Placeholder

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Α. Τσίπρας: Θα καταργήσω την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και θα επιτρέψω την εισαγωγή στα ΑΕΙ υποψηφίους που θα αδικηθούν λόγω ΕΒΕ

«Είναι ψέμα ότι ένα μικρό ποσοστό φοιτητών που εισάγονται στις σχολές καταφέρνει να πάρει πτυχίο. Με βάση τα στατιστικά το 75% των παιδιών που εισάγονται παίρνουν πτυχίο»
Δημοσίευση: 23/07/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Tην κατάργηση της Eλάχιστης Bάσης Eισαγωγής αλλά και την δυνατότητα να καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο-  με τους βαθμολογικές επιδόσεις που ήδη πέτυχαν-οι υποψήφιοι που θα κοπούν λόγω της ΕΒΕ  , δεσμεύθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας,  στη σημερινή συνάντησή του   με μαθητές υποψήφιους για τα πανεπιστημιακά τμήματα Αρχιτεκτονικής

«Όχι δηλαδή μόνο για την κατάργηση της βάσης εισαγωγής αν το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναέρθει στην κυβέρνηση, αλλά να δεσμευτώ και ότι όλα τα παιδιά που σήμερα κόβονται, αδίκως κατά την άποψή μου ενώ θα μπορούσαν να είχαν περάσει, θα έχουν δυνατότητα αν το επιθυμούν να καταθέσουν μηχανογραφικά δελτία με τους σημερινούς βαθμούς που έχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και καθ’υπέρβαση να ενταχθούν στα ΑΕΙ, διότι η δική μας λογική δεν είναι να κόβουμε φοιτητές από την γνώση και τις σπουδές. Η δική μας λογική είναι να ενισχύσουμε τα ΑΕΙ της χώρας κι όλες τις σχολές με καθηγητές και υλικοτεχνική υποδομή. Να έχουν περισσότερους φοιτητές και υψηλού επιπέδου μόρφωση» , είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή συνάντησή του   με  υποψήφιους για τα πανεπιστημιακά τμήματα Αρχιτεκτονικής.

«Διότι, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,  δεν έμειναν εκτός ΑΕΙ όσοι έγραψαν κάτω από την βάση. Θα μείνουν εκτός πάνω από 20.000 παιδιά, άρα υπάρχουν κρυμμένες παγίδες που πολλαπλασιάζουν τον αριθμό των αποκλεισμένων».

Το δεύτερο μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης όπως τόνισε  ο Αλέξης Τσίπρας, είναι όσα αναφέρει η υπουργός Παιδείας για το ποσοστό των φοιτητών που παίρνουν πτυχίο. «Είναι ψέμα ότι ένα μικρό ποσοστό φοιτητών που εισάγονται στις σχολές καταφέρνει να πάρει πτυχίο. Με βάση τα στατιστικά το 75% των παιδιών που εισάγονται παίρνουν πτυχίο»  υπογράμμισε.

 

Σχόλια (104)

 
ερτ
27 Ιουλ 2021 13:17

Λαϊκισμός, αυτή η γάγγραινα της Ελλάδας.

 
@Δε φταίει ο Τσίπρας
27 Ιουλ 2021 11:42

Οχι, σίγουρα δε φταίει αυτός. Φταίμε εμείς που νομίζουμε ότι το κράτος είναι εκεί για να μας κάνει τα χατήρια και να μας βάζει παντού και πάντα από πόρτες ή παράθυρα. Δε φταίει ούτε ο φορολογούμενος να χρηματοδοτεί σπουδές μαθητών που είναι κάτω του μετρίου. και όχι, δεν είναι "άριστος" ούτε αυτός με τα 20 χιλιάδες μόρια που έγραψε 13 στο σχέδιο, ούτε η άλλη με 14 στα Γαλλικά, ούτε κανένας άλλος κάτω του μέσου όρου. Ξυπνάτε και αφήστε τους λαϊκισμούς και τις γκρίνιες.

