Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Οι 11.700 διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών είναι ένα σημαντικό γεγονός για την εκπαίδευση

Δημοσίευση: 12/07/2021
Παληγιάννης
Alt Text: 
Παληγιάννης
Title Text: 
Παληγιάννης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Του Β. Παληγιάννη

Ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό της χώρας μας και την υπουργό Παιδείας, την Τρίτη 6-7-2021 ότι θα πραγματοποιηθούν σε μία φάση και πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2021-2022, 11.700 μόνιμοι διορισμοί στη δημόσια εκπαίδευση.

Αδιαμφισβήτητα είναι μια πολύ θετική εξέλιξη αν αναλογιστούμε ότι μετά από 10 χρόνια αδιοριστίας η γενική εκπαίδευση ενισχύεται με μόνιμο προσωπικό.

Είναι ένα σημαντικό γεγονός για την εκπαίδευση της χώρα μας.

Θυμίζω πως το 2020 πραγματοποιήθηκαν 4.500 διορισμοί στην Ειδική Αγωγή για πρώτη φορά στην ιστορία της εκπαίδευσης.

Οι διορισμοί και μάλιστα αυξημένοι κατά 1.200 σε σχέση με αυτούς που περιμέναμε, θα πραγματοποιηθούν μετά από σειρά ετών ανέξοδων υποσχέσεων και ατελέσφορων εξαγγελιών.

Η θετική εξέλιξη των διορισμών εκπαιδευτικών 16.200 σύνολο ήλπιζα πως θα αναγνωριζόταν απ’ όλους ως το πρώτο μεγάλο βήμα για την κάλυψη όλων των αναγκών της εκπαίδευσης.

Με βάση σχόλια και άρθρα κάποιοι προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός και    «περί άλλων τυρβάζουν».

Κατανοώ την απογοήτευση αυτών που επένδυσαν σε μια αρνητική ρητορική για το πάγωμα των διορισμών.

Ένα είναι βέβαιο ότι η εκπαιδευτική κοινότητα στην πλειοψηφία τους, χαιρετίζει τους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών ως πρώτο θετικό βήμα και ελπίζει στην δρομολόγηση νέων διορισμών τα επόμενα χρόνια όλων των αναγκών.

Σχετικά με το θέμα της κατανομής διορισμών μεταξύ βαθμίδων εκπαίδευσης και ειδικοτήτων, το ελάχιστο που μπορεί να γίνει, είναι να ληφθεί υπόψη το κριτήριο των πραγματικών αναγκών όπως αυτές αποτυπώνονται με βάση τα οργανικά κενά που καταγράφηκαν στις πρόσφατες μεταθέσεις, αλλά και τις προσλήψεις αναπληρωτών τα τελευταία χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση έμφαση πρέπει να δοθεί στην κάλυψη πρώτιστα των αναγκών των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων που είναι διάσπαρτα σε όλη την νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα.

Η κατανομή πρέπει να αντιμετωπιστεί με ευθύνη και σοβαρότητα και σε κάθε περίπτωση πρέπει να σταματήσει η ανεύθυνη παραπληροφόρηση αριθμών που δε στηρίζεται πουθενά.

Η πολιτική ηγεσία οφείλει να ολοκληρώσει τη διαδικασία όσο το δυνατόν συντομότερα και να δρομολογήσει άμεσα νέους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για τα επόμενα χρόνια.

Η ελληνική κοινωνία, η εκπαίδευση έχει επενδύσει πολλά στην νέα γενιά εκπαιδευτικών και προσμένει ότι θα αποτελέσουν το βασικό μοχλό για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

Σχόλια (2)

 
Δον Κιχώτης
12 Ιουλ 2021 20:27

Μα κι εσύ, βρε Βασίλη, «ήλπιζες πως θα αναγνωριζόταν απ' όλους το πρώτο βήμα»;... Τα βήματα των Κακών, αδελφέ Βασίλη, είναι κακά, πολύ κακά, τα πιο κακά που υπάρχουν κι αυτό έπρεπε να το γνωρίζεις, αφού είσαι ο «πατέρας» όλων μας και τα μάτια σου έχουν δει πολλές κακίες τόσες δεκαετίες που κρατάς το μεγάλο μας σπίτι!...
Τέλος πάντων, συμφωνώ μαζί σου με τα τελευταία λόγια σου και ελπίζω κι εγώ ότι οι νέοι συνάδελφοι θα αποτελέσουν τον βασικό μοχλό και πολλοί παλιοί το αναγκαίο υπομόχλιο, ώστε να πολλαπλασιαστεί η δύναμη που θα σηκώσει ψηλότερα το εκπαιδευτικό μας σύστημα!...
Καλό Καλοκαίρι

 
ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΚΑ
12 Ιουλ 2021 14:00

Πολύ ελπιδοφόρες αποφάσεις.
Σας παρακαλούμε να τοποθετήσετε και όλους τους επιτυχόντες Α.Σ.Ε.Π ,με άλλο νομοσχέδιο ,γιατί ξαφνικά εκτοξευθήκαμε στο περιθώριο και χάθηκαν τα μόρια μας.Πριν 20 χρόνια προτιμούσαμε να επικεντρωθούμε στη μελέτη για τις εξετάσεις του Α.Σ.Ε.Π ,ώστε να κατοχυρώσουμε μια καλή σειρά και παραγκωνίζαμε τη δίοδο των μεταπτυχιακών και διδακτορικών.
Ας ληφθούν υπόψη και οι ξεχωριστοί πίνακες διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης,πάγιο έτοιμα ετών,ώστε να αναλάβουν τα καθήκοντά τους οι αρμόδιοι εκπαιδευτικοί με παράλληλη ίδρυση περισσότερων διαπολιτισμικών σχολείων .
Τέλος, οι ώρες φιλολογικών μαθημάτων να μην ανατίθενται σε εκπαιδευτικούς ξενόγλωσσης εκπαίδευσης ,για να υπηρετήσουμε κάποτε και να αρθρωθεί η μεταρρύθμιση που προσπαθούμε όλες οι γενεές από το 1964.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.