Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Διοικητικό έργο στους ΕΔΙΠ εισηγείται η Σύνοδος Πρυτάνεων

Δημοσίευση: 22/07/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με δεδομένη τη μεγάλη μείωση προσωπικού στο τομέα των Διοικητικών Υπηρεσιών των ΑΕΙ, η Σύνοδος εισηγείται τη συμπλήρωση των αρμοδιοτήτων των ΕΔΙΠ-ΕΤΕΠ με διοικητικό έργο, καθώς και την άμεση ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος έγκρισης των Οργανισμών προκειμένου τα Πανεπιστήμια να μπορούν να στελεχωθούν με το αντίστοιχο προσωπικό.

Στην περίπτωση που δεν εγκριθούν άμεσα οι Οργανισμοί των Ιδρυμάτων, σημειώνουν οι Πρυτάνεις, θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα προσλήψεων βάσει των παλαιών οργανογραμμάτων.

Στην περίπτωση αυτή, υπογραμμίζουν, είναι αναγκαίο να δοθεί η δυνατότητα μετατροπής θέσεων που πλέον δεν είναι αναγκαίες σε άλλες που καλύπτουν σύγχρονες ανάγκες, αντίστοιχου οικονομικής επιβάρυνσης.

Σχόλια (81)

 
ΔΕΠ ΑΠΘ
26 Ιουλ 2021 16:42

Κύριε Μουτσε, Αν οι Πρυτάνεις θέλουν διοικητικό προσωπικό να ζητήσουν αντίστοιχες θέσεις και να εκλεγούν αυτοί που είναι καλύτεροι. Οτιδήποτε άλλο όπως αυτό που προτείνετε (οι Δρ ΕΔΙΠ να παρέχουν γραμματειακή υποστήριξη) είναι εκ του πονηρού... Αυτό είναι που θέλει η ακαδημαϊκή κοινότητα ;

 
Ιωάννης
26 Ιουλ 2021 16:39

@Dario Moutso26 Ιουλ 2021 14:42
Κύριε διαβάσατε τον τίτλο και το περιεχόμενο του άρθρου; Η απάντησή σας έχει κάποια σχέση με το περιεχόμενο του άρθρου; Έχετε να συνεισφέρετε κάτι στη συζήτηση που αφορά το άρθρο; Ήρεμα σας ρωτώ.

 
Dario Moutso
26 Ιουλ 2021 14:42

@Κωνσταντίνος Ε. Αναπληρωτής Καθηγητής 25 Ιουλ 2021 16:06

Κύριε Καθηγητά, Αν οι δρ εδιπ θέλουν να γίνουν ΔΕΠ να προκηρυχθεί θέση να βάλουν υποψηφιότητα και αν εκλεγούν να γίνουν. Οτιδήποτε άλλο όπως αυτό που προτείνετε (θεσμοθέτηση της διάταξης για την εξέλιξη των Δρ ΕΔΙΠ) είναι εκ του πονηρού για να δημιουργηθεί μια γενιά ΔΕΠ που δεν εκλέχτηκε, αλλά διορίστηκε... Αυτό είναι που θέλει η ακαδημαϊκή κοινότητα ;

 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ Σ.
26 Ιουλ 2021 14:14

Είμαι Διδάκτωρ Μουσικής Παιδαγωγικής Ε.ΔΙ.Π Βαθμιδας Ι, και έχω αυτόνομο διδακτικό έργο καθώς και διοικητικά καθήκοντα του Τμήματος μου όπως και τα μέλη ΔΕΠ. Το πρόβλημα μας είναι να έχουμε εξέλιξη, ίση μεταχείριση με τα άλλα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας και να μας κάνουν τουλάχιστον Λέκτορες όσοι έχουμε Διδακτορικά που το περιμένουμε καιρό και αύξηση του μισθού. Γνώμη μου θα ήταν να ενσωματωθούν οι Ε.Ε.Π & οι Ε.Δ.ΙΠ. με κάποιο τρόπο. Είμαστε Επιστημονικό Προσωπικό και δεν έχουμε σχέση και το Διοικητικό. Η υποβίβαση αυτή είναι απαράδεκτη.