 
@Απο σήμερα μαζί του @Απαραδεκτο που η πολιτεια
27 Ιουλ 2021 09:59

Κι όμως απαξιώνει. Ειρωνεύεται και δεν σέβεται όσους κοπιασαν για μια θέση στα Πανεπιστήμια. Δεν σέβεται τους εκατοντάδες υποψήφιους προηγούμενων ετών που για λίγα μόρια δεν πέτυχαν στη σχολή της επιλογής τους. Είναι δε και επικίνδυνος. Τι θα κάνει; Θα διώξει π. χ. από σχολές Αρχιτεκτονικής φοιτητές που εισηχθηκαν με πολύ καλό βαθμό στο σχέδιο για να εισαχθούν όσοι έγραψαν κάτω του μέσου όρου;

 
@Δε φταίει ο Τσιπρας
27 Ιουλ 2021 09:49

Τα παιδιά να μορφωθουν ΝΑΙ. Να μπαίνουν σε σχολές και να παίρνουν πτυχία κάνοντας βόλτα ΌΧΙ. Αρκετά με τους Μαυρογιαλουρους.

 
@μανώλη
27 Ιουλ 2021 08:32

η νικούλα σε δύο χρόνια πόσα άχρηστα πανεπιστήμια και σχολές έκλεισε είπαμε; λαϊκισμός και σανό από όλες τις μπάντες , καλή σας όρεξη

 
Δε φταίει ο Τσίπρας
27 Ιουλ 2021 08:13

Βάλτε παιδακια να μορφωθούν. Πολύ αδιαλλαξία δείχνετε! Ήμαρτον.

 
Απο σημερα μαζι του
27 Ιουλ 2021 06:29

Γιατι δεν απαξιωνει και δεν ειρωνευεται

 
Απαραδεκτο που η πολιτεια
26 Ιουλ 2021 15:52

Απαξιωνει τα παιδια. Μπραβο στον Τσιπρα, μαζι του γιατι σεβεται.

 
Αλεξάνδρα
26 Ιουλ 2021 13:45

Εσείς μόνο να ξανά βάλετε Υπουργό Παιδείας τον Γαβροηλου και δεν θα ξαναδείτε ψήφο ποτέ ποτέ

 
Πραγματικά χαίρομαι
26 Ιουλ 2021 11:11

που υπάρχουν κάποιοι σαν το Τσιπρα που δε τα απορριπτουν για το 9 που έγραψαν, που ήθελαν να πάνε σχολείο όμως δε τα άφησαν..

 
Συγχαιρω τον Αλέξη
26 Ιουλ 2021 10:01

για την δυνατότητα που δίνει σε νέα παιδιά να σπουδάσουν. Τους ψήφισα τους απαράδεκτους όμως ΤΕΛΟΣ.

 
Καλά κάνει ο Τσίπρας
26 Ιουλ 2021 07:52

Πειράζει που ο Τσιπρας εκμεταλλεύεται την κατάσταση? Καλά κάνει. Να μη δημιουργούσε θέματα η Κεραμέως με τις εμμονές της.

 
Έυγε στον Τσιπρα
26 Ιουλ 2021 07:50

Μπράβο σας τα παιδιά ταλαιπωρήθηκαν φέτος και κάποιος πρέπει να τους συμπαρασταθεί.

 
Αναδρομικότητα και για μένα
26 Ιουλ 2021 07:22

πριν από χρόνια που έδωσα εξετάσεις οι βάσεις εκτοξεύτηκαν. Πάνω από 2000 μονάδες για την Σχολή που ήθελα!! Αυτήν την αδικία δεν θα την διορθώσετε κ. Τσίπρα; Γιατί να μην περάσω αναδρομικά στην Σχολή,να πάρω και ένα πτυχίο γιατί μου το στέρησε η τύχη; Δικαιοσύνη παντού!! Αποκατάσταση των αδικημένων. Κάντε το σημαία : Για πάσαν νόσον και........κία εγώ είμαι εδώ!!

