Placeholder

ΒΟΥΛΗ

“Αίρεται” η απαγόρευση στους Κοσμήτορες να διδάσκουν στο ΕΑΠ

Δημοσίευση: 25/07/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Αίρεται” η απαγόρευση στους Κοσμήτορες να διδάσκουν στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, με  διάταξη του πολυνομοσχεδίου  «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις».

Η απαγόρευση εξακολουθεί να ισχύει για τους Πρυτάνεις και Αντιπρυτάνεις.

Ειδικότερα,  διάταξη έχει ως εξής:

Ρύθμιση για τα ασυμβίβαστα του Κοσμήτορα – Τροποποίηση του άρθρου 24 του ν. 4009/2011

Στην παρ. 2 του άρθρου 24 του ν. 4009/2011 (Α ́195) προστίθεται δεύτερο εδάφιο και η παρ. 2 διαμορφώνεται ως εξής:

«2. Η ιδιότητα του πρύτανη, αναπληρωτή πρύτανη και κοσμήτορα είναι ασυμβίβαστη με κάθε επαγγελματική απασχόληση εκτός του ιδρύματος, καθώς και με την κατοχή έμμισθης θέσης στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. Κατ’ εξαίρεση ο Κοσμήτορας μπορεί να διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ως μέλος Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού. Οι Αναπληρωτές Πρύτανη των Πανεπιστημίων και οι Αναπληρωτές Πρόεδροι των Τ.Ε.Ι., δύναται να απαλλάσσονται μέρους ή του συνόλου των διδακτικών τους καθηκόντων έπειτα από απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος στο οποίο υπηρετούν ύστερα από γνώμη του οικείου Τμήματος. Οι Πρόεδροι των Διοικητικών Συμβουλίων των εποπτευόμενων από το Υπουργείο Παιδείας, και Θρησκευμάτων φορέων κατά τη διάρκεια της θητείας τους, δύνανται να απαλλάσσονται των διδακτικών και διοικητικών καθηκόντων τους στο Πανεπιστήμιο ή στο Τ.Ε.Ι. στο οποίο υπηρετούν.»

Σχόλια (10)

 
Δεν έχει καθηγητές?
26 Ιουλ 2021 10:25

Γιατί στο ΕΑΠ πρέπει να διδάσκουν καθηγητές από άλλα ιδρύματα?

 
Legend
26 Ιουλ 2021 10:16

Να μαζευτεί το ακαδημαικό τοπίο. Να μείνουν όσα τμήματα αξίζουν. Όσοι καθηγητές έχουν κριθεί αξιοκρατικά να παραμείνουν. Έτσι, το κράτος θα μπορεί να αποδώσει αυτά που πρέπει στους δημόσιους λειτουργούς του και να διορίσει και όσους πραγματικά χρειάζεται. Στα δημόσια σχολεία επίσης οι κθηγητές είναι οι πιο κακοπληρωμένοι σε όλο το δημόσιο. Ο μισθός ίσα ίσα φτάνει για τις υποχρεώσεις τους. Πώς να μην αναζητούν και άλλη δουλειά εις βάρος του διδακτικού τους έργου; Συμμάζεμα κι εκεί, αξιοκρατικές προσλήψεις, αξιολόγηση και αμοιβή ανάλογη των κόπων τους. Έχουν χάσει 500 ευρώ από τον μισθό τους και ούτε ένα ευρώ δεν πήραν αναδρομικά. Η ολμε δεν νοιάζεται για το ότι φυτοζωούν οι δημόσιοι λειτουργοί. Πολύ θετικό που επιτέλους γίνονται διορισμοί, αλλά αν φτάσουμε να αμείβονται με 500 ευρώ, δώρον άδωρον. Το σχολείο θα καταντήσει πάρεργο για αυτούς.

 
Θύμιος
26 Ιουλ 2021 09:57

Νομίζω ότι όλοι όσοι έχουν διοικητικά καθήκοντα (πρόεδροι τμημάτων, κοσμήτορες, αντιπρυτάνεις, πρυτάνεις) κάνουν λιγότερες ώρες μάθημα για να έχουν χρόνο για τη διοίκηση.
Αν προλαβαίνουν, γιατί να έχουν δικαίωμα να διδάσκουν αλλού με αμοιβή και να μην κάνουν απλά τα μάθηματα στο δικό τους πανεπιστήμιο;

 
στο ΤΕΙ, αδερφές μου , στο ΤΕΙ
26 Ιουλ 2021 09:18

αχαχαχα, επαναφέρονται με πρωθύστερο ή τι ; προς τι η αναφορά; κανά ξεφτέρι του υπαιθ ξέρει; ποιος τα συντάσσει αυτά; κρίμα να μη ξέρουμε ποιους φωστήρες συνεργάτες έχει η υπουργάρα, κρίμα...

 
Μέλος δεπ
26 Ιουλ 2021 08:49

θυμόσαστε το νομοσχέδιο του κ.Γαβρόγλου για τα μισθολογικά;;; που ισοπέδωσε τον Καιηγητή πρώτης βαθμίδας με επίκουρο;;;
δεν θυμαμαι κανεναν να διαμαρτύρεται!!!! αλλά ξέχασα αριστερά = ισοπέδωση προς τα κάτω!!!

 
Απορία
25 Ιουλ 2021 20:55

Αυτή είναι η φροντίδα για τους νέους επιστήμονες; ΕΛΕΟΣ!!!!

 
κοροϊδία
25 Ιουλ 2021 20:25

Κανένας καθηγητής δεν θα πρέπει να διδάσκει σε άλλο Πανεπιστήμιο συστηματικά.
Τέλος!!!
Αλλά στην Ελλάδα με τόσο χαμηλούς μισθούς κυνηγάνε μέχρι και οι Κοσμήτορες τα λίγα λεφτά του ΕΑΠ.
Θλίψη προκαλεί αυτή η κατάντια του Έλληνα Πανεπιστημιακού, που αντί να ασχολείται με του λειτούργημα του, προσπαθεί να επιβιώσει.
Μόνο οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν φροντίσει να καλοπληρώνονται και οι υπόλοιποι λειτουργοί τρέχουν πανικόβλητοι.
Η αδιαφορία της κυβέρνησης είναι εκκωφαντική σε έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα όπως η Ανώτατη Εκπαίδευση.

Ξέχασα, θα κάνουμε ξενόγλωσσα και θα βγάλουμε πολλά λεφτά ...Εμείς όμως θέλουμε να υπηρετήσουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο με όρους αξιοπρέπειας.

 
ΤΕΙΤΖΗΣ
25 Ιουλ 2021 20:25

Μια φορά ΤΕΙ πάντα ΤΕΙ !!!!

 
pakis
25 Ιουλ 2021 18:49

Είναι ένα άλλο καλό παράδειγμα σε κάποιους που σχολιάζουν εδώ μέσα ότι αυτοί οι τύποι της κυβέρνησης θα καταργήσουν τον διαχωρισμό ΠΕ/ΤΕ κτλ, εδώ έχουν καταργηθεί τα ΤΕΙ και ακόμα για ΤΕΙ μιλάνε.

 
ΤΕΙ;;;
25 Ιουλ 2021 17:44

Σε ποια ΤΕΙ αναφέρονται;;; Ποσα χρόνια πίσω ζουν;; Αν θέλουν να αναφερθουν στην ασπαιτε ας τη γράψουν με το όνομα της.
Εκτός αν υπάρχουν αλλά στο μυαλό τους για το μέλλον

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.