 
@Μεταδιδάκτορας Δευτεροβάθμιας
26 Ιουλ 2021 11:00

αν πρόκειται να εκτελούν διοικητικό έργο οι Δρ. ΕΔΙΠ, τότε καλύτερα να προτιμήσουν να φύγουν μαζικά από τα πανεπιστήμια, να γυρίσουν στη δευτεροβάθμια, στις υψηλότερες θέσεις (λόγω προσόντων)

Μπορούν να φύγουν; Δεν νομίζω να δίνει τέτοια δυνατότητα ο νόμος!

 
@Μέλος ΕΕΠ
26 Ιουλ 2021 10:56

Τα ΕΕΠ δεν είναι τίποτε διαφορετικό από τα πρώην ΕΕΔΙΠ ΙΙ. Και στην πράξη ήταν δυσδιάκριτη η διαφορά ανάμεσα σε ΕΕΔΙΠ Ι και ΕΕΔΙΠ ΙΙ όταν εκλέχτηκα κι εγώ ΕΕΔΙΠ Ι με "ανοιχτές διαδικασίες, δηλαδή προκήρυξη, κατάθεση φακέλλου και κρίση". Για να γίνω μετά ΕΔΙΠ κι όχι ΕΕΠ (που για έναν ανεξήγητο λόγο έχουν υψηλότερες απολαβές από τους ΕΔΙΠ).

Ξαναρωτάω:
- Ποιος αποφάσισε την μετατροπή θέσεων συμβασιούχων σε ΕΔΙΠ;
- Ποιος επέτρεψε σε διοικητικούς να γίνουν ΕΔΙΠ;
- Ποιος έφερε με μετατάξεις ΕΔΙΠ στα πανεπιστήμια;
Τα μέλη ΔΕΠ δεν αποφάσισαν τα παραπάνω, κοντόφθαλμα, χωρίς να δουν πραγματικά τις ανάγκες των σχολών;

 
Αβυσσος
25 Ιουλ 2021 23:51

Απέναντι σε μια ομολογουμένως παράδοξη και πρωτοφανή πρόταση για μετατροπή διδακτικού προσωπικού σε προσωπικό για γραμματειακή υποστήριξη κάποιοι βγάζουν τα απωθημένα τους χαιρέκακα και κάποιοι θυμούνται ότι είναι συμβασιούχοι και λένε τον πόνο τους (!!!!)....Άβυσσος η ψυχή του νεοέλληνα....

 
Απορία
25 Ιουλ 2021 20:30

Οι πρυτάνεις έχουν συζητήσει αυτή την πρόταση στα Πανεπιστήμιά τους; Έχουν ρωτήσει τους Κοσμήτορες, τους Προέδρους των Τμημάτων; Έχουν ενημερώσει κάποιο συλλογικό όργανο; Έχουν συζητήσει με κάποια ομοσπονδία; Προφανώς όχι και αυτό δείχνει το μέγεθος του δημοκρατικού ελλείματος που προκύπτει από την περσινή απόφαση για αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου σε όλο το προσωπικό των Πανεπιστημίων πλην ΔΕΠ. Δείχνει το πως αντιλαμβάνονται τη διοίκηση ενός τόσο πολυσύνθετου οργανισμού και πώς θεωρούν τις θέσεις ευθύνης ως θέσεις απόλυτης εξουσίας. Είναι λυπηρό πραγματικά....

 
@ @Δρ. ΕΔΙΠ - 24 Ιουλ 2021 20:36 (24 Ιουλ 20221 21:50
25 Ιουλ 2021 19:24

Ποια στήριξη να γίνουν "ούτε για ΕΔΙΠ (!)"; Μα ούτε για ΕΤΕΠ, ούτε για να περάσουν απ' έξω λέμε!

