ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Ν. Φίλης: Το 1/3 των υποψηφίων θα βρει κλειστή την πόρτα των Πανεπιστημίων

"Η ΝΔ οργάνωσε “σφαγή” των υποψηφίων με το νέο εξεταστικό σύστημα "
Δημοσίευση: 09/07/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"25.000 έως 30.000 περισσότερα υποψήφιοι σε σχέση με πέρυσι θα αποκλειστούν από τα Πανεπιστήμια", εκτιμά  με σημερινή του  δήλωση ο πρώην υπουργός Παιδείας, τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης  και κατηγορεί την Κυβέρνηση της ΝΔ  ότι οργάνωσε “σφαγή” των υποψηφίων με το νέο εξεταστικό σύστημα  της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

“Αυτό πρέπει να αποτραπεί” τονίζει ο Ν. Φίλης είναι  “ο στοιχειώδης σεβασμός στα βάσανα, στους κόπους και στις αγωνίες αυτών των παιδιών και  απαιτεί να μη μείνει ούτε μία θέση κενή από τις 77.415  που το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι διατίθενται  στα Πανεπιστήμια. Αντίθετα από τον κ. Μητσοτάκη, η δική μας θέση είναι ότι φέτος ειδικά, 77.415 παιδιά  δικαιούνται, πρέπει και μπορούν να περάσουν στα δημόσια Πανεπιστήμια”.

Παράλληλα ο πρώην υπουργός Παιδείας υπογραμμίζει:

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ τούτη την ώρα στέκεται πλάι στα παιδιά που κρατούν στα χέρια τους τη βαθμολογία και αναμετρώνται με τις επιλογές τους. Κατανοεί τα συναισθήματα, τη χαρά αλλά και την απογοήτευση. Την αγωνία και τα ερωτήματα, ειδικά εκείνων που βρίσκονται στο μεταίχμιο και προβληματίζονται ενόψει της συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού.
  • Λυπούμαστε και ζητάμε συγνώμη από τα παιδιά αυτά, ως μέρος κι εμείς της οργανωμένης Πολιτείας. Δεν στηρίχτηκαν όσο έπρεπε οι μαθητές της περσινής Β΄και της φετινής Γ΄Λυκείου, που η πανδημία τους τράβηξε κυριολεκτικά το χαλί κάτω από τα πόδια. Που τους στέρησε το σχολείο τους, τους φίλους, τις δραστηριότητες, τους έρωτές τους. Που τους απομόνωσε και τους διπλοκλείδωσε στα σπίτια τους.
  • Αρκετά από αυτά τα παιδιά είδαν μέλη των οικογενειών τους, συγγενείς και φίλους να φεύγουν από τη ζωή ή να υποφέρουν στις ΜΕΘ και στα νοσοκομεία. Βίωσαν την ανεργία ή την δραστική οικονομική υποβάθμιση των γονιών τους. Έζησαν τη βία και την καταστολή στις διεκδικήσεις τους, στην πλατεία και στο δρόμο που έβγαιναν να πάρουν μια ανάσα.
  • Είναι τα παιδιά της πανδημίας.  Άξιζαν μια άλλη αντιμετώπιση και δυστυχώς δεν την είχαν, με ευθύνη μιας κυβέρνησης που δεν τα σεβάστηκε. Που μετέτρεψε τον υποχρεωτικό εγκλεισμό και τα lockdown στην κοινωνία και στην εκπαίδευση, σε εργαστήρι νεοφιλελεύθερων πειραμάτων και ιογενούς μετάλλαξης του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Που τα τιμώρησε με την «Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής» ώστε ό,τι κι αν έγραφαν να είναι σε ένα μεγάλο μέρος τους καταδικασμένα να βρουν την πόρτα των  Πανεπιστημίων κλειστή: αριθμητικά, ίσως και στο 1/3, σε σχέση με τις θέσεις που ανακοινώθηκαν... Ένα πρόσθετο εμπόδιο δηλαδή, σε σχέση με τους υποψήφιους των προηγούμενων χρόνων.
  • Την πλήρη εικόνα θα την έχουμε όταν το υπουργείο εκδώσει τα στατιστικά και κυρίως τις βάσεις εισαγωγής ανά τμήμα. Εκεί θα πάρουμε μια γερή γεύση της «σφαγής» που οργάνωσε η ΝΔ με το νέο εξεταστικό σύστημα σε βάρος των παιδιών της πανδημίας. Προς το παρόν επιφυλάσσομαι, αλλά οι υπολογισμοί ειδικών δείχνουν απολύτως τεκμηριωμένοι. Δυστυχώς, όποιες κι αν είναι οι βαθμολογίες που πήραν σήμερα τα παιδιά, 25.000 έως 30.000 περισσότερα φέτος σε σχέση με πέρυσι θα αποκλειστούν από τα Πανεπιστήμια

