Placeholder

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ

Οκταετής αποκλεισμός από τις θέσεις στελεχών για όσους δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση

Δημοσίευση: 19/07/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εκτός της ποινής παρακράτησης μισθού και μη μισθολογικής εξέλιξης, για όσους δεν συμμετέχουν στις διαδικασίες αξιολόγησης με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο προβλέπεται οκταετής αποκλεισμός από τις θέσεις στελεχών εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την παρ. 11 του Άρθρου 31

"Οι αξιολογητές και αξιολογούμενοι του άρθρου 58, αν υπαιτίως δεν εκπληρώνουν την υποχρέωση αξιολόγησης, σύμφωνα με το Κεφάλαιο B΄ του Μέρους Γ΄, δεν επιτρέπεται να είναι υποψήφιοι για την επιλογή ούτε να τοποθετηθούν σε θέση στελέχους εκπαίδευσης ή να συμμετέχουν σε διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων, σύμφωνα με γενικές ή ειδικές διατάξεις για τα οκτώ (8) έτη που έπονται της υπαίτιας μη εκπλήρωσης της υποχρέωσης αξιολόγησης.

Η βεβαίωση της τήρησης των υποχρεώσεων του προηγούμενου εδαφίου από την αρμόδια υπηρεσία για την τήρηση των διαδικασιών αξιολόγησης συνιστά προϋπόθεση για να συμμετέχει ο ενδιαφερόμενος σε διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης στελεχών της εκπαίδευσης, σύμφωνα με τα άρθρα 30 έως 49 ή σε διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων, σύμφωνα με γενικές ή ειδικές διατάξεις".

Σχόλια (20)

 
ΠΕ19
20 Ιουλ 2021 00:05

Εξαρτάται Δεν αξιολογώ δεν αξιολογούμε 2014 παραίτηση για 4 μήνες αναβάθμιση σε ΠΔΕ μετά.
Αν κάποιο στέλεχος εκλεγεί τώρα και αρνηθεί παντός είδους αξιολόγηση (αλα ΝΔ) με το ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τα ανάλογα οφέλη. Καλό το παραμύθι δεν έχει δράκο.
Πόσοι από εσάς πιστεύετε ότι στις επόμενες κρίσεις (δηλαδή σε 4 χρόνια ) θα παίξουν τα 25 μόρια της αξιολόγησης ????????

 
Το παράδοξο
20 Ιουλ 2021 00:02

Η θέση του αξιολογητή κρίνετε από την αξιολόγηση που θα κάνει στον αξιολογούμενο και όλοι πιστεύουν πως θα υπάρχει τιμιότητα στη κρίση του. Το παράδοξο θα είναι κάποιος να το πιστεύει.

 
nik
19 Ιουλ 2021 22:22

Αρα είναι ευκαρία για όσους κάνουν μόνιμα μάθημα να μην δεχθούν την αξιολόγηση αφού δεν πρόκειται να γίνουν στελέχη.

 
@pakis πρός @pakis, αχαχαχα κλπ
19 Ιουλ 2021 19:14

Δηλαδή από το φόβο μιας άδικης αξιολόγησης είναι καλύτερα να μην έχουμε καθόλου; Στον πραγματικό κόσμο του ιδιωτικού τομέα αξιολογούμαστε καθημερινά είτε δίκαια είτε άδικα. Όταν έζησα στην Κούβα για 2 χρόνια λόγω δουλειάς, έβλεπες παντού τα αποτελέσματα της μη λογοδοσίας/αξιολόγησης: βρώμικοι δρόμοι, διαπλοκή και νεποτισμός. Έχετε πάει στην Κούβα αγαπητέ να δείτε αυτά που πρεσβεύετε;

 
Νίκος
19 Ιουλ 2021 17:55

Γιατί τέτοια τιμωρία στους παλιούς Συμβούλους;

 
Εξεταστής
19 Ιουλ 2021 16:26

Ο αποκλεισμός καλό είναι να είναι ίσος με το διπλάσιο της πραγματικής ποινής ......για μια φορά ΙΣΟΒΙΑ.....
ΕΓΏ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΧΘΩ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ.....ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΑΘΗΜΑ....ΣΕ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.....ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ......ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ να εφαρμοστεί ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ , ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΕΙ κ.λ.π.κανένα πρόβλημα.....

 
Ελένη
19 Ιουλ 2021 16:02

Και ποια διαδικασία επιλογής στελεχών έχει εφαρμοστεί ποτέ για 2η φορά για να φοβηθούμε...

 
τα ισόβια είναι ισόβια
19 Ιουλ 2021 15:04

και σε θητείες και σε αποκλεισμό , δημοκρατία και δικαιοσύνη ! θέμε ισοβιότητα στην αριστεία , τέρμα !

 
ΕΠΕΙΓΟΝ
19 Ιουλ 2021 15:01

Διδακτική στα μέλη κπε! Το ξεχάσατε!