Τυγχάνει να έχουμε περισσότερα προσόντα από ΕΔΙΠ και ΔΕΠ, διδάσκουμε πάνω από 10 έτη στα ΑΕΙ (σύμβαση, πάντα!), έχουμε πολυετή εμπειρία σε ακαδημαϊκά δρώμενα, σε ερευνητικά προγράμματα, σε μεταδιδακτορικά, σε δημοσιεύσεις, κ.λπ. αξιολογούμαστε κιόλας κάθε εξάμηνο για την κάθε νέα σύμβαση (ξανά και ξανά να κάνεις τα ίδια χαρτιά, για την ίδια θέση να δεις τη "στήριξη" θέλει)...

Σωστά καταλάβατε, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε και δεν ενδιαφέρεται για εμάς τους "αναπληρωτές γβθμιας", όπως σε άλλους τομείς του δημοσίου, και το πως πιθανά να βλέπουμε τελευταία την κάθε τόσο "γκρίνια" των ΕΔΙΠ .

Περαιτέρω, παρατηρούμε και αντιμετωπίζουμε "σοφιστείες" διαφόρων άλλων Υπουργείων τύπου "απόκτηση διδακτικής ακαδημαϊκής εμπειρίας σε νέους διδάκτορες" και "διδασκαλία μαθημάτων ΑΕΙ σε υποψήφιους μεταπτυχιακούς φοιτητές", που σημαίνει εμείς δεν μπορούμε καν να αιτηθούμε (!) για μαθήματα που διδάσκαμε και διαθέτουμε πολλή εμπειρία! (έτσι, με όριο ηλικίας λες και είμαστε ένστολοι!)

Ναι, σωστά... έχουμε την επιλογή να γραφτούμε ξανά σε ΠΜΣ και να κάνουμε και άλλο διδακτορικό (αλλά πώς θα ζήσουμε τις οικογένειές μας;)... Αυτό με στήριξη πάλι θαρρώ, ε;

 
Κωνσταντίνος Ε. Αναπληρωτης Καθηγητης
25 Ιουλ 2021 16:06

Κυρία Υπουργε είναι δίκαιο το αίτημα για εξέλιξη των Δρ ΕΔΙΠ. Η εξέλιξη ενος μερους των Δρ ΕΔΙΠ με υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα με διαδικασία κρισης και που ηδη ασκούν καθήκοντα ΔΕΠ μόνο οφελος θα φέρει στα πανεπιστήμια.Ειναι μάλιστα μια υλοποίηση της έκθεσης Πισσαρίδη σε σχέση με την αύξηση της αναλογίας διδασκόντων και φοιτητών.Συνεπως κα Υπουργε προχωρήστε στην θεσμοθέτηση της διάταξης για την εξέλιξη των Δρ ΕΔΙΠ η οποια θα ωφελήσει τα πανεπιστήμια και θα λύσει ένα διαχρονικό πρόβλημα μέσα σε αυτά.

 
ΕΔΙΠ ΓΠΑ
25 Ιουλ 2021 12:03

Η πρόταση της συνόδου των πρυτάνεων είναι ενδεικτική της αντίληψής τους για το Πανεπιστήμιο και τη Διοίκησή του. Έχουμε έλλειμα από μια κατηγορία εργαζομένων, ας αναθέσουμε τα καθήκοντα αυτής της κατηγορίας σε μια άλλη... Γιατί δεν αναθέτουν σε μια άλλη κατηγορία την καθαριότητα των κτηρίων αφού δεν έχουμε υπηρεσίες καθαρισμού; Γενικά αυτή η επίσημα εκφρασμένη σκέψη των Πρυτάνεων θα πρέπει να θορυβήσει κάθε εργαζόμενο σε Πανεπιστήμιο και όχι μόνο τα ΕΔΙΠ. Άσχετα με το αν θα νομοθετηθεί και εφαρμοστεί αυτή η πρόταση (εκτιμώ πως θα πέσει στα αρμόδια δικαστήρια αφενός και θα έχει προβλήματα εφαρμογής αφετέρου, όπως ποιος ελέγχει το ΕΔΙΠ κατά την εκτέλεση των νέων διοικητικών καθηκόντων- με ποια προσόντα ανατίθεται έργο διοίκησης;;) πρέπει η απάντηση να είναι δυναμική και ουσιαστική. Τέλος ας νομοθετηθεί αντίστοιχο διοικητικό έργο με αυτό των ΔΕΠ που είναι η συμμετοχή σε όργανα διοίκησης και επιτροπές (γιατί λέμε πως τα ΔΕΠ κάνουν διοικητικό έργο αλλά δε λέμε τι είναι αυτό).

