Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών για τον διορισμό 11.700 μονίμων εκπαιδευτικών

Δημοσίευση: 07/07/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως για τον διορισμό  11.700 μονίμων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είναι αναμφισβήτητα μία θετική εξέλιξη στον χώρο της εκπαίδευσης. Ύστερα από μία 12ετία μηδενικών διορισμών στα Γυμνάσια και στα Λύκεια της χώρας μας, είναι βέβαιο ότι οι επικείμενες προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών θα βελτιώσουν την ποιότητα του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.

Ταυτόχρονα, δίνεται τέλος σε μία ιδιότυπη ομηρία χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων, οι οποίοι περιφέρονταν από χωρίου εις χωρίον, προσφέροντας στη Δημόσια Εκπαίδευση και προσδοκώντας μάταια τον πολυπόθητο διορισμό.

Η πολιτική των μηδενικών διορισμών και οι συνταξιοδοτήσεις όλα αυτά τα χρόνια είχαν αποψιλώσει επικίνδυνα το Δημόσιο Σχολείο από πλευράς μονίμου εκπαιδευτικού προσωπικού, ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές. Η κίνηση αυτή θα επαναφέρει μία ισορροπία στα σχολεία και θα αποτρέψει την περαιτέρω συρρίκνωση του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.

Οι εξαγγελθέντες διορισμοί (11700) για τον Σεπτέμβριο του 2021, οι διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή (3345) τον περασμένο Σεπτέμβριο και η ικανοποίηση του μεγαλύτερου μέρους των αιτημάτων για μετάθεση δημιουργούν μία αίσθηση αισιοδοξίας, όσον αφορά τη διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Η παράταξη της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε νιώθει δικαιωμένη από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, διότι το τελευταίο χρονικό διάστημα και με κάθε ευκαιρία προβάλαμε το αίτημα να πραγματοποιηθούν οι εξαγγελθέντες διορισμοί σε μία δόση έως τον Σεπτέμβριο του2021.

Η παράταξη μας πιστή στις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού πιστεύει ότι η κίνηση αυτή του Υπουργείου Παιδείας θα ενισχύσει τη Δημόσια Εκπαίδευση, για την οποία εμείς αγωνιούμε και μαχόμαστε.

Η ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ υπενθυμίζει στους συναδέλφους ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ , παρά τις εξαγγελίες της, δεν πραγματοποίησε ούτε έναν μόνιμο διορισμό στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Τώρα απομένει η ορθολογική κατανομή των διορισμών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, έτσι ώστε να καλυφθούν τα σοβαρά κενά που υπάρχουν , ιδιαίτερα στα Πανελληνίως Εξεταζόμενα μαθήματα.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και την κυβέρνηση να συνεχίσουν αυτή την πολιτική των μονίμων διορισμών εκπαιδευτικών και τα επόμενα χρόνια, έτσι ώστε να εκλείψουν τα κενά που προέκυψαν από την περιοριστική πολιτική της τελευταίας 12ετίας.

 Ε.Ε ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε

Ετικέτες: 
ΔΑΚΕ καθηγητών

Σχόλια (12)

 
ΜΑΡΙΝΑ
09 Ιουλ 2021 13:33

Τα κονδύλια για τους διορισμούς εξασφαλίστηκαν από τους προηγούμενους σε διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους, γιατί δε θα μπορούσαν σε καμιά περίπτωση να γίνουν αλλιώς οι διορισμοί και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Δεν αναφέρεται από κανέναν και, ναι, για αυτούς είναι ενοχλητικό και ανέντιμο. Η δράση κανονικά πρέπει να προχωρήσει και με κριτήρια όπως τέθηκαν από τους προηγούμενους, είναι πακέτο. Ποιος κάνει τελικά κομματική εκμετάλλευση;
Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για όσα δύσκολα μας περιμένουν από την επόμενη χρονιά.

 
για το νομοσχέδιο τίποτα ;
09 Ιουλ 2021 08:29

μούγκα;

 
ΣΑΒΒΑΣ
08 Ιουλ 2021 19:45

Δυσκολεύομαι να καταλάβω τα γραφόμενα του steven, μπορώ όμως να καταλάβω τη βιασύνη και τους πιθανούς λόγους ν' απαντήσει σε μία ανάρτηση.
Επίτρεψέ μου να διευκρινίσω πως όλα όσα διάβασες στην ανάρτησή μου αναφέρονται στους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ (βεβαιότατα κι άλλων παρατάξεων κατά περίπτωση) που δηλώνουν στήριξη σε κάτι θεωρητικό και επικοινωνιακό, σιωπούν δε για όλα τα δεινά.
Να θυμηθούμε, μαζί, τη στάση παλαιοτέρων συνδικαλιστών (βεβαίως κι άλλων παρατάξεων); Γνωστά γεγονότα που ο καθένας μπορεί να καταθέσει. Ας αφήσουμε, λοιπόν, τα κομματικά μακριά μας και ας αναλογιστούμε ο καθένας μας τι του αναλογεί.
Αλλά, εμείς φταίμε, και συνεχίζουμε...

