‘Έκκληση πρωθυπουργού προς εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν

Αν ένας εκπαιδευτικός στο δημοτικό σχολείο νοσήσει, τότε είναι πολύ δύσκολο να αντικατασταθεί. Σε αυτή την περίπτωση, το σχολείο ή ένα τμήμα του ίσως χρειαστεί να κλείσει για μια εβδομάδα ή για δύο εβδομάδες

22/07/2021

Άκουσε το άρθρο

Έκκληση προς τους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Οι συνέπειες της COVID-19 στην Ψυχική Υγεία και στα συστήματα παροχής υπηρεσιών υγείας», που διοργανώνουν το υπουργείο Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Από αυτό το βήμα, καλώ όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, δασκάλους και καθηγητές. Σας παρακαλώ: Εμβολιαστείτε! Για να είμαστε και εμείς σε θέση να ξανανοίξουμε τα σχολεία μας με ασφάλεια και με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα τον Σεπτέμβριο», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και τόνισε:

"Θα ήθελα να σας δώσω ένα παράδειγμα. Με απασχολεί ιδιαίτερα το ζήτημα της ψυχικής υγείας των παιδιών και εφήβων. Ποια είναι η καλύτερη πολιτική για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, εν μέσω πανδημίας; Η καλύτερη πολιτική είναι τα παιδιά μας να επιστρέψουν στα σχολεία όσο πιο γρήγορα γίνεται. Για το λόγο αυτό, ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών είναι τόσο σημαντικός. Αν ένας εκπαιδευτικός στο δημοτικό σχολείο νοσήσει, τότε είναι πολύ δύσκολο να αντικατασταθεί. Σε αυτή την περίπτωση, το σχολείο ή ένα τμήμα του ίσως χρειαστεί να κλείσει για μια εβδομάδα ή για δύο εβδομάδες".

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλια του πρωθυπουργού

Αγαπητέ Dr Kluge, Αντιπρόεδρε, Επίτροπε, Υπουργοί, Κυρίες και Κύριοι.

Καλώς ήρθατε στην Αθήνα και σε αυτό το πολύ σημαντικό συνέδριο για τη ψυχική υγεία.

Η πανδημία του Covid-19 έφερε τον κόσμο αντιμέτωπο με πολλές μεγάλες προκλήσεις. Ταυτόχρονα όμως έδειξε τι είναι εφικτό όταν οι κυβερνήσεις, οι διεθνείς οργανισμοί -όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας- και οι πολίτες κινητοποιούνται για να αναλάβουν δράση από κοινού.

Θεώρησα καθήκον μου να βρίσκομαι ανάμεσά σας σήμερα, διότι αυτή η ημερίδα θα καταλήξει σε πολύ σημαντικά συμπεράσματα που θα προσφέρουν εφόδια σε όλες τις χώρες προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτή τη σοβαρή απειλή. Μια απειλή που υπήρχε και προ της πανδημίας αλλά αναμφίβολα έχει οξυνθεί από την πανδημία του Covid-19.

Βρίσκομαι εδώ γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι οι κυβερνήσεις -στο υψηλότερο επίπεδο- έχουν καθήκον να ρίξουν φως στον συχνά σκοτεινό κόσμο της ψυχικής υγείας. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι δεν πρόκειται για μια παράμετρο που απλά περιλαμβάνεται στο συνολικό/απτό ζήτημα δημόσιας υγείας, αλλά αποτελεί βασικό συστατικό της.

Απαιτεί δράση και θα πρέπει να την αναλάβουμε τώρα.

Ο Covid-19 απέδειξε αναμφίβολα ότι ο σωματικός πόνος συνοδεύεται, αλλά και συχνά προκαλεί, τον ψυχικό πόνο. Αυτό συμβαίνει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και εκφράζεται με πολλές διαφορετικές μορφές. Διότι δίπλα στον Γολγοθά των ασθενών υπήρχε συχνά και η μοναχική συμπαράσταση και ο σιωπηλός πόνος των συγγενών.

Τα lockdown έφεραν μαζί τους την κατάθλιψη σε μεγάλη κλίμακα, την οποία συχνά πυροδοτούσε η οικονομική ανασφάλεια, καθώς και τα τραγικά φαινόμενα της ενδοοικογενειακής βίας. Ταυτόχρονα, ακόμη και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας απέκτησαν ένα διττό χαρακτήρα: δρούσαν ως ασπίδα για τους ενήλικες, αλλά και ως περιορισμοί για την ελευθερία των νέων.

