Ούτε “μύγα” δεν θα περνά στις αίθουσες , εργαστήρια και γραμματείες του ΕΚΠΑ χωρίς εμβολιασμό ή αποτέλεσμα αρνητικού rapid-test ή PCR test

Σύγκλητος ΕΚΠΑ: Η πρόσβαση στις αίθουσες διδασκαλίας, στα εργαστήρια, στις κλινικές, στις ανασκαφές και στις γραμματείες θα επιτρέπεται σε εμβολιασμένους ή σε άτομα με αρνητικό αποτέλεσμα rapid-test ή PCR test για τον ιό SARS-CoV-

15/07/2021

Ενημερώθηκε: 15/07/2021, 21:50

Άκουσε το άρθρο

Απαγορευτικό    θα ισχύει για τους  φοιτητές , τους διδάσκοντες και το διοικητικό προσωπικό,   κατά την είσοδο στις αίθουσες διδασκαλίας, στα εργαστήρια, στις κλινικές και  στις ανασκαφές, εάν δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν  φέρουν μαζί τους αρνητικό  rapid-test ή PCR test, τα οποία θα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα.

Την απόφαση αυτή έλαβε σήμερα η Σύγκλητος του  Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

“ Η πρόσβαση στις αίθουσες διδασκαλίας, στα εργαστήρια, στις κλινικές, στις ανασκαφές και στις γραμματείες θα πραγματοποιείται με χρήση μάσκας και θα επιτρέπεται σε εμβολιασμένους ή σε άτομα με αρνητικό  αποτέλεσμα rapid-test ή PCR test για τον ιό SARS-CoV-2. Αυτά τα tests, θα πραγματοποιούνται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα σε άτομα που δεν έχουν εμβολιασθεί”, αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση του ανώτατου συγλητικού οργάνου του ΕΚΠΑ.

Οι συγκλητικοί αποφάσισαν επίσης να ζητήσουν από  το υπουργείο Υγείας τη λειτουργία δύο εμβολιαστικών κέντρων στους χώρους του ΕΚΠΑ για τη διευκόλυνση του εμβολιασμού των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2021.

Ακολουθεί ολόκληρη η απόφαση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ

Η Σύγκλητος, εφόσον και κατά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος εξακολουθούν να υφίστανται μέτρα περιορισμού των συναθροίσεων λόγω της πανδημίας covid-19 και επιτρέπεται η δια ζώσης πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αποφασίζει τα εξής:

1) Τα μαθήματα, τα εργαστήρια, οι κλινικές, οι ανασκαφές και η πρακτική άσκηση των φοιτητών θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης. Οι Σχολές και τα Τμήματα, εφόσον αυτό είναι εφικτό, δύνανται να δημιουργήσουν τμήματα με μικρότερο αριθμό συμμετεχόντων.

2) Σε κάθε υπηρεσία και δομή του ΕΚΠΑ, θα ορίζεται ένας υπεύθυνος ή περισσότεροι, όταν απαιτείται από τη φύση, το μέγεθος ή τη διασπορά της νόσου COVID-19, για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και την προστασία των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Οι ανωτέρω υπεύθυνοι, θα ενημερώνουν και θα προτρέπουν για την εφαρμογή των εν ισχύ μέτρων και θα αναφέρουν και εισηγούνται στον επικεφαλής της υπηρεσίας ή δομής.

3) Προκειμένου για Τμήματα ή Σχολές, επικεφαλής θεωρείται ο Πρόεδρος του Τμήματος ή ο Κοσμήτορας όταν πρόκειται για μονοτμηματική Σχολή. Επιπλέον, σε κάθε Σχολή, συντονιστικό ρόλο θα έχει ο Κοσμήτορας της Σχολής.

