Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

«Άκαρπη» η συνάντηση ΠΟΣΥΠ- Ν. Κεραμέως

Δημοσίευση: 15/07/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Άκαρπη» απέβη η συνάντηση του ΔΣ  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ) με την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΠΟΣΥΠ «η υπουργός Παιδείας δεν δεσμεύθηκε σε κανένα από τα  θέματα που τέθηκαν  για άμεση επίλυση του, γεγονός που θα εξετάσει το ΔΣ της ΠΟΣΥΠ  και θα  καθορίσει την περαιτέρω στάση του».

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν  της ΠΟΣΥΠ, στη συνάντηση:

  • Ζητήθηκε  άμεσα η  τελική υπογραφή της Υπουργού, καθώς κάθε τι άλλο θα αποτελούσε καινοφανή παραδοξότητα, διότι έχει ήδη εγκριθεί η σχετική ΠΥΣ από τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών.
  • Επίσης ζητήθηκε η αυξημένη χορήγηση υπερωριών για το 2ο εξάμηνο του 2021.
  • Με την ευκαιρία της συνάντησης τέθηκε ξανά το σοβαρό ζήτημα της μεταφοράς της αρμοδιότητας  της  εκκαθάρισης και πληρωμής των κάθε είδους δαπανών των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, από τις ΔΥΕΕ στο Υπουργείο Παιδείας από 01/01/2022 και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν υπηρεσίες και υπάλληλοι. Η Υπουργός μας παρέπεμψε για ενημέρωση και συζήτηση του θέματος  μετά τη συνάντηση μας, στην οικονομική της σύμβουλο κ. Αναστοπούλου και τους υπηρεσιακούς παράγοντες κ. Γιαννακούρη και κ. Τριανταφυλλοπούλου, στους οποίους εκθέσαμε τα προβλήματα των Περιφερειακών Υπηρεσιών και συμφωνήσαμε στην παρακολούθηση του ζητήματος σε κάθε φάση του, καθώς  θεωρούμε ότι η διαδικασία υλοποίησης του είναι πολύ δύσκολη και με αβέβαιο αποτέλεσμα, εξαιτίας του όγκου του Υπουργείου μας.
  • Επίσης επαναφέραμε τις πάγιες διεκδικήσεις μας, για την μεταφορά των λειτουργικών δαπανών των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης από τις Περιφέρειες στις  ίδιες,  την ανάγκη άμεσης προκήρυξης των θέσεων Διευθυντών στο Υπουργείο μας και στη συνέχεια την προκήρυξη των θέσεων Προϊσταμένων, καθώς και την αναγκαιότητα της άμεσης τοποθέτησης Υπηρεσιακού Γραμματέα στο ΥΠΑΙΘ.
  • Τέλος καταγγείλαμε το νέο αποκλεισμό μας από τις θέσεις των Διευθυντών Εκπαίδευσης και ζητήσαμε άμεση συζήτηση και αποφάσεις για την αναμόρφωση του Οργανισμού του Υπουργείου μας.
     

Σχόλια (6)

 
@@@
16 Ιουλ 2021 16:31

Αλλιώς η διοίκηση στη σχολική μονάδα και αλλιώς η διοίκηση σε ένα γραφείο που δεν έχει δει ποτέ γονείς εκπαιδευτικούς η μαθητές παρά μόνο αριθμούς και χαρακτηρισμούς!

 
Φανής φανερωμένος
16 Ιουλ 2021 16:29

αυξημένη χορήγηση υπερωριών;
τις θέσεις των Διευθυντών Εκπαίδευσης;
Τι είναι τούτα;

 
Αναστασια
16 Ιουλ 2021 15:00

Επειδή προφανώς οι διοικητικοι έχουν σχέση και γνώση της διοικησης το λογικο ειναι να έχουν δικαιωμα να είναι υποψήφιοι για θεσεις διευθυντών εκπαίδευσης, θέση καθαρά διοικητικη για όσους δεν έχουν συναίσθηση για ποια θεση μιλαμε. Αυτό το έλα Χριστέ μου αγαπητέ/τή μου δείχνει την παντελή έλλειψη γνώσης των καθηκόντων της θέσης. Κάθε φορά λοιπόν που ένας εκπαιδευτικός μετακινείται σε θεση Δ/ντη Εκπαίδευσης τραβανε τοσο αυτός όσο και τα στελέχη της διοικησης των παθών τους τον τάραχο μέχρι να καταλάβει τα καθήκοντα τις αρμοδιότητες και τις διαδικασίες. Οσο για τα υστερικά που ακούμε, μαθετε ότι σε όλο τον κόσμο θεωρούν τελείως παράλογο να γίνονται διοικητικοι προιστάμενοι άνθρωποι που δεν έχουν καμιά σχέση με τη διοίκηση.

 
Γιώτα
15 Ιουλ 2021 23:48

Μείωση των πολλών αχρήστων τμημάτων στις διευθύνσεις. Ο μόνος σκοπός ίδρυσης είναι τα επιδόματα προϊσταμένων ενώ δημιουργούν μεγάλες δυσλειτουργίες στη λειτουργία της υπηρεσίας μειωμένη αποδοτικότητα και μεγάλη κατασπαταληση πόρων ..

 
Στέλιος
15 Ιουλ 2021 15:13

Όταν καταπατήθηκαν δικαιώματα στελεχών εκπαίδευσης δεν είδα την ΠΟΣΥΠ στο υπουργείο να πάρει θέση. Τώρα θυμήθηκε τις οικονομικές απολαβές και τις θέσεις διευθυντών εκπαίδευσης;

 
Είμαστε σοβαροί;
15 Ιουλ 2021 15:10

Συμμετοχη στις θέσεις διευθυντών εκπαίδευσης; Έλα Χριστέ μου! Τι ήταν αυτό; Τώρα πως τους ήρθε κι από που;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