Στο βαθμό που κάποιος θα αμφέβαλε ίσως για τη ζωτική σημασία της ψυχικής υγείας, πλέον δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ψυχική υγεία θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της Πολιτείας. Απαιτείται δράση τόσο στην πρόληψη όσο και στη θεραπεία.

Το πρώτο βήμα για τον καθένα, όπως ανέφερε και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής (Νικήτας Κακλαμάνης), είναι να μιλήσει για το θέμα πολύ πιο ανοιχτά, να καταρρίψει τα ταμπού και να εκφραστεί ανοιχτά για το στίγμα που συχνά σχετίζεται με την ψυχική υγεία. Το σπίτι μας μπορεί να λειτουργήσει ως καταφύγιο, αλλά – για πολλούς από εμάς – μπορεί να γίνει και φυλακή, στο μυαλό των ανθρώπων. Φόβος, θλίψη, μοναξιά, κακοποίηση και εξάρτηση. Όλα έγιναν χαρακτηριστικά αυτής της πανδημίας.

Δεν θα αναφερθώ εκτενώς στις πολλές πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Ελλάδα εν μέσω της πανδημίας. Ο Υπουργός (Υγείας Βασίλης Κικίλιας) θα μιλήσει λεπτομερώς για τις εν λόγω πρωτοβουλίες. Αλλά θέλω να επισημάνω ορισμένες από αυτές που θεωρώ πως έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Ιδρύθηκαν νέες μονάδες Ψυχικής Υγείας. Τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης λειτουργούν ήδη σε όλη τη χώρα, ενώ η Μονάδα Τηλεψυχιατρικής λειτουργεί στη βάση ενός πολύ ενδιαφέροντος και συναρπαστικού πιλοτικού project στο Καστελόριζο. Σκοπός μας η λειτουργία παρόμοιων κέντρων σε άλλα απομακρυσμένα νησιά και γεωγραφικά απομακρυσμένες περιοχές.

Θέλω επίσης να αναφερθώ στα ειδικά προγράμματα για παιδιά και εφήβους, αλλά και στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά των Ναρκωτικών και των Εθισμών. Και, φυσικά, στη συνεργασία μας με τον ΠΟΥ για την αξιολόγηση όλων των δομών Ψυχικής Υγείας.

Θέλω με αυτή την ευκαιρία να ευχαριστήσω και να τιμήσω το εξαιρετικό έργο εκατοντάδων νοσηλευτών, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών που εργάστηκαν ακούραστα για να στηρίξουν εκείνους που νόσησαν και τις οικογένειές τους. Αυτό πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με 24 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Και απέδειξε ότι σε ένα σύγχρονο Σύστημα Υγείας, καμία ΜΕΘ, κανένα νοσοκομείο, καμία δομή πρωτοβάθμιας υγείας δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς την παρουσία επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας. Επειδή τα όρια μεταξύ των παθήσεων του σώματος και του πόνου της ψυχής είναι συχνά ανύπαρκτα.

Πάνω απ ‘όλα, η πανδημία έχει αποκαλύψει, όσο ποτέ άλλοτε στη σύγχρονη ιστορία, ότι ένα πολύπλοκο, ένα πολύπλευρο πρόβλημα απαιτεί πολύπλευρη θεραπεία. Αυτό σημαίνει ότι η πολιτική για την ψυχική υγεία, είτε πρόκειται για πρόληψη και κοινωνική πρόνοια είτε για θεραπεία, μπορεί να είναι μόνο οριζόντια.

Θα ήθελα να σας δώσω ένα παράδειγμα. Με απασχολεί ιδιαίτερα το ζήτημα της ψυχικής υγείας των παιδιών και εφήβων. Ποια είναι η καλύτερη πολιτική για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, εν μέσω πανδημίας; Η καλύτερη πολιτική είναι τα παιδιά μας να επιστρέψουν στα σχολεία όσο πιο γρήγορα γίνεται. Για το λόγο αυτό, ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών είναι τόσο σημαντικός. Αν ένας εκπαιδευτικός στο δημοτικό σχολείο νοσήσει, τότε είναι πολύ δύσκολο να αντικατασταθεί. Σε αυτή την περίπτωση, το σχολείο ή ένα τμήμα του ίσως χρειαστεί να κλείσει για μια εβδομάδα ή για δύο εβδομάδες. Για το λόγο αυτό, από αυτό το βήμα, καλώ όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, δασκάλους και καθηγητές. Σας παρακαλώ: Εμβολιαστείτε! Για να είμαστε και εμείς σε θέση να ξανανοίξουμε τα σχολεία μας με ασφάλεια και με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα τον Σεπτέμβριο.

