Placeholder

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Επιστολή υποψήφιου για τα ΑΕΙ στην υπ. Παιδείας για τις συνέπειες της Ε.Β. Ε των ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών ΤΕΦΑΑ

Δημοσίευση: 21/07/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αξιότιμη κα. Υπουργέ

Αποφάσισα να σας γράψω αναλυτικά τις συνέπειες της Ε.Β. Ε των ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών ΤΕΦΑΑ.
Είμαι μαθήτρια της φετινής Γ΄λυκείου ΕΠΑΛ, μιας χρονιάς ιδιαίτερα δύσκολης και αγχωτικής όχι μόνο λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων που θα έπρεπε να αντιμετωπίσω στο τέλος της σχολικής χρονιάς αλλά και λόγω covid και καραντίνας.

Τον Φεβρουάριο του 2021 ψηφίσατε την Ε.Β.Ε την οποία άμεσα εφαρμόσατε στην τρέχουσα σχολική χρονιά.Συνήθως όταν γίνονται αλλαγές που έχουν σχέση με την πανελλαδικές εξετάσεις αυτές είναι ήδη γνωστές από τον Σεπτέμβριο, ώστε να μπορούν οι μαθητές να προετοιμαστούν κατάλληλα, για να μην έχουν οποιαδήποτε αναστάτωση.

Πόσο νόμιμο και πόσο ηθικό είναι η άμεση εφαρμογή της Ε.Β.Ε.σε μια τόσο δύσκολη χρονιά με πολλές αντίξοες συνθήκες που έπρεπε να αντιμετωπίσουν οι υποψήφιοι(καραντίνα,άνοδος κρουσμάτων,τηλεκπαίδευση,κλειστά γυμναστήρια, προνοητικά στάδια ,φροντιστήρια κλπ)?

Γιατί δεν ενημερώσατε από τον Φεβρουάριο τους υποψηφίους? Περάσαμε ώρες ατελείωτες μπροστά σε μία οθόνη κλεισμένοι μέσα στα σπίτια μας και εσείς νομοθετούσατε .Δεν μας ενημερώσατε ποτέ επίσημα για ότι μας περίμενε στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Εδώ ταιριάζει απόλυτα ο στίχος ¨Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα¨

Διατυμπανίζετε ότι η Ε.Β.Ε δεν επιτρέπει την εισαγωγή με χαμηλούς βαθμούς (1,2,3 κ.λπ) και ότι οι άριστοι θα βρουν την θέση τους στην Ελλάδα του αύριο..Σας ενημερώνω πως δεν ισχύει έγραψα Γλώσσα 15,3 Μαθηματικά 16,9 Ανατομία 17,8 Υγιεινή 18,1 συγκεντρώνω 16655 μόρια συν 800 μόρια από πρακτικές δοκιμασίες (αυτό ίσχυε τον Σεπτέμβριο στα μόρια των γραπτών προστίθενται και τα μόρια από τα αθλήματα) σύνολο μορίων είναι 17455( άριστη δεν είμαι άλλα ούτε και αδιάφορη). Έχω 1590 μόρια πάνω από την περσινή βάση των ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής (δεν ξέρω φέτος αν θα περνούσα αυτό εξαρτάται και από τις επιδόσεις των συνυποψηφίων μου) αλλά δεν έχω την ΕΒΕ των πρακτικών δοκιμασιών των ΤΕΦΑΑ και δυστυχώς αυτό δεν μου επιτρέπει ούτε να δηλώσω την προτίμηση μου για τις σχολές των ΤΕΦΑΑ . Σε συνέχεια της αριστείας θέλω να σας ενημερώσω ότι συνυποψήφιοι-ες με πολύ λιγότερα μόρια(γύρο στα 2000) κάτω από εμένα επειδή πιάνουν τη ΕΒ.Ε. των πρακτικών δοκιμασιών μπορούν να δηλώσουν τα ΤΕΦΑΑ και πιθανόν να εισαχθούν ..

Στο σημείο αυτό μπορείτε να μου πείτε κάνοντας τον συνήγορο του διαβόλου ότι έτσι με προστατεύετε γιατί μάλλον δεν θα τελείωνα τα ΤΕΦΑΑ εδώ ταιριάζει και ένας άλλος στίχος ¨για το καλό μου¨ θέλω να σας ενημερώσω ότι είμαι αθλήτρια του τένις με αθλητική κάρτα της ΕΦΟΑ (Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης) από το 2015.Τον Σεπτέμβριο 2020 βγήκα τρίτη σε σειρά κατάταξης στα διπλά των 18 χρονών στο Ε1 πρωτάθλημα της Αριδαίας. Επίσης στην ΕΦΟΑ έχω σειρά κατάταξης 165 σε σύνολο 575 αθλητών.