 
Δον Κιχώτης
25 Ιουλ 2021 21:40

@ Ανήσυχος εκπαιδευτικός

Είναι δυστυχώς σύνηθες και στον κλάδο μας από την εποχή της Αλλαγής, να αποδίδεται συχνά κομματική σκοπιμότητα ή εμπάθεια σε μία γνώμη που δεν είναι αρεστή. Συχνά δε, ο χαρακτηρισμός συνοδεύεται και από τη γνωστή, σταθερή αιτία, «δε διάβασες και πάντως δεν κατάλαβες το σχόλιό μου» για να απαξιωθεί περισσότερο η γνώμη και να ησυχάσουμε!...
Αγαπητέ συνάδελφε,
Το σχόλιό σου αλλά και τα υπόλοιπα που έγραψες σχετικά με αυτό το θέμα, δεν τα διάβασα, τα μελέτησα και κατάλαβα το εξής:
Δεν υπάρχει «παραδοξολογία», υπάρχει μόνο το σύνηθες ελληνικό παράλογο, δηλαδή, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ένας φιλόλογος απορρίπτει τα επιστημο-νικά κριτήρια του συλλόγου των Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ, κριτήρια που έχουν σχέση με τις αναγκαίες και ικανές συνθήκες που πρέπει να ισχύουν, κατά την επιστημονική τους κρίση, για την εισαγωγή μαθητών στη Σχολή των Αρχιτεκτόνων!...
Σταματώ εδώ γιατί, παρόλα αυτά, σε εκτιμώ ιδιαιτέρως επειδή είσαι «ανήσυχος», οι «ανήσυχοι εκπαιδευτικοί» ήσαν οι αγαπημένοι δάσκαλοι του Δελμούζου!
Καλό Καλοκαίρι

 
dion
25 Ιουλ 2021 21:11

Για να μην ξεχνιόμαστε. Ποιος έκανε όλα τα ΤΕΙ Πανεπιστήμια και όρθα δίνοντας τέλος σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα; Ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι οι άλλοι έλεγαν ναι να το δούμε στο μέλλον .... δλδ ποτέ! Έτσι, στην ουσία δόθηκε και ένα χτύπημα στα ιδιωτικά ΑΕΙ και στη φυγή στο εξωτερικό. Επίσης, ποιος προκύρηξε 10.000 θέσεις διορισμού στην εκπαίδευση, ποιος γύρισε το ωρολόγιο πρόγραμμα στα δημοτικά σε 1και 15, ποιος διόρισε ακόμα και τους επιτυχόντες του διαγωνισμού του 1998, ποιος έδωσε μεγαλύτερη αυτονομία στον εκπαιδευτικό κλπ κλπ; Ποιος δεν μοίρασε σε καναλάρχες κλπ; Να μην τα ηεχνάμε αυτά! Αυτός που θα αφήσει και τους φετεινούς υποψήφιους να εισαχθούν αν κοπούν λόγω της αστείας ΕΒΕ. Απλά πράγματα! Δεν είναι λαϊκισμός! Είναι άλλη φιλοσοφία! Τώρα, όσο για την Κεραμέως (αν και διαφωνώ) της βγάζω το καπέλο. Αυτά που ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ αυτά εφαρμόζει. Αν τώρα είναι κάποιος ΝΔ και πιστεύει ότι φταίει η Κεραμέως κάνει μεγάλο λάθος.

 
Ευγε κ.Τσιπρα
25 Ιουλ 2021 20:25

Μπραβο που δινεις ελπιδα στα παιδια. Μπραβο που εισαι διπλα τους.

 
ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ
25 Ιουλ 2021 19:55

Ο.άνθρωπος έχει χάσει τη μπάλα Δεν παίζεται δεν μπορεί αυτά να τα λέει πολιτικός!Είναι παγκόσμια αδιανόητο.