 

Ετικέτες: 
Νίκος Φίλης

Σχόλια (73)

 
Άλλο παράδειγμα?
13 Ιουλ 2021 23:07

Προς @Δημόσια παιδεία και υγεία και @Ανώνυμος
Συγκρίνοντας (ελπίζω όχι και εξισώνοντας), δρόμους με ανθρώπους, κάτι δεν μου ακούγετε σωστά.
Έχουμε Χ ποσό χρημάτων για τη μόρφωση (ή την υγεία ή την ασφάλεια) δύο παιδιών. Το ένα παιδί είναι αδύναμο, δεν τα παίρνει εύκολα, θέλει στήριξη, δεν του αρέσει και πολύ το σχολείο-πανεπιστήμιο(όπως είναι). Το άλλο είναι "τσακάλι". Πού θα διαθέσετε τα χρήματα πρώτα;
ΥΓ. Έχω δει δρόμους που οδηγούν σε εξοχικά, να γίνονται σε χρόνο dt. Και "κάθετους άξονες" ή εθνικές οδούς, να θέλουν 10ετίες και πολύ(μα πολύ) χρήμα.

 
@Δημόσια παιδεία και υγεία και @Ανώνυμος
13 Ιουλ 2021 12:44

Πότε ισχυρίστηκε κανείς ότι "δεν θέλω να πληρώνω" στα σχόλια; Αυτό που γράφουν είναι ότι δεν θέλουν τα λεφτά των φορολογούμενων να πετιούνται ουσιαστικά χωρίς αντίκρυσμα. Η παιδεία είναι δωρεάν και δημόσια και οι μαθητές που έγραψαν από περίπου 8 και πάνω έχουν και πρέπει να έχουν το δικαίωμα να σπουδάσουν δωρεάν. Αν και υποπτεύομαι ότι αυτά είναι τα γνωστά υπεργενικευμένα τσιτάτα για να δημιουργήσουν κλίμα και όχι για να γίνει σοβαρή συζήτηση, θα προσπαθήσω (ίσως μάταια) να σας το εξηγήσω με ένα παράδειγμα: Έχουμε Χ ποσό χρημάτων για τη βελτίωση των δυο δρόμων (βλ πανεπιστήμια) του χωριού μας. Ο ένας δρόμος εξυπηρετεί 2 εξοχικά (βλ πρώην ΤΕΙ δυτικού παρταλίου) και ο άλλος οδηγεί στην εθνική οδό (βλ ΕΚΠΑ). Πού θα διαθέσετε τα χρήματα πρώτα;

 
Έτσι ειν' η ζωή και πώς να την αλλάξεις.....
13 Ιουλ 2021 00:42

@Φίλη κάνε μια προσπάθεια από φιλελεύθερο 11 Ιουλ 2021 19:29
Άλλος έχει πτυχία, άλλος έχει λεφτά, άλλος έχει εξουσία, άλλος έχει την υγειά του. Κάποιοι λίγοι τυχεροί, είναι απλά ευχαριστημένοι με αυτά που έχουν. Κάποιοι άλλοι είναι μόνιμα ανικανοποίητοι.

