ΒΟΥΛΗ

Η ομιλία του ΓΓ του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κ. Βελόπουλου στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο του υπ. Παιδείας

Δημοσίευση: 27/07/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κυρία υπουργέ, θα ήθελα να σας μιλήσω για την αποστολή του σύγχρονου εκπαιδευτικού και του σύγχρονου σχολείου. Και αυτή δεν είναι να εκχερσώνει ζούγκλες αλλά να αντρεύει ερήμους. Όλες οι κυβερνήσεις από το 1974 και μετά κάθε 6 μήνες φέρνουν και ένα νομοσχέδιο για την παιδεία. Αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι πως το ένα είναι χειρότερο από το ΄άλλο. Και μιλάμε για την παιδεία. Για τον ακρογωνιαίο λίθο της κοινωνίας μας. Γιατί το αποτέλεσμα της οικονομικής πτώχευσης έχει να κάνει με την πολιτική πτώχευση δεκαετιών. Ένα χρόνο πριν είχατε φέρει άλλο νομοσχέδιο με τίτλο «αναβάθμιση σχολείου». Και εγώ σας ρωτώ: Τι άλλαξε;

Έχω εδώ σχολικά κείμενα που στελνουν λάθος μηνύματα στα παιδια, εικόνες που παρουσιάζουν την Παναγία ντυμένη γκέϊσα, τον Χριστό ως Ινδιάνο Απάτσι, κλπ. Αντί να διορθώσετε αυτά, σήμερα φέρνετε ένα νέο νομοσχέδιο με το οποίο δημιουργείτε νέες θέσεις εργασίας για συμβούλους και επόπτες. Ουσιαστικά αυξάνετε τις δαπάνες αλλά όχι υπέρ των μαθητών και των δασκάλων. Και συμφωνώ ότι πρέπει να γίνεται αξιολόγηση σε όλους τους τομείς, αλλά εν πάση περιπτώσει να μαζευτούμε΄όλα τα κόμματα και να λάβουμε αποφάσεις σχετικά με το τι σημαίνει αξιολόγηση και πώς μπορεί να γίνει καλύτερα.

Έχετε κάνει εγκλήματα με τα βιβλία. Βλέπω εδώ βιβλίο που λέει «παίζω με τον Φροίξο και μαθαίνω το σώμα μου». Τι σημαίνει αυτό; Και μιλάμε για βιβλίο που απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού. Σε άλλο βιβλίο λέτε ότι η Ιταλία μας κήρυξε τον πόλεμο και εμεις κρυφτήκαμε στο υπόγειο. Αυτό μαθαίνετε τα παιδια; Λέει ο πατέρας στον γιο «από σήμερα θα γίνεις άντρας» και ο γιός απαντά «δεν θέλω να γίνω άντρας». Πού είναι η αναφορά στους αγώνες εναντίον του φασισμού του Μουσολίνι; Πουθενά! Και μιλώ πάντα για βιβλίο δικό σας (δείχνει εδρανα της ΝΔ) για δικό σας (δείχνει έδρανα ΣΥΡΙΖΑ) και για δικό σας (δείχνει έδρανα ΚΙΝΑΛ). Σε άλλο βιβλίο έχουμε αναφορά στον Σάκη τον ηλεκτρολόγο που είναι 20 – 25 ετών και τα είχε φτιάξει με την Αλέκα που είναι 15 – 16 ετών. Μα εδώ μιλάμε για παιδοφιλία. Αυτά όλα είναι στα σχολικά βιβλία, που έχετε δώσε άδεια να κυκλοφορήσουν εσείς οι Νεοδημοκράτες, που υποτίθεται ότι είστε παραδοσιακή παράταξη της υπεράσπισης των ηθών και των εθίμων. Στα βιβλία γίνεται λόγος για πάταξη κάθε μορφής διακρίσεων. Τι εννοεί η υπουργός εδώ; Επίσης, μιλάτε για δυνατότητα επιλογής των διδακτικών βιβλίων σε κάθε σχολείο. Δηλαδή, άλλα βιβλία θα χρησιμοποιούνται σε ένα σχολείο και άλλα σε άλλο; Εξηγήστε μου γιατί προσπαθώ να καταλάβω αλλά δεν μπορώ. Επίσης, μιλάτε για συνεργασία με τρίτους φορείς. Τι εννοείτε; Μήπως εννοείτε τις ΜΚΟ που θα κάνουν μαθήματα στα παιδιά μας για το πόσο καλοί είναι οι παράνομοι μετανάστες; Με άλλο άρθρο προχωρείτε στην κατάργηση όλων των εκκλησιαστικών σχολείων και βάζετε όριο 120 μαθητών σε εκκλησιαστικά γυμνάσια. Δηλ. τα κλείνετε! Ακόμα, επιτρέπετε την εγγραφή μαθητών ακόμα και όταν δεν έχουν πιστοποιητικά ταυτοπροσωπίας. Πώς είναι δυνατόν να γίνεται αυτό;

Χωρίς ελληνομάθεια δεν υπάρχει παιδεία. Και το νομοσχέδιο που έχετε εκπονήσει δεν διακρίνεται για την προαγωγή της ελληνομάθειας.

