Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Στις 16 Σεπτεμβρίου η δίκη για τα μέλη Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Σχολείων μεγάλης Διεύθυνσης Εκπαίδευσης

Με τις κατηγορίες: 1. Παράβαση καθήκοντος κατ εξακολούθηση 2. Παράβαση καθήκοντος κατά συναυτουργία και κατά συρροή 3. Ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος κατά συρροή
Δημοσίευση: 25/07/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Για τις 16 Σεπτεμβρίου ορίστηκε η τακτική  δικάσιμος (μετά από 2 αναβολές) για τα 6 μέλη Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Σχολείων μεγάλης Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, μετά  από μήνυση που κατέθεσαν  5 υποψήφιοι εναντίον τους (σ.σ. για τις κρίσεις Διευθυντών Σχολείων του έτους 2017).

Την παραπομπή των 6 μελών   Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , στο Τριμελές, αποφάσισε ο εισαγγελέας , δύο χρόνια μετά το πέρας της προανακριτικής διαδικασίας.

Τα έξι μέλη του  συγκεκριμένου Συμβουλίου Επιλογής  παραπέμπονται για της κατηγορίες :

1.    Παράβαση καθήκοντος κατ εξακολούθηση

2.    Παράβαση καθήκοντος κατά συναυτουργία και κατά συρροή

3.    Ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος κατά συρροή

Μηνυτές είναι πέντε υποψήφιοι Διευθυντές Σχολείων,οι οποίοι εάν δικαιωθούν στα ποινικά δικαστήρια , έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν αποζημιώσεις.

Σύμφωνα με  πληροφορίες  έχει  υποβληθεί μία ακόμη  μηνυτήρια αναφορά περί συκοφαντικής δυσφήμισης από έναν εκ των πέντε αυτών υποψηφίων Διευθυντών για   εκφράσεις   γράφηκαν από  μέλη του Συμβουλίου  στα φύλλα αξιολόγησης της συνέντευξης του.

Κ. Γαβρόγλου: Οι υποψήφιοι Διευθυντές Σχολείων που θεωρούν ότι αδικήθηκαν μπορούν να προσφύγουν στα δικαστήρια

Οι υποψήφιοι Διευθυντές Σχολείων που κατά τις πρόσφατες κρίσεις  θεωρούν ότι αδικήθηκαν μπορούν να προσφύγουν στα δικαστήρια,είχε πει ο τότε υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στη Βουλή , όταν προκλήθηκε σχετικά από  Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ .

«Προφανώς οι συνάδελφοι μπορεί να προσφύγουν νομικά. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι έχουν προσφύγει», είχε πει  χαρακτηριστικά ο τότε υπουργός Παιδείας .

Η οδηγία του Κ. Γαβρόγλου

Υπενθυμίζεται ότι ο   Κ. Γαβρόγλου, πριν τις κρίσεις προέτρεψε τα Συμβούλια Επιλογής:

 "Η Συνέντευξη γίνεται από ανθρώπους ιδιαίτερα υπεύθυνους. Αυτοί οι άνθρωποι παίρνουν και τις απόψεις του Συλλόγου. Εάν ένας Σύλλογος λέει πως ο “χ” εκπαιδευτικός με κανένα λόγο δεν είναι κατάλληλος  ως υποψήφιος Διευθυντής πρέπει να τον πάρουν υπόψιν , διότι η Συνέντευξη όσο δομημένη και να είναι , όσο καλών προθέσεων και να είναι βασίζεται και στην κρίση, όσων κάνουν συνέντευξη".

Τα 5 στα 7 μέλη των Συμβουλίων Επιλογής Διευθυντών Σχολείων διορίστηκαν από τον ίδιο τον υπουργό Παιδείας  ενώ τα δύο ήταν αιρετοί παρατάξεων.

