Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. σε φορείς - ΑΕΙ

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ
Δημοσίευση: 09/07/2021
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σχόλια (14)

 
Τοπίο στην ομίχλη
14 Ιουλ 2021 12:17

Τι νόημα έχει η εγκύκλιος για τις αποσπάσεις σε φορείς και ΑΕΙ; Γιατί ζητούνται προσόντα και συνάφειες τίτλων; Κάθε χρόνο τα ίδια. Όποιος έχει τη μεγαλύτερη πρόσβαση και μπορεί να πιέσει περισσότερο παίρνει απόσπαση σε τμήματα άσχετα με την ειδικότητά του, χωρίς διδακτορικό κλπ. και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη ούτε οι προτάσεις των τμημάτων. Χωρίς μοριοδότηση σε αντικειμενικά κριτήρια . Η αξιοκρατία στην Ελλάδα είναι "είδος" που δεν ευδοκιμεί...

 
ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
12 Ιουλ 2021 10:39

Οι ενστάσεις δεν ήταν ανοιχτές. Έστειλα email τις άνοιξαν σήμερα.

 
Απορίες
12 Ιουλ 2021 10:23

Μπορεί η άριστη υπουργός ή κάποιος άλλος άριστος να μας εξηγήσει τι δουλειά κάνουν όλοι αυτοί οι αποσπασμένοι; Πως γίνεται κάποιοι να παίρνουν απόσπαση 2-3 χρόνια συνεχόμενα; Τι ανάγκη υπάρχει στα ΑΕΙ που χρειάζεται αποκλειστικά αυτούς; Οι βουλευτές της εκάστοτε εκλογικής περιφέρειας δεν παρεμβαίνουν άραγε; Γίνονται όμως τέτοια πράγματα στην Ελλάδα; Λέω εγώ τώρα..

 
@Γιώργος
12 Ιουλ 2021 09:42

Τι είναι αυτά που λέτε; Ποιός πρόεδρος τμηματος ΑΕΙ αποφασίζει!; Οι γενικές συνελεύσεις αποφασίζουν κατά πλειοψηφία.

 
@Σπάρτακος από φιλελεύθερο
11 Ιουλ 2021 19:02

Σε καταλαβαίνω. Όμως έτσι ήταν πάντα. Οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών σε φορείς - ΑΕΙ πρέπει να σταματήσουν.

φιλελεύθερος

 
@ΔΕΠ από φιλελεύθερο
11 Ιουλ 2021 19:00

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε φορείς - ΑΕΙ κλπ πρέπει να σταματήσουν.

φιλελεύθερος

 
Σπάρτακος
11 Ιουλ 2021 10:32

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ@@ Αυτή είναι η δικαιοσύνη και η αξιοκρατία;

Το ρωτάς; Αυτή είναι:(

 
Οψόμεθα...
10 Ιουλ 2021 18:01

...στις κάλπες. Να το θυμάστε αυτό.

 
Πάλι τα ίδια
10 Ιουλ 2021 17:20

Άνθρωποι μη συναφή ειδικοτήτων αποσπάστηκαν σε τμήματα πανεπιστημίων. Άνθρωποι με υπερκάληψη απαιτούμενων προϋποθέσων (τυπικά προσόντα και συνάφεια ειδικότητας) έμειναν εκτός λίστας. Αναρωτιέμαι, γιατί να βγαίνει εγκύκλιος και πρόσκληση υποβολής αιτήσεων απόσπασης στα ΑΕΙ, και να αγχωνόμαστε, αφού όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, χρόνια τώρα, τα κριτήρια ικανοποίησης η μη της αίτησης είναι άσχετα από τα προαπαιτούμενα της πρόσκλησης και τις ανάγκες των πανεπιστημιακών τμημάτων.

 
ΔΕΠ
10 Ιουλ 2021 14:19

Μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος, καλόπιστα, αυτή την "πατέντα" που λέγεται απόσπαση; Τι ποσοστό εκπαιδευτικών τελούν σε απόσπαση; Και κυρίως ΓΙΑΤΙ; Ο φορολογούμενος πληρώνει για να κάνω μάθημα στην τάξη, έχουμε έλλειψη εκπαιδευτικών, και όπως εγώ πάω να κάνω "άλλα πράγματα" σε φορείς-ΑΕΙ; Ενώ πέφτει ο μισθός μου κανονικά, εις υγείαν των κορόιδων; Φαίνεται κάπως απαράδεκτο. Βολικό για κάποιους, αλλά απαράδεκτο.

 
Γιώργος
10 Ιουλ 2021 13:32

Είναι απαράδεκτο να αποφασίζουν οι πρόεδροι των Παν/κών τμημάτων με πελατειακά κριτήρια (όπως και σε πολλά άλλα θέματα, π.χ. απόκτηση ακαδημ. εμπειρίας) χωρίς αντικειμενικά κριτήρια: προτιμούνται οι δικοί τους είτε έχουν διδακτορικό είτε όχι, είτε έχουν μεταπτυχιακό ή -ακόμα- και πτυχίο της Σχολής έναντι άλλων που έχουν πολύ περισσότερα. Είναι φωτογραφικές οι προσκλήσεις. Ας το δει το Υπουργείο...

 
νικος
10 Ιουλ 2021 09:11

Να μην πάρει κανείς απόσπαση. Να μείνει στο σχολείο που διορίστηκε. Έλεος. Ντροπή.

 
@ντροπή
09 Ιουλ 2021 23:07

γενικά αυτό το μπάχαλο να μη δίνεται ανοιχτά σε όλους η δυνατότητα αιτήσεων (ΟΛΕΣ μαζί οι προσκλήσεις) , να βγαίνουν σε 15 μέρες αποτελέσματα , να γίνονται ανακλήσεις όπου δει και δεύτερος γύρος να καλυφθούν οι διαθέσιμες θέσεις με καραμπόλες (παντού υπάρχουν λίστες αξιοκρατικά ή με βύσματα) είναι ακατανόητο . η ψηφιακή επανάσταση τους μάρανε. και να ξεροσταλιάζουν άνθρωποι να δουν πού θα είναι σε διαθέσιμες θέσεις . οι ημέτεροι φυσικά είναι ενήμεροι ήδη. ή άλλοι να εγκλωβίζονται . είναι απλό να εξορθολογιστεί το σύστημα και να μη βασανίζονται οι άνθρωποι. δεν πετυχαίνετε τίποτα πέρα από ανακάτωμα. οι δικοί σας θα βολευτούν, ας ικανοποιηθούν και μη βυσματίες.

 
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ
09 Ιουλ 2021 21:09

έχετε παγώσει την ηλεκτρονική επιλογή "Ένσταση", για να μην κάνουμε ενστάσεις όσοι είμαστε σχολικοί διευθυντές από παράταση της παράτασης. Αυτή είναι η δικαιοσύνη και η αξιοκρατία;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