Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Πρόταση Βουλευτή: Με μήνυμα στο γονιό η αξιόλογη των εκπαιδευτικών

Δημοσίευση: 26/07/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ο Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κ. Μπούμπας πρότεινε, για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών,  στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του υπ. Παιδείας τα εξής:

Θα είναι πραγματικά πολύ καλό να έρχεται στον γονιό ένα μήνυμα και να του υπενθυμίζει προαιρετικά αν θέλει να απαντήσει σε κάποιες ερωτήσεις του Υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση των δασκάλων του παιδιού του. Όχι τιμωρητικά, προαιρετικά.

  • Είστε ευχαριστημένος από την συμπεριφορά του δασκάλου;
  • Είστε ευχαριστημένος από την πειθώ;
  • Είναι χαρούμενο το παιδί σας όταν γυρίζει από το σχολείο;

Δεν υπάρχει πιο δημοκρατικό και πιο ακριβοδίκαιο, πιστεύω ακράδαντα, από αυτή την αξιολόγηση. Ο γονιός και ο μαθητής που είναι οι αποδέκτες των υπηρεσιών της εκπαίδευσης είναι ο καλύτερος αξιολογητής.

Σε άλλη ομιλία του στην Επιτροπή ο Κ. Μπούμπας είπε για την αξιολόγηση:

Η αξιολόγηση δεν είναι αρχαία λέξη, είναι μοντέρνα λέξη. Άξιον ήταν. Ο Θουκυδίδης κάποτε στα απομνημονεύματα του στον Πελοποννησιακό Πόλεμο είχε πει τη λέξη αξιολογότατο, αλλά η λέξη αξιολόγηση που είναι άξιος και λέγω, είναι κάτι μοντέρνο.

Το θέμα είναι, πώς την θέλουμε την αξιολόγηση. Εμείς, ως Ελληνική Λύση, θα πούμε ναι στην αξιολόγηση. Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο και γηράσκω αεί διδασκόμενος, θα μπορούσε να πει κάποιος, με επιμορφωτικά σεμινάρια, γιατί είναι καλό να προικιστεί και να βάλει περισσότερα βέλη στη φαρέτρα του, αλλά με έναν διευθυντή και έναν υποδιευθυντή και έναν μέντορα σχολικό σύμβουλο, θα μπορεί να αξιολογηθεί σε ένα οικείο σχολικό περιβάλλον ένας δάσκαλος;

Κρέοντας θα γίνει και πάλι ο διευθυντής του σχολείου, θα έχει μία υπερεξουσία και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνετε ως κυβέρνηση. Το κάνατε στο επιτελικό κράτος να σας θυμίσω, που υποβαθμίσατε το δημοτικό συμβούλιο, δηλαδή την εκκλησία του δήμου, τη σύνθεση πολιτών και δώσατε περισσότερες αρμοδιότητες στην οικονομική επιτροπή. Το ίδιο έχει κάνει ο κ. Αυγενάκης, στην ίδια Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στο Υπουργείο Πολιτισμού, που δίνει πολλές εξουσίες στον εκάστοτε Υπουργό. Άρα, μιλάμε από την περίπτωση του διευθυντή σχολείου, πάλι σε ένα συγκεντρωτισμό εξουσιών κρεοντικού τύπου. Έτσι θα διοικήσουμε; Ναι στην αξιολόγηση, αλλά με δίκαια κριτήρια.

Σχόλια (37)

 
Δον Κιχώτης
28 Ιουλ 2021 11:40

Μπαίνετε συχνά στο esos;
Ποιους σχολιαστές έχετε ξεχωρίσει;
Ποιον θεωρείτε εγκυρότερο;
Ποιος νομίζετε ότι έχει τα πιο φαρμακερά βέλη;

 
Μήνυμα-αξιολόγηση
28 Ιουλ 2021 01:29

Θα είναι πραγματικά πολύ καλό να έρχεται στον πολίτη-ψηφοφόρο ένα μήνυμα και να του υπενθυμίζει προαιρετικά αν θέλει να απαντήσει σε κάποιες ερωτήσεις των κομμάτων για την αξιολόγηση των βουλευτών-υπουργών. Όχι τιμωρητικά, προαιρετικά.

Είστε ευχαριστημένος από την συμπεριφορά του βουλευτή-υπουργού;
Είστε ευχαριστημένος από τη δουλειά του;
Είστε χαρούμενος όταν γυρίζετε από την εργασία σας;
Δεν υπάρχει πιο δημοκρατικό και πιο ακριβοδίκαιο, πιστεύω ακράδαντα, από αυτή την αξιολόγηση. Ο πολίτης και ο ψηφοφόρος που είναι οι αποδέκτες των υπηρεσιών των κυβερνώντων είναι ο καλύτερος αξιολογητής!