 
Δημόσια παιδεία και υγεία
13 Ιουλ 2021 00:08

Όσοι δεν θέλουν να πληρώνουν για να σπουδάσουν οι μαθητές, ας προσέχουν μήπως αύριο τους πουν ότι οι φορολογούμενοι δεν θέλουν να πληρώνουν για τις εγχειρήσεις στα δημόσια νοσοκομεία και θα νοσηλεύονται μόνο όσοι έχουν να πληρώσουν σε ιδιωτικά.

 
Ανώνυμος
12 Ιουλ 2021 23:08

Απογοήτευση προκαλούν τα σχόλια, "εγώ πληρώνω...", τί θέλετε να πείτε ότι όταν κάποιος φορολογείται έχει και απαιτήσεις ανάλογες, δηλαδή όσα περισσότερα πληρώνει κάποιος τόσα περισσότερα δικαιώματα έχει ; έχετε πλήρη άγνοια για το τί σημαίνει φορολογία και για το τί σημαίνει πολίτης. Βασική αρχή ενός δημοκρατικού συστήματος είναι ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι και εννοείται ότι είναι ίσοι ακόμη και αυτοί που δεν πληρώνουν τίποτα, όπως είναι οι άνεργοι, οι ΑΜΕΑ κλπ. Επίσης, φορολογούμαστε γιατί οι υποδομές και γενικότερα η οργανωμένη πολιτεία μας δίδουν την ευκαιρία να πλουτίσουμε (και καλά κάνουμε), συνεπώς είναι κάτι που οφείλουμε στην οργανωμένη πολιτεία, δεν της κάνουμε χάρη, ούτε αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να απαιτούμε με ποιόν τρόπο θα χρησιμοποιηθούν οι φόροι, η πληρωμή των φόρων είναι υποχρέωση στην κοινωνία - πολιτεία. Τέλος, η παιδεία είναι υποχρέωση της πολιτείας σε όλους, καθώς η επένδυση στη γνώση είναι που οδηγεί μια πολιτεία όχι μόνο σε οικονομική, αλλά και κοινωνική πρόοδο. Είναι επίσης ηθική υποχρέωση σε όλα τα παιδιά της και σ' αυτά που δεν είχαν την οικονομική υποστήριξη να κάνουν φροντιστήρια και γενικότερα δεν είχαν το κατάλληλο περιβάλλον για να έχουν υψηλές επιδόσεις στις πανελλήνιες.

 
...Ο ΦΙΛΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ
12 Ιουλ 2021 22:12

ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ, ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ, ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ...ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΛΙΓΟ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ...

 
Κώστα
12 Ιουλ 2021 16:23

ΕΒΕ και στα κολεγια! Αλλιώς όχι επαγγελματικά δικαιώματα. Τέλος.
Αλλιως κάτι σάπιο υπάρχει....

 
@Κωστας
12 Ιουλ 2021 15:44

Συγνώμη, ας σοβαρολογούμε. Στα κολλέγια πληρώνετε εσείς και εγώ με δικά μας χρήματα τα οποία τα δίνουμε αν και εφόσον θέλουμε. Αν εσείς θεωρείτε ότι το παιδί σας μαθητής του 3 πρέπει να πληρώσετε για να σπουδάσει σε κολλέγιο Μαθηματικός ή Φυσικός, με γειά σας με χαρά σας. Στα δημόσια ΑΕΙ πληρώνουμε όλοι οπότε σωστά το κράτος λεει "δε θα ξοδεύω τα χρήματα του κόσμου για να προσποιούμαι ότι εκπαιδεύω φοιτητές που ούτε έχουν τις προϋποθέσεις ούτε - μάλλον - θα αποφοιτήσουν ποτέ".