 
@Δρ. ΕΔΙΠ - 24 Ιουλ 2021 20:36
24 Ιουλ 2021 21:50

"Παραμένω ΕΔΙΠ γιατί δυστυχώς δεν έχω τη στήριξη που χρειάζεται σε μία πιθανή εκλογή"
Σκεφτείτε και αυτούς που δεν έχουν τη στήριξη να γίνουν ΕΔΙΠ (!)

 
Ε.ΔΙ.Π. - ΔΙ.ΠΑ.Ε.
24 Ιουλ 2021 20:43

@ Μέλος ΔΕΠ 23 Ιουλ 2021 20:38
Πολύ σωστή η παρατήρηση. Ας σοβαρευτούμε !
Ίδιες απολαβές για ίδια καθήκοντα

 
Δρ. ΕΔΙΠ
24 Ιουλ 2021 20:36

Μετά λύπης, αντιλαμβάνομαι από τα σχόλια κάποιων μελών ΔΕΠ ότι έχουν άγνοια του περί του νομικού πλαισίου για τα ΕΔΙΠ, σε σημείο να εκφράζουν απόψεις εντελώς λανθασμένες, αν και θα έπρεπε να είναι γνώστες (ως ερευνητές). Η μέχρι τώρα πορεία μου ως ΕΔΙΠ, σε προπτυχιακό επίπεδο, είναι απολύτως ίδια με αυτήν ενός ΔΕΠ με τη διαφορά ότι στερούμαι "προνομίων". Έχω αυτοδύναμο και ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ διδακτικό έργο, συμμετοχή σε ερευνητικά έργα, συμμετοχή σε επιτροπές, συγγράφω άρθρα και βιβλία, κ.ο.κ. και εργάζομαι περισσότερες ώρες σε σχέση με πολλά μέλη ΔΕΠ. Το βιογραφικό μου είναι ανώτερο από πολλά μέλη ΔΕΠ. Και όλα αυτά σύμφωνα με το Νόμο. Αυτό ορίζει ο Νόμος. Εντούτοις πληρώνομαι λιγότερο από τα ΔΕΠ. Παραμένω ΕΔΙΠ γιατί δυστυχώς δεν έχω τη στήριξη που χρειάζεται σε μία πιθανή εκλογή. Συμβιβάστηκα με τη "μη εξέλιξη" για να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ.
Ο υποβιβασμός των ΕΔΙΠ, με ή χωρίς διδακτορικό, ανοίγει τον ασκό του αιόλου για όλους, ακόμη και τα ΔΕΠ. Και μη ξεχνάτε, δεν είμαστε βοηθοί καθηγητών, οι θέσεις αυτές έχουν καταργηθεί πολλά χρόνια τώρα, αλλά Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό.

