Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Τροπολογία: Οικονομική επιβράβευση στους Συμβούλους του ΙΕΠ

Σε περίπτωση επίτευξης στόχων, αναλόγως με τη βαρύτητα της θέσης και τον βαθμό ευθύνης εκάστου Συμβούλου
Δημοσίευση: 24/07/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τροπολογία η οποία κατατέθηκε , προς ψήφιση, στη Βουλή από την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως, δίνει τη δυνατότητα απονομής επιπλέον ανταμοιβής ως κίνητρο απόδοσης σε περίπτωση επίτευξης καθορισμένων στόχων από τους Συμβούλους του ΙΕΠ, στο πλαίσιο των επιστημονικών τους καθηκόντων.

Ειδικότερα η τροπολογία έχει ως εξής:

Σύστημα επιβράβευσης απόδοσης Συμβούλων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής

1. Καθιερώνεται σύστημα επιβράβευσης της απόδοσης για τους Συμβούλους του Ι.Ε.Π..

Με κοινή απόψαση των Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών, ύστερα από εισήγηση του Ι.Ε.Π., ορίζονταιτο όργανο, η μέθοδος καιτο σύστημα αξιολόγησης της απόδοσης, καθώς και το ύψος της τυχόν επιπλέον ανταμοιβής των Συμβούλων σε περίπτωση επίτευξης στόχων, αναλόγως με τη βαρύτητα της θέσης και τον βαθμό ευθύνης εκάστου Συμβούλου στην επίτευξη κάθε στόχου, η διαδικασία, ο χρόνος και ο τρόπος καταβολής της ανταμοιβής αυτής, καθώς και κάθε άλλο σχετικό Θέμα.

2. Για τη χορήγηση της επιτιλέον ανταμοιβής της παρ. Ι βαρύνεται ο τακτικός προϋπολογισμός του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.».

Σχόλια (18)

 
ΕΝΕΟΣ
27 Ιουλ 2021 09:36

@Πλατάρο για απαντήσεις (υποβοηθούντος @Zan Lakarier)
Σε όλες τις απαντήσεις είστε λάθος. Οι Σύμβουλοι του ΙΕΠ δεν είναι ΙΕΡΑΡΧΙΚΑ ανώτεροι. Δεν έχουν καμιά οργανική σχέση με τα στελέχη της τυπικής Εκπαίδευσης και σίγουρα όχι σχέσεις ιεραρχίας. Οι θέσεις των Συμβούλων στο ΙΕΠ δεν είναι θέσεις εξέλιξης και δεν προκηρύσσονται μαζί με τις θέσεις των άλλων στελεχών από το ΥΠΑΙΘ. Τις προκηρύσσει όποτε κρίνει το ΙΕΠ. Ο ισχυρισμός ότι οι Σύμβουλοι του ΙΕΠ είναι ΦΥΣΙΚΑ ανώτεροι προκύπτει από κάποια θεωρία εξέλιξης ; Το ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ανώτεροι πριν καν ανακηρυχθούν τα νέα στελέχη προκύπτει μάλλον με επιφοίτηση. Αν δεν το ξέρετε, οι θέσεις Συμβούλων του ΙΕΠ προκηρύσσονται από το ΙΕΠ και κρίνονται από επιτροπή του ΙΕΠ.

 
Zak Lakarier @ Plataros
27 Ιουλ 2021 05:24

Kε Πλάταρε

ευχαριστώ για τα εκτενή και διευκρινιστικά σας σχόλια σχετικά με τους συμβούλους ΙΕΠ, αν κι έμεινε αναπάντητο το ερώτημα μου γιατί δεν λαμβάνουν το καθοριζόμενο από τον ιδρυτικό νόμο του ΙΕΠ, επιμίσθιο !
Τέλος, επειδή διαπιστώνω ζήλια και φθόνο από πολλούς που συμμετέχουν εδώ μέσα ως "εκπαιδευτικοί" θα τους πρότεινα να εισέλθουν στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ και να αναζητήσουν τις προκηρύξεις του Μαΐου για το ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ και Διοικητικό προσωπικό, για να διαπιστώσουν τι ακριβώς προσόντα απαιτούνται για κάθε μια από τις προαναφερόμενες ομάδες. Να αφήσουν κατά μέρος το φθόνο και να τις διαβάσουν...αν μπορούν !

