Μεταπτυχιακά: Το εισόδημα που οδηγεί σε απαλλαγή από τα δίδακτρα

Η απαλλαγή αυτή παρέχεται για τη συμμετοχή σε ένα μόνο Π.Μ.Σ..

10/07/2021

Ενημερώθηκε: 11/07/2021, 15:27

Άκουσε το άρθρο

Με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας Α. Συρίγος απαλλάσσονται από τα δίδακτρα, για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 , όπου αυτά προβλέπονται, οι φοιτητές Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών σπουδών , των οποίων:

Α. το ατομικό εισόδημα, εφόσον διαθέτουν ίδιο εισόδημα, δεν υπερβαίνει τα  8.770 ευρώ (από 8.195 πέρσι),και,

Β. Το οικογενειακό διαθέσιμο ισοδύναμο εισόδημα   αυτοτελώς τις 6.143 ευρώ (από 5.736,50 π'έρσι)

Η απαλλαγή αυτή παρέχεται για τη συμμετοχή σε ένα μόνο Π.Μ.Σ..

Σε κάθε περίπτωση, οι απαλλασσόμενοι φοιτητές δεν ξεπερνούν το ποσοστό του τριάντα τοις εκατό (30%) του συνολικού αριθμού των φοιτητών που εισάγονται στο Π.Μ.Σ..

Αν οι δικαιούχοι υπερβαίνουν το 30%, επιλέγονται με σειρά κατάταξης ξεκινώντας από αυτούς που έχουν το μικρότερο εισόδημα.

Η αίτηση για απαλλαγή από τα τέλη φοίτησης υποβάλλεται ύστερα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των φοιτητών των Π.Μ.Σ.. Η οικονομική κατάσταση υποψηφίου σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί λόγο μη επιλογής σε Π.Μ.Σ.. Όσοι λαμβάνουν υποτροφία από άλλη πηγή, δεν δικαιούνται απαλλαγή.
 
Σε κάθε περίπτωση, τα Ιδρύματα χορηγούν υποτροφίες σε φοιτητές βάσει ακαδημαϊκών κριτηρίων, σύμφωνα με όσα ειδικότερα ορίζονται στον Κανονισμό Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Η παράβαση από τα αρμόδια για την επιλογή των φοιτητών όργανα των σχετικών διατάξεων   και των σχετικών προβλέψεων του Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών συνιστά βαρύτατο πειθαρχικό παράπτωμα, που επισύρει την πειθαρχική ποινή της προσωρινής ή οριστικής απόλυσης, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στο π.δ. 160/2008 (Α΄ 220).

Σχόλια (5)

@πανος
|

Όταν αποφασίζεις να δημιουργήσεις οικογένεια, κάνεις και το κουμάντο σου ανάλογα με τα εισοδήματά σου. Αν δεν έχεις πόρους δε χρωστάει ο φορολογούμενος να επιδοτεί τα παιδιά του Α ή του Β. Δεν έχεις δουλειά, χρήματα, δεν μπορείς να τα θρέψεις - δεν κάνεις ή κάνεις 1 ή 2, ή όσα μπορείς. Σόρυ, αλλά έτσι πρέπει να είναι. Το δημογραφικό δε λύνεται έτσι, οι πολύτεκνοί ελάχιστη επιρροή έχουν αριθμητικά στο σύνολο.

whatever
|

Ζήτω η φοροδιαφυγή και τα μαύρα. Για άλλη μια φορά επιβράβευση στους φοροφυγαδες αφού έχουν εισπράξει όλα τα επιδόματα και τα βοηθήματα από το κράτος. Όσοι έχετε μια δουλίτσα με εισόδημα που δεν μπορείτε να κρύψετε, μην μπαίνετε στον κόπο να ζητήσετε απαλλαγή από τα δίδακτρα.

πανος
|

δεν επρεπε να υπαρχει ιδιαιτερη μεριμνα για τα παιδια των πολυτεκνων οικογενειων λόγω και των αυξημένων υποχρεωσεων που αντιμετωπιζουν;μηπως επρεπε να θεσπισθει ποσοστο επι πλεον που θα καλυπτεται απο γονεις ή τεκνα πολυτεκνων οικογενειων;αυτα σε μια χωρα που πληττεται ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ!!

ΔΕΠ
|

ΟΚ, υποτροφίες χορηγούν τα ιδρύματα απ'τη μια, μετά το 30% μπορεί να μην πληρώνει δίδακτρα... αλλά τα Μεταπτυχιακά έχουν ένα προϋπολογισμό - αυτό απλά μετακυλά το κόστος στους υπόλοιπους φοιτητές....

Επίσης, είναι κάπως αναξιόπιστο το να θέτεις εισοδηματικά κριτήρια βάσει της φορολογικής δήλωσης στη χώρα που έχει τόσο μεγάλο ποσοστό παραοικονομίας - όλοι μας ξέρουμε κόσμο που δηλώνει ένα πολύ μικρό κλάσμα του πραγματικού του εισοδήματος. Αν δεν διορθωθεί αυτό, απλά ευνοούμε με ακόμη 1 τρόπο τους φοροφυγάδες.

bob mastoras
|

"απαλλάσσονται από τα δίδακτρα ... Η απαλλαγή αυτή παρέχεται για τη συμμετοχή σε ένα μόνο Π.Μ.Σ."

Συνεπώς για δεύτερο μάστερ δεν δικαιολογείται απαλλαγή από τα δίδακτρα.

Ερώτηση.
Η κατοχή integrated master έχει ως συνέπεια την μη απαλλαγή από δίδακτρα;

"Αν οι δικαιούχοι υπερβαίνουν το 30%, επιλέγονται με σειρά κατάταξης ξεκινώντας από αυτούς που έχουν το μικρότερο εισόδημα."

Η τουλάχιστον έχουν προτεραιότητα στο 30% αυτοί που έχουν ως βασικό πτυχίο πτυχίο που είναι επιπέδου 6 (μπάτσελορ) ;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