4) Η πρόσβαση στις αίθουσες διδασκαλίας, στα εργαστήρια, στις κλινικές, στις ανασκαφές και στις γραμματείες θα πραγματοποιείται με χρήση μάσκας και θα επιτρέπεται σε εμβολιασμένους ή σε άτομα με αρνητικό  αποτέλεσμα rapid-test ή PCR test για τον ιό SARS-CoV-2. Αυτά τα tests, θα πραγματοποιούνται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα σε άτομα που δεν έχουν εμβολιασθεί.

5) Να αιτηθεί προς το Υπουργείο Υγείας τη λειτουργία δύο εμβολιαστικών κέντρων στους χώρους του ΕΚΠΑ για τη διευκόλυνση του εμβολιασμού των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2021.

O Πρύτανης

Μελέτιος-Αθανάσιος Κ. Δημόπουλος

Σχόλια (31)

teos
|

Δικτατορίας δεν σηκώνει ο λαός! Από τους φοιτητές να περιμένουμε αντιδράσεις;

@@@@...@ φοιτητης εξ αποστασεως
|

Ξεκινω απο το τελος που ανεφερες για πανεπιστημια...
Δεν θα σου πω για harvard, mit και λοιπους κολοσσους...
παμε γερμανια -μοναχο, στουτγκαρδη,
Ολλανδια - αμστερνταμ, αυστραλια (ολα τα πανεπιστημια λογω φιλοσοφιας γ/θμιας εκπαιδευσης), ιταλια - μιλανο, ρωμη, για σκανδιναβια ουτε καν χρειαζεται να περιγραψω (ειναι αυτονοητο...)
και φυσικα αλλα εκατονταδες (απο ιαραηλ εως και κινα...) που προσφερουν flexible programmes education (αναφερομαι σε δια ζωσης ευελικτα προγραμματα σπουδων, οχι σε on line που ειναι προφανες) και φυσικα παντα για προπτυχιακο επιπεδο.
Μπορεις να βρεις εκατονταδες τετοια τμηματα σχολων).
Προφανως, το θεμα της υποστελεχωσης υφισταται εδω, αλλα μπορει καλλιστα να υπαρχει τροπος διδασκαλιας επιπλεον μιας φορας ανα εβδομαδα(ως μαθημα επαναληψης π.χ. ενα διωρο) το οποιο μπορει να το παρουσιαζει ειτε ο καθηγητης, ειτε ενας λεκτορας συνεργατης του, η ακομα ακομα κι ενα υποψηφιος διδακτορας. Αλλωστε ουσιαστικα θα ειναι επαναληψη διδασκαλιας στην εβδομαδα. Δε μπορεις να φανταστεις ποσο χρησιμη διαδικασια ειναι αν δεν την εχεις χρειαστει πραγματικα.
Οσον αφορα τη βοηθεια των καθηγητων στους φοιτητες, ειναι προφανες οτι στη σημερινη εποχη εκτος καποιων συμβατικων ωρων γραφειου, μεσω email μπορουν να επεξηγουν(η να καθοδηγουν) καποιες σημαντικες αποριες. Δεν χρειαζονται ουτε time slots, ουτε αυστηρα προδιαγεγραμμενο πλαισιο οταν μιλαμε για διαδικασια μεσω emails.
Μπορει ο καθηγητης η ο βοηθος του, να απαντουν σε καποια ερωτηματα σε ευλογο χρονικο διαστημα.

Αν υπαρχει διαθεση και ευελιξια στις σχολες μπορουν να γινουν αρκετες διαδικασιες διευκολυνσης φοιτητων.

Και κατι τελευταιο, στη Σουηδια, στην Αυστραλια, στο Καναδα (δηλ. χωρες οπου μεγαλο ποσοστο φοιτητων δουλευουν ταυτοχρονα με τις σπουδες τους) καποιες σχολες προμηθευουν με κινητο τηλεφωνο το διδακτικο και διοικητικο προσωπικο(οπως κανουν πολλες εταιρειες του ιδιωτικου τομεα). Μεσω αυτων των κινητων οι φοιτητες επικοινωνουν με το διδακτικο και δοικητικο προσωπικο για επειγοντα θεματα διδασκαλιας και γραμματειακης υποστηριξης αντιστοιχα.