 
@Πλαταρος
26 Ιουλ 2021 22:46

Από ποτέ οι συμβουλοι β στο Ιεπ συγκρίνονται με τους σχολικούς συμβουλους - συμβουλους εκπαίδευσης;οι συμβουλοι β του Ιεπ είναι κατά κύριο λόγο αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί που η οργανική τους είναι πολύ μακριά από τον τόπο κατοικίας τους χωρίς διδακτορικό.Το Ιεπ εκδίδει συνεχώς προκυρηξεις για ειδικότητες οι οποίες δεν καλύπτονται.Εδω και πάνω απι τρία χρόνια δεν υπάρχουν συμβουλοι στον κλάδο υγείας πρόνοιας και ευεξίας,μηχανολογίας κλπ.Προφανως έχετε λάθος πληροφόρηση η εντυπωση

 
Πλατάρος Γιάννης
26 Ιουλ 2021 18:23

@Zan Lakarier
Καλά που μου το βάλατε σε ερωτήσεις, διότι όταν γράφω εδώ, νομίζω ότι μιλάω με εμπειρότατους εκπαιδευτικούς. Να το πούμε γλαφυρά:
***Ο Σύμβουλος του ΙΕΠ, ιεραρχικά, φυσικά, ουσιαστικά, επιστημονικά και κατά κριτήριο, είναι ανώτερος του επικείμενου θεσμικά Συμβούλου εκπαίδευσης.
Ο Σύμβουλος ΙΕΠ, είναι επιστημονικά υπεύθυνος για κάθε τι το επιστητό της αρμοδιότητάς του αλλά και...μη!
*** Ο Σύμβουλος ΙΕΠ, έχει ωράριο επίσημο, αλλά ουσιαστικά, δεν έχει (Αυτό το καταλαβαίνουν όλα τα στελέχη)
Δεν χρειάζεται να γράψω άλλα, μπορεί να γίνω κακός....
Αλλά θα προσθέσω τα εξής:
Παρ΄ότι έχω πολλά χρόνια στα κοινωνικά δίκτυα με Ομηρικές αντιπαραθέσεις για τα πάντα, εδώ κωλώνω λίγο...
Με ενοχλεί η κακία, η εμπάθεια και η αμορφωσιά.
*** Γράψανε σχόλια άνθρωποι που νόμιζαν ότι αναφερόταν το ρεπορτάζ σε απλούς αποσπασμένους στο ΙΕΠ. Δεν πρόκειται γι αυτούς, αλλά και αυτοί, μόνο τυχάρπαστοι δεν είναι και είναι εξαιρετικά αξιόλογοι, για τον λόγο ότι περνούν από φίλτρα. Και οι απλοί εργαζόμενοι στο ΙΕΠ, είναι «ένας κι ένας»
*** Γράψανε ως επιχείρημα ότι οι Σύμβουλοι ΙΕΠ είναι «αποσπασμένοι!» Αγνοούν, ότι νομικά ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ, ό,που υπηρετούν είναι αποσπασμένα και κάπου αλλού έχουν οργανική θέση, εκεί όπου επανέρχονται με την λήξη της θητείας -απόσπασης.
*** Αυτά τα κείμενα που αναφέρονται τι να κάνουν και πώς να το κάνουν, έχουν ως συντάκτες τους Συμβούλους , αλλά και «συμβατικούς» Σχολικούς συμβούλους, που συμμετέχουν με δημόσια διαφανή φίλτρα.
Τα παραπάνω ξεκίνησαν από μισή διευκρινιστική κουβέντα που άρθρωσα και δέχθηκα επίθεση. Μαθημένος στα φόρα τα κοινωνικά από τότε που βγήκαν και που είμαι κάθε μέρα , κατόρθωσαν να εντυπωσιαστώ από την τυφλή επίθεση και με χαρακτηρισμούς, επειδή επεσήμανα κάποια ΓΕΓΟΝΟΤΑ.
Μήπως στα 10χιλ.πόδια που πετούν τα αεροπλάνα όπου επικρατεί θερμοκρασία -40 βαθμούς Κελσίου (Και τώρα που έχουμε Ιούλιο , που ο Ιούλιος είναι -σύμφωνα με το ανέκδοτο- Αύγουστος) δεν βγάζουν «λουκουμόσκονη»-παγάκια, αλλά να ραντίζουν με DTT για τα κουνούπια που οι αεροχείμμαροι θα πάνε στην Αρκτική να σκοτώσουν αρκτικά κουνούπια ......(Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο ψεκασμένο)

