Placeholder

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Υποψήφια για τα ΑΕΙ γράφει στην υπουργό Παιδείας

Δημοσίευση: 23/07/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κυρία Κεραμέως,

Είμαι 18 χρονών και έχω ένα όνειρο: να σπουδάσω Aρχιτεκτονική και να γίνω αρχιτέκτονας.

Δουλεψα σκληρά και στοχευμένα όλη αυτή την ιδιαίτερη covid χρονιά και συγκέντρωσα 18900μόρια.

Με τις περσυνές συνθήκες αυτά τα μόρια θα μου επέτρεπαν να μπω σε οποιαδήποτε απο τις έξι σχολές αρχιτεκτονικής της επιλογής μου.Με την ΕΒΕ που ψηφίστηκε κατά τη διάρκεια της σχολικής μου χρονιάς και όχι εκ των προτέρων και με το 14 που πήρα στο ελεύθερο σχέδιο μου απομένει η  επιλογή μόνο τριών σχολών αρχιτεκτονικής. Αμφιβάλλω οτι θα περάσω σε κάποια από αυτές καθώς εκεί θα συσωρευτούν όλοι οι υποψήφιοι που έχουν υψηλές βαθμολογίες και έχουν το ίδιο πρόβλημα με μένα, οι οποίοι είναι πολλοί. Βλέπω ότι θα μείνουν πολλές κενές θέσεις στις άλλες σχολές η θα περάσουν υποψήφιοι που έχουν χαμηλότερη βαθμολογία απο μένα στα μαθήματα.

Θέλω να σπουδάσω στη χώρα μου.Οι γονείς μου με προέτρεψαν να έχω μια δεύτερη εναλλακτική και έτσι έκανα αίτηση στις αρχιτεκτονικές σχολές στη Γαλλία όπου ήρθα αντιμέτωπη μ ένα σύστημα εισαγωγής πολύ πιο ανθρώπινο και ορθολογικό. Εκεί οι Αρχιτεκτονικές σχολές όχι μόνο δεν απαιτούν απο τους υποψηφίους να ξέρουν σχέδιο εφόσον δεν διδάσκεται στο σχολείο τους, αλλά τους αποτρέπουν από το να να έχουν κάνει προπαρεσκευαστικά μαθήματα σχεδίου γιατι θεωρούν ότι πρέπει να το διδαχτούν σωστά μέσα στην ίδια τη σχολή.

Στη Ελλάδα καταλήγω να μην μπορώ να εισάχθω στην Αρχιτεκτονική σχολή εξαιτίας της ΕΒΕ των ειδικών μαθημάτων σχεδίου που σε άλλες χώρες απο επιλογή δεν λαμβάνονται καθόλου υπ όψη. Το 14 που πήρα στο ελεύθερο σχέδιο είναι ένας βαθμός που δήλωνει επαρκή γνώση και δεξιότητα  στο σχέδιο και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί κόφτη το 14,24. Σημειώνω οτι φέτος  το σχέδιο το διδαχτήκαμε μόνο διαδυκτιακά ενώ είναι ένα μάθημα που απαιτεί φυσική παρουσία.

Θεωρώ οτι είναι απόλυτα παράλογο στα ειδικά μαθήματα σχεδίου η ΕΒΕ των δύο σχεδίων να μην συμψηφίζεται και να είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι στα τέσσερα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Ακόμα και αν κάποιες σχολές θέσπισαν πολύ ψηλές ΕΒΕ στα ειδικά μαθήματα με αποτέλεσμα να γίνουν δυσπρόσιτες μέσω μιας εντελώς άδικης κατάταξης η και να μείνουν χωρίς υποψηφίους απορώ πως αυτό μπορεί να γίνει αποδεκτό απο το κεντρικό εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας .

Θα ήθελα να λάβετε υπ όψη σας τα παραπάνω και να κάνετε τις απαραίτητες  διορθωτικές κινήσεις, όχι για του χρόνου αλλά γιά φέτος, γιατί φέτος είναι η δική μου χρονιά, ο δικός μου κόπος και δεν αντέχω να ξαναπεράσω αυτή τη διαδικασία.
 