Επίσης το επόμενο που θέλω να επισημάνω είναι ότι και τις δύο επόμενες χρονιές να κάνω μηχανογραφικό με το 10% αφού τώρα δεν πιάνω την ΕΒΕ των πρακτικών δοκιμασιών πάλι δεν μπορώ να δηλώσω τα ΤΕΦΑΑ δηλαδή με καταδικάζετε να μην κάνω πραγματικότητα ποτέ το όνειρό μου. Εκτός να το νομοσχέδιο σας προβλέπει κάτι διαφορετικό τότε παρακαλώ ενημερώστε με γιατί δεν είχα χρόνο να το διαβάσω τους τελευταίους μήνες διάβαζα αποκλειστικά για τις πανελλαδικές.
 
Κυρία Υπουργέ συγνώμη αν καταχράστηκα τον χρόνο σας αλλά νομίζω ότι επέτρεπε να είμαι αναλυτική ώστε να αντιληφθείτε την έκταση του προβλήματος .

Κυρία Υπουργέ είναι άστοχη η ΕΒΕ των πρακτικών δοκιμασιών ΤΕΦΑΑ δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα νομίζετε ότι λύνει..

Κυρία Υπουργέ μην καταρρακώνετε τα όνειρά μας είναι τα μόνα που έμειναν στους νέους για να αντέξουν.
 
Κυρία Υπουργέ περιμένω την απάντησή σας.

Με εκτίμηση

Φ.Χ.

Μαθήτρια του 1ου ΕΠΑΛ Κουφαλίων

Σχόλια (13)

 
Επί παντός επιστητού
22 Ιουλ 2021 13:16

@Dario Moutso
- "Το ότι έχει 800 μόρια στα αγωνίσματα σημαίνει ότι δεν είναι καν αθλήτρια, οπότε δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει στα ΤΕΦΑΑ".
Φυσικά και είναι αθλήτρια. Αθλήτρια του τένις είναι. Και μάλιστα καλή. Δεν πετάει ούτε σφαίρα ούτε κάνει άλμα σε μήκος όταν παίζει τένις.

- "Πρέπει η συγκεκριμένη μαθήτρια να φοιτήσει στο ΤΕΦΑΑ;".
Σας ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΩ ότι και πρέπει και μπορεί και άνετα θα έπαιρνε πτυχίο και μάλλον πολύ καλή θα ήταν αύριο ως προπονήτρια του τένις. Αυτοί που δυσκολεύονται στα ΤΕΦΑΑ και δεν καταφέρνουν (συνήθως) να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, είναι οι καλοί αθλητές που υστερούν όμως στα θεωρητικά αντικείμενα (ανατομία, εργοφυσιολογία, προπονητική κλπ).

- "ένας πρωταθλητής άρσης βαρών για τα ΤΕΦΑΑ δεν θα εξετασθεί στην ενόργανη η στο άλμα εις ύψος, και πιστέψτε με θα την πιάσει την ΕΒΕ".
Πραγματικό γεγονός-περιστατικό. Συμμαθητής μου στο λύκειο πέρασε στα ΤΕΦΑΑ χωρίς εξετάσεις, ως πανευρωπαϊκός πρωταθλητής (στα 18) στη σφύρα. Δεν πήρε ποτέ πτυχίο, γιατί δεν μπορούσε να περάσει το όριο στο άλμα εις ύψος (που το περνούσαν άνετα όλοι οι υπόλοιποι). Δεν ξανασχολήθηκε με τον αθλητισμό, ποτέ πια στη ζωή του.

- Τέλος, "αγνοήσατε" την παράμετρο των κλειστών γυμναστηρίων ολόκληρο το χρόνο. Οι υποψήφιοι των ΤΕΦΑΑ χρειάζονται extra προετοιμασία για τις ειδικές εξετάσεις, ακόμα και αυτοί που περνούν άνετα τη βάση της ΕΒΕ, ώστε να επιτύχουν ακόμα καλύτερη επίδοση και συνεπώς περισσότερα μόρια. Το να ΜΗΝ έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ, δεν σας προβληματίζει καθόλου? Ακόμα και ο Τσιτσιπάς λοιπόν, λόγω ελλιπούς προετοιμασίας, θα μπορούσε πχ να πατήσει βατήρα ή να κάνει άκυρη εκκίνηση και να ακυρωθεί.

