Placeholder

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ

Υπέρ της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών το 53,4% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ

7 στους 10 κρίνουν θετικά τα μέτρα που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως
Δημοσίευση: 19/07/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σύμφωνα με γκάλοπ της εταιρείας MARC για λογαριασμό της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, 7 στους 10   κρίνουν θετικά τα μέτρα που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως, το οποίο κατατέθηκε, προς ψήφιση, στη Βουλή, και συγκεκριμένα:

Στο ερώτημα «Γενικά πιστεύετε ότι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα έχει θετική, αρνητική ή δεν θα έχει επίδραση στην ποιότητα της εκπαίδευσης;»,

  • το 66,9% απαντά «θετική»,
  • το 15,4% θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει κάποια επίδραση, ενώ
  • μόλις το 9,3% πιστεύει ότι θα έχει «αρνητική».

Ακόμα και

  • το 53,4% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ, όπως και
  • το 34,6% του ΚΚΕ!

Οσο για τους ψηφοφόρους του ΚΙΝ.ΑΛ., είναι θετικοί σε ποσοστό παρόμοιο με εκείνο των οπαδών της Ν.Δ., 76,6% και 77,7% αντίστοιχα!

Τα «Εργαστήρια δεξιοτήτων σε Δημοτικό και Γυμνάσιο με μαθήματα για Ρομποτική, οδική ασφάλεια, εθελοντισμό, κλιματική αλλαγή κ.ά.» τα αποδέχεται ένα 92,4% (διαφωνεί μόλις το 4,6%).

Με την «Αύξηση του αριθμού των πρότυπων και πειραματικών σχολείων» συμφωνεί το 77,3% και διαφωνεί το 13,3%.

Ανάλογα ποσοστά αποδοχής έχει και η «Ελεγχόμενη είσοδος με κάρτα στα πανεπιστήμια»: 75,6% λέει «ναι» και 21,2% είναι εναντίον.

Με την καθιέρωση ορίου φοίτησης στα πανεπιστήμια, δηλαδή να διαγράφονται όσοι δεν έχουν πάρει πτυχίο 2-3 χρόνια μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών, με εξαίρεση για λόγους υγείας ή εργασίας, συμφωνεί το 71,2%, ενώ διαφωνεί το 25,2%.

Στο άλλο πολύ επίκαιρο θέμα, την «Καθιέρωση ελάχιστης βάσης για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια», το 70,9% τοποθετείται θετικά και το 23,5% έχει αρνητική άποψη.

Οσο για την «Εναρξη φοίτησης στο νηπιαγωγείο από την ηλικία των 4 ετών», υπέρ είναι το 62,3% και εναντίον το 29,4%.

Λίγο πιο χαμηλά ποσοστά αποδοχής έχει η ιδέα για την «Εισαγωγή της αγγλικής γλώσσας από το νηπιαγωγείο», καθώς θετικά την κρίνει το 58,3% των ερωτηθέντων και αρνητικά το 38,7%.


Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τη MARC A.E. - Αριθμός Μητρώου ΕΣΡ: 1 (ΕΝΑ). ΕΝΤΟΛΕΑΣ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: Ανδρες και γυναίκες με δικαίωμα ψήφου. ΜΕΓΕΘΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ: 1.003 νοικοκυριά. ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ: 6-13 Ιουλίου 2021. ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Πανελλαδική κάλυψη. ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ: Πολυσταδιακή τυχαία δειγματοληψία με χρήση quota βάσει φύλου, ηλικίας και γεωγραφικής κατανομής. ΜΕΘΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ: Τηλεφωνικές συνεντεύξεις βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου (CATI). ΜΕΓΙΣΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ: +3%. ΣΤΑΘΜΙΣΕΙΣ: Με βάση τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του Ιουλίου 2019. ΕΛΕΓΧΟΙ: Ελεγχος πληρότητας στο 100%, έλεγχος με συνακρόαση σε ποσοστό 20,1% των συνεντεύξεων. Η MARC A.E. είναι μέλος του ΣΕΔΕΑ, της ESOMAR, της WAPOR και τηρεί τον κανονισμό του Π.Ε.Σ.Σ. και τους διεθνείς κώδικες δεοντολογίας για τη διεξαγωγή και δημοσιοποίηση ερευνών κοινής γνώμης.

Σχόλια (25)

 
Rip
20 Ιουλ 2021 15:36

Παντού υπάρχει η αξιολόγηση όχι θα αφήνουμε εκπαιδευτικούς να κάνουν ότι θέλουν, να διαβάζουν οποτε θέλουν, να βλέπουν το σχολείο ως καταναγκαστικη εργασία και να χαντακωνουν τα παιδάκια. Ποιος α από εσάς όταν πήγε το παιδί του σχολείο δεν είχε την αγωνία αν πέσει σε καλό ή δάσκαλο α να απαντήσετε ειλικρινά.
Αξιολόγηση και όσοι ες δεν αλλάξουν να φύγουν από το χώρο της παιδείας. Αρκετά με την ατιμωρησία των εκπαιδευτικών που δε θέλουν να δουλέψουν, για τα παιδιά του ελληνικού λαού μιλάμε.