Με εκτίμηση
Μ.Α.

Σχόλια (38)

 
Δημ
26 Ιουλ 2021 18:28

Επαγγελματικά δικαιώματα πότε θα δοθούν στις σχολές που δεν έχουν ακόμη. Ή άστους να περάσουν και βλέπουμε.. Ακούει κανείς.

 
ΗΜΜΥ ΕΜΠ
26 Ιουλ 2021 14:53

Είναι απόλυτα φυσιολογικό η κοπέλα να θέλει να περάσει στην καλύτερη δυνατή σχολή στην Ελλάδα. Και μπράβο της γιατί έχει άψογο επαγγελματικό προσανατολισμό. Απλά ήταν λίγο άτυχη φέτος.
Τη σχολή την τελείωσε η αδελφή μου και γνωρίζω από πρώτο χέρι πόσο απαιτητική είναι.
Θα τη συμβούλευα να δοκιμάσει και πάλι του χρόνου, αντί να φύγει στη Γαλλία.
Υ.Γ. για αυτούς που συγκρίνουν τα ΑΕΙ μεταξύ τους να προσθέσω πως ίδια κατ΄επίφαση τμήματα σε άλλη πόλη μπορεί να έχουν χαώδη διαφορά. 'Όση έχουν Πολυτεχνεία με τα ΤΕΙ τα οποία μετονομάστηκαν σε πανεπιστήμια.

 
Χαμένοι στη μετάφραση
26 Ιουλ 2021 00:21

@γενικότητες
Φοβάμαι ότι πρέπει να διαβάσετε μια δεύτερη φορά την επιστολή της μαθήτριας. Πχ "ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ", σε ποιό ακριβώς σημείο την εντοπίσατε?

 
Legend
26 Ιουλ 2021 00:00

@πε19, οι όροι ίσοι είναι θεσμοθετημένοι. Οι γονείς αλλάζουν το παιχνίδι. Αν κανένας δεν πήγαινε φροντιστήριο, πάλι με την ίδια σειρά θα έμπαιναν στις σχολές, ενώ κάποιοι, όπως και τώρα, δεν θα έμπαιναν. Η βάση αυτό το νόημα έχει. Κάποιοι μένουν εκτός. Μην συγκρίνετε με τα περσινά και τρελαίνεστε! Τα δεδομένα τώρα είναι αυτά που είναι. Η κλάψα είναι απλώς χάσιμο ενέργειας.

 
Πατάτες
25 Ιουλ 2021 23:59

@Dario Moutso
Το σακί με τις πατάτες, αντιπροσωπεύει τις δυσκολίες της ζωής. Δεν είναι επιλογή. Θέλουμε δεν θέλουμε, όλοι χρειάζεται να τις "σηκώσουμε". "Δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των άνισων" (Αριστοτέλης).

 
@@@@ΕΒΕ
25 Ιουλ 2021 23:27

Αγαπητέ/η λυπάμαι αλλά έχετε μπερδευτεί.Εξηγω.Απο ποτέ οι σχολές που έχουν περισσότερα μόρια έχουν και καλύτερους καθηγητές η καλύτερους φοιτητές;Απλα αυτές οι σχολές βρίσκονται στην Αθήνα που έχει 4 εκατομμύρια πληθυσμό και στη Θεσσαλονίκη που έχει ενάμιση.Να σας το πω πιο απλα.θελεις να γίνεις πολιτικος μηχανικός κσι κατάγεσαι απι Πάτρα η Πελοπόννησο.Γραφεις άριστα.Ποια θα είναι η σχόλια πρώτης προτίμησης;ΜΑ φυσικά το πολιτικων μηχανικών Πάτρας.Ποιος λέει λοιπον ότι οι καλύτεροι φοιτητές περνούν στο ΕΜΠ η στο ΑΠΘ που εσεις θεωρείτε καλύτερες;Δειτε το λίγο απλα κσι θα καταλάβετε τι σας λέω.Να το πω ακόμα πιο απλα.Κατα τη γνώμη σας ποσό σημάδια έχει αν κάποιος τελείωσε ένα γενικό λύκειο στην Αθήνα η ένα γενικό λύκειο στο Αγρίνιο η στη Ρόδο η στην Κοζάνη; Αν εκτιμάτε ότι έχει διαφορά τότε προφανως και έχουμε άλλη οπτικη