 
Zan Lakarier
25 Ιουλ 2021 18:45

Προς Κο ΠΛΑΤΑΡΟ

Κε Πλάταρε επειδή από τις θέσεις σας κ τον τρόπο διατύπωσης τους, αντιλαμβάνομαι ότι είστε σοβαρό άτομο και γνώστης. θα μπορούσατε παρακαλώ να δώσετε απαντήσεις στα εξής:
1) Ποια διαφορά υπάρχει ανάμεσα σε "Συμβούλους του ΙΕΠ" και στους επικείμενους "Συμβούλους Εκπαίδευσης";
2) Θεωρούνται ως στελέχη εκπαίδευσης και οι δυο ;
3) Γιατί οι σύμβουλοι του ΙΕΠ δεν λαμβάνουν το καθορισμένο από τον ιδρυτικό νόμο του ΙΕΠ επιμίσθιο, με αποτέλεσμα να υφίσταται αυτή η κατάφωρη αδικία και η υπουργός να προσπαθεί να τη "θεραπεύσει" με τις απίθανες αυτές δηλώσεις της ;
4) Σύμβουλοι εκπαίδευσης 300 ευρώ, Σύμβουλοι ΙΕΠ που τρώνε τη ψυχή τους στην έρευνα, 0 ευρώ !

 
@Πλατάρος Γιάννης
25 Ιουλ 2021 11:47

1. Δεν απαντάτε στα σχόλια που γίνονται προς εσάς 2. Ο κόσμος είναι πολύ μικρός και γνωρίζουμε πράγματα και καταστάσεις. Μην ψευδεστε. 3. Αυτο που κατηγορείτε το κάνετε, φθόνος και μίσος προς την ΟΛΜΕ (και εγω διαφωνώ σε πολλά με την ΟΛΜΕ, όμως δεν βγάζω απύθμενη εχθρότητα)

 
Baa laa
25 Ιουλ 2021 10:00

Δεν απαντάτε κ. Πλατάρο στα σχόλια που κάναν προηγουμένως οι συνάδελφοι! Ποια είναι η κραυγαλέας διαχρονική αδικία στους συμβούλους του ΙΕΠ, γνωριζόμαστε αγαπητέ είναι μικρός ο κόσμος ... Παραμύθια λέτε. Πραγματικά είστε προκλητικότατος.