 
Christos
24 Ιουλ 2021 20:04

Η ανάθεση καθηκόντων γίνεται από τα Τμήματα/ΓΣ. Υπάρχει ΓΣ που σέβεται τον εαυτό της και θα πει στον ΕΔΙΠ 9-11 μπες και κάνε αυτοδύναμο μάθημα και 11-13 πήγαινε στη Γραμματεία και απάντα στα τηλέφωνα και μοίραζε βεβαιώσεις???!!! 9-11 θα με εξυπηρετεί η Γραμματεία ως διδακτικό προσωπικό, κλείνοντας αίθουσες βγάζοντας ανακοινώσεις κτλ, και 11-13 θα είμαι υπό τις εντολές της Γραμματείας ??? 9-11 θα διδάσκω στους φοιτητές μου προσπαθώντας καταρχήν να κερδίσω το σεβασμό τους, και στις 11-13 θα έρθει ο φοιτητής να του εκδίδω βεβαίωση και αν την αργήσω θα μου βάζει και τις φωνές?? Στη ΓΣ θα συμμετέχω ως τι??? Ως μέλος της ΓΣ και παράλληλα ως διοικητικό προσωπικό που θα κρατά πρακτικά!!!!!????? Στα εκλεκτορικά/εξελίξεις ΕΔΙΠ θα συμμετέχω ως μέλος του εκλεκτορικού και παράλληλα ως διοικητικό προσωπικό που θα κρατά πρακτικά!!!!!?????
Ρε πάμε καλά!!!!!
Εν τέλη αν υποχρεωθώ να το κάνω δεν αντιλαμβάνεται η Σύνοδος ότι αυτό θα γίνει εις βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας? Ο χρόνος σε μια διοικητική υπηρεσία θα αφαιρεθεί ποσοτικά και ποιοτικά από τη διδασκαλία και την έρευνα!!!

 
Ευχαριστούμε
24 Ιουλ 2021 16:34

Για την αναγνώριση του έργου μας της στήριξη των ΑΕΙ εν μέσω της κρίσης κατά την οποία για 10 έτη οι θέσεις μελών ΔΕΠ ολοένα και μειώνονταν και εμείς αντί να κάνουμε όσες περισσότερες δημοσιεύσεις μπορούσαμε αναλαμβάναμε τη διδασκαλία 5 και 10 μαθημάτων, όσο ετοιμάζονταν η νέα γενιά μελών ΔΕΠ με "υποτροφίες απόκτησης ακαδημαϊκής εμπειρίας" (εντυπωσιακή έμπνευση) η οποία τώρα θα μας έχει γραμματείς...

 
Σίγουρα
24 Ιουλ 2021 13:18

Θα έχει ενδιαφέρον η εξήγηση που οφείλει να δώσει ο κάθε πρύτανης στους ΕΔΙΠ του Πανεπιστημίου του. Εφόσον ο κάθε πρύτανης μπορεί να τροποποιεί τα καθήκοντά τους όπως θέλει και χωρίς να ρωτήσει κανένα τότε βρέθηκε η λύση για τις υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητας και σίτισης. Θα τα κάνουν όλα οι ΕΔΙΠ.

 
Ε.ΔΙ.Π. - ΔΙ.ΠΑ.Ε.
24 Ιουλ 2021 12:05

To "Μέλος ΔΕΠ" 23 Ιουλ 2021 ώρα 20:38 γράφει:
"Ας σοβαρευτούμε! Τα μέλη ΕΤΕΠ και ΕΔΙΠ επιβάλλεται να αναλαμβάνουν το διοικητικό έργο στα τμήματα που υπηρετούν."

Πολύ σωστό. ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ !!!
Ίδιες απολαβές για ίδια καθήκοντα.

 
Αναστάσιος
24 Ιουλ 2021 08:59

Η πρόταση αντιτίθεται στο Ν4009/11 που προβλέπει τη δυνατότητα μετάταξης ΔΥ με διδακτορικό σε θέση ΕΔΙΠ. Μην ξεχνάμε ότι η πρόβλεψη αυτή ήρθε να καλύψει τα κενά σε διδακτικό προσωπικό των πανεπιστημίων.

 
ΕΔΙΠ
24 Ιουλ 2021 07:38

Απαράδεκτη η πρόταση των πρυτάνεων και προφανώς σε συνεννόηση με το υπουργείο. Τώρα εξηγείται μια χαρά γιατί ένα χρόνο πριν απαγορεύτηκε στους ΕΔΙΠ να ψηφίζουν για πρύτανη. Όμως ας έχουν όλοι υπόψη τους ότι τα πράγματα αλλάζουν. Εδώ θα είμαστε και ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.

