Placeholder

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Υποψήφιος γράφει για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Δημοσίευση: 23/07/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αγαπητα στελέχη του esos,

Είμαι απόφοιτος του Γενικού Λυκείου και μελλοντικός φοιτητής και αποφάσισα να σας στείλω αυτήν την ηλεκτρονική επιστολή για να σας ενημερώσω για κάτι σοβαρό που μου συνέβη και να ζητήσω τη στήριξη και τη συμπαράστασή σας στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Φέτος, συμμετείχα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του Ιουνίου ως μαθητής της Θεωρητικής Κατεύθυνσης, με σκοπό να καταλάβω μια θέση στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας. Στις εξετάσεις συγκέντρωσα 16.542 μόρια από τα μαθήματα των αρχαίων, της έκθεσης, της ιστορίας και της κοινωνιολογίας. Επιπλέον, συγκέντρωσα και 2.940 μόρια από το ειδικό μάθημα των αγγλικών και 2.620 μόρια από το ειδικό μάθημα των γαλλικών και συνολικά έχω 22.102 μόρια. Ωστόσο, με την εφαρμογή αυτού του νέου εξεταστικού συστήματος, και ειδικά με την εφαρμογή της Ε. Β. Ε., μένω εκτός της σχολής πρώτης επιλογής μου, το ίδιο και πολλες χιλιάδες ακόμη μαθητές με πολυ καλές έως άριστες βαθμολογίες. Αυτό συμβαίνει διότι στα ειδικά μαθήματα έπρεπε να έχω μέσο όρο 14.47 και άνω και εγώ έχω 13.9. Θεωρώ πρως το γεγονός αυτό αποτελεί μια πρωτοφανή αδικία απέναντι στους μαθητές και έχει προκαλέσει ήδη τις αντιδράσεις τους αλλά και τη δική μου.

Πρώτον, για την Ε. Β. Ε. των ειδικών μαθημάτων δεν ενημερωθήκαμε επαρκώς και επίσης η ανακοίνωσή τους έγινε μετά το περας όλων των γραπτών εξετάσεων. Δεύτερον, πολλά τμήματα δε θα συγκεντρώσουν επαρκή αριθμό εισακτέων και έτσι κινδυνεύουν να κλείσουν, στερώντας από πολλα παιδιά τη δυνατότητα να φοιτήσουν σε αυτές. Τρίτον, η φετινή εφαρμογή των Ε. Β. Ε., σε συνδυασμό με τις δηλώσεις της Υπούργου Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως για αυτές, αποτελεί προσβολή για τη συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών. Συγκεκριμένα, στις Πανελλαδικές εξετάσεις των προηγούμενων ετών η βάση των ειδικών μαθημάτων ήταν το 10 ακόμη και πέρυσι που η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ήταν η ίδια. Φέτος, όμως, όπως μας έδωσε να καταλάβουμε η Υπουργός, πρέπει να περάσουν μόνο οι μαθητές που αξίζουν να αποφοιτήσουν. Δηλαδή πέρυσι όλες οι σχολές είχαν υψηλής ποιοτητας μαθητές, οι οποίοι περνούσαν με δέκα, και φέτος που εγω, για παραδειγμα, έγραψα 13.9 μέσο όρο στα δύο ειδικά μαθήματα είμαι χαμηλής ποιοτητας?

Συμπεραίνοντας, έχω πέσει θύμα μιας πρωτοφανούς πλεκτάνης που έστησε η Νίκη Κεραμέως σε βάρος χιλιάδων μαθητών και δε γνωρίζω ποιός πραγματικά είναι ο σκοπός της. Αυτό που ξέρω είναι ότι η Νίκη Κεραμέως έπαιξε με τα όνειρά μας και μας τράβηξε το χαλί κάτω από τα ποδια. Σας παρακαλώ να διαβιβάσετε με λεπτομέρεια τα όσα σας είπα στην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και γενικότερα στα στελέχη του Υπουργείου και να στηρίξετε όλοι οι εκπαιδευτικοί μαζί την Ελληνική Μαθητική Κοινότητα για να αποκατασταθεί αυτή η αδικία προς εμάς. Σας το ξαναλέω: πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψην της υπουργού το ζήτημα αυτό. Εγώ προσωπικα μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν την ολοκλήρωση του μηχανογραφικό δελτίου θα προσπαθήσω να κάνω τα πάντα για να δικαιώσω εμένα και πολλους άλλους συμμαθητές μου.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση

