ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Πανελλαδικές: Αποτελέσματα βαθμολογιών Μουσικών μαθημάτων

Δημοσίευση: 19/07/2021
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι βαθμολογίες των Μουσικών Μαθημάτων «Μουσική Αντίληψη και Γνώση» και «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2021, θα αναρτηθούν σήμερα μετά τις 12:00 στην ιστοσελίδα  https://results.it.minedu.gov.gr   του ΥΠΑΙΘ και παράλληλα θα αποσταλούν με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τηλέφωνο των υποψηφίων εκείνων που το είχαν αιτηθεί.

Σχόλια (13)

 
Ειρήνη Υμίν
20 Ιουλ 2021 17:59

Ηρεμήστε στα σχόλια, ο καθένας θα τραβήξει το δρόμο του και εάν αξίζει η όχι θα φανεί από αλλού. Πάντως όχι από μερικές εξετάσεις.

 
Γονέας
20 Ιουλ 2021 17:56

Παιδιά μην σας επηρεάζουν τέτοια πράγματα. Κυνηγήστε αυτό που θέλετε και κάντε το καλύτερο που μπορείτε!

 
Φοιτητής
20 Ιουλ 2021 17:55

Αυτό με την ύλη Γυμνασίου , όσοι το λένε μάλλον δεν γνωρίζουν ακριβώς τί ισχύει.

 
Διάλογος με την Ν...
20 Ιουλ 2021 17:53

Τα παράπονά σας στην αγαπητή σε όλους κυριούλα.

 
Κ.Μ.
20 Ιουλ 2021 17:52

Πολλή συζήτηση για κάτι που δεν θα έπρεπε να απασχολεί παρά τους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Εμένα πάντως στοχευμένα μου φαίνονται τα "πεπυρωμένα βέλη" στα σχόλια.

 
Μαθητής
20 Ιουλ 2021 17:50

Εκείνοι που σχολιάζουν το επίπεδο μήπως είναι από το ΕΚΠΑ ή από το Αριστοτέλειο;

Γιατί τόσο μένος, μόνο από εκεί.

Οι βάσεις τους πάντως είναι εξίσου χαμηλές.

Επίσης το πλήθος των μαθημάτων και γενικότερα οι Πανελλαδικές δεν αποτελούν παγιωμένο κριτήριο για το ποιόν των μελλοντικών σπουδαστών.

Έλεος πια με αυτές τις αντιλήψεις.

 
Σκεπτικός
20 Ιουλ 2021 17:46

Στα τρία αυτά μουσικά τμήματα εισάγονται και μαθητές που έχουν εξεταστεί σε όλα τα πανελλαδικά μαθήματα μαζί με τα ειδικά. Απλώς υπάρχει και η επιλογή για κάποιους να δώσουν μόνο Έκθεση και τα 2 ειδικά, διεκδικώντας μόνο αυτές τις τρείς επιλογές. Οκ.

Ποιός τα όρισε όλα αυτά; Το υπουργείο. Σκληρός νόμος, αλλά νόμος.

Οπότε περιττά τα σχόλια.

Όποιος δε συμφωνεί ας δηλώσει άλλες σχολές.

Γιατί τόση χολή;

 
Απορώ
20 Ιουλ 2021 17:42

Απορώ με την κακεντρέχεια ορισμένων σχολίων ειλικρινά.
Αφήστε ήσυχα τα παιδάκια να πάνε να σπουδάσουν αυτό που επιθυμούν και μην βάζετε ταμπέλες περι χαμηλού και υψηλού επιπέδου.
Όποιος είναι πραγματικά καλός θα ξεχωρίσει!