Τέλος, θα μας παρότρυνα να μην υποτιμούμε τις κοινωνιολογικές συνέπειες του φόβου και της πνευματικής αναστάτωσης που έσπειρε ο COVID-19 ανάμεσά μας. Αυτή η «αόρατη» φύση του άγνωστου και -όπως συνεχίζουμε να βιώνουμε- μια απειλή εντελώς απρόβλεπτη, μεταλλασσόμενη, η οποία αλλάζει συνεχώς . Και πώς αυτό, με τη σειρά του, άνοιξε το δρόμο για θεωρίες συνωμοσίας και θολά σενάρια, έξω από τη σφαίρα της λογικής και της επιστήμης.

Είναι κάτι που έχει διαπεράσει και δυστυχώς εξακολουθεί να διαπερνά όλες τις κοινωνίες. Και αποτελεί απειλή για τη σημαντική συλλογική δράση, για τους δεσμούς εμπιστοσύνης που είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία κάθε κοινωνίας και σε βαθύτερο επίπεδο αποτελεί απειλή για την ίδια τη Δημοκρατία.

Η εμπιστοσύνη είναι το πιο σημαντικό συστατικό που συμβάλλει στην αύξηση της συμμετοχής στην εμβολιαστική διαδικασία. Αυτό δεν θα μας βοηθήσει μόνο να αντιμετωπίσουμε τον COVID-19, αλλά και τον φόβο που προκαλεί, καθώς και τις οδυνηρές συνέπειές του.

Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που η κυβέρνηση, στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0», έχει διαθέσει σημαντικότατους πόρους ειδικά για την ψυχική υγεία. Και, προφανώς, όχι τυχαία – και ενώ εξελίσσεται η πανδημία – η κυβέρνηση επέλεξε να αναθέσει το ζήτημα της ψυχικής υγείας σε έναν αποκλειστικά αρμόδιο Υφυπουργό.

Ωστόσο, εάν ο ιός του Covid λειτούργησε για την κυβέρνηση ως επιταχυντής και καταλύτης, το ζήτημα της ψυχικής υγείας θα είναι πάντα ζήτημα κοινωνικής και ατομικής συνειδητοποίησης. Δεν μπορούμε να συντηρούμε ένα περιβάλλον όπου οι άνθρωποι αισθάνονται ότι πρέπει να κρύβονται.

Και οι κοινωνίες μας έχουν πολύ δρόμο ακόμη να διανύσουν μέχρι οι άνθρωποι να νιώσουν ελεύθεροι και δυνατοί να βγουν από τον πόνο και το σκοτάδι στο φως της επιστημονικής βοήθειας. Μέχρι να λάβουν μια έγκυρη διάγνωση, και τη βοήθεια που χρειάζονται. Και σε αυτό, η οικογένεια, οι φίλοι, το εργασιακό περιβάλλον, όλοι μας έχουμε έναν σημαντικό ρόλο να παίξουμε.

Η ενσυναίσθηση, σε συνδυασμό με την ουσιαστική υποστήριξη, είναι κοινό καθήκον των κυβερνήσεων και των πολιτών απέναντι σε μια κοινή πρόκληση. Πρέπει όλοι να το σταθούμε στο ύψος αυτής της πρόκλησης.

Ο COVID-19 προκάλεσε μεγάλη ζημιά, αλλά έδειξε επίσης τι μπορούμε να πετύχουμε όταν δείξουμε αποφασιστικότητα. Είμαι βέβαιος ότι η πολύ σημαντική διεθνής συνάντηση που διεξάγεται στην Αθήνα θα συνεισφέρει, αγαπητέ Dr Kluge, στην προώθηση αυτού του μεγάλου σκοπού. Θα περιμένω τα συμπεράσματα με έντονο ενδιαφέρον. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο σημαντικό αυτό έργο που έχετε αναλάβει.