 
Πονηριές αλά Κεραμέως
20 Ιουλ 2021 11:54

ΓΙΑΤΙ δεν αναφέρουν ως ελάχιστη βάση το 10, 11 αλλά αόριστα ελάχιστη βάση? Αυτές είναι οι πονηριές της Κεραμέως για να πείσει ότι ο κόσμος θέλει την εβε. Απαραδεκτη συμπεριφορά, απαράδεκτη άνθρωποι που χαντάκωσταν παιδιά. Θα το πληρώσουν, σίγουρα από το Θεό.

 
Bill
20 Ιουλ 2021 09:56

Η υπουργός Παιδείας είναι πρώτα απο όλα αυτη που έχει αξιολογηθεί αρνητικά τα τελευταια 2 χρονια!

 
Τραγικά Σχόλια εδώ μέσα
20 Ιουλ 2021 09:43

Όποιον υπάλληλο και αν ρωτήσεις δε θα ήθελε να αξιολογείται. Θέλει να παίρνει τον μισθό του και να μην τον ενοχλούν.

Χωρίς αξιολόγηση, υπάρχει ισοπέδωση. Ναι, θέλουμε αξιολόγηση ακόμα και αν προς το παρόν είναι ανούσια, όπως εξάλλου και των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων.

Θα έρθει και ο καιρός που θα γίνει ουσιαστική.

 
Λογικος
20 Ιουλ 2021 07:43

Πολλά μπορεί να πει κανείς υπέρ ή κατά της αξιολόγησης στην εκπαίδευση... Αλλά στο κάτω κάτω 40 χρόνια τώρα είδαμε τα αποτελέσματα της ανυπαρξίας αξιολόγησης (χωρίς να εννοώ ότι για όλα τα δεινά φταίει αυτή η ανυπαρξία) ... Ας εφαρμόσουμε και κάποια χρόνια αξιολόγηση να δούμε τελικά αν θα βελτιωθεί κάτι...

 
Takis ThinkCentre
20 Ιουλ 2021 06:52

Για μια ακόμη φορά φαίνεται η λάθος στρατηγική της ΟΛΜΕ που βρίσκει αντιθετη την Κοινωνία. Σε μια δημοκρατική χώρα δεν αποφασίζει ο εκάστοτε Κλάδος εργαζομένων ή μια χούφτα συνδικαλιστών αλλά η νόμιμα εκλεγμενη Κυβέρνηση.

 
Ωραία
20 Ιουλ 2021 02:23

κα Κεραμέως βάλε τώρα καμμιά εταιρεία δημοσκοπήσεων να δεις πόσους ψήφους θα πάρει το κόμμα σου από εκπαιδευτικούς στις επόμενες εκλογές.

 
Αεκάρας
20 Ιουλ 2021 02:15

Το δείγμα απο ότι φαίνεται απο τα αποτελέσματα της έρευνας μάλλον θα ήταν τόσο αντιπροσωπευτικό, όσο αυτό της Θύρας 21 στην ερώτηση ποιά ομάδα υποστηρίζουν.Χωρίς να θέλω βέβαια να ρίξω την ευθύνη στην εταιρεία η οποία διεξήγαγε την έρευνα.
Τι να κάνουμε.Συμβαίνουν ενίοτε κι αυτά.Είναι θέμα τύχης.

 
Αναστασία
20 Ιουλ 2021 01:53

Όταν εξηγώ σε γνωστούς μου, μη εκπαιδευτικούς, τον πώς ήθελε τι Υπουργείο την αυτοαξιολόγηση, φρίττουν

 
Βασικό ερώτημα
19 Ιουλ 2021 23:19

Ρωτήθηκαν αν έχουν διαβάσει το πολυνομοσχέδιο;
Αν αύριο έρευνα με ρωτούσε για το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης και τα πολλά δις που το συνοδεύουν και τις επενδύσεις κλπ προφανώς θα είχα θετική άποψη. Αν διάβαζα όμως τις λεπτομέρειες πολύ πιθανόν και να άλλαζα στάση.

 
Poyet
19 Ιουλ 2021 22:46

Για να καταλάβω, η εταιρεία δημοσκόπησης έπαιρνε τηλέφωνο και ρωτούσε "Είστε ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ"; Ναι, απαντούσε ο άλλος και συνέχιζαν με τις ερωτήσεις. Πόσα θέλετε να μας τρελάνετε, θα μας κάνετε τη χάρη να μας πείτε;

 
ΒΑΣΙΛΗΣ
19 Ιουλ 2021 22:43

ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΡΓΕΙΟ.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.

