Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Έγγραφο Οριστικοποίηση τμημάτων ανά σχολική μονάδα σχολικού έτους 2021-22

Η οριστικοποίηση θα πρέπει να γίνει έως και την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021
Δημοσίευση: 21/07/2021
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι Διευθυντές/ντριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τα Γυμνάσια και για τα Γενικά Λύκεια και οι Περιφερειακοί/ές Διευθυντές/ντριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τα Επαγγελματικά Λύκεια θα πρέπει να οριστικοποιήσουν με απόφασή τους τα τμήματα που θα λειτουργήσουν σε όλες τις τάξεις ανά σχολική μονάδα το σχολικό έτος 2021-22 έως και την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021.

Αυτό προβλέπει έγγραφο της υφυπουργού Παιδείας Ζ. Μακρή, το οποίο στάλθηκε σήμερα σε όλα τα Γυμνάσια, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. της χώρας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Σχόλια (17)

 
Γεωργία Παντίδου
23 Ιουλ 2021 02:01

Δεν οριστικοποιεί ο Διευθυντής του σχολείου γιατί δεν έχει αρμοδιότητα. Οριστικοποιεί ο Διευθυντής Δ.Ε. και ο Π.Δ.Ε., λαμβάνοντας απόφαση για τα "κόκκινα" τμήματα του e-eggrafes και παραπέμποντας τα πολύ ολιγάριθμα στο Υπουργείο, μήπως τα εγκρίνει η Υπουργός. Έτσι θα έχουμε δύο αποφάσεις, μια τοπική - περιφερειακή και μια υπουργική ( ίσως και περισσότερες). Το να φτιάξεις τα τμήματα στο myschool δε λέει κάτι διότι, αν δεν έχεις εγγεγραμμένους, δεν θα εγκριθεί και θα πρέπει να το διαγράψεις.

 
Δ/ντης ΓΕΛ
22 Ιουλ 2021 20:38

Οι eggrafges δεν έχουν τελειώσει, αλλά όταν ολοκληρωθούν ο νόμος προβλέπει εγγραφή σε υπάρχοντα (εγκεκριμένα) τμήματα. Άρα ιδού η απορία: Δηλώνω 5 και στοιβάζω 28 άτομα εν μέσω κορονοιού στην ίδια τάξη ή την σκαπουλάρω κάπως και κερδίζω με 6 ελπίδα στην υγεία και 50 ευρώ το μήνα;;; Αναλόγως την τον προϊστάμενό σας διαλέξτε. Και οι δύο δρόμοι είναι δύσκολοι και δεν θα βρείτε βοήθεια στο παραπάνω ούτε από αναπληρωτή Δ/ντη ούτε από όλο το σύλλογο.
Σε όλη την επαρχία οι γονείς για να κάνουν εγγραφή στην Α λυκείου (και στη Β ή Γ) περιμέναν να το πούν στις ειδήσεις ή να τους ειδοποιήσουν προσωπικά.

 
Το πρόβλημα
22 Ιουλ 2021 19:25

είναι ότι τώρα στην καρδιά του καλοκαιριού γίνεται μισή δουλειά με αυτήν την εντολή και ότι δεν υπάρχει σεβασμός στα εργασιακά δικαιώματα των διευθυντών και στην θερινή αργία, να ξεκουραστούμε λίγο, βρε αδερφέ. Καλά που αυτά μπορούν να γίνουν και εξ αποστάσεως, αλλά η ένταση και κούραση είναι δεδομένα, όταν μάλιστα ξέρουμε όλοι ότι το my school είναι και οπτικά κοπιαστικό. Θα μας αφήσετε να πάρουμε μια ανάσα ή θα τυφλωθούμε μπροστά στον η/υ; άντε, φτάνει με τις διαταγές προς διευθυντές να κάνουν δουλειές νυχθημερόν και απλήρωτοι