 
@Διαπιστώνω
12 Ιουλ 2021 09:40

Αγαπητέ/ή, αφήστε από έξω τα κολλέγια. Πρόκειται για "ψευτοδίλλημα". Στα κολλέγια πληρώνω εγώ από την τσέπη μου, με προσωπικά χρήματα που έβγαλα. Δεν πληρώνετε εσείς και εμείς όλοι μαζί. Ποιός σόφρων θα έστελνε το παιδί του - μαθητή του 2 ή του 3 - να γίνει φυσικός ή μαθηματικός; Κανένας. Όμως στο "τζάμπα" δημόσιο ΑΕΙ είχαμε μπόλικα τέτοια τμήματα. Στα δημόσια ΑΕΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ για να τα συντηρούμε. Και δεν είναι λογικό ούτε ηθικό να πληρώνουμε πεταμένα λεφτά για να "στέλνουμε" να σπουδάσουν μαθητές με πολύ χαμηλό επίπεδο δεξιοτήτων.

 
Κωστας
11 Ιουλ 2021 22:59

ΕΒΕ και στα κολεγια. Γιατί όχι κα Κεραμέως; Γιατί ο μαθητής του 8 να έχει ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τον μαθητή του 20; Εκεί όμως δεν σας παίρνει, σωστα;

 
Άλλο η ατραξιόν κι άλλο η κονσομασιόν
11 Ιουλ 2021 20:38

Με ή χωρίς πτυχίο, θέλει πάντως τέχνη, ένας προ 6ετίας υπουργός παιδείας να καταφέρνει να βρίσκεται στην εκπαιδευτική επικαιρότητα. Τον βοηθάει πολύ και η Κεραμέως με τα "έργα" της βέβαια.

Ο Φίλης ήταν ήπιων τόνων και αφουγκραζόταν το χώρο. Δεν ήταν ούτε ξερόλας, ούτε τηλεοπτικός σταρ, ούτε ατραξιόν στα σχολεία. Επίσης ο Φίλης είναι ο μοναδικός υπουργός Παιδείας, που "έφυγε" από το Παιδείας, για λόγους όχι Παιδείας.

Έκανε και λάθη ο Φίλης. Λάθη κάνουν όλοι, εκτός από αυτούς που ΔΕΝ είναι υπουργοί. Για το συγκεκριμένο θέμα με την ΕΒΕ, νομίζω ότι κάνει λάθος. Όμως για το ότι δεν υφίσταται η ΕΒΕ (για τους ίδιους λόγους) και στα κολλέγια, νομίζω ότι κάνει (εσκεμμένα) λάθος η Κεραμέως.

 
Φίλη κάνε μια προσπάθεια από φιλελεύθερο
11 Ιουλ 2021 19:29

Φίλη, στα 65 κάνω το τρίτο μου πτυχίο και το πέμπτο μεταπτυχιακό. Κάνε μια προσπάθεια. Πάρε το πτυχίο σου. Ποτέ δεν είναι αργά.

φιλελεύθερος, τέως σχολικός σύμβουλος

 
Σανός
11 Ιουλ 2021 19:10

κ. Φίλη αν και σε σέβομαι περισσότερο από τους συμπορευτές σου, σε αυτό διαφωνώ κάθετα. Τα πανεπιστήμια πρότειναν 55.000 θέσεις για φέτος. Το υπουργείο έχει το δικαίωμα να τους επιβάλλει παραπάνω και το έπραξε δίνοντας 77000 θέσεις, δηλαδή περίπου 1/3 περισσότερες, όπως έκαναν όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία 20 χρόνια. Η ΕΒΕ αυτό που κάνει είναι να κανονίζει τελικά να μπουν περίπου 55000 φοιτητές στα ΑΕΙ. Η μόνη διαφορά είναι (και γι αυτό θα έπρεπε να φωνάζετε όχι να κάνετε φτηνή αντιπολίτευση) ότι έτσι θα γεμίσουν τα κεντρικά ΑΕΙ και θα πάρουν φοιτητές από τα περιφερειακά. Αυτό βέβαια είναι αυτό που θέλει η πλειοψηφία των μαθητών και των γονιών, άρα δε σας συμφέρει να το πείτε ούτε κι εσείς. Άρα λοιπόν αρκείστε στη φτηνή και ξεπερασμένη αντιπολίτευση.

