Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Ν. Κεραμέως: Αμφιθέατρο με πιστοποιητικό ή αρνητικό τεστ -Self test σε σχολεία για μη εμβολιασμένους

Δημοσίευση: 20/07/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η επιστροφή στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, επισήμανε στον ΣΚΑΪ η Νίκη Κεραμέως στη σκιά της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα. Συζητάμε τους τρόπους, ο εμβολιασμός είναι το «υπερόπλο» κατά της πανδημίας έχουν ήδη εμβολιαστεί πάνω από το 74% των εκπαιδευτικών, τους ευχαριστούμε δημοσίως, είναι ένα τεράστιο βήμα, αλλά δεν φτάνει, χρειαζόμαστε και άλλους. Στο πλαίσιο αυτό η υπουργός, απηύθυνε κάλεσμα μέσω του ΣΚΑΪ προς εκπαιδευτικούς, φοιτητές και προς τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να αξιοποιήσουν το μοναδικό αυτό δώρο της επιστήμης.

Ερωτηθείσα εάν η διδασκαλία θα γίνεται μόνο σε εμβολιασμένους φοιτητές ανέφερε «τα συζητάμε όλα». «Και τα ΑΕΙ θέλουν η διδασκαλία να γίνεται δια ζώσης. Τις επόμενες εβδομάδες θα συζητήσουμε όλους τους όρους με το οποίο θα γίνει αυτό εφικτό. Εξετάζεται είσοδος με πιστοποιητικό εμβολιασμού και εργαστηριακά τεστ για ανεμβολίαστους» σημείωσε η Νίκη Κεραμέως.

Για τους εμβολιασμούς στα παιδιά 12 με 17 σημείωσε ότι αν ένα παιδί είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά πασά πιθανότητα, και ακολουθώντας τη λογική της επιτροπής  των ειδικών δε θα κάνει τεστ όπως στα πλοία. Από την άλλη πλευρά τα σελφ τεστ θα υπάρχουν τα σχολεία. «1 στα 2 κρούσματα στη χώρα το ανακαλύπταμε από σελφ τεστ» είπε.  

Όπως παρατήρησε η υπουργός Παιδείας, έχει δοθεί ευρωπαϊκή έγκριση για εμβολιασμό από τα 12 εδώ και αρκετό καιρό, ενώ πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, Ιταλία Ισπανία εφαρμόζουν τον εμβολιασμό στα παιδιά.

Ελάχιστη βάση εισαγωγής

«Σε σχέση με πέρυσι υπάρχει ένας αριθμός υποψηφίων που δεν πληρούν τις ελάχιστες ακαδημαϊκές προϋποθέσεις... Εμείς θέλουμε αποφοίτους όχι εισαχθέντες» ανέφερε η κ. Κεραμέως σχολιάζοντας εξάλλου την ελάχιστη βάση εισαγωγής στις Πανελλήνιες.

Διευκρίνισε ότι «κάναμε μια μεγάλη αλλαγή, δηλαδή ότι μπήκανε ακαδημαϊκά κριτήρια για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο. Θέλουμε φοιτητές, αλλά θέλουμε και αποφοίτους, δεν θέλουμε να εγκλωβίζονται από ένα πανεπιστήμιο από το οποίο δε θα αποφοιτήσουν και να είναι μια ζωή με ένα απολυτήριο λυκείου. Τέθηκαν ελάχιστες προϋποθέσεις για να μην εγκλωβίζονται τα παιδιά μας… Να έχουμε υπόψη μας ότι τέσσερις στους 10 φοιτητές δεν αποφοιτούν ποτέ γιατί δεν πληρούν τις ελάχιστες ακαδημαϊκές προϋποθέσεις για να φοιτήσουν».

Η ελάχιστη βάση εισαγωγής, αποσαφήνισε η υπουργός, καθορίζεται από το ίδιο το πανεπιστήμιο. Αρχιτεκτονικές σχολές πχ. επέλεξαν να πάνε ψηλά, άλλες επέλεξαν να πάνε πιο χαμηλά. Πρόσθεσε πάντως ότι αν το υπουργείο ικανοποιούσε τις προτάσεις των ΑΕΙ για τον αριθμό των εισακτέωνστο ακέραιο θα είχαμε -40% φοιτητές στα ΑΕΙ.

Η υπουργός υπογράμμισε ότι από χθες υπάρχουν δυο επιλογές στο μηχανογραφικό, 1η επιλογή Πανεπιστήμια μέσω Πανελλαδικών, 2η  επιλογή το παράλληλο μηχανογραφικό για έγγραφη σε δημόσιο ΙΕΚ και τα παιδιά να ακολουθήσουν το δρόμο της κατάρτισης.

Στο παράλληλο μηχανογραφικό, εξήγησε, υπάρχουν θέσεις για web designers, web developers, τεχνικούς τουριστικών επαγγελμάτων που έχουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας και έχουν από φέτος δυνατότητα συμπλήρωσης παράλληλου μηχανογραφικού και να δουν έτσι μια προοπτική.