 
Βικτωρία
27 Ιουλ 2021 22:56

Όχι άλλο κάρβουνο... Λυπηθείτε μας.

 
Ερης Λαμία
27 Ιουλ 2021 22:56

Φοβερή λύση έδωσε η ελληνικη λύση...
Άμα ξαναδείτε τη Βουλή στις επόμενες εκλογές, τρυπήστε μου τη μύτη. Ε, μα... Αρκετά με την άπειρη βλακεια...

 
Ουφ!
27 Ιουλ 2021 22:54

Αλλού βαράν τα σημαντρα...

 
@Ειχαμε...
27 Ιουλ 2021 22:52

Ποια έκφραση προσώπου;;;; πάλι με τις μάσκες θα ειμαστε...

 
@Rip
27 Ιουλ 2021 18:28

Αν είστε εναντίον της αξιολόγησης της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου τότε πράγματι καλά κάνατε και φύγατε, όχι τόσο για εσάς όσο για τους μαθητές σας που γλίτωσαν.

 
Rip
27 Ιουλ 2021 15:31

Ευτυχώς που έφυγα θα γίνει της κεραμεως...

 
Δον Κιχώτης
27 Ιουλ 2021 13:14

Είστε ευχαριστημένος από την συμπεριφορά του δασκάλου; Όοοι!
Είστε ευχαριστημένος από την πειθώ;
'Οοοι!
Είναι χαρούμενο το παιδί σας όταν γυρίζει από το σχολείο; Ναίεεε!
Είναι χαρούμενο το παιδί σας όταν γυρίζει από το σχολείο; Ναίεεεεε!
Είναι χαρούμενο το παιδί σας όταν γυρίζει από το σχολείο; Άει....

 
Είχαμε...
27 Ιουλ 2021 12:11

...εμείς οι εκπαιδευτικοί μια μοναδική ευκαιρία να δείξουμε -την περίοδο των μαθημάτων από απόσταση- στους γονείς/κηδεμόνες το "ποιόν" μας. Οι γονείς μας είδαν, μας άκουσαν, ήλθαν σε επαφή με το έργο μας (ποιότητα και ποσότητα) και -φυσικά- αντάλλαξαν σκέψεις και κρίσεις -για μας- μεταξύ τους. Εδώ πρέπει να εστιάσουμε τη προσοχή μας. Αφήστε το τι λέει, πού το λέει, γιατί λέει αυτά που λέει ο/η τάδε βουλευτής. Από Σεπτέμβριο, οι μαθητές με το βλέμμα τους, με την έκφραση του προσώπου τους, με τη στάση του σώματός τους, με την 'συμπεριφορά' τους, θα μας 'επιδώσουν' -θέλουμε δεν θέλουμε- την αξιολόγηση τους.
Ας μη γράψω άλλα...

 
Όταν ξέρεις....
27 Ιουλ 2021 11:15

@Αυτό είναι τρολάρισμα μεγάλο
Προσέξτε επίσης ότι στις σπουδές, ΟΛΑ αυτά τα κατάφερε από το 1983 έως το 1998! Μάλιστα.... σε 15 μόλις χρονάκια! Είναι να μην ξέρει μετά?
Μπράβο Κυριάκο(τον άλλο λέω).... Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση! Ψηφίστε και το Νομοσχέδιο μαζί με την Κεραμέως και θα σας στείλουμε κι εσάς τον έλεγχο στις εκλογές....

 
Ελληνική Λύση
27 Ιουλ 2021 08:00

Είστε ευχαριστημένος από την πειθώ;

 
Ρενος
27 Ιουλ 2021 00:19

Μήπως είναι πάλι κάνα πρωταπριλιά τικο αστείο;;;;;;;;;;; του e SOS??????? Μόνο έτσι μπορώ να το εκλάβω. Διαφορετικα... Για κλάματα...

 
Ν. Β.
27 Ιουλ 2021 00:13

Ούτε η Κεραμεως το πρότεινε αυτό και το προτείνει ο κύριος αυτός;;;;; Τι να πω... Περίεργα πράγματα σ αυτή τη χώρα...

 
Μπερκας
27 Ιουλ 2021 00:12

Κι εγώ που νόμιζα πως δεν υπάρχουν χειρότεροι απ αυτούς που μας κυβερνούν...
Πάντα τελικά η ζωή με εκπλήσσει συνεχώς. Κι όχι ευχαριστα τελευταία.

 
Φ. Φ. Φ.
27 Ιουλ 2021 00:10

Η βλακεια είναι απύθμενη.