 
Κώστας
25 Ιουλ 2021 09:17

Να μη δοθεί τίποτα. Έλεος με αυτό που γίνεται.
Εμείς τι είμαστε στα σχολεία;

 
Πλατάρος Γιάννης
25 Ιουλ 2021 02:24

Έγραψα το σχόλιο για να διευκρινίσω το ρεπορτάζ.
Τίποτα....
Δεν τα γράφω κατανοητά, είτε δεν υπάρχει κατανόηση κειμένου...
Πόσοι ξέρουν τι είναι ο "σύμβουλος Α", ποιος ο "σύμβουλος Β", πως επιλέγονται με τι προαπαιτουμενα ποιότητας και τι δουλειά κάνουν; Οι περισσότεροι καταρωμένοι, εκτός από κακία , βγάζουν και έλλειψη γνώσης.
Να ψωφισει η κατσίκα του γειτονα.
Γιατί να έχεις εσύ και οχι εγω;
Πόση μικροπρεπεια μπορεί να αντέξει κάποιος ; Συνέλθετε! Μην έχετε φθόνο! Πάρτε διδακτορικά, γλωσσομαθειες, προσόντα και να γίνετε εσείς σύμβουλοι!
Τι είναι το ΙΕΠ; Ο ανώτατος επιστημονικός σύμβουλος του υπουργείου και ο ανώτατος καθοδηγητής των σχολείων. Κάνουν ποιοτική δουλειά. Δεν έχουν ωράριο. Δουλεύουν. Ο, τι καλύτερο έχει επιστημονικά ο κλάδος μας, είναι εκεί.
Γράψτε ο, τι θέλετε, κριτικά, διορθώστε με. Μην βγαζετε φθόνο! Διεκδικείστε αύξηση μισθων. Πάω σχολείο, κάνω το διδακτικό ωράριο και μετά σπίτι; Ποιος θα σου δώσει αύξηση αν έχεις ως σημαία την διατήρηση αυτού του στάτους; Ποιος θα σε πάρει σοβαρά αν δεν απαιτείς χρηματοδότηση μιας θεματικής μεταπτυχιακής ενότητας κατ' έτος στο ΕΑΠ;.
Έχετε ακουμπήσει την επαγγελματική σας ανάπτυξη στην ΟΛΜΕ;
Αντί να υπάρξει γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ, ανασυστηθηκε η πεθαμενη επετηρίδα για νας σας κάνει γυρολόγους τσιγκάνους σε όλη την Ελλαδα και νά είστε 50-αρηδες αναπληρωτές. Είναι δυνατον να μην έχετε πιο στρεβλη επαγγελματική συνείδηση από τους "παλιούς;" Αυτό σας το έκανε η ΟΛΜΕ που θέλησε την προλεταριοποιησή σας. Αν είχαμε διαγωνισμό ΑΣΕΠ, θα είχαν μπει οι οι 10.000 πριν 12 χρόνια και οι άλλοι θα είχατε βρει καλύτερη δουλειά.
Για σκεφθείτε μήπως έχω δίκιο... Μήπως η ΟΛΜΕ με έναν δικό της αταβιστικο τρόπο μας σπρώχνει στους δήμους, όπου θα είναι ο επίσημος θάνατος του κλάδου;
Εκτός από το πτυχίο διεκδικήσατε επίσημη πιστοποίηση δεξιοτητων στην διδασκαλία σας με πιστοποίηση; Αυτό που λένε "επαγγελματισμό;" Μπορεί στην δουλειά μας να μπαίνει οποίος έχει ένα πτυχίο; Φθάνουν τρία μεταπτυχιακά για να διοριστείτε; Ποιος το κατόρθωσε αυτό το σολοικο; Φτιάχθηκε ο γόρδιος δεσμός. Είτε λυθεί είτε κοπει θα μας πάει η ΟΛΜΕ στους δήμους...

 
πε19
24 Ιουλ 2021 22:50

Μια μικρή μικρούτσικη λεπτομέρια η τροπολογία ήρθε μετά την ανακοίνωση των ονομάτων των νέων συμβούλων τυχαίο ? ίσως.