Σχόλια (100)

Δε σας εμπιστευομαι
|

Οπως κακως σας εμπιστευθηκαμε το μελλον των παιδιων που με πραγματικο κοπο, χωρις σχολειο, επιασαν 9000μορια και τα αφηνετε εξω.

Ελεος! Μιλαει για συνεπεια ακουσα
|

Κι ομως αυτος ο ανθρωπος ειναι πρωθυπουργος της Ελλαδας.

Περι συνεπειας....
|

Εμεις το καναμε και ειμαστε συνεπης, εσεις εχετε συνεπεια στα λεγομενα σας? Συμβαδιζουν αυτα πιυ λετε με αυτα που κανετε?

Λυπαμαι δε μου κανετε
|

Μιλησατε για εμπιστοσυνη και συνεπεια? Εσεις δε μιλουσατε για 1 και 2 βαθμολογια? Συνεπεις να ειμαστε παντου, οχι μονο στον εμβολιασμο. Τοσο μενος σε παιδια που αγωνιστηκαν σε πρωτοφανεις συνθηκες? Γιατι δεν το διορθωνετε εστω για φετος? Διαφορετικα, λυπαμαι δε μου κανετε. Οι πολιτικοι που οραματιζομαι πρεπει να αγαπουν και να αγωνιζονται για τα παιδια, το μελλον της χωρας μου.

Σας ειχαμε εμπιστοσυνη...
|

Αλλα τη προδωσατε με τα ψεματα που ξεστομισατε και εσεις και η υπουργος σας. Σας κανουμε εκκληση και εμεις να δειξετε οτι δικαιως βρισκεστε σε αυτη τη θεση, και στεκεστε στο υψος των περιστασεων. Η υπομονη εξαντληθηκε.

Μιλησατε για συνεπεια κε πρωθυπουργε;
|

Εμεις με συνεπεια τηρησαμε την αποφαση να εμβολιαστουμε, εσεις εχετε τη συνεπεια να απορριψετε κολλες του 2 ή 3 ή4; Μη μιλατε λοιπον ουτε για συνεπεια ουτε για εμπιστοσυνη απο εδω και περα.

Δημητρης
|

1ον τα σχολεια πρεπει οντως να ανοιξουν με ασφαλεια
2ον περισσοτερη αγαπη στα παιδια απο τη κυβερνηση
3ον κατανοηση και ευαισθησια στη πραξη, οχι πετωντας παιδια εξω απο το πανεπιστημιο τιμωρητικα.

Υποκρινεσθε κ Μητσοτακη.
|

Δεν θελουμε εκκλησεις συνεχως. Και εμεις κανουμε συνεχως εκκλησεις σε εσας. Δεν ενδιαφερεστε για τη ψυχικη υγεια των παιδιων. Λογια του αερα, πραξεις μηδεν.

Δεν εξηγειται αλλιως πρωθυπουργε
|

Μας θεωρειτε νοητικα κατω του μετριου. Ποια εμπιστοσυνη; Την τελειωσατε με τα ψεματα. Ποια ψυχικη υγεια σας απασχολει; Την πληρωνουμε ακομη σε γιατρους. Πως βοηθατε; Κοβοντας τους υποψηφιους που εγραψαν 9.3 και οχι 9,5. Τι κανετε; Επιμενετε σε αυτην την ΕΒΕ εκτρωμα. Νομιμο μπορει να ειναι, αλλα ΟΧΙ ΕΝΤΙΜΟ!

Ο εμβολιασμενος ειναι ο συνεπης
|

Οκ. Εσεις εισαστε συνεπης κ.Μητσοτακη; Μιλησατε για βαθμολογιες του 2 και φτασατε στο 9. Αυτο δεν εχει συνεπεια στα λογια σας και ουτε εμπνεει εμπιστοσυνη. Εσεις το προκαλειτε.

Εκκληση για ανθρωπια!
|

Εκκληση για εμβολιασμο οταν χιλιαδες παιδιων ,εκπαιδευτικων ζητουν τη παραιιτηση της υπουργου σας. Λιγο αντιφατικο; Ποσο ντροπιαστικο; ειναι;

Που ειστε κε πρωθυπουργε;
|

Στις εκκλησεις των εκπαιδευτικων, γονεων, μαθητων, φοιτητων; Σας ακουσαμε. Εσεις ακουτε; Διορθωστε αδικιες, διορθωστε την εβε εν μεσω πανδημιας, βαλτε περισσοτερα παιδια στα πανεπιστημια. Ειναι αδιανοητο να επιτρεψετε αδεια αμφιθεατρα ειδικα φετος.