 
@@@ΕΒΕ
25 Ιουλ 2021 22:56

Αγαπητέ/ή εδώ και 10ετίες, ίσως και 100ετίες, πανεπιστήμια που δίνουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα ανά την υφήλιο έχουν διαφορετικό "στάνταρ" εισαγωγής. Και στην Ελλάδα, διαφορετικές βάσεις. Οπότε μάλλον εσύ πρέπει να εξηγήσεις γιατί περιμένεις ο πήχυς να είναι στα ίδια μόρια/βάση/ΕΒΕ για διαφορετικά τμήματα (σε διαφορετικές πόλεις, με διαφορετικά "ατού", διαφορετική ζήτηση, διαφορετική ποιότητα στο πρόγραμμα σπουδών, διαφορετικούς καθηγητές με περισσότερα/λιγότερα προσόντα, περισσότερο/λιγότερο ενεργούς, διαφορετικές ευκαιρίες εντός του ΑΕΙ για τους φοιτητές, και πολλά πολλά άλλα). Δε συνέβαινε ποτέ πουθενά.

 
Dario Moutso
25 Ιουλ 2021 21:08

@Πατάτες 25 Ιουλ 2021 13:02

Ενδιαφέρον το παράδειγμά σας με τις πατάτες, αλλά δεν το κατάλαβα. Για να μπορέσω να το καταλάβω (ίσως το ίδιο να ισχύει και για άλλους) θα ήθελα μια απάντηση στις παρακάτω ερωτήσεις.
1. Ποιος μας βάζει να σηκώσουμε το σακί ;
2. Γιατί μας βάζει να σηκώσουμε το σακί
3. Γιατί αυτοί που που είναι 30 χρόνια εκπαιδευτικοί οπότε είναι σε μία ηλικία 60+ και μάλλον δεν έχουν την σωματική διάπλαση για κάτι τέτοιο να μπουν σε μια τέτοια διαδικασία

 
γενικότητες
25 Ιουλ 2021 18:54

ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ. ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΥΧΕΡΕΣ ΓΙΑΤΊ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΥΚΟΛΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΥΨΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ. ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΡΕΡΧΟΜΑΙ.

 
@@ΕΒΕ
25 Ιουλ 2021 18:44

Με εξυπναδιστηκες φράσεις του τύπου δεν είμαστε στην ΕΣΣΔ που προφανως δηλώνουν ελειψη επιχειρημάτων αν μπορεις απάντησε στο ερώτημα δίνουν οι ίδιες σχολές ανεξάρτητου πόλης τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα και την ίδια άδεια άσκηση επαγγέλματος μετά απι εξετάσεις στο ΤΕΕ;Για απάντησε μας

 
ΠΕ19
25 Ιουλ 2021 16:51

@Αγανακτισμένος Αρχιτέκτονας ΕΜΠ
Είστε Αρχιτέκτονας οκ αλλά τι είστε Μηχανικός Σχεδιαστής ή Ζωγράφος ???

 
@EBE
25 Ιουλ 2021 13:16

Φυσικά και το κάθε Τμήμα θα βάζει τη δική του βάση! Όπως και ως τώρα το κάθε τμήμα είχε τη δική του βάση σε μόρια! Αυτό δε σας ενοχλούσε; Ίδια τα μόρια στην Καστοριά, ίδια στην Αθήνα; Ίδια η ζήτηση; Ίδια η ποιόητα των σπουδών, η εμπειρία των μελών ΔΕΠ, η ερευνητική τους δραστηριότητα; Όχι φυσικά. Σε ποιά χώρα του κόσμου είδατε να έχουν όλα τα πανεπιστήμια την ίδια δυσκολία πρόσβασης; Ίδιο το Cambridge με το Birmingham; Ίδιο το ΜΙΤ με το University of Nebraska; Κατι δεν έχετε καταλάβει. Δεν είμαστε στην ΕΣΣΔ.