Γιώργος Π.

Σχόλια (13)

 
Δημ
26 Ιουλ 2021 18:17

Πέρυσι, συμπλήρωσα με τα 2750 μόρια κατά πολύ την σχολή χαροκοπειο και δεν πήρα μεταγραφή στην Αθήνα από Θεσσαλονίκη λόγω αδελφού λόγω μη αντιστοιχίας. Τώρα πληρώνουμε 3 σπίτια. Ακούει κανείς

 
Γιάννης
25 Ιουλ 2021 06:04

Η σχολή που επιθυμείς στηρίζεται στις ξένες γλώσσες και σεις δεν καλύψατε τις απαιτήσεις. Γράψατε μία σχετικά καλή βαθμολογία στο μέσο ότι των μαθημάτων αλλά στις ξένες γλώσσες δεν...

 
Dario Moutso
25 Ιουλ 2021 03:40

Πωωωω αρχίζουν και κουράζουν οι επιστολές παραπόνων...
Και για να λέμε και αλήθειες οι
υποψήφιοι μεταφραστές θα έπρεπε να ήταν άριστοι γνώστες των ξένων γλωσσών.
υποψήφιοι αρχιτέκτονες να είναι πάρα πολύ καλοί στο ελεύθερο σχέδιο , με άλλα λόγια να είναι καλλιτέχνες
ο υποψήφιοι γυμναστές να είναι όχι πρωταθλητές ή ολυμπιονίκες, αλλά ο αθλητισμός να είναι σημαντική πτυχή της ζωής τους και να έχουν αξιοπρεπείς επιδώσεις στα αγωνίσματα (αυτό με τα μόρια στα αγωνίσματα κάποια στιγμή πρέπει να καταργηθεί. Θα πρέπει να περνάνε κάποια όρια ανά άθλημα και μετά με τα μόρια που έγραψαν στις εξετάσεις)

 
Γιώργος Π.
24 Ιουλ 2021 22:54

Ναι όντως με τα μόρια του μέσου όρου είναι 19322 ... Εχω στείλω και διορθωμένο τη βαθμολογία στο σάιτ... Εξάλλου εγώ επισήμανα κιόλας στην επιστολή ότι τα μόρια αυτά είναι το συνολικό ποσο των μορίων

 
ΑΝΤΩΝΗΣ
24 Ιουλ 2021 20:32

Δηλαδή τώρα εν μέσω πρωτοφανών καταστάσεων έπρεπε να γίνουν όλα αυτά ?Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρετε...

 
Μ
24 Ιουλ 2021 18:30

Να ζητήσετε επανεξέταση των ειδικών μαθημάτων! Η εβε καλώς υπάρχει. Την όρισαν οι σχολές. Η υπουργός λειτούργησε προς όφελος του κοινού καλού κι όχι πρπς όφελος των ατομικών συμφερόντων. Χρειαζόμαστε λίγα και οσχυρά πανεπιστήμια. Καλές σχολές κατάρτισης με άμεση αποκατάσταση! Μέτρα πόσους πτυχιούχους με το χαρτί στη σουβλακόπιτα γνωρίζεις. Υψηλά ποσοστά φοίτησης σε αει με χαμηλή αναγνωστική και κριτική ικανότητα των αποφοίτων. Κάτι δεν πήγαινε καλά σε αυτόν τον τόπο! Ας προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω.

