Placeholder

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Ν. Φίλης: «Η ανακοίνωση των ελάχιστων βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ επιβεβαιώνει την καταστροφή»

"Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και αυτή τη στιγμή, να αναστείλει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και να καλύψει όλες τις διαθέσιμες θέσεις στα πανεπιστήμια της χώρας"
Δημοσίευση: 19/07/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Νίκος Φίλης, πρώην υπουργός Παιδείας, τομεάρχης παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ

Η δημοσιοποίηση των ελάχιστων βάσεων εισαγωγής για κάθε πανεπιστημιακό τμήμα ή σχολή επιβεβαιώνει τις προβλέψεις και ολοκληρώνει την εικόνα καταστροφής που επιφύλαξε το υπουργείο Παιδείας για τους μαθητές της πανδημίας.

Οι πιο «ευνοϊκές» εκτιμήσεις προβλέπουν πως λόγω του εξεταστικού συστήματος Κεραμέως θα αποκλειστούν περισσότεροι από 20.000 υποψήφιοι σε σχέση με πέρυσι. Το υπουργείο Παιδείας εξήγγειλε για φέτος 77.500 θέσεις στα πανεπιστήμια. Ωστόσο, γνώριζε πως δεν πρόκειται να καλυφθούν περισσότερες από 55.000 και με σκοπιμότητα παραπλανούσε χιλιάδες μαθητές και οικογένειες.

Παράλληλα, τα κυβερνητικά επιχειρήματα περί μαθητών που μπαίνουν στο πανεπιστήμιο με «λευκή κόλλα» κατέρρευσαν από τους ίδιους τους αριθμούς, αφού υποψήφιοι με υψηλές βαθμολογίες, ιδίως στις περιπτώσεις των ειδικών μαθημάτων, πρόκειται να αποκλειστούν από σχολές και τμήματα της προτίμησής τους. Από αύριο χιλιάδες παιδιά θα δουν τα μηχανογραφικά κλειστά ή με ελάχιστες επιλογές, ενώ τον Αύγουστο θα αντιληφθούν οριστικά πως ο δρόμος για την ανώτατη εκπαίδευση είναι φραγμένος.

Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και αυτή τη στιγμή, να αναστείλει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και να καλύψει όλες τις διαθέσιμες θέσεις στα πανεπιστήμια της χώρας.

Σχόλια (13)

 
Φαίδρα
22 Ιουλ 2021 23:42

Η κυρία που μετά τη σφαγή υποστηρίζει τη ΝΔ,μήπως έχει την ευκαιρία στις επόμενες εκλογές,να κάνει κάτι καλό για τους νέους αυτής της χώρας.?

 
Το θέμα είναι να τρουπόσεις! Μετά, μέχρι υπουργός πάς!
20 Ιουλ 2021 17:46

Για αυτόν που ρωτά για το ποιος παίρνει πτυχίο.
Μόνον οι "αρνητές" δεν παίρνουν ποτέ το πτυχίο τους, όλοι οι άλλοι κουτσά-στραβά ( και σε 10 και σε 20 χρόνια ) με κάποιο τρόπο, θα το πάρουν το "χαρτί".
Εδώ το θέμα είναι να μπεις. Γιατί άμα μπεις, βγαίνεις! Μόλις μπεις αποκτάς ρόλο και ιδιότητα: "πρόεδρος συλλόγου τάδε", "μέλος του ΔΣ τάδε", "επιτροπή αγώνα τάδε". Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι και να μην το πάρεις το "χαρτί" μπορεί να φτάσεις μέχρι υπουργός!
Το θέμα είναι να "τρουπόσεις" ! Άμα "τρούποσες", μετά δεν σε βγάζει κανείς. Έτσι και μπεις φοιτητής, την βόλεψες. Γιατί γίνεται όλος ο "σκοτωμός"? Με αυτό το βόλεμα, έχουν βο(υ)λευτεί (υπουργοποιηθεί) τόσοι και τόσοι. Τώρα με την ΕΒΕ πάει να "στραβώσει" αυτή η δουλειά, και να μας ξε-βο(υ)λέψει.

 
ΕΛΕΝΗ
20 Ιουλ 2021 15:30

Αυτό που πολλοί δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί είναι ότι η εβε δεν βάζει φρένο μόνο στους μαθητές του 3 και του 5 αλλά κόβει το δρόμο και σε πολλά παιδιά αριστούχους λόγω των ειδικών μαθημάτων. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσοι θα εισαχθούν στη Αρχιτεκτονική της Θράκης.