 
Dario Moutso
25 Ιουλ 2021 13:13

Από ότι φαίνεται η συγκεκριμένη μαθήτρια δεν θέλει μόνο να σπουδάσει αρχιτεκτονική, αλλά θέλει να σπουδάσει αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ (τις άλλες δύο απλά τις αναφέρει για να δείξει την <<αδικία>>)
Από ότι καταλαβαίνω οι σπουδές στην Γαλλία είναι μονόδρομος γι αυτή. Καλή της επιτυχία...

 
Πατάτες
25 Ιουλ 2021 13:02

@Legend 25 Ιουλ 11:17 "Η αδικία δεν υφίσταται αφού όλοι συμμετείχαν επί ίσοις όροις στον διαγωνισμό!"
@Η πραγματικότητα 23 Ιουλ 22:17 "Όταν οι όροι είναι ίδιοι για όλους δεν υπάρχει αδικία."
Ζητούν αύριο και από τους τρεις μας, να σηκώσουμε ένα σάκο με πατάτες βάρους 50 κιλών. Εγώ είμαι 1.85, 120 κιλά και πρωταθλητής της άρσης βαρών κι εσείς εκπαιδευτικοί 30 χρόνια στην τάξη. Μη μου πείτε ότι θα ήταν άδικο για εσάς.....

 
ΠΕ19
25 Ιουλ 2021 12:45

@Legend
Ίσοις όροις !!! Στα 4 μαθημα κατεύθυνσης ΝΑΙ ή σχεδόν ναι αφού κάποιοι ήταν Μόνο στο σχολείο κάποιο έκαναν φροντιστήριο με 10 άτομα και κάποιοι ιδιαίτερα μαθήματα παραβιάζοντας τη Καραντίνα. Αλλά στο Σχέδιο ???
Είναι ίσοις όροις όταν κάποιοι κάνουν ιδιαίτερο στο σχέδιο πληρώνοντας 60-100 € το μάθημα εδώ και 1.5 χρόνο και κάποιοι άλλοι για 6 μήνες (στη καλύτερη περίπτωση) να κάνουν ενισχυτική μέσω webex. ????????

 
Legend
25 Ιουλ 2021 11:17

Η αδικία δεν υφίσταται αφού όλοι συμμετείχαν επί ίσοις όροις στον διαγωνισμό!

 
ΕΒΕ
25 Ιουλ 2021 11:05

Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΕ ΒΑΡΥΝΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΧΟΛΗ -ΤΜΗΜΑ. ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ, ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΟΥΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΔΕΙΕΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ. ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

 
@Αγανακτισμενος αρχιτέκτονας ΕΜΠ
25 Ιουλ 2021 10:56

Δεν αγανακτείς με τους συναδελφους σου που έφυγαν για άλλες χώρες να σπουδάσουν, δεν αγανακτείς με τον εαυτό σου που όταν περασες δεν υπήρχε ΕΒΕ που εμφανίστηκε κάποιους μήνες πριν δώσεις εξετάσεις σε ένα μάθημα που πρακτικα δεν διδάχτηκες και αγανακτείς με την κοπέλα… Εμείς κύριε αγανακτούμε με εσένα και ότι αντιπροσωπεύεις…

