Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Live/ Βουλή: Συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου του υπ. Παιδείας

Εισηγητές από τη Ν.Δ. είναι ο εκ Καρδίτσης Βουλευτής Γεώργιος Κωτσός (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής) και από την αξιωματική αντιπολίτευση ο Νίκος Φίλης
Δημοσίευση: 20/07/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Για σήμερα Τρίτη, στις 10:30 το πρωί, έχει ορισθεί η συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, επί του πολυνομοσχεδίου  «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις»,το οποίο αφορά   την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, τις επιλογές στελεχών εκπαίδευσης , την αυτονομία σχολικών μονάδων, και την εκκλησιαστική εκπαίδευση.

Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος τηε Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Β. Διγαλάκης  αύριο , Τετάρτη, το πρωί  θα γίνει ακρόαση φορέων, στις 3 το μεσημέρι θα γίνει συζήτηση επί των άρθρων και την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η 4η συνεδρίαση (β' ανάγνωση του πολυνομοσχεδίου).

Η συζήτηση και η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αναμένεται να προγραμματιστεί για τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Το esos  συνδέθηκε διαδικτυακά με τη Βουλή για να παρακολουθήσετε ζωντανά τη συζήτηση.

Εισηγητές επί του πολυνομοσχεδίου είναι από τη Ν.Δ.   ο εκ Καρδίτσης Βουλευτής , Γεώργιος Κωτσός (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής) και από την αξιωματική αντιπολίτευση ο Νίκος Φίλης

Το πολυνομοσχέδιο αποτελείται από 220 άρθρα ενώ στη δημόσια διαβούλευση είχαν τεθεί 172 άρθρα.

Ετικέτες: 
Βουλή Παιδεία

Σχόλια (24)

 
Αναγνώριση διδακτικής υπηρεσίας
21 Ιουλ 2021 08:58

Άμεσα να δοθεί απάντηση για την αναγνώριση της διδακτικής υπηρεσίας από σχολές του ΟΑΕΔ που ανήκαν στο υπουργείο Εργασίας....Εάν αναγνωριστεί αυτή η προϋπηρεσία συνάδελφοι έχουμε το δικαίωμα να προσφύγουμε για αναγνώριση της διδακτικής μας υπηρεσίας από τα φροντιστήρια...

 
ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ
21 Ιουλ 2021 02:39

Δεν λέω όλα τα στελέχη να μοριοδοτηθούν κλιμακωτά για να μην υπάρχει αδικία. Αλλά να μοριοδοτείται ο υποδιευθυντής σχολικής μονάδας ο οποίος τοποθετήθηκε μετά από πρόταση του συλλόγου διδασκόντων και από τον Διευθυντή ίσα με έναν Σχολικό Σύμβουλο / ΣΕΕ ο οποίος κρίθηκε από κεντρικό συμβούλιο επιλογής του Υπουργείου Παιδείας ή ΠΔΕ με ξεπερνάει . Οι Σχολικοί Σύμβουλοι το 2014 αξιολογήθηκαν και μάλιστα σε ξεχωριστό κομμάτι του διοικητικού τους έργου. Να τα λέμε και αυτά.

 
ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ
21 Ιουλ 2021 02:29

Δεν λέω όλα τα στελέχη να μοριοδοτηθούν κλιμακωτά για να μην υπάρχει αδικία. Αλλά να μοριοδοτείται ο υποδιευθυντής σχολικής μονάδας ο οποίος τοποθετήθηκε μετά από πρόταση του συλλόγου διδασκόντων και από τον Διευθυντή ίσα με έναν Σχολικό Σύμβουλο / ΣΕΕ ο οποίος κρίθηκε από κεντρικό συμβούλιο επιλογής του Υπουργείου Παιδείας ή ΠΔΕ με ξεπερνάει . Οι Σχολικοί Σύμβουλοι το 2014 αξιολογήθηκαν και μάλιστα σε ξεχωριστό κομμάτι του διοικητικού τους έργου. Να τα λέμε και αυτά.