 
Πλατάρος Γιάννης
22 Ιουλ 2021 11:25

@ είρωνες @ τρολλ @ καλής πίστης σχολιαστές.
Το σχόλιο εδώ έχει να κάνει με την τελεσιγραφική οδηγία «κάντε το τώρα μέσα Ιουλίου που είστε όλο ισε επίσημες διακοπές» (Ο Ιούλιος θεωρείται και είναι τέτοιος μήνας.
Θεωρητικά μπορεί να βγάζουν κάποιοι ειρωνείες προς τα στελέχη της εκπαίδευσης του τύπου «καλά να πάθεις» , «ας πρόσεχες» , «γι αυτό δεν παίρνεις το επίδομα θέσης; Να είναι σε ετοιμότητα, ρεντίνα, σταντμπάι» κτλ Να προσθέσω γι όσους δεν το ξέρουν (ίσως) ότι κοινοβουλευτικό ιστορικό κόμμα έχε ιαπαγορεύσει στα μέλη του να διεκδικούν και να καταλαμβάνουν οποιαδήποτε θέση ευθύνης στο Δημόσιο. Φυσικά και στην εκπαίδευση. Μάλλον θεωρούν τους διευθυντές αντιπάλους και εκπροσώπους του κράτους και της εξουσίας, ενώ οι «απλοί εργαζόμενοι» δεν είναι...
Η πραγματικότητα με τις θερινές απασχολήσεις, έχει να κάνει με το ότι νομικά , στενά, υπηρεσιακά, τις Πέμπτες που έχει Υπηρεσία το Σχολείο, ο αρχαιότερος Καθηγητής που έχει εκείνη την ημέρα υπηρεσία, είναι πραγματικός διευθυντής . Υπογράφει τα πάντα «αντ΄αυτού» ,- «α/α» α.α. και είναι υπεύθυνος ώστε «να τα ξέρει όλα» Άλλο ότι ειδοποιείται ο Διευθυντής για να υπογράψει αποδεικτικά κτλ
Τα παραπάνω τα γράφω για τους πολλούς που δεν ξέρουν ότι είναι εν ενεργεία διευθυντές στις θερινές Υπηρεσίες. Επομένως, δεν κατανοώ την χαρά , χαιρεκακία της διακοπής των διακοπών «για τα στελέχη που ας πρόσεχαν» αφού αφορά όλους.
Σας παρακαλώ, μην εκπέμπετε κακία είτε ειρωνεία διότι αυτό θα γυρίσει πάνω σε όλους...

 
Ιωαννης
22 Ιουλ 2021 11:20

Αφου οι ΔΔΕ εχουν προσβαση στα στοιχεια των σχολειων γιατι δεν προχωρουν στην οριστικοποιηση με τα υπάρχοντα στοιχεια και απο Σεπτέμβρη βλέπουμε.......

 
mhtsos
22 Ιουλ 2021 08:49

Εντάξει τέτοια οργάνωση από τους αρίστους σε κάνει να θυμάσαι περασμένα μεγαλεία.. .

 
τα του καίσαροσ τω καίσαρι
21 Ιουλ 2021 22:20

Κοίτα να δεις τι προβλήματα αντιμετωπίζουν τα στελέχη της εκπαίδευσης μεταξύ τους...

Ένας απλός καθηγητάκος, όπως π.χ ο πληροφορικός, γιατί να ασχοληθεί? Θα τον ανταμείψετε με... "μόρια" για την εξτρά δουλειά και το χρόνο του?

(by the way... κάθε χρόνο ζητάνε το ίδιο πράγμα τέτοια εποχή περίπου. Γιατί συνεχίζει να σας κάνει εντύπωση? Δεν έχετε ξανασχοληθεί? Μήπως δεν είστε "άριστοι"? Προσέξτε μη και πάψετε να είστε και "αρεστοί"..!)

 
Πλατάρος Γιάννης
21 Ιουλ 2021 21:57

Τις προβλέψεις για τα τμήματα του 2021-22, τις έχουμε στείλει από τον Ιούνιο.
Δεν άλλαξε τίποτα, άρα δεν κάνουμε τίποτα.
Αυτοι που θέτουν προς υπογραφή εγκυκλίους στην Υφυπουργό, γιατί το έστειλαν στα σχολεία;;;;
Για να μπερδέψουν όλο τον κόσμο;

 
@Πλατάρος Ιωάννης
21 Ιουλ 2021 20:46

Από πότε η συμπλήρωση δεδομένω του MySchool χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις πληροφορικής ώστε να φέρεις τον πληροφορικό; Ο διευθυντής και οι υποδιευθυντές οφείλουν να ξέρουν αρκετά για να τα κάνουν μόνοι τους.

Για αυτό πληρώνονται εξάλλου.

 
δντης σχολείου Πάτρα
21 Ιουλ 2021 20:12

Εννοεί απλά ότι οι ΠΔΕ για τα ΕΠΑΛ και οι ΔΔΕ για τα ΓΥΜΝ κ ΓΕΛ (και όχι οι δντες σχολείων) να αποφασίσουν / οριστικοποιήσουν τα τμήματα που θα λειτουργησουν με βάση τον αριθμό των Ηλεκτ Αιτησ Εγγραφής (κατανομη / επιβεβαιώσεις) που έχουν γίνει στο e-eggrafes (κάτι που προβλέπεται και γίνεται τα τελευταί χρονια μετα την Α φάση των ΗΑΕ / αποφάσεις για τυχόν ολιγομελή κλπ) Ακολούθως στη Β φάση ΗΑΕ θα μπορεί να υποβληθεί Αιτηση μόνο σε τμημα που "λειτουργεί"

 
Dario Moutso
21 Ιουλ 2021 19:56

@Πλατάρος Γιάννης 21 Ιουλ 2021 17:11

Κύριε Πλατάρο, το έγγραφο είναι σαφέστατο, και εννοεί να δημιουργηθούν όλα τα τμήματα στο myschool και να καταχωρηθούν οι μαθητές σ αυτά.