 
Πολλα συγχαρητηρια στον Τσιπρα
25 Ιουλ 2021 19:32

Απο μια μη ψηφοφορο σας. Χαιρομαι που υπαρχετε να δειξετε συμπαρασταση, κατανοηση, ευαισθησια σε παιδια που περασαν παρα μα παρα πολυ δυσκολα φετος.

 
Μπραβο κ Τσιπρα
25 Ιουλ 2021 19:26

Ειστε κοντα στα παιδια εδω και πολλους μηνες. Οχι οτι τα κανατε καλα οταν κυβερνουσατε, ουτε ημουν ψηφοφορος σας, αλλα δειχνετε ανθρωπο με ακοη και ευαισθησια, και σας χρειαζομαστε.

 
το λες ατυχία;
25 Ιουλ 2021 19:00

Να περάσει και το 3 και το 4. Είναι κρίμα να πάνε σε ΙΕΚ ή να ξαναδιαβάσουν. Ποιος διαβάζει και ξαναδίνει τώρα; Αφού είχαμε συνηθίσει στη χαμηλή βάση, γιατί πέρασαν μαθηματικό με 6 μαθηματικά δηλαδή; Εμείς με 7 τίποτε; Αδικία.

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
25 Ιουλ 2021 16:17

@Δον Κιχώτης
Θα ήταν προτιμότερο να μην έπαιρνες την πρωτοβουλία της απάντησης, γιατί έτσι θα είχες αποφύγει να εκτεθείς μ' αυτό που γράφεις δείχνοντας ότι η κρίση σου πηγάζει από κομματική σκοπιμότητα ή ίσως ακατανόητη εμπάθεια, ενώ δε διάβασες και πάντως δεν κατάλαβες το σχόλιό μου! Επίτρεψέ μου ωστόσο να κάνω μια προσπάθεια να σου δώσω να κατανοήσεις τι έχω πει:
Γράφεις λοιπόν την εξής παραδοξολογία-κοινοτοπία: "...ψευτοδίλημα, αφού όλοι γνωρίζουν ότι σε μια σχολή δεν εισάγονται όλοι οι άριστοι μαθητές, εισάγονται μόνον αυτοί που συγκεντρώνουν βαθμολογίες τέτοιες, ώστε να συμπληρωθεί ένα καθορισμένο εξαρχής πλήθος...".
Αυτό λοιπόν που έγραψες το χαρακτήρισα κοινοτοπία, γιατί προφανώς άπαντες συμφωνούμε ότι πάντα εισάγονταν και πρέπει να εισάγονται οι καλύτεροι! Κανόνας απαράβατος! Σε κάθε σχολή η βάση που διαμορφωνόταν κάθε χρόνο κάλυπτε μια ποικίλη γκάμα επιδόσεων και φυσικά αυτοί που ήταν πρώτοι στην κατάταξη έμπαιναν στο πανεπιστήμιο. Τι πιο απλό και λογικό από το να μπαίνουν οι καλύτεροι;
Ιδού όμως η φετινή παραδοξολογία που φαίνεται να υποστηρίζεις: Φέτος λοιπόν για πρώτη φορά στα χρονικά των πανελλαδικών εξετάσεων η παραπάνω αυτονόητη λογική έχει καταστρατηγηθεί σε αρκετές περιπτώσεις λόγω κακοσχεδιασμένης ΕΒΕ. Δεν το κατάλαβες αυτό; Δεν αντιλήφθηκες ότι παραγκωνίζονται υποψήφιοι με υψηλότερες μεσοσταθμικά επιδόσεις, ενώ περνούν άλλοι με χαμηλότερες; Εδώ πια δε μιλάμε για κακούς υποψήφιους το 3 ή του 4, αλλά για υψηλόβαθμους που υποσκελίζονται από υποδεέστερους υποψήφιους!!! Πώς είναι δυνατόν ένας λογικός άνθρωπος να το δεχθεί αυτό;
Συνεπώς, ερωτώ: Δεν αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση της πολιτείας (της σημερινής ή της μελλοντικής) να αποκαταστήσει αυτή την πρωτοφανή αδικία; Είναι δυνατόν να διαφωνούμε σε κάτι τέτοιο;

 
Μπραβο σου Αλεξη.
25 Ιουλ 2021 15:11

Μπραβο του που ποτε δε ξεχασε τη γ λυκειου.