 
Σπυρος
20 Ιουλ 2021 01:06

Με 650 μόρια φοιτητής ; Όχι και συμφωνώ . Με 19800 ; Η δεν έχετε αντιληφθεί τι γίνεται ;

 
Δεν πρέπει να κανει πισω
19 Ιουλ 2021 23:11

Απο τα σημαντικότερα μέτρα για την αναβάθμιση των ΑΕΙ.
Μην κοροϊδεύουμε τους νέους ούτε μπορούν, ούτε πρέπει ούτε πραγματικά θέλουν όλοι οι νέοι μα σπουδάσουν σε ΑΕΙ.
Δώστε διεξόδους στους νέους, με εξειδίκευση για την αφορά εργασίας.
Ο νόμους πρέπει να εφαρμοστεί!!!

 
@Τα πτυχία δεν είναι φέιγ βολάν για προεκλογική εκστρατεία
19 Ιουλ 2021 22:55

όποιος μπαίνει στο πανεπιστήμιο παίρνει πτυχίο ;

 
ΑΓΓΕΛΙΚΗ
19 Ιουλ 2021 22:42

Είμαι από τους ψηφοφόρους της ΝΔ.αλλά θα συμφωνήσω με τον κ.Φίλη γιατί μόνο για καταστροφή μοιάζει.Ο γιος μου με 17540 μόρια δεν μπορεί να δηλώσει τη γραφιστική γιατί η ΕΒΕ για το σχέδιο είναι 14,02 για το ελεύθερο σχέδιο και 15,30 για το γραμμικό.Το γραμμικό δεν διδάσκεται στα σχολεία.Το αρχιτεκτονικό διδασκόταν εξ αποστάσεως.Ως Πολιτικός Μηχανικός σας διαβεβαιώ ότι είναι αδύνατο.Πρέπει να γίνει κάτι έστω και τελευταία στιγμή για να διορθωθεί αυτή η αδικία!

 
Κόλλησε η βελόνα
19 Ιουλ 2021 21:57

Τι κόλλημα κι αυτό με την ΕΒΕ για τον κο Φιλη!!!!αλλη παρέμβαση δεν υπάρχει; Εργολαβία την έχει ;

 
Ναι στην ΕΒΕ
19 Ιουλ 2021 21:56

Για ποια καταστροφή γίνεται λόγος; Για τη βάση του 5; Έλεος πια!

 
Τα πτυχία δεν είναι φέιγ βολάν για προεκλογική εκστρατεία
19 Ιουλ 2021 21:09

Τα πτυχία δεν είναι μονόφυλλο έντυπο (φέιγ βολάν) που διανέμεται στο κοινό για την προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων. Η ΕΒΕ, στα πλαίσια της αυτονομίας των πανεπιστημίων, αναγνωρίζει για πρώτη φορά το δικαίωμα τα πανεπιστήμια να καθορίζουν τον αριθμό και το επίπεδο των εισακτέων τους.
Το προεκλογικό νομοθέτημα Γαβρόγλου ποδοπάτησε την αυτονομία τους. Αυτονομία δεν είναι οι καταλήψεις και η χρήση των πανεπιστημίων ως ορμητήρια επιδρομών!

 
Ο,τι τι
19 Ιουλ 2021 20:24

Δηλαδή να γράφει ο αλλος ενα σωστο λαθος στην τύχη στην εκθεση να μην πατήσει καν να δωσει να βγάλει 600 μορια και να περασει ετσι στο πανεπιστήμιο. Και γω ως φορολογούμενος να πληρώνω για να σπουδασει αυτός και οι γονεις του να νομίζουν οτι ο κανακαρης τους θα γινει ο επόμενος Αϊνστάιν και να τα σκανε για να πηγαίνει για καφέδες και να μην ξερει ουτε καν που πεφτει η σχολη του στον χάρτη. Ναι κυριε μου δικιο εχετε να σπουδάσει το καμαρι μας

 
Γιώτα
19 Ιουλ 2021 20:16

Πραγματικά δεν ξέρεις την αξία της σιωπής. Σταματά πια, ποιους
Υποστηρίζεις ; Υπάρχουν επαγγελματικοί δρόμοι για τα παιδιά που έγραψαν πέντε. Δεν είναι όλοι για τα πανεπιστήμια ούτε όσοι δεν είναι στα πανεπιστήμια είναι λιγότεροι άξιοι η σημαντικοί. Έτσι τις παίρνετε τις ψήφους. Δεν αντέχεστε πραγματικά και εμείς πρέπει να σας ακούμε .

 
Νίκος
19 Ιουλ 2021 19:38

Σύντροφε Φίλη,
και ο λαϊκισμός έχει τα όριά του. Το γνωρίζεις;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