Από ένα «συνάδελφο» μηχανικό μελος ΔΕΠ

 
Αγανακτισμένος Αρχιτέκτονας ΕΜΠ
25 Ιουλ 2021 10:39

Διαβάζοντας τέτοια σχόλια από υποψήφιους πραγματικά λυπάμαι για τους γονείς που δεν έχουν εξηγήσει στα παιδιά τους την αξία της προσπάθειας και της ανταμοιβής και που φτιάχνουν ενήλικους δικαιωματιστές της ελάχιστης προσπάθειας και της άρνησης του πραγματικού κόσμου. Και όπως είπαν και άλλοι ο κανόνας είναι απλός. Ας διάβαζαν να περάσουν. Το μόνο που μπορεί κάποιος να κατηγορήσει την υπουργό είναι το πως στη 3η λυκείου φτάνουν παιδιά που δε μπορούν να κατανοήσουν πρακτικά πράγματα για τον κόσμο γύρω τους. Το 14 στο σχέδιο δείχνει πραγματικά ανεπάρκεια και δε θα έπρεπε να σκέφτεται καν την εισαγωγή του σε κάποιο ΑΕΙ ο υποψήφιος. Εύχομαι του χρόνου η ΕΒΕ να πάει ακόμα πιο ψηλά για να περνάνε οι καλύτεροι. Δε θέλουμε να πληρώνουμε ανθρώπους που δεν μπορούν να διαχειριστούν την αποτυχία.

 
Τάσος
25 Ιουλ 2021 10:17

Αγαπητέ (#η πραγματικότητα) στην σχολή πολιτικών μηχανικών δεν υπάρχει ΕΒΕ για σχέδιο γιατι δεν υπάρχει καν σχέδιο ως εξεταζόμενο μάθημα..
Οι υποψήφιοι διαμαρτύρονται πολύ ορθά γιατί τελευταία στιγμή (1 μήνα πριν τις εξετάσεις για όσους το έμαθαν...) τους άλλαξαν τα δεδομένα και αντί για την βάση του 10 που ίσχυε επί πάρα πολλά χρόνια θέσπισαν βάση το 14,1 το 15,6 το 17,1 κλπ. Και τους λένε και ψέματα από πάνω...

 
ατυχία οι τρεις αρχιτεκτινικές;
25 Ιουλ 2021 06:01

Η εισαγωγή στη Γαλλία είναι εύκολη εφόσον η βαθμολογία του λυκείου είναι ως συνήθως στην Ελλάδα υψηλή. Μετά αρχίζουν τα δύσκολα. Οσο για τις τρεις αρχιτεκτονικές σχολές που θεωρείτε ατυχία είναι προσβολή.

 
@Μηχανικος
24 Ιουλ 2021 22:23

Έχει πλάκα να μη ζείτε Ελλάδα... Εδώ δεν υπάρχουν σχολεία και καθηγητές και εσείς ψάχνετε για Η/Υ με autocad κ.λπ.!

Διαχείριση μιζέριας και φτώχειας στα δημόσια σχολεία γίνεται από τη δεκαετία του 1990, που λέτε...

 
Αγγελικη
24 Ιουλ 2021 21:56

@ Εκπαιδευτικος

Εδω ειναι το θεμα ! Δεν τα πηγαν καλυτερα αλλα χειροτερα! Πολυ χειροτερα! Και αυτοι περνανε ενω οι αριστοι οχι!

 
Μηχανικός
24 Ιουλ 2021 20:57

Εχει πλάκα να μιλάμε για σχέδιο στο χέρι. Από την δεκαετία του 1990 δεν υπάρχει σχεδιαστήριο σε κανένα Αρχιτεκτονικό γραφείο και σε κανένα γραφείο ΜΗχανικού. Ολά γίνονται μέσω υπολογιστή. Αν μου βρείτε ένα γραφείο Μηχανικού που σχεδιάζουν σε σχεδιαστήριο μα μου τρυπήσετε την μύτη. Αυτή η απαίτηση για Γραμμικό σχέδιο στο σχέδιο και ελεύθερο έπρεπε να καταργηθεί χρόνια. Απλώς υπάρχουν κάποιοι κολημένοι 30 χρόνια πίσω. Κια μην ξεχνάμε τα φροντιστήρια και ειδιαίτερα. Αν δεν ξέρεις Autocad και Revit ή αλλα ανάλογα πρόγράμματα δεν μπορείς να δουλέψεις σαν μηχανικός.

 
Χαρης
24 Ιουλ 2021 19:59

Όλα τα παιδιά που στέλνουν επιστολές έχουν 100% δίκιο.Αλλα εγώ θα πάω στην απέναντι μεριά σε όλους αυτούς που λένε το κοντό και το μακρύ τους.Αν το υπουργείο ήθελε να κάνει αυτές τις αλλαγές μαγκιά του.Ας έλεγε λοιπόν ότι αυτές είναι οι αλλαγές παιδιά ,με μια σοβαρή και αναλυτική ενημέρωση και θα ισχύουν από του χρόνου.Το παράδοξο και το ύποπτο είναι ότι ισχύουν από φέτος.