 
ΕΔΙΠ
24 Ιουλ 2021 07:23

Όσο και να ικανοποιούνται χαιρέκακα κάποιοι με την πρόταση της συνόδου οι ΕΔΙΠ δεν πρόκειται να κάνουν γραμματειακή υποστήριξη. Ας το ξεχάσουν αυτό και οι πρυτάνεις και το υπουργείο. Δεν θα τους περάσει.

 
Εκπαιδευτικος
23 Ιουλ 2021 21:39

Η προταση μιλαει ξεκαθαρα για μειωση προαωπικου σε διοικητικες υπηρεσιες, αρα ουσιαστικα μιλαει για γραμματειακη υποστηριξη. Εντελως απαραδεκτο.

 
Μέλος ΔΕΠ
23 Ιουλ 2021 20:38

Ας σοβαρευτούμε! Τα μέλη ΕΤΕΠ και ΕΔΙΠ επιβάλλεται να αναλαμβάνουν το διοικητικό έργο στα τμήματα που υπηρετούν. Είναι τραγικό τα μέλη ΔΕΠ να επωμίζονται βάρος επιτροπών που δεν έχουν επιστημονικό προσανατολισμό και να δαπανούν πολύτιμο χρόνο εις βάρος της παραγωγής ερευνητικού έργου και της συνεργασίας τους με υποψ. διδάκτορες και μεταπτυχιακούς φοιτητές! Και μόνον οι συμμετοχές σε εκλεκτορικά σώματα άλλων μελών ΔΕΠ είναι μία ΠΟΛΥ επιβαρυντική εργασία, η οποία όμως ΑΠΑΙΤΕΙ επιστημονική θεώρηση!

 
Κατάργηση της διάταξης των μετατάξεων
23 Ιουλ 2021 18:59

Προσωπικά θεωρώ ως ό,τι χειρότερο τη δυνατότητα της μετάταξης με κλειστές διαδικασίες από άλλες βαθμίδες Εκπαίδευσης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Γιατί δεν μετατάσσει απευθείας σε θέσεις ΔΕΠ, αφού υποστηρίζεται ότι οι μετακινηθέντες έχουν υψηλά προσόντα; Αναμενόμενο λοιπόν το Υπουργείο να επιθυμεί να προσθέσει και άλλου είδους έργου στην κατηγορία ΕΔΙΠ.

 
Μέλος ΕΕΠ
23 Ιουλ 2021 18:53

Ως ΕΕΠ διορίστηκα με ανοιχτές διαδικασίες βάσει του Ν. 2817/200, δηλαδή προκήρυξη, κατάθεση φακέλλου και κρίση, όπως ακριβώς γίνονταν και γίνεται με τα μέλη ΔΕΠ. Ο διορισμός μου ήταν για την ανάληψη αμιγώς διδακτικών καθηκόντων ως Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό ΕΕΔΙΠ Κλάδου Ι τότε, και μετέπειτα την μετονομασία μας σε ΕΕΠ. Ο ιστορικός Κλάδος ΕΕΠ στο Πανεπιστήμιο είχε από την αρχή της ύπαρξής του αυτοδύναμο διδακτικό έργο και μόνο, και μάλιστα όταν ακόμη και οι ίδιοι οι Λέκτορες δεν είχαν αυτοδύναμο διδακτικό έργο. Δεν καταλαβαίνω πραγματικά τη σύνδεση με τον Κλάδο ΕΔΙΠ που έχει άλλα καθήκοντα, αποτελείται από προσωπικό που στη μεγάλη του πλειοψηφία έχει μεταταχθεί από αορίστου χρόνου ή ΕΤΕΠ ή Δευτεροβάθμια εκπαίδευση με εντελώς άλλες διαδικασίες. Επιπλέον πολλά μέλη του ΕΔΙΠ επιτελούν και σήμερα διοικητικό/τεχνικό/εργαστηριακό έργο και άλλα αρκετά είναι βιβλιοθηκονόμοι.