Εκπαιδευτικος.
|

Εκκληση εσεις, εκκληση εμεις για να σπουδασουν περισσοτερα παιδια. Εκκληση για οχι αδειες αιθουσες πανεπιστημιων. Μη ζητατε μονο, αλλα να δινετε το αυτονοητο, ευκαιριες στα νεα παιδια!

Ειναι θεμα εμπιστοσυνης
|

Εμβολιαστηκαμε οταν το ζητησατε γιατι σας εμπιστευθηκαμε. Σας εμπιστευομαστε ομως οτι δε θα διαπραξετε την αδικια της ΕΒΕ εστω για φετος που οι συνθηκες ηταν εξαιρετικα δυσκολες. Εχετε ευθυνη οταν η εμπιστοσυνη διαταρασσεται.

Εκκληση απο πρωην υποστηρικτη σας
|

Να παρετε θεση για την ΕΒΕ και οχι να κρυβεστε. Να μην απογοητευσετε τους ηδη απογοητευμενους.

Κε πρωθυπουργε
|

Σε ποια εμπιστοσυνη αναφερεστε; Δεν υπαρχει, τη τελειωσατε με τη βοηθεια της κα Κεραμεως.

Εκκληση στον πρωθυπουργο.
|

Εκκληση να μαζεψετε τις αδικιες, να μειωσετε συντελεστες μετα τις πρωτοφανεις συνθηκες που ζησαμε. Ειπατε ψεματα, για τη ψυχικη υγεια δεν ενδιαφερεστε, καντε τωτα κατι να δειξετε οτι ειστε εδω. Εκκλησεις κανουν και οι πολιτες οχι μονο εσεις. Τους ακουτε;

Λυπαμαι λετε ψεματα κε πρωθυπουργε
|

Δεν ενδιαφερθηκατε για ψυχικη υγεια παιδιων με 6 μηνες κλειστα σχολεια. Δεν ενδιαφερθηκατε για ψυχικη υγεια υποψηφιων, αντιθετα κανατε προσπαθεια επιβαρρυνσης. Το εμβολιο θα το κανει ο καθενας οταν αποφασισει. ΤΩΡΑ, ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΣΑΣ!!!

Μη μας θεωρείτε εύκολους
|

Αδικείτε τους εκπαιδευτικούς όταν θα επιβάλετε υποχρεωτικό εμβολιασμό για παραδειγματισμό των άλλων υπαλλήλων του Δημόσιου τομέα. Ταυτόχρονα με την αντισυνταγματική πυγμή σας προς τους ανεμβολίαστους θα επιχειρήσετε να φοβίσετε τους εκπαιδευτικούς ώστε να δεχθούν την ατομική αξιολόγηση. Αλλά σας έχουμε δείξει το τελευταίο χρόνο ότι δεν είμαστε οι "εύκολοι" και για χάρη των ατομικών δικαιωμάτων αλλά και των επόμενων μαχών η πρώτη μάχη εναντίων ανεμβολίαστων πρέπει να έχει την συμπαράσταση όλων των εκπαιδευτικών σε πείσμα όσων μας διαιρούν για να μας νικήσουν.

Εκκληαη; το καναμε ηδη.
|

Εκκληση να μειωσετε το συντελεστη και να αφησετε περισσοτερα παιδακια να σπουδασουν και να βρουν το δρομο τους. Θα το κανετε? Κανατε λαθος εν μεσω τοσο δυσκολων συνθηκων να φερθειτε τοσο σκληρα και τιμωρητικα σε παιδια. Περιμενω να δω αν ειστε απο αυτους που ζητανε μονο.