 
Kostas
20 Ιουλ 2021 15:54

@ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Γιατί συνάδελφε αυτοί που υπηρέτησαν Δντες δεν πρέπει να πάρουν μόρια;

-Αυτοί δεν σήκωσαν το βάρος λειτουργίας του σχολείου ;

-Στα 4+ χρόνια δεν απέκτησαν εμπειρία ; Αυτή η εμπειρία δεν πρέπει να μοριοδοτηθεί;

-Μήπως έχεις κατά νου ότι όλον τον Ιούλιο σχεδόν οι Δντες των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τρέχουν με ζητήματα λειτουργίας του σχολείου ενώ οι υπόλοιποι καθηγητές κάνουν 2 ολόκληρους μήνες διακοπές;

 
Guest
20 Ιουλ 2021 15:27

Συμφωνώ με τη διδακτική..Μόνο ότι έχει ασκηθεί στη σχολική τάξη....Αλλά δείτε λίγο και την αναγνώριση των σχολών ΟΑΕΔ...Γιατί αυτή να λαμβάνεται ως διδακτική; δεν ανήκουν στο υπουργείο Εργασίας;;; δεν φτάνει που κάποιοι μπήκαν από το παράθυρο παλιότερα μρσω ΟΑΕΔ θα τους μοριοδοτησουμε τωρα;;;

 
ΠΠ
20 Ιουλ 2021 14:38

Να καταλάβουν όλοι εκπαιδευτικοί και υπουργείο ότι διδακτικά είναι τα έτη διδασκαλίας σε τάξη και όχι όλα τα λοιπά που επινοούν ως διδακτικά.

 
@ΔΙΔΑΚΤΙΚΉ ΥΠΗΡΕΣΙΑ = ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΕ ΤΑΞΗ από φιλελεύθερο
20 Ιουλ 2021 13:02

Συμφωνώ μαζί σου. Η διδακτική υπηρεσία είναι διδασκαλία σε τάξη.
Νομίζω όμως ότι η σχετική διατύπωση στο πολυνομοσχέδιο είναι σαφής και δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Που διαφωνείς;

α) Διδακτική εμπειρία: εννέα (9) μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
αα) άσκηση διδακτικών καθηκόντων σε σχολική μονάδα, Ε.Κ., Δ.Υ.Ε.Π., Σ.Δ.Ε., Δ.Ι.Ε.Κ., Ε.Σ.Κ.,
Σ.Ε.Κ, σε ΕΠΑ.Λ. ή Ε.Κ. στο πλαίσιο του μεταλυκειακού έτους-τάξης μαθητείας, Τ.Ε.Ε. Α΄ και
Β΄ κύκλου, σε σχολές του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), καθώς
και σε Μεταλυκειακό Προπαρασκευαστικό Κέντρο: μία (1) μονάδα ανά διδακτικό έτος και
αβ) άσκηση διδακτικών καθηκόντων σε Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ.: 0,50 μονάδες ανά διδακτικό έτος, για το
οποίο ο υποψήφιος έχει αξιολογηθεί θετικά.

φιλελεύθερος

 
εκπαιδευτικός Ιωάννινα
20 Ιουλ 2021 11:33

Επιτέλους το νομοσχέδιο! έρχεται να καλύψει λάθη και παθογένειες πολλών χρόνων. Εδώ και τώρα αξιολόγηση, σε όλα τα επίπεδα! να αποκατασταθεί το κύρος και η αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών. Πιστεύω να ¨τρέξει¨ γρήγορα η διαδικασία και να προκηρυχθούν όλες οι θέσεις στελεχών εκπαίδευσης, να φύγουμε από τη μιζέρια και επιτέλους η κοινωνία να μας δει με ¨άλλο μάτι¨ . ας βάλω το προβληματισμό και το ερώτημα προς όλους τους συναδέλφους: πόσοι από εμάς είναι ικανοί και άξιοι να διδάξουν? πόσοι μπορούν να σταθούν στην τάξη και να διαχειριστούν μαθησιακά και σχολικά ζητήματα? θερμά συγχαρητήρια στην Υπουργό για το εν λόγω νομοσχέδιο και ας ανασκουμπώσουμε όλοι τα μανίκια να δουλέψουμε για το καλό των παιδιών μας και της πατρίδας μας!!!

 
Αννα
20 Ιουλ 2021 11:09

Θεωρώ επιλεκτικό και άδικο να αναγνωρίζονται ως διδακτικά τα χρόνια θητείας των ΚΠΕ.
Ως διδακτικα πρέπει να αναγνωρίζονται μόνο τα χρόνια στη σχολική τάξη. Τελικά η επιρροη των ΚΠΕ στο υπουργείο είναι διαχρονική σε τέτοιο σημείο που ανατρεπει αρχικές αποφάσεις που υπαγορεύονται απ' την κοινή λογική κι απ' το δίκαιο του δασκάλου που υπηρετεί στην τάξη.