(Παντα αναφερομαι σε δημοσια πανεπιστημια).

Καποια στιγμη ευελπιστουμε να γινει κι εδω....

@Μαρία
|

Αγαπητέ, η Γερμανία έχει πληρώσει ακριβά τα ιατρικά πειράματα του Γ’ Ράιχ και έβαλε μυαλό, άλλοι νομίζουν πως μπορούν να εξουσιάζουν τα γονίδιά σου για το γενικό καλό, που δεν ξέρουμε ποιο πραγματικα εννοούν.

Θύμιος
|

Όπως Γερμανία; Όταν στην Ελλάδα η χθεσινή δημοσκόπηση λέει ότι το 40% όσων δεν έχουν εμβολιαστεί απαντά ότι δεν θα εμβολιαστούν ΠΟΤΕ!

@@@ φοιτητής εξ αποστάσεως
|

Με την κατάσταση των ελληνικών ΑΕΙ (εξαιρετικά υποστελεχωμένα σε διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, τεράστια δυσαναλογία διδασκόντων προς διδασκομένους, προβληματικές υποδομές κτλ) το να απαιτείς υβριδική (δια ζώσης και εξ αποστάσεως και δη σε χωριστές ζώνες!), να υπάρχουν επαναληπτικά μαθήματα κτλ είναι επιεικώς αστείο. Επίσης το να αναφέρεις γενικά και αόριστα ότι αυτά γίνονται έξω εδώ και 10 χρόνια είναι ανακριβέστατο. Πες μας πανεπιστήμια και αριθμούς. Κάποια στιγμή θα πρέπει να διαχωρίζουμε τα θέλω μας από την πραγματικότητα. Η μισή Ελλάδα νομίζει ότι αξίζει να παίρνει 2000 ευρώ τον μήνα χωρίς προσόντα, αυτό όμως είναι στα όνειρά τους

@Μαρία
|

Προτού αναφέρεις, Μαρία, τη Γερμανία ως παράδειγμα για τον μη υποχρεωτικό εμβολιασμό, κοίτα πρώτα τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού σε κρίσιμες κατηγορίες (ηλικιωμένοι, υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί κτλ) και μετά τα ξαναλέμε. Για αυτό άλλωστε ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός εκεί, το είπε και ο Υπουργός Υγείας της Γερμανίας.

Βασίλης
|

Μέσα Ιουλίου και έχουμε σχεδόν 3000 κρούσματα και πιστεύουν ότι Σεπτέμβριο θα μπορούν να λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια; Ή μετά που θα αρχίσουν και οι γρίπη και οποιεσδήποτε άλλες αρρώστιες θα βάλει τους φοιτητές μέσα σε αμφιθέατρα; Αφού δεν μπορεί να το περάσει υποχρεωτικό δε γίνεται είναι νεοι άνθρωποι θα αντιδράσουν θα κάνουν καταλήψεις τι κόλλημα είναι αυτό με το να ανοίξουν οιεκπαιδευτικές δομές; Δηλαδή συμβιβασμό στην πραγματικότητα δεν υπάρχει σε αυτή η κυβέρνηση αν ήθελε αυτό έπρεπε πρώτα να εμβολιαστούν και μετά ανοίξουν οι καφετέριες και τα κέντρα διασκέδασης ανάποδα τα κάνουν.Σε τελική ανάλυση δε φταίει κυβέρνηση αν υπάρχει πανδημία.

Μαρία
|

Μέρκελ : σε αντίθεση με τη Γαλλία, στη Γερμανία δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.
Πρόεδρος Αναστασιάδης: πρόθεση της Κυβέρνησης δεν είναι να διαχωρίσει τους πολίτες σε εμβολιασμένους ή μη και ότι ο σεβασμός μας είναι δεδομένος προς το δικαίωμα επιλογής του κάθε πολίτη.
Αυτούς εδώ στην Ελλάδα που τους βρήκαμε ??? μάλλον η δημοκρατία πήρε τον δρόμο της ξενιτιάς και μας άφησε τα υπόλοιπα.