 
Μανώλης
11 Ιουλ 2021 18:24

Αχ Φίλη Φίλη. Λαϊκισμός as usual. Σφαγή ποιών, των υποψηφίων πριν επιλεγούν; Όταν είναι ήδη περισσότερες οι θέσεις από αυτές που τα ίδια τα πανεπιστήμια προτείνουν για να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς σπουδές; Ξέρω, εσύ θα έταζες άλλες τόσες, μάλιστα αν τα πανεπιστημιοποιημένα ιδρύματα που φτιάξατε, δεν μοίραζαν σε όλους το πτυχίο θα το αποκαλουσες σφαγή και αυτό. Σφαγή υποψήφιων πτυχιούχων θα το έλεγες

 
Pax Romana
11 Ιουλ 2021 18:14

@Pax Romana

Kανείς δεν μπορει να πει οτι ο αριθμός των εισακτέων ειναι εικονικός.
Ειναι ομως σε άλλα τμηματα εικονικός προς τα πάνω και σε άλλα εικονικός
προς τα κάτω. Τυπικά είναι θέσεις εισαγωγής. Ειναι καλυτερο να μειώνεις
τις θέσεις εισαγωγής με βάση κάποια αντικειμενικά κριτηρια, π.χ. το πόσους
μπορεί να εκπαιδευσει ενα τμημα μπορει να προσδιοριστεί αντικειμενικά, παρά να λές ότι "μπορώ" να εκπαιδευσω 1000 ατομα αλλά να κρυβομαι πίσω από μέσους όρους.

Οι υποψήφοι στο 2ο επιστημονιο πεδίο ειναι 14000 περίπου και υπάρχουν ηδη διαθέσιμες 4000 θέσεις σε τμήματα μαθηματικών και φυσικής.

 
Μηχανογράφος
11 Ιουλ 2021 18:01

Για όλους εσάς που σχολιάζετε αρνητικά ότι το μηχανογραφικό δεν έχει ανοίξει ακόμα ότι οι "άριστοι" δεν έχουν βγάλει ακόμα στατιστικά και άλλα φαιδρά, απλά αποδεικνύετε ότι δεν ξέρετε τι σας γίνεται.
Για να ανοίξει το μηχανογραφικό πρέπει να περαστούν πρώτα όλες οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων για να υπολογιστούν οι βάσεις των σχολών. Αυτό πρέπει να γίνει ώστε όταν μπαίνει ο μαθητής στο σύστημα να του εμφανίζει μόνο τις σχολές στις οποίες είναι πάνω από την βάση που έχουν ορίσει τα τμήματα.
Φαντάζεστε να άνοιγε τώρα, να δήλωναν οι μαθητές και μετά να έβλεπαν ότι κάποιες επιλογές τους θα εξαφανίζονταν τι μπάχαλο θα επικρατούσε?
Αλλά φυσικά που να το σκεφτείτε αυτό όσοι κάνετε κριτική σε αυτούς που δουλεύουν Ιούλιο μήνα ενώ εσείς είστε στις παραλίες.
Αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση για αυτό η παιδεία σε αυτή την χώρα δεν θα πάει ποτέ μπροστά

 
@@@φιλελεύθερο, τέως σχολικός σύμβουλος από φιλελεύθερο
11 Ιουλ 2021 17:11

Συμφωνώ στο ότι ο Φίλης δεν μείωσε την γραφειοκρατία . Διαφωνώ στο ότι ο Φίλης μπορεί να είναι συμπαθέστατος. Αντιπαθώ όλους τους λαϊκιστές και ιδιαιτέρως τους αρνητές της γενοκτονίας των Ποντίων.
Τελικά φαίνεται ότι τα πολλά @ δημιουργούν σύγχυση.