 
Έλεος
25 Ιουλ 2021 15:06

Και όμως. Αυτός ο άνθρωπος ήταν πρωθυπουργός της Ελλάδας!

Αλλά ας μην τον αδικώ. Θεωρεί ότι αυτό είναι το επίπεδο του λαού μας και έτσι πρέπει να πολιτεύεται.

Αν μάλιστα κρίνω από πολλά σχόλια εδώ μέσα μπορεί και να είναι και ωφέλιμη για τον ίδιο αυτή η στάση.

 
Μπραβο κ Τσιπρα
25 Ιουλ 2021 13:58

Αποδοση δικαιοσυνης λεγεται αυτο.

 
@δον kichote
25 Ιουλ 2021 08:06

ξέρεις πολλούς άριστους που δεν πέρασαν (από τις δέσμες παλιά μέχρι και σήμερα) με όποιο σύστημα ; εγώ κανέναν... αδικίες ή ατυχίες σε καλούς ναι.
πολλές αστοχίες στα σχόλια τελευταία , είσαι ντεφορμέ; ή σε εκμάγευσε η υπουργάρα και σε έπεισε;

 
Καλος στα μαθηματικά δεν φτάνει
25 Ιουλ 2021 06:59

Αυτό γίνεται για κάποιους υποψήφιους αρχιτεκτονικής που δεν περνάνε στην Αθήνα αλλά περνάνε στα Ιωάννινα ; Και για μερικούς ακόμη που θέλουν να γίνουν αρχιτεκτονες αλλά στο ελεύθερο σχέδιο πάτωσαν; Εάν δεν το έχετε βρε παιδιά με το σχέδιο τι την θέλετε την αρχιτεκτονική σώνει και καλά; Εάν αριστεύσατε στα υπόλοιπα υπάρχουν κ αλλες σχολές. Εάν δεν είστε ούτε στον ΜΟ των υπολοίπων γιατί διαμαρτύρεστε; Μηπως επειδή οι υπόλοιποι έγραψαν καλύτερα; Και εάν καποιοι από εσασ Έγραψαν καλά στα μαθηματικά οι αλλοι έγραψαν πολύ καλα στο σχέδιο. Για ποιο λόγο θεωρείτε ότι αδικηθήκατε ; Έλεος.

 
..
24 Ιουλ 2021 23:15

Αυτοί που σχεδίασαν το νέο σύστημα εισαγωγής όπου αφήνουν έξω μαθητές με βαθμολογία 19000 μόρια είναι πολύ μεγάλοι……… φωστήρες…..
Παιδιά στο δημοτικό να έβαζαν να κάνουν αυτήν τη δουλειά θα τα κατάφερναν πολύ καλλίτερα

 
Ρεκόρ ψηφοθηρίας
24 Ιουλ 2021 23:07

για τις επόμενες εκλογές κατέρριψε αυτή η δήλωση. Καθόλου παράξενο αφού η προηγούμενη επίδοση ήταν πάλι δική του όταν κατήργησε την τράπεζα θεμάτων και μείωσε ή κατήργησε τις προαγωγικές εξετάσεις στα Γυμνάσια και Λύκεια. Και σε ανώτερα!

 
Σωτοσ Ρεμπεσκές
24 Ιουλ 2021 22:50

Μήπως να περάσω κι εγώ Πολυτεχνείο που δεν κατάφερα ούτε στα ΤΕΙ παλιά καταθέτοντας τη βαθμολογία που είχα πάρει; Έχω κι εγώ δικαιώματα.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.