 
Εκπαιδευτικός
24 Ιουλ 2021 12:25

Φίλε μου, κάτι δεν υπολογίζεις σωστά. Με 16.542 μόρια και 13,9 μέσο όρο στις ξένες γλώσσες δεν μπορείς να συγκεντρώνεις 22.102 μόρια. Για ξαναδές τα...

 
Ert
24 Ιουλ 2021 12:03

Άγνοια νόμου δεν συγχωρείται. Να ψάξετε τους καθηγητές σας που δεν σας ενημέρωσαν. Καλή τύχη στο μηχανογραφικό με τα υπόλοιπα τμήματα.

 
αποτέλεσμα
24 Ιουλ 2021 05:21

Είναι αλήθεια ότι στη σχολή που επιθυμείς τα ειδικά μαθήματα είναι βασικά και βλέπουμε χαμηλή βαθμολογία. Στο τμήμα ξένων γλωσσών οι ξένες γλώσσες πρέπει να είναι σε άριστο επίπεδο και όχι κάτι ασήμαντο. Για ξανασκεφτείτε το.

 
Polar_Fish
24 Ιουλ 2021 04:14

Το γράμμα να σταλεί στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

 
μελος δεπ
24 Ιουλ 2021 02:47

μπραβο στην Υπουργό εκανε το αυτονοητο και πεσατε να τη φατε!

 
Πε19
24 Ιουλ 2021 02:00

Αγαπητέ μου (μέλλοντα ) φοιτητή ακολουθώντας το συρμό της εποχής γράφεις και εσύ επιστολή. Η άποψή μου περί της ΕΒΕ είναι 100% αρνητική πλην όμως είμαι της άποψης ότι δεν είναι δυνατόν όλοι οι απόφοιτοι να εισάγονται στα ΑΕΙ γιατί απλά τους βρίσκεις μπροστά σου αφού ορισμένοι «κόβουν δρόμο». Ας επανέλθουμε στην ΕΒΕ ίσως (δεν είμαι αρχιτέκτονας) το γεγονός ότι με 18 στο γραμμικό και 14 στο ελεύθερο σχέδιο ενώ έχεις 18 στα υπόλοιπα μαθήματα δεν μπαίνεις ΕΜΠ ενώ μπαίνει κάποιος με 16.5 στο γραμμικό 14.5 στο ελεύθερο και 16 στα υπόλοιπα μαθήματα να είναι 100% ΜΗ φυσιολογικό αλλά, όπως το ακούω εγώ τουλάχιστον το να μη μπαίνεις σε τμήμα μεταφραστικό όταν γράφεις κάτω από το μέσο όρο σε 1 τουλάχιστον από τα 2 ξενόγλωσσα μαθήματα μου φαίνεται ποιο φυσιολογικό Δε νομίζεις
Καλές σπουδές σε άλλα τμήματα !!!!

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
23 Ιουλ 2021 23:30

Προσυπογράφω, αγαπητέ Γιώργο, την επιστολή διαμαρτυρίας σου, η οποία και καταγράφεται μαζί με τις αμέτρητες άλλες φωνές απόγνωσης υποψηφίων που αυτή τη δύσκολη χρονιά (τη δυσκολότερη από καταβολής οργανωμένου ελληνικού σχολείου) υπερέβησαν τις δυνάμεις τους και παρουσίασαν εξαιρετικές επιδόσεις, αλλά έπεσαν πάνω στην απάνθρωπη απόφαση του υπουργείου με τη βεβιασμένη και εξοργιστικά άδικη ΕΒΕ που όρισε στα ειδικά μαθήματα.
Ελπίζω και εύχομαι να καμφθούν έγκαιρα οι εμμονές του υπουργείου και, πριν εκπνεύσει η προθεσμία των μηχανογραφικών, να αποκατασταθεί η αδικία και να πρυτανεύσει η κοινή λογική.
Καλή τύχη, Γιώργο...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.