φιλελεύθερος

 
Polar_Fish
11 Ιουλ 2021 17:09

@Διαπιστώνω

To πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η εσωστρέφεια. Σε οτι μας συμφέρει ρίχνουμε ενα oνομα αμερικάνικου ή βρετανικου πανεπιστημίου, ξεχνώντας ότι διπλα μας
υπάρχουν χώρες μεγαλύτερες και παλαιότερες. Σκεφτείτε το εξης: πως η Ιταλια κατάφερνε να εκπαιδευει τους δικους της φοιτητές και ξένους και μαλιστα χωρις πανελληνιες? Εχω συναντησει εξαιρετικους γιατρους με σπουδές στην Ιταλία. Στην Τουρκια έχουν ιδιωτικα πανεπιστημια (Κοc, Sabansi). Πως εισάγονται νέοι φοιτητές σαυτά? Φυσικά με το ιδιο μηχανογραφικο.

Κολεγια: Κάπου ξεχνάτε οτι τα κολέγια δεν δινουν πτυχια. Το πτυχιο δινει κάποιο πανεπιστημιο του εξωτερικου.

 
@Γεώργιος Π. από φιλελεύθερο
11 Ιουλ 2021 17:04

Είμαι όντως τέως σχολικός σχολικός σύμβουλος και νυν εκπαιδευτικός τάξης ετών 65. Θεωρώ τιμή μου και το ένα και το άλλο. Εσύ τι είσαι;

φιλελεύθερος

 
@Αμερόληπτος από φιλελεύθερο
11 Ιουλ 2021 16:59

Αμερόληπτε, προφανώς πρόκειται για παρανόηση. Δεν ισχυρίστηκα ότι ο Φίλης μείωσε τη γραφειοκρατία. Απλά απάντησα σε κάποιο που το ισχυρίστηκε. Ο Φίλης είναι λαϊκιστής και η συνεισφορά του στην εκπαίδευση μηδενική. Είμαι πράγματι τέως σχολικός σύμβουλος και νυν εκπαιδευτικός τάξης. Σε διαβεβαιώ ότι η επαφή μου με την πραγματικότητα είναι άψογη.

φιλελεύθερος

 
@Διαπιστώνω
11 Ιουλ 2021 16:33

Δεν έχετε κατανοήσει το νόημα της ΕΒΕ το οποίο είναι ότι δεν μπορεί να πληρώνει το κράτος τις σπουδες κάποιων που δίνουν λευκές κόλλες ή γράφουν μονάδα ή 2-3 στις πανελλαδικές. Οι φοιτητές των κολλεγίων, όπως και αυτοί του εξωτερικού, πληρώνουν για τις σπουδές τους οπότε δεν επιβαρύνουν κανέναν φορολογούμενο.

 
@Διαπιστώνω
11 Ιουλ 2021 14:43

Και πολύ καλά θα κάνει να πάει σε κολλέγιο ο μαθητής του 3. Δεν θέλω να τον πληρώνω εγώ . Αντίθετα προτιμώ τα ίδια χρήματα να πιάσουν τόπο σε μαθητές του 18 και να έχουν καλύτερα εργαστήρια και καθηγητές και βιβλία.

 
@Evi
11 Ιουλ 2021 14:36

Μάλλον έχετε πρόβλημα με βασική αριθμητική. Αν όλοι οι υποψήφιοι έγραψαν 3 μονάδες χαμηλότερα λόγω της περίεργης και γεμάτης προκλήσεις σχολικής χρονιάς τότε η ΕΒΕ θα ήταν 3 μονάδες χαμηλότερη! Άρα το σχόλιό σας δεν έχει καμία βάση.

 
Μιμη
11 Ιουλ 2021 14:22

Ανηθικο που εφαρμοστηκε φετος. Απαραδεκτο που δε γνωριζει η υπουργος Παιδειας απο ψυχολογια και συναισθηματικες αδυναμιες Παιδιων. Οι παιδοψυχολογοι εχουν γεμισει πελατες. Καποτε τους υποστηριξα, ομως αυτες τις "αναισθητες" συμπεριφορες -οταν και εμεις υπηρξαμε παιδια ή καποιοι εχουν παιδια και βιωσαν δυσκολες καταστασεις σπιτι τους- δεν τις ανεχομαι.