 
ΑΧΙΛΛΕΑΣ
08 Ιουλ 2021 12:49

Να μας πει η ΔΑΚΕ τι θα γίνει με τους αναπληρωτές 10, 12, 14, 16 χρόνων που δεν διορίζονται με βάση τα οργανικά κενά που έχουν ανακοινωθεί σε κάποιες ειδικότητες.
Και μη πουν ότι δεν υπάρχουν. ΥΠΑΡΧΟΥΝ

 
Νίκος
08 Ιουλ 2021 10:56

Ενδιαφέρον θα είχε να μας εξηγήσει η Ν.Δ, ο ΣΥΡΙΖΑ καιτο ΚΙΝΑΛ που κυβέρνησαν τον τόπο τα τελευταία 12 χρόνια, πως έβρισκαν χρήματα για τους διορισμούς ειδικών φρουρών και αστυνομικών όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης. Σύμφωνα με τα ΦΕΚ από το 2008 που ξεκινά η οικονομική κρίση στην Ελλάδδα έχουν διοριστεί πάνω από 15.000!!! Αν προσθέσουμε και τους πυροσβέστες και λιμενικούς φτάνουμε τους 20.000!!!
Κάτι άλλο που αποκρύπτουν από το λαό είναι ο τρόπος μονιμοποίησης των ειδικών φρουρών ΕΠΟΠ και εποχικών πυροσβεστών. Αρκεί μια αίτηση του ενδιαφερόμενου, μετά την πάροδο 5ετούς υπηρεσίας. Ούτε αξιολόγηση ούτε και εξετάσεις!
Όλα αυτά την ώρα που το σύνταγμα απαγορεύει τη μονιμοποίηση συμβασιούχων. Είναι και αυτό ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί. Πως μονιμοποιούν ειδικούς φρουρούς μετά από 5ετή υπηρεσία και όχι τους αναπληρωτές δασκάλους και καθηγητές.

 
steven
08 Ιουλ 2021 10:30

Άσε μας βρε Σάββα με τα μαξιλάρια του Σύριζα και τις ψηφοφορίες Κουράκη-Μπαλτά..Ούτε στην Ουγκάντα δεν συνέβησαν αυτά ! !

 
Κοινωνικός σανοκαταναλωτισμός
08 Ιουλ 2021 10:13

30 χρόνια σπατάλες 300, ένα εξάμηνο 200, επειδή το λέει ο Βίζερ. Ωραίος. Πίσω στην Ε Δημοτικού για απλή μέθοδο των τριών.

 
ΣΑΒΒΑΣ
08 Ιουλ 2021 09:27

..και ξαφνικά κραυγές υποστήριξης από τη κυβερνητική παράταξη. Σιωπή για όλα τα δεινά που έφεραν στην εκπαίδευση και την κοινωνία. Ντροπή είναι μία λέξη πολύ φτωχή για αυτούς. Άλλωστε έφυγαν, φεύγουν σύντομα...αλί σε όσους μένουν.
Αλήθεια, το νούμερο για το οποίο χαίρονται (έτσι πρέπει τους είπαν) πώς αναλύεται; πόσοι ανά ειδικότητα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμιια; ακόμα κι εδώ θα ξεγυμνωθούν.
Κρίμα για την ψήφο που λάμβαναν όλα αυτά τα χρόνια, δεν την άξιζαν. Αλλά, εμείς φταίμε, και συνεχίζουμε...

 
Νίκος
08 Ιουλ 2021 08:46

Απλώς ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε μαξιλάρι 37,5 δις ξεζουμίζοντας και υπερφορολογώντας την μεσαία τάξη. Έφερε 2 extra αχρείαστα μνημόνια όταν όλες οι άλλες χώρες έβγαιναν από τα μνημόνια το 2015. Έφερε 2 παραπάνω χρόνια ύφεση 2016 -2017 όταν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες είχαν σημαντική ανάπτυξη. Η δήθεν περήφανη διαπραγμάτευση του κόστισε κάποιες δεκάδες δις. Τέλος ενσωμάτωσε ότι χειρότερο από το παλιό πολιτικό σύστημα που είχε χρεώσει τη χώρα.

Όσο για τους διορισμούς, βαρεθήκαμε 5 χρόνια να ακούμε για 15000 σε βάθος τετραετίας.

 
@Κοινωνικός φιλελευθερισμός!!!
08 Ιουλ 2021 08:22

Μόνο το πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης Σύριζα στοίχισε στη χώρα 200 δισεκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ . Ντροπή σας. Καταστρέψατε την χώρα και μιλάτε για μαξιλάρια που δήθεν άφησε ο Σύριζα.

φιλελεύθερος

 
κάτι γίνεται
08 Ιουλ 2021 08:17

Για πρώτη φορά διορισμοί! Ως εξωπραγματικό μου φαίνεται. Τόσα χρόνια και κανένας δεν διόρισε ούτε έναν. Πέρσι διορίστηκαν χιλιάδες συνάδελφοι στην ειδική και φέτος στη γενική. Κάτι γίνεται τώρα σε αυτή τη χώρα.

 
Κοινωνικός φιλελευθερισμός!!!
08 Ιουλ 2021 00:58

Απλώς ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε μαξιλάρι 37,5 Δισ!!! (οταν οι άλλοι χρέωναν τη χώρα με 300 δισ)
Μήπως ξεχνάτε τις διαθεσιμοτητες;
Την αύξηση ωρών...
Φυσικά και είναι πολυ θετικό που θα διοριστουν οι συνάδελφοι!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.