 
Κουρσούμη Βασιλική
22 Ιουλ 2021 12:08

Διαλαλούν στην Κυβέρνηση ότι δεν θέλουν εισακτέους στα πανεπιστήμια με χαμηλή βαθμολογία, αυτό το παιδί έχει πολύ καλή βαθμολογία και όνειρο να σπουδάσει στην γυμναστική ακαδημία. Έχουν βάλει στόχο να καταστρέψουν τα όνειρα των παιδιών!!

 
Dario Moutso
22 Ιουλ 2021 01:45

@Ούτε ο Τσιτσιπάς..... 21 Ιουλ 2021 23:54

Εάν ο κ. Τσιτσιπάς δεν μπορούσε να πιάσει 5,95 που ήταν η μεγαλύτερη ΕΒΕ για τα ΤΕΦΑΑ θα ήταν Η είδηση και θα το κουβεντιάζαμε για πολύ καιρό. Επίσης ένας πρωταθλητής άρσης βαρών για τα ΤΕΦΑΑ δεν θα εξετασθεί στην ενόργανη η στο άλμα εις ύψος, και πιστέψτε με θα την πιάσει την ΕΒΕ.

Πάμε στο <<ζουμί>> όμως. Η μαθήτρια έγραψε ότι συγκέντρωσε 800 μόρια στα αθλήματα. Θα σας πρότεινα να διαβάσετε τον τρόπο υπολογισμού των μορίων στα ΤΕΦΑΑ, να υπολογίσετε τον μέσο όρο της μαθήτριας στα αγωνίσματα, και μετά απαντήστε την ερώτηση.. Πρέπει η συγκεκριμένη μαθήτρια να φοιτήσει στο ΤΕΦΑΑ ; Δεν ξέρω τι απάντηση θα δώσετε ή δικιά μου είναι ΟΧΙ Το ότι έχει 16655 σημαίνει ότι είναι πολύ καλή μαθήτρια και ότι μπορεί να περάσει σε αρκετές σχολές. Το ότι έχει 800 μόρια στα αγωνίσματα σημαίνει ότι δεν είναι καν αθλήτρια, οπότε δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει στα ΤΕΦΑΑ. Αυτό που γράφω είναι σκληρό αλλά κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε να λέμε στα παιδιά (και γενικά στους ανθρώπους) αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να ακούσουν και όχι αυτό που ΘΕΛΟΥΝ να ακούσουν.

 
Ούτε ο Τσιτσιπάς.....
21 Ιουλ 2021 23:54

@Dario Moutso
Οι δοκιμασίες για τα ΤΕΦΑΑ είναι συγκεκριμένες και φυσικά δεν περιλαμβάνουν το τένις. Και ο Τσιτσιπάς να έδινε εξετάσεις, αν δεν ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος στα εξεταζόμενα αθλήματα (λόγω των κλειστών γυμναστηρίων), ίσως και να μην περνούσε στα ΤΕΦΑΑ. Για κάντε το λίγο εικόνα....

Αυτοί που τα κατάφεραν (ακόμη και με κλειστά γυμναστήρια), δεν είναι ούτε υπερ-αθλητές ούτε "φαρμακωμένοι". Πχ οι αθλητές του στίβου ή της κολύμβησης, ακόμα και χωρίς καν προετοιμασία, μπορούν να περάσουν με άνεση τα όρια της ΕΒΕ.

Και ο παγκόσμιος πρωταθλητής της άρσης βαρών, αν πχ εξεταζόταν στην ενόργανη ή στο άλμα εις ύψος, ΔΕΝ θα περνούσε την ΕΒΕ. Ακόμα και με όλη την προπόνηση ή τα "φάρμακα" του κόσμου.

Αυτές δυστυχώς είναι οι στρεβλώσεις της ΕΒΕ, που βρίσκουμε ΤΩΡΑ (δηλ. πολύ αργά πια) μπροστά μας. Και φοβάμαι ότι θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη. Τελικά, αυτή που δεν ήταν καλά προετοιμασμένη-προπονημένη για την ΕΒΕ, δεν ήταν η μαθήτρια(κλειστά γυμναστήρια) αλλά η ίδια η υπουργός. Και αντίθετα με τη μαθήτρια, δεν νομίζω ότι θα έχει δεύτερη ευκαιρία.

