ΒΟΥΛΗ

Τροπολογία: Μεταφορά σχολικής μονάδας ιδιωτικού ή ξένου σχολείου

Δημοσίευση: 24/07/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τροπολογία η οποία κατατέθηκε , προς ψήφιση, στη Βουλή από την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως, αφορά στη μεταφορά σχολικής μονάδας ιδιωτικού ή ξένου σχολείου αφορά στη ρύθμιση των σχετικών ζητημάτων και ιδίως στην πρόβλεψη της προηγούμενης έκδοσης σχετικής υπουργικής απόφασης και στη ρύθμιση της αρμόδιας υπηρεσίας για την εποπτεία της υπό μεταφορά σχολικής μονάδας, έως την ολοκλήρωση της μεταφοράς.

Ειδικότερα η τροπολογία έχει ως εξής:

Επιτρέπεται, ύστερα από απόφαση του αρμοδίου οργάνου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η μεταφορά σχολικής μονάδας ιδιωτικού σχολείου ή ξένου σχολείου της παρ. 8 του άρθρου 35 του ν. 4186/2013 (Α 193) σε διδακτήριο το οποίο βρίσκεται στην περιοχή αρμοδιότητας της ίδιας ή όμορης Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, μετά από αίτηση του ιδιοκτήτη του σχολείου.

Η μεταφορά της σχολικής μονάδας δύναται να πραγματοποιείται σταδιακά, ανά τάξη, και ολοκληρώνεται το αργότερο εντός των επόμενων τριών (3) σχολικών ετών που έπονται της ημερομηνίας έναρξης ισχύος της απόφασης του πρώτου εδαφίου.

Η σταδιακή μεταφορά σχολικής μονάδας επιτρέπεται μόνο όταν το νέο διδακτήριο βρίσκεται στην περιοχή αρμοδιότητας της ίδιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Ειδικά για τα ιδιωτικά ή ξένα σχολεία τα οποία λειτουργούν εντός των ορίων της Περιφέρειας Αττικής η σταδιακή μεταφορά σχολικής μονάδας επιτρέπεται όταν το νέο διδακτήριο βρίσκεται στην περιοχή αρμοδιότητας της ίδιας ή όμορης Διεύθυνσης Εκπαίδευσης η οποία βρίσκεται εντός των ορίων της Περιφέρειας Αττικής.

Μέχρι την ολοκλήρωση της μεταφοράς όλων των τάξεων της σχολικής μονάδας στο νέο διδακτήριο, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης της περιφέρειας στην οποία υπάγεται το ιδιωτικό ή ξένο σχολείο εξακολουθεί να ασκεί την εποπτεία στο σύνολο της υπό μεταφορά σχολικής μονάδας, ακόμα και αν το νέο διδακτήριο βρίσκεται εντός των ορίων αρμοδιότητας διαφορετικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Σχόλια (2)

 
ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
24 Ιουλ 2021 22:27

"Μέχρι την ολοκλήρωση της μεταφοράς όλων των τάξεων της σχολικής μονάδας στο νέο διδακτήριο, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης της περιφέρειας στην οποία υπάγεται το ιδιωτικό ή ξένο σχολείο εξακολουθεί να ασκεί την εποπτεία στο σύνολο της υπό μεταφορά σχολικής μονάδας, ακόμα και αν το νέο διδακτήριο βρίσκεται εντός των ορίων αρμοδιότητας διαφορετικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης."
Σαν να είναι πολύ φωτογραφικά διάταξη .....

 
κωστας
24 Ιουλ 2021 22:11

Για ποιον είναι η "φωτογραφία";

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