άρθρο; 12 χρόνια είχαν να γίνουν διορισμοί. 12 χρόνια!!! Όσο για τους φορολογούμενους πολίτες σας είπε κανείς πως οι εκπαιδευτικοί δεν είναι φορολογούμενοι πολίτες και οι ίδιοι; Αμάν με αυτή την καραμέλα, λες και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο δεν δίνουν εισφορές, δεν πληρώνουν φόρους.

 
εκλογές...
06 Ιουλ 2021 21:12

Αναμφίβολα, πάρα πολύ θετική εξέλιξη!!!!!!

Αλλά, παράλληλα, μύρισε και εκλογές;;;;

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