Στο σχολείο που υπηρετώ (Λύκειο με περίπου 190 μαθητές) η δουλειά αυτή έγινε σήμερα από τις 10:00-13:45 με περίπου 30 λεπτά διαλείμματα

Που θέλω να καταλήξω. Προτείνατε για μια δουλειά που μπορεί να γίνει σε 6 ώρες max (ο χρόνος αναφέρεται σε γυμνάσια λύκεια με πάνω από 250 μαθητές, τα λεγόμενα σχολεία <<τέρατα>>, για τα ΕΠΑΛ δεν έχω άποψη ) να δοθούν 10 μέρες παράταση. Θα μπορούσα να δεχθώ την πρότασή σας εάν και εφόσον είμαστε σε κανονική λειτουργία του σχολείου και έτρεχαν και άλλες δουλειές παράλληλα (και πάλι είναι πολύς ο χρόνος...). Αλλά σ αυτήν την φάση Ας δουλέψει ο διευθυντής δύο μέρες από 3 ώρες max (να δουλέψει και το επίδομα των καλοκαιρινών μηνών). Μην ξεχνάτε ότι το myschool δουλειά του διευθυντή είναι.... Θα έπρεπε να το <<παίζει στα δάχτυλα>> ασχέτως που σε κανονική λειτουργία της σχολικής μονάδας μπορεί να τον βοηθάει ο καθηγητής πληροφορικής γιατί έχει τόσες άλλες δουλειές να διεκπεραιώσει που δεν του φτάνει το ωράριο λειτουργίας του σχολείου...

 
Νιρβάνα;
21 Ιουλ 2021 18:37

Τμήματα μπορεί να γίνουν στο περίπου, όχι όμως και η ένταξη κάθε μαθητή σε αυτό, γιατί δεν έχουν εγγραφεί ηλεκτρονικά όλοι οι μαθητές, ούτε και έχουν δηλώσει οπ και δεύτερη ξένη γλώσσα, επομένως δεν μπορεί να γίνει επιβεβαίωση δεδομένων. Το e-eggrafes δεν συνδέεται πλήρως με το my school, όπως καμαρώνατε, για να φανούν οι παραπάνω επιλογές των παιδιών. Πόσο άσχετοι είσθε, δεν έχετε ιδέα από χειρισμό του my school;

 
Απορία
21 Ιουλ 2021 17:18

Συγνώμη αλλά που λέει για διευθυντές σχολείων; Διευθυντές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης γράφει.

 
Πλατάρος Γιάννης
21 Ιουλ 2021 17:11

Πιστεύει κάποιος ότι το πιο πάνω έγγραφο είναι ΣΑΦΕΣ;
Εννοεί να φτιάξουμε τα τμήματα του 20-21 στο myschool;
Αν εννοεί αυτό για ποια «απόφαση Διευθυντή ομιλεί;» Οι αποφάσεις Διευθυντή εγγράφονται σε ειδικό βιβλίο του Σχολείου. Εννοεί το πρώτο;
Γιατί δεν είναι σαφές;;;
Προφανώς αφορά την δημιουργία τμημάτων μέσω myschool και την οριστικοποίησή τους ως προς τον αριθμό, στο Σύστημα .
Γιατί δεν το γράφουν σαφώς;
Ποιός θα τα φτιάξει αυτά εν μέσω Ιουλίου; Αυτά ήταν για αρχές Σεπτεμβρίου. Θεωρητικά υπάρχουν και οι επανεξεταστέοι αν και δεν πιστεύω ότι απορρίφθηκε λόγω επίδοσης κάποιος Πανελληνίως. ...
Ο Διευθυντής που «τα ξέρει όλα», σε συνεργασία με τον Πληροφορικό που είναι σε επίσημες διακοπές και τον Υποδιευθυντή που είναι σε ταξίδι.
Θέλουν να ξέρουν τα πραγματικά κενά , τις πραγματικές οργανικές θέσεις. Πολύ καλά. Να κάνουν ενδεχομένως συμπληρωματικούς διορισμούς (;;;)
***Θα έλεγα να δώσουν παράταση 10 ημερών, διότι δεν είμαστε νεοσύλλεκτοι του «τρέχουμε όλοι τώρα...» και το «απαγορεύεται το βάδην επιτρέπεται το τροχάδην...»

 
βρε
21 Ιουλ 2021 15:47

τι οριστικοποίηση τμημάτων να κάνουμε, σάμπως γράφτηκαν όλα τα παιδιά στο e-eggrafes? Ο νόμος λέει ότι και τον Σεπτέμβριο μπορούν να γίνουν εγγραφές/μετεγγραφές. Μόνον προφορικά μπορούμε να ενημερώσουμε τη δδε, τι αναμένουμε από τμήματα σε κάθε τάξη

 
ερώτηση αφελούς
21 Ιουλ 2021 14:59

30/6 δεν μπορούσε να ζητηθεί; γιατί;

 
Διευθυντής
21 Ιουλ 2021 14:40

Ας κάνουμε τυπικά άλλη μια δουλειά και το Σεπτέμβριο με το καλό την κάνουμε σωστά. Μα κανείς δεν είπε στην κυρία τι χρειάζεται για να γίνει η συγκεκριμένη δουλειά; Μάλλον θέλουν να διαφημίσουν την πλήρη αγνωσία τους για τη σχολική πραγματικότητα!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.