 
Νώντας
19 Ιουλ 2021 15:00

Δώστε τη διδακτική στους συμβούλους! Αρκετά η τιμωρία!

 
nikos
19 Ιουλ 2021 14:37

Όποιος δεν του αρέσει μπορεί να παραιτηθεί και να πάει στον ιδιωτικό τομέα.

 
arte
19 Ιουλ 2021 14:31

Αυτό δα έλειπε..να διεκδικείς θέση στελέχους όπου υποχρέωση σου είναι να εφαρμόζεις την εκπαιδευτική πολιτική (ακόμη και αν διαφωνείς) και εσύ να επιλέγεις να μην εφαρμόζεις το νόμο... Τότε γιατί θες να γίνεις στέλεχος;Αν το επιλέξεις να γίνεις,δεν νομιμοποιεισαι να εφαρμόζεις τους νομους κατά το δοκούν... Γιατί τότε και ο εκπαιδευτικός γιατί να εφαρμόσει όσα ζητάει ο διευθυντής,οσα θεσμικά προβλέπονται;; Οι εκλογές κάθε είδους και οι απεργίες υπάρχουν για να εκφράζουν όλοι, και τα στελέχη,τις αντιρρήσεις τους....

 
@ΔΕΠ
19 Ιουλ 2021 14:30

Προτείνω στην κυρία να τροποποιήσει το νομοσχέδιο ώστε να συμπεριληφθούν και τα μέλη ΔΕΠ στην αξιολόγηση διότι είμαστε φορολογούμενοι και το απετούμε!

 
pakis πρός @pakis, αχαχαχα κλπ
19 Ιουλ 2021 14:25

Αγαπητέ, δουλεύω ως αναπληρωτής εδώ και 3 χρόνια και ποιος ξέρει αν θα δουλεύω, μέχρι τα 40 μου έχω μαζέψει μεταπτυχιακά κτλ και νομίζω ότι κάνω σωστά τι δουλειά μου.
Ποιος μπορεί να μου εγγυηθεί πως οι εξεταστές μου δε θα με κρίνουν λόγω της καταγωγής μου και με ποια αντικειμενικά κριτήρια θα γίνει αυτή η αξιολόγηση ;

 
dimitris
19 Ιουλ 2021 13:54

Οι ποινές, οι εκβιασμοί, και οι απειλές φέρνουν πάντα αντίθετα αποτελέσματα. Είμαστε οι περισσότεροι σε μια ηλικία κοντά στην αποχώρηση από την υπηρεσία και με αξιόλογα βιογραφικά μέχρι τώρα δεν έγινε κάποια επιβράβευση, ας μην γίνει ποτέ. Δεν θα γίνουμε στελέχη, ας γίνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι.

 
@pakis, αχαχαχα κλπ
19 Ιουλ 2021 13:43

Με τέτοιες "απόψεις", καταλαβαίνει ο κάθε καλόπιστος συνομιλητής πόσο απαραίτητη είναι η διαδικασία της αξιολόγησης, αν του/της είχε μείνει η παραμικρή αμφιβολία....

 
ΔΕΠ
19 Ιουλ 2021 13:40

Αν δεν καταλαβαίνουμε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να αξιολογούμαστε από τον εργοδότη μας (φορολογούμενο πρώτα απ'όλα) και τον προϊστάμενό μας (υπουργείοα), τότε και αυτό είναι ένα μέτρο που πρέπει να υπάρχει. Όποιος απαιτεί να πληρώνεται και να μην γίνεται καμια αξιολόγηση η μέτρηση της προσπάθειας που καταβάλει και του αποτελέσματος που πετυχαίνει, είναι καλύτερο να ανοίξει δική του επιχειρηση, εκεί δε θα λογοδοτεί σε κανέναν.

 
Εκπαιδευτικός
19 Ιουλ 2021 13:18

Ακριβώς! Άλλωστε και μόνο οι ανακοινώσεις αυτών των "τιμωριών" δείχνει ότι έχει ηττηθεί κατά κράτος!!! Και συνεχίζω το γέλιο του συναδέλφου...αχαχαχαχαχαχα

 
pakis
19 Ιουλ 2021 13:13

ποιος ζεις ποιος παιθένει, είσαι σίγουρη ότι θα είσαι υπουργός μέχρι τότε ;

 
αχαχαχαχαχα
19 Ιουλ 2021 12:59

ούτως ή άλλως όλοι οι νέοι νόμοι (σχολεια, σδε ιεκ) προβλέπουν και από την πρώτη θητεία τώρα τέτοια μοριοδότηση ώστε καθίστανται μόνιμα και ισόβια τα στελέχη που θα πιάσουν θητεία ! οπότε να κι αν έχεις ποινή να κι αν δεν έχεις, να κι αν είναι 2, 8, 18 χρόνια. ξεφτίλα ...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