Bill
|

Άρα το αυτό πρέπει να ισχύσει σε κάθε δημοσιο κ εκπαθδευτικο οργανισμό αν κ η απόφαση αυτή κανονικά θα έπρεπε να παρθεί από την εποπτευουσα αρχή κ να αφορά τους πάντες.

Το αυτονόητο
|

Είναι λογικό να γίνει αυτό. Για την προστασία όλων! Μπράβο εκπα!

@ @ φοιτητης εξ αποστασεως
|

το τι προτεινεις ειναι αδιαφορο,
απο την μια ακρη πας στην αλλη....
Δεν υπαρχει ΣΟΒΑΡΟ πανεπιστημιακο ιδρυμα στο κοσμο που να ΜΗΝ κανει τουλαχιστον μια φορα επαναληπτικο μαθημα για οσους ειναι εργαζομενοι και για οσους δεν μπορουν για οποιονδηποτε λογο να παρακολουθησουν
Κι επειδη λες και φιλοσοφιες....μαθε λοιπον οτι ναι....ο σοβαρος καθηγητης βοηθα τους φοιτητες στα προβληματα τους και στις αποριες τους σε μαθηματα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ημερες και ωρες.
Αν εσενα σου φαινεται περιεργο δε μπορω να κανω κατι.

Δε χρειαζεται καν να απντησω για το θεμα οτι καθε τμημα ΟΦΕΙΛΕΙ να εχει εξ αποστασεως εκπαιδευση ταυτοχρονα με την δια ζωσης, ειναι αυτονοητο εδω και καμια 10αρια χρονια στην ανωτατη εκπαιδευση....(π.χ. για ασθενεις κλπ κλπ).
Παρεμπιπτοντως, πως αρκετα μεταπτυχιακα εμφανιζονται ξαφνικα εξ αποστασεως;;; εκει δεν εχει προβλημα μια σχολη;;; (δεν αναφερομαι στο ΕΑΠ, αλλα στα αλλα ιδρυματα).

@υποψήφιος φοιτητής et al.
|

Συμπολίτες μας,

Το πανεπιστήμια είναι χώροι νοητικής μόχλευσης και γένεσης νέων ιδεών και επιστημονικής γνώσης. Είναι χώροι που πρέπει να πρυτανεύει ο ορθολογισμός. Στο πλαίσιο του ορθολογισμού, της διάδοσης της γνώσης και της επιστήμης, ο εμβολιασμός επιβάλλεται. Μπράβο ΕΚΠΑ.

Τι κάνεις? Σκοτώνω μύγες
|

Κατανοητή η επιθυμία να επανέλθει η δια ζώσης διδασκαλία πάλι στα εργαστήρια κατά πρώτον και στα πανεπιστημιακά έδρανα γενικότερα. Όμως είναι ευθύνη της πολιτείας (=της ευρύτερης δημοκρατικής πλειοψηφίας στην βουλή) να θεσπίσει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.
Όταν οι μειοψηφίες επιβάλλονται ενάντια στην πλειοψηφία, τότε καταργείται το δημοκρατικό πολίτευμα. Η δημοκρατία=πολιτεία ψηφίζει νόμους για να κυβερνά. Οι "χαριτωμένοι αυτοσχεδιασμοί" συνήθως προκαλούν χάος.
Η φοιτητική ζωή περιέχει και κάθε είδους πάρτι (όπως συνελεύσεις), και καφέ και μπαρ και κάθε είδους συνωστισμό. Θα αναλάβει το ΕΚΠΑ τις ευθύνες της πολιτείας για την τήρηση των κανόνων ιατρικής δεοντολογίας στους χώρους του?
Εντέλει η δυστοκία (δυσθυμία) του δημοκρατικού φάσματος της Βουλής και της κυβέρνησης τείνει να οδηγήσει σε δημοκρατική εκτροπή (ή έκτροπα) , καθόσον η αυτοδικία τείνει να καλύπτει το έλλειμμα της διακυβέρνησης στον ζωτικό τομέα της τήρησης των κανόνων υγιεινής λόγω της πανδημίας.