Από το Σεπτέμβριο υπενθύμισε, το υπουργείο θεσμοθετεί νηπιαγωγείο από τα 4 έτη και αγγλικά από τα 4, γιατί να πληρώνει ο γονιός διερωτήθηκε η κ. Κεραμέως, εργαστήρια δεξιοτήτων, γίνονται τις επόμενες εβδομάδες οι πρώτοι διορισμοί -11.700- στη γενική εκπαίδευση μετά από 12 χρόνια και θα είναι στα σχολεία μας από 1ης Σεπτεμβρίου. Επίσης θεσμοθετούνται οι οριζόντιες επιμορφώσεις για εκπαιδευτικούς, διπλάσια πρότυπα  και πειραματικά σχολεία, τα πρώτα πρότυπα επαγγελματικά στην ιστορία, όλα αυτά από το Σεπτέμβριο.

«Στο ν/σ που συζητάμε σήμερα φεύγουμε από τη λογική του ενός βιβλίου, θα έχει ο εκπαιδευτικός δύο ή τρία να επιλέξει. Όλα τα βιβλία θα είναι διαθέσιμα σε ψηφιακή βιβλιοθήκη όποτε φεύγουμε από την αποστήθιση και συνδυάζουμε πηγές».

Για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών η Νίκη Κεραμέως επικαλέστηκε έρευνα σύμφωνα με την όποια 7,5/10 πολίτες θέλουν αξιολόγηση, 9/10 θέλουν νέες δεξιότητες, 7,5/10 ελαχίστη βάση εισαγωγής.

«Η κοινωνία δεν ζητά, απαιτεί τις αλλαγές από τους πολιτικούς» τόνισε.

Σχόλια (7)

 
Βίκυ
22 Ιουλ 2021 17:37

Συμφωνούμε απόλυτα με τη φοιτήτρια.

 
Φοιτήτρια
22 Ιουλ 2021 14:46

Ε όχι! Οι φοιτητές φτύσανε αίμα για να μπούνε στο Πανεπιστήμιο κι αυτό δεν μπορεί να τους το στερήσει κανείς. Γιατί να λέγεσαι αντιεμβολιαστής, αρνητής κλπ, όταν απλά δεν το κάνεις γιατί ως σκεπτόμενος άνθρωπος έχεις σοβαρή επιφυλακτικότητα ως προς τα συστατικά και τις παρενέργειές του. Και δεν εννοώ να φοβάσαι να μην βγάλεις πέντε μάτια, εφτά χέρια και εικοσιπέντε πόδια. Εννοώ να έχεις σοβαρή φοβία ως προς την ακεραιότητα της ζωής σου. Το ότι θέλεις να ζήσεις συνεπάγεται ότι δεν θα μπορέσεις να σπουδάσεις δηλαδή; Σοβαρά; Επίσης, σύμφωνα με τους γιατρούς, οι εμβολιασμένοι δεν θα πρέπει να φοβούνται τους ανεμβολίαστους, αλλά το αντίθετο.

 
@Ηλίας
20 Ιουλ 2021 20:36

Δεν είναι ραδιενεργά τα εμβόλια. Ότι είναι να πάθεις το παθαίνεις στο 15νθήμερο όπως με όλα τα εμβόλια του κόσμου. Δηλαδή 1 στο εκατομμύριο παθαίνεις κάτι και 0,3 στο εκατομμύριο είναι θανατηφόρο. Δηλαδή είναι πιο πιθανό να κερδίσεις το τζοκερ παρά να πεθάνεις από το εμβόλιο. Ότι θέμε λέμε.

 
Nic
20 Ιουλ 2021 19:07

Στο χωριό λέγανε, ρώτησε τον μπαρμπα μου τον ψεύτη να σου πει.
Τον ίδιο ρώτησε και η κα. Κεραμέως.

 
Καθηγητής Πανεπιστημίου
20 Ιουλ 2021 17:33

Ο έλεγχος των πιστοποιητικών μπορεί να γίνεται σε ένα τμήμα με 20-30 φοιτητές. Σε ένα μάθημα θεωρητικής διδασκαλίας με 300 ή 400 φοιτητές πως θα κάνεις το έλεγχο και ποιος θα τον κάνει;
Μόνο εάν εμβολιαστούν όλοι οι φοιτητές θα μπορέσουν να ξεκινήσουν τα δια ζώσης μαθήματα. Διαφορετικά μπορούν να γίνονται μόνο τα εργαστηριακά μαθήματα όπου είναι μικρές οι ομάδες για να μπορεί να εφαρμοστεί ένας στοιχειώδης έλεγχος.

 
Ηλίας
20 Ιουλ 2021 14:18

απλό και σίγουρο, για ποιο λόγο να σπουδάσεις αν είναι να αρρωστήσεις σε 5-6 χρονια από παρενέργεια του {εμβολίου}

 
εμβολιασμός
20 Ιουλ 2021 14:09

για φοιτητές και ενήλικους μαθητές επαλ, γελ, σδε, ιεκ πέρα από τους εκπαιδευτικούς . απλό και σίγουρο, όσοι δεν θέλουν ας χάσουν ένα χρόνο δεν χάθηκε ο κόσμος

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.