 
ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
19 Ιουλ 2021 22:37

Γιαυτό να μην ψηφίσετε τους άλλους...αυτό είναι το μήνυμα της έρευνας; Εκλογές έρχονται;

 
Καστορ
19 Ιουλ 2021 21:39

Είστε αφελείς όλοι αν πιστεύετε ότι κάτι καλό θα βγει απ την αξιολόγηση... Δηλ επειδή πχ ένα 40% των εκπαιδευτικών θα χαρακτηριστεί εξαιρετικό, ένα 30% πολύ καλό κλπ θα επέλθει και βελτίωση της εκπαίδευσης?!!! Από που και ως που;;;; το πρόβλημα μας δεν είναι πως θα χαρακτηριστουν οι δάσκαλοι για να βελτιωθεί η κατάσταση...

 
Λέων
19 Ιουλ 2021 21:37

Σ αυτή τη χώρα "αν δεν πάθουμε δε θα μάθουμε". Γι αυτό πρέπει να πάθουμε απ την αξιολόγηση, μπας και καταλάβουν όσοι είναι υπέρ αυτής ότι δε θα γίνει τπτ καλό στην εκπαίδευση. Διότι πολύ απλά, αν ήθελαν να γίνει κάτι καλό θα χε γίνει... Δε θα χρειαζόταν η αξιολόγηση. Αλίμονο ένα κράτος αν δεν ξέρει τι διορθωτικές αλλαγές ή προσθήκες πρέπει να κάνει για καλυτέρευση της εκπαίδευσης...

 
Β. Κ.
19 Ιουλ 2021 21:33

Για έναν και μόνο λόγο θέλω να εφαρμοστεί η αξιολόγηση. Για να δουν στην πράξη οι υπέρμαχοι αυτής ότι τπτ βελτιωτικό δε θα γίνει... Και ότι τα πράγματα θα είναι που χειρότερα απ ό,τι τώρα. Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε. Και τότε να δω τι θα λένε...

 
Ροή
19 Ιουλ 2021 21:32

Γελάνε και οι πέτρες...
Θα τα πούμε τον Σεπτέμβριο!!!!!!!! Με σχολεία κλειστά!!!!!!

 
Ασχετοσύνη
19 Ιουλ 2021 21:30

Εκεί στο υπουργείο υπάρχει ασχετοσύνη. Δε μας ενδιαφέρει η αποδοχή του κόσμου / κοινωνίας της αξιολόγησης, η αποδοχή της αξιολόγησης πρέπει να υπάρξει απ τον κλάδο των εκπαιδευτικών και μόνο!!!!! Αν δεν υπάρχει η αποδοχή και συναίνεση του κλάδου, δεν πρόκειται να γίνει τπτ αξιόλογο, παρά μια τυπική γραφειοκρατικη διαδικασια. Που θα γίνει απλώς για να γίνει... Και για να φανεί η ΝΔ στα μάτια του κόσμου ότι έπραξε υλοποιώντας τις προγραμματικες εξαγγελίες της περί αξιολόγησης.

 
Τηλέμαχος
19 Ιουλ 2021 21:28

Τους εκπαιδευτικούς ρωτήστε... Κι όχι τον κάθε Χ, Ψ.
Είναι σαν να ρωτάτε εμένα( που είμαι εκπαιδευτικος) αν θεωρώ καλή την αξιολόγηση άλλου κλάδου...

 
Δημήτρης
19 Ιουλ 2021 20:37

Γελάει ο κόσμος !

 
Στράτος
19 Ιουλ 2021 20:35

Προφανώς οι εκπαιδευτικοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαφορετικές απόψεις από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι εκπαιδευτικοί!!!

 
pakis
19 Ιουλ 2021 19:15

και πως είχαμε αποχή 90% σε όσα μας έφερε αυτή ;

 
Τσιμπηθείτε όσο τσιμπάει
19 Ιουλ 2021 19:12

MARC για το Πρώτο Θέμα ! Ουάου!

ΟΚ ! Πήραμε το μήνυμα !

Η αριστερά της αξιολόγησης που κρυβόταν τόσα χρόνια, ξεσπαθώνει τώρα στα τηλεφωνικά γκάλοπ !

Να υποθέσω ότι σε μελλοντική δημοσκόπηση με ερώτημα μια μελλοντική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, το ποσοστό αποδοχής από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ άνετα θα ξεπεράσει το 80 % !

Keep on stinging people !

 
ωχ
19 Ιουλ 2021 19:07

...πάει η κομματική γραμμή σύντροφοι/σες. Μα να θέλετε να αξιολογούν και να βάζουν ΕΒΕ;

 
ΜΙΧΑΛΗΣ
19 Ιουλ 2021 19:03

Απογοήτευση! >70% συμφωνούν ότι υποψήφιος με 21000 μόρια πρέπει να μην μπαίνει στην Αρχιτεκτονική διότι έγραψε 15 στο σχέδιο.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