αφού και οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν....
|

Είναι για γέλια η κατάσταση.
Οι εμβολιασμένοι ΚΑΙ νοσούν ΚΑΙ μεταδίδουν.
Γιατί ο κακός χαμός και ο διχασμός;
Τι νόημα έχουν όλα αυτά;
Η Μέρκελ (παραδόξως) φέρθηκε σωστά ως προς την υποχρεωτικότητα.
Η Μέρκελ (παραδόξως) σεβάστηκε βασικές αρχές και αξίες της Ευρώπης.

nikos
|

Μπράβο. Ελπίζω να το τηρήσετε.

@Φοιτητης εξ αποστασεως
|

Εγώ προτεινω να γίνονται κάθε μέρα τα ίδια μαθήματα σε επαναλαμβανόμενα δίωρα/ τρίωρα 07.00 με 22.00 και να επιλέγεις ποιο slot είναι πιο βολικό να παρακολουθήσεις ανάλογα με τις ανάγκες σου.
Επίσης, να υπάρχει η δυνατότητα (μετά από συνεννόηση για έλεγχο της διαθεσιμότητας σου) το Σαββατοκύριακο ο καθηγητής του κάθε μαθήματος να παραδίδει ιδιαίτερα στο σπίτι σου όπου θα λύνονται απορίες.
Συμπληρωματικά, θα πρέπει να υπάρχει και η δυνατότητα να συζητήσεις τυχόν απορίες στο κινητό του οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Τα παραπάνω άλλωστε οφείλει να τα κάνει καθώς γνώριζε τη χώρα στην οποία επέλεξε να γίνει ακαδημαϊκός… ας πρόσεχε σωστά;

Εκτίμηση
|

Καλύτερα τηλεκπαίδευση για ένα χρόνο. Με αυτά τα μέτρα θα σας μείνουν άδεια και αραχνιασμένα τα κτήρια.

Μ
|

Εμβολιαστείτε και άστε τις αηδίες!

κουνούπι θα περνά;
|

θα ελέγχει τα χαρτιά η πανεπιστημιακή αστυνομία; εσείς δεν λέγατε ότι απλώς η αστυνομία θα επεμβαίνει για φασαρίες, απόπειρες βιασμών κλπ; τώρα θα κυνηγάει και τα χαρτιά των φοιτητών; ε ρε χούντα που ζούμε...

Νικ
|

Με τους φοιτητές συνεννοηθήκατε ή λέμε τώρα.... κάτι για να περάσει η ώρα ????

Προβληματισμένος
|

Ποιος θα αναλάβει το έργο να ελέγχει και να εμποδίζει τις «μύγες» να περνούν μέσα στα αμφιθέατρα κλπ; Καλό είναι όταν εξαγγέλλεται κάτι, να υπάρχει και πρόνοια για το πώς θα εφαρμοστεί στην πράξη.

Ρουλα
|

Τι Δημόσια Δωρεάν Παιδεία είναι αυτή; Υπάρχουν οι μεγάλες Αίθουσες και τα Εργαστήρια να στηρίξουν διδασκαλία δια ζώσης. Θα είναι το εμβόλιο δωρεάν ή θα πρέπει να πληρώνει συνεχώς ο φοιτητής και να νοικιάσει κιόλας. Αν κολλήσει τον ιό στο Πανεπιστήμιο τι μέτρα θα λάβει το Πανεπιστήμιο για να τον βοηθήσει, θα του δώσει την δυνατότητα να παρακολουθεί από μακρυά, ή απλώς θα νίβει τας χείρας του ...