Κε πρωθυπουργε διαλυσατε την εμπιστοσυνη
|

Η σχεση εμπιστοσυνης, χτιζεται, και οχι με ψεματα. Δεν ενδιαφερθηκατε οταν ειχαμε 6 μηνες κλειστα σχολεια, οταν παλευαμε με επιδοματα, οταν αρχισαμε επισκεψεις των παιδιων λογω εγκλεισμου, οταν τα παιδια μας παλευαν για μια θεση στο πανεπιστημιο και τους βαλατε τρικλοποδιες. Και τωρα σαν το κερασακι στη τουρτα, επιλεγετε αδεια θρανια στα πανεπιστημια. Λυπαμαι.φ

Σας ειχαμε εμπιστοσυνη ομως...
|

Ειπατε οτι η εμπιστοσυνη ειναι βασικο συστατικο στον εμβολιασμο. Σωστα. Ομως τη διαλυσατε. Αντιδρω να βλεπω να χαντακωνονται ονειρα παιδιων γιατι ετσι θελετε. Γιατι εγραψαν 9.4 αντι 9.5 και τους αφηνετε εξω απο το πανεπιστημιο. Αυτο δεν ειναι ενδιαφερον ειναι η καταντια της χωρας και η εμπιστοσυνη κλονιζεται.

Οχι, ψεματα !
|

Η ψυχικη υγεια των παιδιων φυσικα δεν ηταν ποτε προτεραιοτητα της πολιτειας. Η πολιτεια λεει ψεματα εις βαρος παιδιων, δε νοιωθει, δε συμπαραστεκεται. Τα καταστρεψε στις πανελληνιες, δε σας εχουμε εμπιστοσυνη πια.

Σταματηστε τα ψεματα κε πρωθυπουργε
|

Δεν ενδιαφερεσθε για τα παιδια ουτε για την ψυχικη τους υγεια ουτε για το μελλον τους. Τα συμφεροντα σας μονο. Γι' αυτο αφηνετε τοσες κενες θεσεις αντι να μειωσετε το συντελεστη να σπουδασουν περισσοτερα παιδακια?

Πόπη
|

Δεν μπορεί. Κάποιος από τους δυο μας πρέπει να 'ναι μειωμένης αντίληψης. Σε ποιους απευθύνεται;;; Σε μας που πάνω από 75% έχουμε εμβολιαστεί πλήρως;;
Που είμαστε οι πρώτοι που μιλήσαμε για την ψυχική υγεία των μαθητών λόγω του παρατεταμένου εγκλεισμού και της ατελείωτης τηλεκπαίδευσης;;; Και χωρίς τα πτυχία του Χάρβαντ... αλλά έπρεπε μάλλον να το πει ο Π.Ο.Υ.
Τι να πω;;

@Σας ευχαριστω αλλα...
|

Τι σχέση έχουν αυτά που λέτε με το ότι πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι; Ο εκάστοτε πρωθυπουργός φταίει για τα ψυχολογικά προβλήματα των εφήβων; Θέλετε κράτος-νταντά; Οι γονείς, οι οικογένειες, οι ίδιοι οι έφηβοι - κανένας δεν έχει δύναμη και ευθύνη συνάμα; 10 εκατομμύρια θα μας λύσει τα προβλήματα ο όποιος υπουργός ή πρωθυπουργός; Σκεφτείτε το λίγο, δεν υπάρχει τέτοια χώρα και δεν υπήρξε ποτέ.

Γιάννης
|

Το ζητούμενο με τον εμβολιασμό είναι να μείνουν τα σχολεία ανοιχτά. Όλοι συμφωνούμε. Γιατί όμως; Μήπως για να υλοποιηθεί στο ακέραιο και κάθε άρθρο του πολυνομοσχεδίου που τώρα ψηφίζεται; Πάλι θα αναβληθεί η Τράπεζα Θεμάτων και η αυτοαξιολογηση σχ. μονάδων; Αν όμως είναι ανοιχτά, όλα θα περάσουν. Το τυράκι και η φάκα. Τι κοιτάμε άραγε;

Ψεματα στα λογια σας
|

Αν ο πρωθυπουργος θελει να τον πιστευουν και να τον σεβονται γονεις μαθητες εκπαιδευτικοι γιατι με τις πραξεις του κανει το αντιθετο;

εκπαιδευτικός
|

τώρα παρακαλάει για εμβολιασμό των εκπαιδευτικών
να δούμε σε πόσες μέρες θα κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών

Σας ευχαριστω αλλα...
|

δε θα παρω. Λετε ψεματα οτι νοιαζεστε για τη ψυχικη υγεια των νεων απο τον εγκλεισμο. Λετε ψεματα, το αποδειξατε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