 
Διαπιστώνω
11 Ιουλ 2021 14:00

Διαπιστώνω πως όλοι οι υποστηρικτές της ΕΒΕ αναφέρεστε σ' αυτήν με όρους δικαιοσύνης και ηθικής αγνοώντας την εξίσωση των πτυχίων των κολεγίων με αυτά των πανεπιστημίων, αποκρύπτουμε δηλαδή τις πραγματικές προθέσεις του μέτρου. Το "3" των Πανελληνίων μπορεί να εισέλθει στην αγορά εργασίας ως μηχανικός, αρκεί να έχει ο πατέρας τα φράγκα; Ξεχνάμε πως η εκπαίδευση είναι και δικαίωμα και μια πολιτεία που επενδύει στους νέους της θα έπρεπε να τους το δίνει και στην περίπτωση που δε θα μπορούν να αντεπεξέλθουν, να τους παρέχει μετά κι άλλες επιλογές ... Αυτό τελος πάντων που για κάθε πρόβλημα αποφασίζουμε ως λύση να του "κόβουμε το κεφάλι", είναι επικίνδυνο. Ας ετοιμάσουμε, λοιπόν, τους νέους μας για γκαρσόνια.

 
Θανασάκης
11 Ιουλ 2021 12:06

κε Φίλη
και το 50% των πολιτών που δεν είναι οργανωμένοι στα κόμματα βρίσκουν κλειστές πόρτες για να πουν το παράπονο ή το αίτημά τους
Δεν είδα να κόπτεστε για αυτό, ούτε όταν βγαίνει ένας νόμος που ορίζει κάτι αλλά σε ΦΕΚ βγαίνει μια εξαίρεση για μερικούς...και το 99,9% του λαού μένει απ΄έξω

επιλεκτική ενόχληση έχετε και εσείς και οι περισσότεροι στη βουλή και επιλεκτική μνήμη όταν κάνετε τα ίδια

 
@ΕκπαιδευτικόςΧ
11 Ιουλ 2021 11:19

Οχι φυσικά, αφου τα στατιστικά δεν έχουν βγει ακόμα (και φυσικά ουτε έχουν συμπληρωθεί τα μηχανογραφικά) οπότε δεν ξέρουμε πόσοι εισάγονται και πόσοι όχι. Αλλά στην πολιτική η έλλειψη στοιχείων δε φαίνεται να τους πτοει, διαχρονικά.

 
ΑΡΙΣΤΟΣ
11 Ιουλ 2021 11:08

Οι άριστοι........ δεν έχουν ακόμη έτοιμη την εφαρμογή για τα μηχανογραφικά.

 
Μ
11 Ιουλ 2021 10:09

Όντας παιδιά έχασαν ακόμη και τους γονείς τους μέσα στη πανδημία κι όμως στάθηκαν αξιοπρεπέστατα και δεν χρειάζονται το χτύπημα στην πλάτη από κανέναν πολιτικό!! Μας έβαλε τα γυαλιά ο μέγιστος από την Ναύπακτο με τα 18.000+ ορφανός από γονείς λόγω κορωνοιού! Μπορούμε να αγωνιζόμαστε… εσείς θέλετε να σπρώχνετε εκείνους που δεν προσπαθούν γιατί για να γράψεις 1 στις πανελλήνιες σημαίνει ότι δεν προσπάθησες καθόλου.

 
Legend
11 Ιουλ 2021 10:06

Αντιπολιτευτικό ντελίριο… κε Φίλη, κι ας σας εκτιμώ, κάνετε λάθος. Την εβε έπρεπε να τη στηρίξετε όλα τα κόμματα. Το κλείσιμο σχολών επίσης. Κανείς δεν τολμά να το πράξει, ενώ υπάρχουν τμήματα χωρίς καθηγητές ή φοιτητές που κοστίζουν πολύ. Μαθητές μας έγραψαν 0.1,0.5 και τέτοια, πού θέλετε να σπουδάσουν; Μεγάλη τομή η δυνατότητα μηχανογραφικού για τα ιεκ! Εύγε!!! Όλοι θα σπουδάσουν εκεί που μπορούν.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.