 
ΔΙΔΑΚΤΙΚΉ ΥΠΗΡΕΣΙΑ = ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΕ ΤΑΞΗ
20 Ιουλ 2021 10:27

Το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας θεωρεί πως είναι εύλογο και αυτονόητο να θεωρείται ως διδακτική υπηρεσία αποκλειστικά η διδασκαλία σε σχολική τάξη!!!!! ΟΧΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΉ ΣΕ ΣΣΝ, ΚΕΠΛΗΝΕΤ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ. Είναι ντροπή να αναγνωρίζεται σε αυτές τις θέσεις διδακτική υπηρεσία, ενώ δεν δίδαξαν ποτέ στην σχολική αίθουσα, δεν διόρθωσαν ποτέ διαγωνίσματα, δεν διαμόρφωσαν ποτέ καμία προσωπικότητα μαθητή. Είναι προσβολή για όλους εμάς τους μάχιμους εκπαιδευτικούς που έχουμε λιώσει στις σχολικές αίθουσες και υπηρετούμε την εκπαίδευση, ακόμα και στις σημερινές δύσκολες εποχές, από την 1η γραμμή της μάχης....και όχι ήσυχα από ένα γραφείο ξεκομμένο από τον σχολικό βίο!!!!!!!!!

 
@ΜΕΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΜΕΤΡΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ
20 Ιουλ 2021 09:12

Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω. Αυτό που δείχνει να θέλει η Κεραμέως είναι αυτό που θέλουν οι κομματικοί μηχανισμοί, να οδηγηθούμε δηλαδή στη συνέντευξη με περίπου τα ίδια μόρια και μετά να αναλάβουν τα συμβούλια επιλογής να ικανοποιήσουν τους κομματικούς μηχανισμούς (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ). Η μακρά εμπειρία μου, 35 χρόνια στην εκπαίδευση με οδήγησε σε αυτό το συμπέρασμα. Για τον λόγο αυτό δεν χρειάζεται φανατισμός. Αλλοίμονο στους πραγματικά ανεξάρτητους. Εννοείται πως για να προχωρήσουμε μπροστά αυτά πρέπει να σταματήσουν. Στο πολυνομοσχέδιο υπάρχουν θετικά όπως η απομάκρυνση των αιρετών από τα συμβούλια επιλογής, η προώθηση της αξιολόγησης, η αναβάθμιση του διευθυντή της σχολική μονάδας κλπ. Η αντιπαράθεση γύρω από το άρθρο 33 δεν πρόκειται να καταλήξει σε συμφωνία γιατί υπάρχουν αντίθετα συμφέροντα. Το διδακτορικό έρχεται σχεδόν πάντα σαν συνέχεια του μεταπτυχιακού και παίρνει 4+6=10 μόρια. Η διδακτική εμπειρία παίρνει το μέγιστο 9 μόρια. Βλέπουμε ότι υπάρχει μια ισορροπία. Η μοριοδότηση των διοικητικών - καθοδηγητικών προσόντων είναι τέτοια που να επιτρέπει την ανανέωση. Οι παλιοί σχολικοί σύμβουλοι είναι οι μεγάλοι αδικημένοι. Τα πράγματα θα βελτιωθούν αν το +8 που έγινε +4 γίνει +6. Επίσης καλό είναι για τους σχολικούς συμβούλους μόνο τα μοριοδοτηθούν και άλλοι τίτλοι σπουδών όπως πρόσθετοι συναφείς και μη επικαλυπτόμενοι μεταπτυχιακοί τίτλοι. Η αντιμετώπιση των παλιών σχολικών συμβούλων από την Κεραμέως, μετά τις υποσχέσεις που δόθηκαv, αντικατοπτρίζει τον αμοραλισμό της εξουσίας. Η ΠΕΣΣ δεν προστάτεψε τα μέλη της.

φιλελεύθερος, εκπαιδευτικός τάξης, τέως σχολικός σύμβουλος

 
Nikos
20 Ιουλ 2021 07:46

Όποιος πραγματικά διδάσκει να έχει την διδακτική μοριοδότηση.
Αυτό είναι το σωστό.

 
@ΓΙΩΡΓΟ
19 Ιουλ 2021 23:24

έχεις δίκιο αλλά υπηρετούν προσωρινοί διευθυντές άνθρωποι χωρίς να έχουν διευθυνει ΣΜ αλλά άλλες δομές...