 
Τι συμβαίνει άραγε;
23 Ιουλ 2021 17:44

Περίεργη πρόταση από τη Συνοδο. Είτε που θέλουν να κόψουν τη φόρα στις αιτιάσεις κάποιων να γίνουν ΔΕΠ επειδή έχουν διδακτορικό αν και αυτό δεν απαιτείται από τη θέση τους ή που κάτι ετοιμάζει το υπουργείο και το διευκολύνουν. Διαφορετικά τι δουλειά έχουν να κάνουν τέτοια πρόταση; Γιατί δεν προτείνουν να κάνουν τους φύλακες πχ οι υπάλληλοι ΔΕ όπου δεν υπάρχουν; Οι ΕΤΕΠ τους τεχνικούς όπου δεν υπάρχουν; Οι ΔΕΠ τους ΕΔΙΠ και τη γραμματεία όπου δεν υπάρχουν;

 
Αυτό θα πει σωστή διαχείριση προσωπικού!
23 Ιουλ 2021 16:52

Τώρα και με την βούλα, ανθρώπους με ερευνητικό έργο να χτυπάνε αριθμούς πρωτοκόλλου στη γραμματεία!

Γιατί διοικητικό έργο κάνουν ήδη εκ των πραγμάτων...

Είναι δυνατόν να ασχολούμαστε με διδακτικό έργο και έρευνα σε ένα πανεπιστήμιο;

Τι είπατε; ψωμί - παιδεία - ελευθερία (1974); τώρα αστυνομία - ΕΒΕ - γραμματεία! (2021)

 
ΕΔΙΠ
23 Ιουλ 2021 15:49

Αν οι πρυτάνεις εννοούν ότι τα μέλη ΕΔΙΠ θα πρέπει να έχουν στην περιγραφή των καθηκόντων τους και διοικητικά καθήκοντα όπως έχουν ήδη και τα μέλη ΔΕΠ, δηλαδή Επιτροπές κτλ. έχουν δίκιο γιατί αυτό γίνεται ήδη. Αν εννοούν να αναλάβουν καθήκοντα διοικητικού υπαλλήλου αυτό είναι παράλογο. Δεν μπορείς να είσαι και διοικητικός υπάλληλος και διδακτικό προσωπικό, plain and simple. Πως θα δηλωνόμαστε στην απογραφή; Διοικητικοδιδακτικό προσωπικό;

 
@Προκόπης ΔΕΠ ΑΠΘ
23 Ιουλ 2021 15:38

Και ΔΕΠ γίνεσαι χωρίς καν Master σε κάποιες σχολές... Τι λογική είναι αυτή; Μιλάμε για διδακτικό προσωπικό το οποίο είναι έτσι δηλωμένο στην απογραφή δημοσίων υπαλλήλων... Δεν εννούμε να μην κάνουμε άτυπα διοικητικό έργο το οποίο κάνουμε ήδη και το κάνουν και μέλη ΔΕΠ, εννοούμε ότι είναι παράλογο να πληρώνεσαι ως ΕΔΙΠ και ο κάθε Πρύτανης να έχει δικαίωμα να σε πάει σε γραμματεία εάν αν ήσουν όντως διοικητικός υπάλληλος θα πληρωνόσουν με 600 ευρώ παραπάνω ως κάτοχος διδακτορικού. Έλεος δηλαδή...

 
@ΕΔΙΠ
23 Ιουλ 2021 14:49

ΔΕΠ εδώ. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας για το διοικητικό έργο. Δεν είναι δουλειά των ΕΔΙΠ. Το ίδιο "τρελό" θα ήταν να πέρναγε νόμος που να ανέθετε διοικητικό έργο στα μέλη ΔΕΠ (αν και στην πράξη φυσικά γίνεται πολύ συχνά, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία...)

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.