.......
|

Το ίδιο να γίνει και για τους καθηγητές των σχολείων..Αρνητικό ράπιντ μια φορά την εβδομάδα..

...........
|

Έχει χαθεί κάθε σοβαρότητα..

Γιώργος
|

Καλά εαν συνεχίσουν έτσι θα γίνουν οι καταλήψεις θέμα ρουτίνας …όντως ούτε μύγα θα περνάει…. Εξάλλου θα παρέχουν ούτως ή άλλως τηλεκπαίδευση … Αντί να ηρεμήσουν τα οξύνουν … Έχουμεή δεν έχουμε πανδημία ;οπότε ποιο είναι το πρόβλημα το χειμερινό εξάμηνο να γίνει αποστάσεως;

@φοιτητης εξ αποστασεως
|

Σε άλλα πανεπιστήμια που κάνουν αυτά που λές τα δίδακτρα είναι 30.000$ το χρόνο. Οι καθηγητές κάνουν μάθημα 4-6 ώρες την εβδομάδα και όχι 11-12 από τις 6 που επιτρέπει ο νόμος. Επίσης ο καθηγητής εκεί, ακριβώς επειδή υπάρχουν σοβαρά δίδακτρα παίρνει το μισθό Ελλάδας Χ3.

Μόνο εξ αποστάσεως
|

Σίγουρα δεν θα πατάει μύγα αλλά λόγω επιλογής

@υποψήφιος φοιτητής, @ΑΓΓΕΛΙΚΗ, @φοιτητης εξ αποστασεως
|

Μα σοβαρολογείτε;;;;;
Αν δεν θέλετε να εμβολιαστείτε, και κατά συνέπεια εντελώς συνειδητά και με πλήρη πρόθεση θέτετε σε θανάσιμο κίνδυνο τους συμφοιτητές σας, το εκπαιδευτικό προσωπικό του πανεπιστημίου, και το λοιπό προσωπικό, τότε να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να πληρώνετε κάθε εβδομάδα τα έξοδα των τεστ!!!!!!
Δική σας η επιλογή...
Εναλλακτικά, κάντε το εμβόλιο (το οποίο είναι και δωρεάν) ώστε να είστε ασφαλείς και εσείς και ο υπόλοιπος κόσμος.
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑ, ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.

υποψήφιος φοιτητής
|

Τι δήλωση είναι αυτή;! "αποφασίζει"; Πώς αποφασίζει; έχει τη δυνατότητα το πανεπιστήμιο να λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις που αποκλείει φοιτητές από τη δωρεάν παιδεία; Οι γονείς μου θα πληρώνουν για 4 χρόνια τόσα χρήματα για τις σπουδές μου εκτός Αθηνών, και πρέπει να επωμιστούν και τα έξοδα των τεστ;! Αν αποφασίζουν κάτι τέτοιο, πολύ σωστά αναφέρθηκε πως πρέπει να δίνουν και τη δυνατότητα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Διαφορετικά, οδηγούν όσους δεν εμβολιαστούν ή σε αναγκαστικό εμβολιασμό, ή σε αποκλεισμό. Είναι αυτό δημοκρατία; Τέτοιες αρχές πρεσβεύουν τα πανεπιστήμια;

ΑΓΓΕΛΙΚΗ
|

Δηλαδη με λίγα λόγια ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ! Δεν νομιζω ότι θα υπάρχει φοιτητής ή οικογενεια που θα μπορει να πληρώνει τα τεστ!!!! Θα τρελαθούμε τελείως! Να νοικιάσουμε σπιτι, να πληρώνουμε λογαριασμούς και να πληρώνουμε και τεστ!!!! Εκτός από τα 2 εμβολιαστικα κέντρα να εισηγηθεί και αιτηθεί και μονάδα ΕΟΔΥ για τεστ!!!!!!!!!!!!!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