 
Απόσπαση σε ΑΕΙ
19 Ιουλ 2021 23:00

Με τον Ν. 4186/2013, Παρ.35 του άρθρου 39, αναγνωρίζονταν ο χρόνος απόσπασης των εκπαιδευτικών στα ΑΕΙ ως χρόνος διδακτικής υπηρεσίας, συγκεκριμένα :
« 35. Στους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα για την άσκηση διδακτικού έργου, ο χρόνος της απόσπασης αναγνωρίζεται ως χρόνος άσκησης διδακτικού έργου για όλες τις συνέπειες. Η αναγνώριση πραγματοποιείται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του οικείου Τμήματος του Α.Ε.Ι..»
Με τον Ν. 4547/2018, Παρ.1 του άρθρου 110, η παραπάνω παράγραφος καταργήθηκε.
Αρκετοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί αποσπάστηκαν σε τμήματα των ΑΕΙ για να παρέχουν (και παρείχαν) διδακτικό έργο, παρόλα αυτά ο χρόνος απόσπασής τους δεν αναγνωρίζεται ως χρόνος διδακτικής υπηρεσίας και φυσικά δεν αναγνωρίζεται(σωστά) ούτε ως διοικητική υπηρεσία σε φορέα του ΥΠΕΘ. Θα πρέπει να επανέλθει σε ισχύ η παράγραφος του Ν.4186/2013 και να αναφερθεί στο άρθρο 4 στους ορισμούς ως διδακτική υπηρεσία.

 
@Γιωργος
19 Ιουλ 2021 22:37

Δε γίνεται να γίνει κάποιος Σύμβουλος χωρίς διδακτορικό μεταπτυχιακό ξένες γλώσσες δημοσιεύσεις επιμορφώσεις.Για να τα λέμε όλα...όχι επιλεκτικά!

 
Αγγελική
19 Ιουλ 2021 22:28

Αντί να αναβαθμιστεί η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, την καταργούν (ακόμα και το πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών!), χωρίς να ιδρύονται ούτε καν Σ.Μ.Υ.Κ. στη Βόρεια Ελλάδα. "Εξορθολογισμός" σε όλο του το μεγαλείο!! Σεβαστοί ιεράρχες πώς το επιτρέπετε, χωρίς μάλιστα να ερωτηθείτε; Αξιότιμοι βουλευτές της Βόρειας Ελλάδας θα βάλετε την υπογραφή σας σε ένα τέτοιο ξεθεμελίωμα;

 
ΜΕΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΜΕΤΡΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ
19 Ιουλ 2021 21:58

Παράδειγμα από το πολυνομοσχέδιο: Ένας υποψήφιος για θέση Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΠΕ) ή Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) που θήτευσε 3 έτη ως Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) και 4 έτη ως Διευθυντής Σχολικής Μονάδας λαμβάνει 12 μόρια, ενώ ένας άλλος με ανώτατο επίπεδο διοικητικής εμπειρίας που διεκδικεί την ίδια θέση ΔΔΕ/ΔΠΕ που θήτευσε 3 έτη ως ΠΔΕ και 4 έτη ως Συντονιστής Εξωτερικού (ΣΕ) λαμβάνει μόνον 6 μόρια. Τα μόρια του ΣΕ (ή ΠΔΕ) εξαχνώνονται γιατί το ισοπεδωτικό πλαφόν 6 των μορίων καθηλώνει ό,τι πλουσιότερο, αξιοκρατικότερο και υψηλότερο. Αν οι Συντονιστές Εξωτερικού εντάσσονταν σε ξεχωριστή κατηγορία ή στην κατηγορία των ΔΔΕ/ΔΠΕ η αδικία θα ήταν μικρότερη και η εκπαίδευση θα μπορούσε να ωφεληθεί από την αξιοποίηση της εμπειρογνωμοσύνης των καλύτερων στελεχών. Μαζί με την κραυγαλέα μοριοδότηση των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων συνυπάρχει και ο επιτηδευμένος παραγκωνισμός όσων υπερέχουν οδηγώντας στην επιλογή στελεχών μετρίου αναστήματος και στη νόθευση της ποιότητας και αποτελεσματικότητας της εκπαιδευτικής διοίκησης.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΙΩΝ (ΚΥΡΙΩΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ) ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΕΜΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ.