 
ΑΛΕΚΟΣ
24 Ιουλ 2021 21:42

@ Πλατάρο. Κε Πλατάρο δύο αναρτήσεις σας για υποστήριξη σε οικονομική αναβάθμιση !
Οι Σύμβουλοι του ΙΕΠ ήξεραν όταν έκαναν αίτηση ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ στο ΙΕΠ ότι δεν έχουν επίδομα. Τα επιδόματα όπως πολύ καλά γνωρίζετε δίνονται για θέσεις ευθύνης και σήμερα κάποιοι Σύμβουλοι του ΙΕΠ, υπεύθυνοι τμημάτων παίρνουν επίδομα. Αν τώρα υποστηρίζετε ότι όλοι οι Σύμβουλοι-αποσπασμένοι πρέπει να θεωρείται ότι έχουν θέση ευθύνης και να δικαιούνται επιδόματος - bonus (!) τότε κάτι πρέπει να βρείτε να πείτε και για τους Εκπαιδευτικούς στα Σχολεία που δεν έχουν θέση ευθύνης. Η επίτευξη στόχων προκύπτει από αξιολόγηση και τώρα που οι Εκπαιδευτικοί θα αξιολογούνται θα παίρνουν κι αυτοί bonus επίτευξης στόχων ;

 
NIK
24 Ιουλ 2021 21:34

Τα στελέχια που είναι λίγα κάτι παίρνουν οι εκπαιδευτικοί που είναι πολλοί παίρνουν μόρια .....επομένως η αξιολόγηση έχει αποτύχει

 
Νίκος
24 Ιουλ 2021 20:10

Δε μας τα λένε καλά. Διορίζονται καθηγητές, πάνε στο ΙΕΠ και τώρα έχουμε και χρήμα.
Δε νομίζω να συνεχίσω να στηρίζω την Υπουργό με αυτή την κίνηση.

 
@Πλαταρος Γιάννης
24 Ιουλ 2021 19:03

Δεν ισχύει αυτό για όλους. Κάποιοι σύμβουλοι εμπλέκονται σε ευρωπαϊκά προγράμματα και πληρώνονται εξτρά από εκεί.

 
ΝΜ
24 Ιουλ 2021 18:19

Εμείς στο σχολείο μας κάναμε αυτοαξιολόγηση.
Τα αποτελέσματα αυτής σύμφωνα με τον ΝΟΜΟ θα έπρεπε να αναρτηθούν σε πλατφόρμα του ΙΕΠ μέχρι τέλους ΙΟΥΝΙΟΥ.Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχω μέχρι τώρα δεν έχει ανοίξει καμία πλατφόρμα.
Ερώτηση,σε ποιον υπεύθυνο του ΙΕΠ θα γίνει καταλογισμός,άρα μείωση μισθού;
Θα παρακαλούσα ,τους συναδέλφους που δεν συμμετείχαν στην διαδικασία,να μην εκφράσουν άποψη γιατί επίλεξαν τον πάγκο και τα αποδυτήρια και όχι τον αγωνιστικό χώρο.

 
Β. Κ.
24 Ιουλ 2021 17:35

Ε, βέβαια. Σ αυτούς λεφτά... Στους εκπαιδευτικούς τίποτα. Εύγε!! Ντροπή σας.

 
Αριστεία, όχι αστεία
24 Ιουλ 2021 16:45

Για τους δικούς της λεφτά, για όλους τους άλλους μόρια. Αριστεία.

 
Πλατάρος Γιάννης
24 Ιουλ 2021 16:18

Για να μην μπερδεύεται κάποιος από το ρεπορτάζ, πρέπει να ξέρουν όλοι, ότι όταν κάποιος καταλαμβάνει θέση συμβούλου στο ΙΕΠ, δεν λαμβάνει κανένα επιμίσθιο και κανένα επίδομα θέσης και κανένα επίδομα ευθύνης.
Παίρνει σκέτο το μισθό του ως καθηγητής!
Άρα τα εξαγγελόμενα, αφορούν αποκατάσταση κραυγαλέας διαχρονικής αδικίας και είναι λογικό, δίκαιο και σωστό...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.