Χωρίς να προηγηθεί Πρόσκληση Ενδιαφέροντος και με μοναδικό κριτήριο τη 15ετή  εκπαιδευτική υπηρεσία και προϋπηρεσία, ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου διόρισε τα πέντε από τα επτά μέλη των   Συμβουλίων Επιλογής Διευθυντών των Σχολείων, των οικείων Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σχόλια (8)

 
DIM
26 Ιουλ 2021 17:42

Πάρε εσύ διευθυντή στην επιχείρηση σου κάποιον που έχει δυο πτυχία τρεις ξένες γλώσσες μεταπτυχιακό διδακτορικό χωρίς να τον αξιολογήσει κάποιος και περίμενε να πας μπροστά!!!! Φυσικά θα τον περάσεις όχι μόνο …μια συνέντευξη ……..

 
ερτ
26 Ιουλ 2021 16:28

Να σταματήσει η μοριοδότηση των συνεντεύξεων. Απλά να απορρίπτονται όσοι αιτιολογημένα κρίνει το συμβούλιο ότι δεν κάνουν. Όχι να παίρνει η συνέντευξη 4 διδακτορικά.

 
Νομικός
26 Ιουλ 2021 14:53

Τόσο οι αιρετοί όσο και οι διορισμένοι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στα Συμβούλια Επιλογής, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εάν δεν κρίνουν ορθά, αξιοκρατικά και δίκαια τους συναδέρφους τους, είναι πιθανό να διωχθούν. Οι κρίσεις τους θα πρέπει να είναι ειδικώς και επαρκώς αιτιολογημένες. Γενικόλογες απόψεις/κρίσεις στα φύλλα συνεντεύξεων του τύπου: "Είναι άξιος εκπαιδευτικός..., έχει ηγετικές ικανότητες..." κλπ., που δεν τεκμηριώνονται με αποδεικτικά στοιχεία, θα καταπέσουν δικαστικώς. Γι' αυτό όσοι/ες συμμετέχετε στα συμβούλια θα πρέπει να γνωρίζετε ότι και οι κρίνοντες κρίνονται, αλλά και λογοδοτούν... Έχουν μάλιστα και ποινική και αστική ευθύνη (εάν το "τραβήξει" ο ενάγων. Θυμηθείτε δε και τον νόμο που ψήφισε ο Σύριζα με τις ψηφοφορίες των Συλλόγων Διδασκόντων, που κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ και τώρα εντός των επόμενων ετών θα αρχίσουν οι αποζημιώσεις, όσων προσέφυγαν δικαστικά.

 
Poyet
26 Ιουλ 2021 12:03

Μακάρι να έκαναν όλοι αυτή τη κίνηση για να σταματήσει επιτέλους αυτό το αίσχος στις συνεντεύξεις που ανατρέπει τα πάντα αδικαιολόγητα.

 
Β. Κ.
26 Ιουλ 2021 01:30

Που να δείτε τι πρόσφυγες έχουν να γίνουν του χρόνου... Με την αξιολόγηση...

 
πολλές διοικητικές
25 Ιουλ 2021 21:17

πράξεις του υπουργείου αυτού είναι παράλογες (πιο ξεκάθαρα από αυτή την υπόθεση) και το υπουργείο ποντάρει στο ότι κανείς δεν θα προσφύγει. δεν υπάρχει σοβαρότητα και σε πιο απλά θέματα. άσχετα από την ουσία της υπόθεσης - και με δεδομένο το νέο τραγικό νομοσχέδιο, φωτογραφικό και εκτός πραγματικότητας- εύχομαι δύναμη και καλή τύχη στους εκπαιδευτικούς.
εξάλλου και σε αυτές τις κρίσεις - με πρώτες λέει των διευθυντών εκπαίδευσης- πάλι οι συνέντευξη θα παίξει ρόλο (να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότεροι λέω από τους προσωρινούς, μη γίνει και ρεζίλι η αξιοκρατική επιλογή που μας φλόμωσαν) και κάτι άλλα εύκολα (πχ μεγάλη μοριοδότηση δημοσιεύσεων που όλοι ξέρουμε πόσο εύκολα τις μαζεύεις)

 
νικ
25 Ιουλ 2021 16:46

Για να δούμε τι θα δούμε.....

 
Ert
25 Ιουλ 2021 15:34

Θα είχε ενδιαφερον να διαβάζαμε και τη δικογραφία...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.