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
19 Ιουλ 2021 21:17

Για αυτούς που φωνάζουν για τα διοικητικά: Δεν είναι δυνατόν να θέλει να γίνει κάποιος ΣΣ και να μην έχει υπηρετήσει ως Διευθυντής ΣΜ. Επίσης όταν λέμε "διδακτικά" πρέπει να είναι διδακτικά και σωστά μοριοδοτούνται.
Ας δουν λίγο το θέμα των Ξένων Γλωσσών. 3 μόρια στην ανώτερη γνώση είναι υπερβολικό. Επί της ουσίας είναι μια πιστοποίηση που είναι ελάχιστα χρήσιμη στη ΣΜ.

 
Λογικό & Αυυονόητο
19 Ιουλ 2021 19:32

ΟΧΙ διδακτική υπηρεσία σε υπεύθυνους ΚΕΠΛΗΝΕΤ, ΣΣΝ, πολιτιστικών θεμάτων κλπ. ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ. Άρα διδακτική υπηρεσία μόνο σε όσους διδάσκουν σε σχολεία. Τα αυτονόητα πρέπει να τονίζουμε σε αυτήν την χώρα!!!!!

 
Teacherakos
19 Ιουλ 2021 15:30

Δεν χρειάζονται επιστημονικά προσόντα ...ξαναγυρίζουμε και θα έχουμε Συμβούλους ( όπως είχαμε και στα Πεκες) χωρίς καν μεταπτυχιακό που θα φιγουράρουν στην κορυφή της λίστας ( βλ.Πελοποννησο) ενώ οι διευθυντές των σχολείων των οποίων θα έχουν επιστημονική και παιδαγωγική ευθύνη οι Συμβουλοι αυτοί, θα είναι κάτοχοι διδακτορικού με δημοσιεύσεις κλπ. διδάσκουν σε ΑΕΙ, και θα αξιολογηθουν από αυτούς. Η συνέχεια γνωστή....Θα φροντίσουν να τους αφανίσουν ,τυφλωμένοι από εμπάθεια . Το έχουμε δει το έργο!

 
Απαραίτητο
19 Ιουλ 2021 15:09

Διδακτική στα ΚΠΕ! Δείτε το ξανά! Όχι εμπάθειες !

 
@παπαγεωργιου
19 Ιουλ 2021 14:59

Έχει απόλυτο δίκιο ! Γιατί τόση εμμονή στη μοριοδότηση της διδακτικής; Το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και εκτόπισε τους συμβούλους το αναπαράγετε κι εσεις . Συμφωνία κάνατε;

 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
19 Ιουλ 2021 13:32

Στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή στην αναγνώριση διδακτικής εμπειρίας δεν περιλαμβάνεται η άσκηση διδακτικών καθηκόντων στα φροντιστήρια που έχει αναγνωριστεί από τα ΠΥΣΔΕ ως προϋπηρεσία συναφή με το αντικείμενο του δημόσιου εκπαιδευτικού, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 4452/2017.
Με δεδομένο ότι στο Π.Δ.69/2016 με τίτλο "Αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα" που ισχύει για όλο τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα προβλέπεται ότι η αναγνώριση αυτής της προϋπηρεσίας, πέραν της βαθμολογικής ένταξης και εξέλιξης των υπαλλήλων, λαμβάνεται υπόψη και κατά τη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων με 25 μόρια για κάθε έτος απασχόλησης με ανώτατο όριο τα 7 έτη για τον ιδιωτικό τομέα, μήπως θα έπρεπε, με βάση την αρχή της ισότητας των δημοσίων υπαλλήλων, και το Υ.ΠΑΙ.Θ. να μοριοδοτήσει την αναγνωρισμένη διδακτική υπηρεσία στα φροντιστήρια με ανώτατο όριο τα 7 έτη;

 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
19 Ιουλ 2021 13:28

Στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή γίνεται απροκάλυπτη μοριοδότηση των ήδη υπηρετούντων διευθυντών σχολικών μονάδων. Συγκεκριμένα, με τη 1 μονάδα ανά διδακτικό έτος, πέραν των 8 ετών που αποτελούν προϋπόθεση συμμετοχής, και έως τις 9 μονάδες κατ΄ανώτατο όριο που προβλέπει για τη μοριοδότηση της διδακτικής εμπειρίας και με τις 1,5 μονάδες ανά έτος και έως τις 6 κατ΄ανώτατο όριο, όλοι οι νυν υπηρετούντες διευθυντές επί 4 συναπτά έτη (2017-2021) συγκεντρώνουν 15 μονάδες, χωρίς κανένα επιπλέον προσόν. Αιδώς, Αργείοι!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.