 
Περίεργος
26 Ιουλ 2021 22:45

Ωραία ιδέα.....να γίνει και αυτό στην εκπαίδευση φυσικά.....!!!
ΚΑΙ ΜΕΤΑ.....ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ,ΣΤΑ ΑΕΙ.....ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ......ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ......ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΆΣΕΤΕ......ΟΥΤΕ ΤΟ 30% ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΊΣΕΤΕ..... ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΛΕΥΡΑΣ......ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ...................ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΟΥ......

 
Μάριος
26 Ιουλ 2021 17:18

Πάντως δεν τολμάει κανείς αριστερός κεντρωος ή δεξιός να προτείνει αξιολόγηση για οποιαδήποτε άλλη ομάδα π.χ αστυνομικούς, δικαστές, εφοριακούς, κ.α
Σάκος του μποξ για να εκτονωνονται οι εκπαιδευτικοι,μέχρι την δευτεροβαθμια φυσικά..

 
Αυτό είναι τρολάρισμα μεγάλο
26 Ιουλ 2021 17:16

Από τη Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων

Κωνσταντίνος Ιωάννη Μπούμπας
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ
Επάγγελμα:
Δημοσιογράφος - Παρουσιαστής
Σπουδές:
Μετά την αποφοίτηση του από το Γενικό Λύκειο Καβάλας παρακολούθησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα Διαφήμισης και marketing του Ελληνικού Κέντρου Παραγωγικότητας Καβάλας (1983). Στη συνέχεια στην Συνεταιριστική Σχολή ΠΑΣΕΓΕΣ στην Θεσσαλονίκη (1988-1989). Τέλος παρακολούθησε την σχολή επιχειρηματία (Εμπορικό – Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το ΤΕΙ Σερρών) (1997-1998). Είναι Δημοσιογράφος και παρουσιαστής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών από το 1989.

 
Ανέκδοτο!
26 Ιουλ 2021 16:44

Για το λόγο αυτό, οι καθηγητές θα βάλουν σε όλους 20. Το επίπεδο της παιδείας στη χώρα θα κατέβει στα τάρταρα. Αλλά, τι να την κάνουμε την παιδεία; Μήπως θα αναπτύξουμε την επιχειρηματικότητα η την έρευνα; Τα τουριστικά επαγγέλματα απαιτούν να ξέρεις τα στοιχειώδη. Όλα καλά!

 
Ερωτήματα
26 Ιουλ 2021 16:34

Συμφωνώ με τον βουλευτή! Απαράβατος όρος της αξιολόγησης οι εκλεγμένοι πολιτικοί να στέλνουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία της εκλογικής τους περιφέρειας. Κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα οπου οι κάθε λογής κομματάρχες καθοδηγούν γονείς, μαθητές κτλ. και οι γόνοι τους φοιτούν σε επιλεγμένα ιδιωτικά σχολεία.
Όσο για τον κυριο βουλευτή προτείνω στην έναρξη του σχολικού έτους να υποβάλουμε βεβαίωση ευπρεπούς συμπεφιφοράς και υπακοής!
Κάτι άλλο;
Οι ομοσπονδιες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ άφησαν τους εκπαιδευτικούς στην τύχη τους! Ολίγιστοι οι εκπρόσωποί μας, χωρίς διορατικότητα!

 
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
26 Ιουλ 2021 16:03

Αυτούς δυστυχώς ψήφισα εγώ..
Τα ακουω και μαλιστα καλα

 
Την κεραμέως να αξιολογήσουν
26 Ιουλ 2021 15:54

Με αυτά τα sms προς τους γονείς.
Και μετά την αξιολόγηση της κεραμέως, ευχαρίστως να αξιολογήσουν και τους υπόλοιπους.

 
εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας
26 Ιουλ 2021 15:21

Ας ξεκινήσουμε με την αξιολόγηση των βουλευτών.
Με sms ή με mail.
Και μετά να δούμε πόσοι βουλευτές θα ξανατολμήσουν να ξεστομίσουν τέτοιες ηλιθιότητες από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων.
Δεν είμαστε καλά....

 
Ότι του φανεί του λωλοστεφανή!!!
26 Ιουλ 2021 15:18

Για να ειναι χαρούμενα τα παιδια άριστα το αξίζουν δεν το αξίζουν να κάτσουμε να τις τρώμε κιολας για να μην μας αξιολογήσουν δυσάρεστα οι γονείς! Αν δεν μας τρολάρει ο κυριος βολευτής φοβαμαι οτι την εχουμε πολύ άσχημα!!