 
Κουρασε αφορηρα
21 Ιουλ 2021 23:31

Μας κουρασε η Κεραμεως. Εχει γινει ανυποφορη. Ψεμσ, ψεμα στο ψεμα.

 
Κρίμα
21 Ιουλ 2021 20:32

Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα, κορίτσι μου. Να μην το ξεχάσεις στις εκλογές. Οτιδήποτε άλλο είναι να είχαμε να λέγαμε.

 
Για το Moutso
21 Ιουλ 2021 17:23

Όσο και να προσπαθείς να περάσεις το αφήγημα της υπουργού κατάλαβε ότι δεν περνάει στον κόσμο που τώρα κατάλαβε τι είναι η ΕΒΕ. Κάλλιο αργά...

 
Dario Moutso
21 Ιουλ 2021 15:31

Μου φαίνεται περίεργο που η μαθήτρια με καλό αθλητικό βιογραφικό δεν μπόρεσε να πιάσει τις επιδώσεις στα αθλήματα. Τώρα αν κάποιος πει ότι λόγω πανδημίας δεν μπορούσε να προπονηθεί η ερώτηση θα είναι: Πως τα άλλα παιδιά πιάσανε τις επιδώσεις; είναι υπερ-αθλητές ή <<φαρμακωμένοι>> ;
Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουν οι υποψήφιοι/ες ότι στις σχολές που υπάρχουν ειδικά μαθήματα ή πρακτικές δοκιμασίες, ΠΡΩΤΑ πρέπει να πιάσει ο/η υποψήφιος/α την βάση στα ειδικά μαθήματα ή τις δοκιμασίες και μετά την βάση στα εξεταζόμενα μαθήματα.

 
Πειραματικός
21 Ιουλ 2021 14:35

@Γιάννης
Γιατί τόση κυνικότητα απέναντι στους μαθητές μας; Η περισσότερη προσπάθεια στα κλειστά προπονητικά στάδια θα γινόταν;
@Καλή επιτυχία
Το όνομα και μόνο δείχνει εμπαιγμό... Ποια επιτυχία μπο να έχει στην ζωή του κάποιος που θα σπουδάσει κάτι που δεν θέλει... Ευτυχώς η μαθήτρια δείχνει να έχει περισσότερη ωριμότητα!

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
21 Ιουλ 2021 13:50

@Καλή επιτυχία
α) Δεν υπάρχει καλή και κακή "επιτυχία". Συνεπώς η έκφραση αποτελεί πλεονασμό
β) Είναι απολύτως αποπροσανατολιστικό να προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τον παραλογισμό της ΕΒΕ αναφερόμενοι μονίμως σε βαθμολογίες μηδενικές του παρελθόντος, ενώ αυτό που έφερε η υπουργός βάζει οδυνηρό φραγμό και σε υποψήφιους με πολύ υψηλότερες έως και άριστες επιδόσεις!!!
γ) Φυσικά και δεν αποτελεί παρηγοριά για έναν άριστο υποψήφιο να του λέμε ότι δε θα περάσει στη σχολή που επιθυμεί, ενώ θα περάσουν άλλοι με χαμηλότερες επιδόσεις, αλλά σε κάποια άλλη!

 
Match point
21 Ιουλ 2021 12:28

Όταν με 17455 μόρια δεν μπορεί κάποιος να περάσει στα ΤΕΦΑΑ, κι ένα παιδάκι του Δημοτικού θα καταλάβαινε ότι πρέπει να μαζέψει την ΕΒΕ πίσω. Η υπουργός? Παρόμοιες περιπτώσεις, θα φθάσουν τελικά να είναι χιλιάδες....

 
Γιάννης
21 Ιουλ 2021 11:14

Χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια!

 
Καλή επιτυχία
21 Ιουλ 2021 11:10

Έχει αλλάξει το τοπίο των σχολών και μερικοί συγκρίνουν με τα περσινά. Περσι και το 0,67 πέρασε ΑΕΙ ! Το κατακρίναμε και είπαμε τέλος! Έτσι έχουν τα πράγματα. Με τέτοια βαθμολογία όμως σίγουρα μια καλή σχολή στα ΑΕΙ θα πετύχετε .

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.