 
Άρης Σ.
20 Ιουλ 2021 11:14

Καλημέρα.
Κάνετε λάθος ότι δεν υπάρχει ΕΒΕ. Για τα δύο μουσικά μαθήματα ισχύει ότι πρέπει να έχεις βαθμό τουλάχιστο ίσο με το 30% του άριστα και ο μέσος όρος των δύο μαθημάτων πρέπει να είναι τουλάχιστον ίσος με το 50% του άριστα. Με λίγα λόγια δεν μπορείς να έχεις κάτω από 6 με άριστα το 20 σε ένα μουσικό μάθημα και αν έχεις 6 σε ένα από αυτά, στο άλλο πρέπει να έχεις 14 για να βγει ο μέσος όρος 10 πάντα με άριστα το 20.
Όσον αφορά την ύλη επειδή η Πολιτεία δεν μπόρεσε 30 χρόνια που υπάρχουν τα Μουσικά Σχολεία να προχωρήσει στην συγγραφή βιβλίων για τα μουσικά μαθήματα ή έστω να προτείνει κάποια, κατέληξε το 2019 που θεσμοθέτησε τις εξετάσεις αυτές (Μάρτιο μήνα και οι εξετάσεις ήταν τον Ιούνιο) να δώσει σαν ύλη πανελλαδικών εξετάσεων τα 3 βιβλία του Γυμνασίου γενικής παιδείας και της Α' Λυκείου και αυτό επειδή δεν υπάρχουν βιβλία στην Β' και Γ' Λυκείου. Το δε βιβλίο της Α' Λυκείου δεν υπάρχει πλέον ούτε διαδικτυακά.
Πρόκειται για ένα τεράστιο όγκο ύλης τον οποίο ο/η υποψήφιος/α καλείται να αποστηθίσει και θυμίζει τον παλιό τρόπο πανελλαδικών εξετάσεων όταν δεν υπήρχε συγκεκριμένη ύλη σε κανένα μάθημα. Οι αδυναμίες δε των βιβλίων αυτών έχουν αναδειχθεί πολλές φορές.
Επομένως πρώτο συμπέρασμα, τις παραλείψεις της Πολιτείας μην τις χρεώνετε στα παιδιά. Δεύτερο συμπέρασμα το επίπεδο των παιδιών αυτών είναι αυτό που απαιτείται για να συνεχίσουν πανεπιστημιακές σπουδές στο μουσικό τους όργανο. Δηλαδή τι ζητάτε από έναν πιανίστα π.χ; Να παίζει καλά πιάνο ή να λύνει εξισώσεις;

 
@Προς ενημέρωση (καλοπροαίρετα πάντα)
20 Ιουλ 2021 01:16

Όταν εξετάζεις ύλη γυμνασίου απλά δεν κάνεις για πανεπιστήμιο. Οι σφαιρικές γνώσεις αποδεικνύονται ακριβώς από τα 4 γενικά μαθήματα. Στα τρία πανεπιστήμια αυτά ακριβώς αυτό δεν υπάρχει, η σφαιρική γνώση.

Υπάρχει στοχευμένη γνώση χαμηλού επιπέδου.

 
Να ευχηθούμε
19 Ιουλ 2021 18:25

Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!
Μακάρι να πραγματοποιήσουν όλα τα όνειρά τους!

 
Προς ενημέρωση (καλοπροαίρετα πάντα)
19 Ιουλ 2021 18:23

Στα συγκεκριμένα μουσικά τμήματα απαιτείται πρωτίστως η συμμετοχή στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και όσον αφορά τα μουσικά μαθήματα : ύλη γυμνασίου και λυκείου για ιστορία, μουσική τεχνολογία, παραδοσιακή μουσική και μορφολογία ως προς το θεωρητικό κομμάτι και υποχρεωτικού αρμονίας συν την ακουστική εξέταση. Και υπάρχει και η προφορική εξέταση. Δείτε και εδώ : https://www.esos.gr/sites/default/files/articles-legacy/egkyklios_gia_ne...
Απαιτούνται σφαιρικές γνώσεις και πολλή προσπάθεια για να επιτύχει ένας μαθητής βαθμό που θα του εξασφαλίσει την είσοδο, οπότε ας μην υποτιμάμε την προσπάθεια και τον κόπο των παιδιών.
Στα άλλα μουσικά τμήματα υπάρχει μεν εβε, αλλά ας μην ξεχνάμε οτι η εξέταση περιορίζεται σε αρμονία και dictee συν των υπόλοιπων γενικών μαθημάτων, Οπότε καλύτερα να μην χρησιμοποιούνται εκφράσεις του στυλ "μπαίνει όποιος θέλει". Μπαίνει όποιος μπορεί, σύμφωνα με τις θεσμοθετημένες εξετάσεις του υπουργείου και τις βάσεις των σχολών κανονικά.
Να είστε καλά και καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

 
Φ. Κώστας
19 Ιουλ 2021 15:49

Ας σημειωθεί ότι στα συγκεκριμένα μουσικά τμήματα δεν υπάρχει ΕΒΕ. Και σε συνδυασμό με το ότι εξετάζεται ύλη γυμνασίου μπαίνει όποιος θέλει.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