 
Ζoi
26 Ιουλ 2021 13:57

Αν μπορεί, κύριοι, ο γονιός να αιτιολογήσει -όχι με πολλά - με ένα επιχείρημα παιδαγωγικού περιεχομένου την κρίση του και να προσκομίσει και τεκμήρια, όχι ουα ουα ουαου , βεβαίως. Αλλιώς, λέγεται, '' ό,τι του φανεί του λωλοστεφανή''. Πιο παζάρι... δε θα γίνεται.

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
26 Ιουλ 2021 13:46

Πραγματικά, σε αυτή τη χώρα η χαζομαρα
είναι ανεξάντλητη..
Κριτήριο αξιολόγησης το αν είναι χαρουμενο το παιδι όταν γυρισε από το σχολείο..

 
Μη στεναχωρείς τον κόσμο δάσκαλε
26 Ιουλ 2021 13:30

Μικρα μεγάλα θα τα ταχταριζουμε μόνο.
Να μην αναφερθώ στους γονείς.
Το παιδί βιώνει άγχος αποχωρθσμου; Φταίει η νηπιαγωγος.
Ο / Η εκπαιδευτικος προτείνει ΚΕΣΥ, φταίει.
Το παιδί έχει παραβατικησυμπεριφορα, πάλι φταίει ο δάσκαλος.
Και παει λέγοντας...
Θα τα πούμε με sms... θα λέει ο γονιός και το παιδί.
Και ο δάσκαλος θα τρέμει.
Πάτε καλά;

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
26 Ιουλ 2021 13:25

Ο καθένας αραδιάζει το μακρύ του και το κοντό του και πάντα με αφ' υψηλού ύφος παντογνώστη! Το υπουργείο σχεδιάζει τάχα μια "αξιολόγηση" μόνο και μόνο επειδή αποτελεί δογματική ιδεολογική εμμονή της παράταξής του, αλλά ουδόλως νοιάζεται να εξασφαλίσει ένα μίνιμουμ πεδίο συνεννόησης, χωρίς την οποία είναι προδιαγεγραμμένη η παταγώδης αποτυχία του εγχειρήματος. Ο κάθε βουλευτής επίσης καταθέτει ιδέες εν είδει κεράμων και πλίνθων ατάκτως ερριμμένων, όπως ο εν λόγω, και πάντα με τη βεβαιότητα του παντογνώστη ενός χώρου που εμφανώς αγνοεί ολοκληρωτικά! Ο κάθε αντιδραστικός φιλοκυβερνητικός σχολιαστής σπεύδει να επικροτεί τα αποτρόπαια αυτά σχέδια οραματιζόμενος τις αλήστου μνήμης εποχές του άτεγκτου επιθεωρητισμού και του αυταρχικού γυμνασιάρχη/λυκειάρχη που ευτυχώς είχαν θαφτεί για πολλά χρόνια στα αραχνιασμένα χρονοντούλαπα, αλλά ήδη ξανασηκώνουν κεφάλι!
Γενικώς μας περιμένει μια λαίλαπα σκοταδιστικού και ασύμμετρου πολέμου κατά της δημόσιας εκπαίδευσης που θα μας γυρίσει δεκαετίες πίσω και θα ακυρώσει ακόμη και τις λιγοστές κατακτήσεις που είχαμε πετύχει τα τελευταία 40 χρόνια! Γιατί βέβαια τίποτε από όσα διακηρύσσονται δεν αποτελεί πραγματικό στόχο, παρά μονάχα η συνεχής αποδυνάμωση του κοινωνικού αγαθού της δημόσιας εκπαίδευσης. Αλλιώς, η συνταγή θα ήταν απλή και αυτονόητη: Χρηματοδοτήστε γενναία τη δημόσια εκπαίδευση. Διορίστε εκπαιδευτικούς, για να καλυφθούν τα τραγικά κενά. Εξοπλίστε τα σχολεία με όλα τα σύγχρονα εποπτικά μέσα. Κάντε τα αυτά και τότε αξιολογήστε! Πριν τα κάνετε, δεν δικαιούστε να απαιτείτε αξιολόγηση από έναν απαξιωμένο και εγκατελειμμένο εκπαιδευτικό που καταθέτει την ψυχή του καθημερινά, για να λειτουργεί το σχολείο!

 
Μπούμπη
26 Ιουλ 2021 13:04

Μαθητευόμενοι μάγοι .....ποιός τους ψηφίζει ρε παιδιά θα ήθελα μάθω αυτούς τους τύπους...τέτοιες μαγκιές κάνανε και οι μπαλταδογαβρόγλου με τις ψηφοφορίες και εκκρεμούν αγωγές ακόμα μετά την κατάρριψή των νομοθετημάτων τους απο το ΣτΕ......Έλεος !!!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.