 
Βασίλης
24 Ιουλ 2021 19:06

Αντί κάποιοι να κατανοήσετε το πρόβλημα της κοπέλας βγαίνετε και την κράζετε. Κράξιμο θέλει η υπουργός που δεν σέβεται τον κόπο και τον μόχθο των παιδιών εν μέσω πανδημίας και αιφνιδίως. Και το πρόβλημα της ΕΒΕ δεν είναι μόνο στις υψηλές βαθμολογίες αλλά και στις μεσαίες. Παιδιά που φέτος έγραψαν 14,2 δεν μπορούν να εισαχθούν σε σχολές που πέρσι έμπαιναν με 11. Δηλαδή με 3200 μόρια περισσότερα. Αν είναι δυνατόν

 
Μτ
24 Ιουλ 2021 13:40

Μας ζαλισατε όλοι σας με τις επιστολές...να διαβάζατε να περνούσατε...απλά είχατε μάθει ο κάθε πικραμένος να περνάει...αυτή είναι η ζωή και μη χειρότερα...

 
Εκπαιδευτικός
24 Ιουλ 2021 11:18

Κουρασατε πολύ...Δεν μπορεί να υπάρξει ένας νόμος κομμένος και ραμμένος στα μέτρα και τις επιθυμίες του κάθε υποψήφιου. Καλό είναι να μαθαίνετε ότι υπάρχουν και κάποιοι που τα πήγαν καλύτερα από εσάς και να μάθετε να το αναγνωρίζετε αυτό. Οι μανάδες που διαμαρτύρονται για την αδικία του παιδιού τους ας φροντίσουν να τους διδάξουν αυτό το μάθημα. Η αδικία δεν υφίσταται επειδή δεν πέρασα στην μία πόλη και πέρασα στην άλλη. Μην παρερμηνεύουμε εντελώς την έννοια της αδικίας.

 
Κατερίνα
24 Ιουλ 2021 09:29

Κρατάω αυτό.... "Σε παιδιά??"
Θα βγάλουμε τα σπασμένα μας και την οργή μας για αυτά που εμείς κάναμε ή δεν κάναμε στα παιδιά??
Κρατάω αυτό.... "άλλοι έγραψαν καλύτερα, άρα πήγαινε στην επαρχία σε μια από τις τρεις που πιάνεις και μη μιλας"
Σοβαρά??? Αυτή είναι η απάντηση σε ένα 18χρονο που σαν ενήλικος πολίτης πια έχει τα ίδια δικαιώματα με εσένα??
Βάζεις ΕΒΕ σε μάθημα που δεν διδάχθηκε επαρκώς και σωστά και το απαιτείς στις πανελλαδικές και το μόνο που απαντάς είναι πήγαινε όπου περάσεις και μη μιλας κι από πάνω??
Κρατάω αυτό.... "στη Γαλλια θα δεις την αυστηρότητα αφού μπεις"
Εδώ γιατί πρέπει να δει πριν καν μπει όλο τον παραλογισμό???
Και δεν κατάλαβα δηλαδή.....
Το συστημα υποτίθεται ότι αλλάζει για να κόψει τις λευκές κόλλες, όχι για να πούμε στα παιδιά πηγαίνετε όπου πιάνετε και μη μιλατε κιολας.
Αν είναι έτσι ας αναλάβει την εκπαίδευση ο ΟΠΑΠ.
Για να χαλαρώσουμε λίγο εμείς οι μεγαλύτεροι, μας ακούνε και παιδιά και σ αυτά ανήκει το μέλλον που εμείς νομοθετουμε

 
Πραγματικότητα δεν είναι πάντα αυτό που σε βολεύει
24 Ιουλ 2021 08:04

Όταν υπάρχουν αποφάσεις Συγκλήτων που ζητούν την κατάργηση της ΕΒΕ, εκεί πως αμφισβητεί την επιστημονική κρίση η υπουργός;

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.