Τι πέτυχε η ΝΔ μέσα σε 2 χρόνια διακυβέρνησης; Πέτυχε τον διχασμό των πολιτών. Η κυβέρνηση επέλεξε τον διχασμο αντί για την συνεργασία. Επέλεξε να εκμεταλλευτεί πολιτικά τον ιό αλλά δεν της βγήκε. Έτσι τώρα επιλέγει τον διχασμό της κοινωνίας. Αν επιλέγατε από την αρχή των διακομματική συνεργασία με την ταυτόχρονη ελευθερία του λόγου για όλες τις απόψεις και χωρίς ύβρεις πιστεύω ότι θα είχαμε αποτέλεσμα. Εσείς μιλάτε για τους γιατρούς που έχουν αντίθετη άποψη και τους αποκαλείτε τσαρλατάνους. Είναι δυνατόν; Γιατί δεν τους δίνετε βήμα να μιλήσουν για να δούμε ποιος είναι ο πραγματικός τσαρλατάνος;

Επιπλέον ο πρωθυπουργός ενοχοποιεί τους άλλους για τις δικές του αποτυχίες. Στην αρχή κατηγορούσε τους νέους που διασκέδαζαν, μετά την εστίαση, μετά τις εκκλησίες και τις καμπάνες, τώρα ξανά τους νέους που επιστρέφουν από τα νησιά και διασπείρουν τον ιό και βέβαια τους μη εμβολιασμένους. Πάντα τους άλλους. Ποτέ τον εαυτό του. Κύριοι, την ευθύνη για την αποτυχία των μέτρων κατά της πανδημίας φέρει αποκλειστικά η κυβέρνηση.

Και έχετε βάλει τους ψηφοφόρους σας να βγαίνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να λένε ότι όποιος κάνει το εμβόλιο θα πάρει τη ζωή του πίσω. Μα η ζωή τους δεν τους ανήκει. Και ξέρετε γιατί; Γιατί με τα δάνεια που έχετε πάρει έχετε χρεώσει όλους τους Έλληνες, γιατί η χώρα μας είναι πτωχευμένη, γιατί οι περιουσίες των Ελλήνων είναι υποθηκευμένες, γιατί το χρέος είναι τεράστιο, γιατί στα εθνικά μας θέματα επικρατεί χάος. Αυτά πέτυχε η ΝΔ.

Το χειρότερο είναι ότι έχετε στρέψει τους εμβολιασμένους κατά των ανεμβολίαστων. Και πολίτες που έχουν εμβολιαστεί λένε ότι όσοι δεν έχουν πρέπει να μην γίνονται δεκτοί στα νοσοκομεία! Δηλ. να τους αρνηθούν τη νοσηλεία! Είναι δυνατόν; Ενώ την΄ιδια ώρα δίνετε εκατομμύρια για τους λαθρομετανάστες ώστε να έχουν δωρεάν νοσηλεία.

Και βέβαια η Εκκλησία συστρατεύτηκε με την κυβέρνηση και εξέδωσε ένα φυλλάδιο που βρίθει ψεμάτων και διανεμήθηκε στους πολίτες την Κυριακή, προκειμένου να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν. Ασχέτως αν διχάζει το ποίμνιο με αυτή την κίνηση. Και αναρωτιέμαι η Εκκλησία δεν σέβεται το ανθρώπινο αυτεξούσιο; Και από π ότε η επιστήμη έγινε κρατικό μονοπώλιο;

Δεν καταλαβαίνετε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει αντεμβολιαστικό κίνημα. Όλοι είναι εμβολιασμένοι, είτε ως παιδιά που εμβολιάστηκαν κατά των παιδικών ασθενειών είτε στον στρατό. Εδώ μιλάμε για ένα κίνημα υπέρ της ελεύθερης επιλογής και της μη επιβολής του εμβολιασμού. Στις συγκεντρώσεις που γίνονται υπάρχουν και πολλοί εμβολιασμένοι. Στόχος δικός σας είναι να μην υπάρχει άλλη άποψη. Αλλά στις συγκεντρώσεις αυτές είναι άνθρωποι από όλους τους πολιτικούς χώρους. Αυτό δεν γίνεται για να καπελώσουν τις συγκεντρώσεις. Αλλά επειδή έχουν απογοητευτεί από τις κυβερνήσεις για τις επιλογές τους στις Πρέσπες, για τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, για τις κατασχέσεις σπιτιών από τις τράπεζες, για τα παιδιά που φεύγουν για το εξωτερικό. Στις συγκεντρώσεις αυτές είναι άνθρωποι που λένε όχι στον αυταρχισμό.

Να σας παρακαλέσω να πείτε στους αστυνομικούς να μην ρίχνουν χημικά στο πολίτες και να επισημάνω ότι στην Φλωρεντία, στην Ιταλία, οι αστυνομικοί έκανα πορεία μαζί με τους πολίτες κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών. Ο αστυνομικός των 800 ευρώ δεν θέλει να σηκώνει τον χέρι του κατά του Έλληνα. Εσείς, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιείτε τις δυνάμεις της αστυνομίας κατασταλτικά εναντίον των πολιτών. Και αυτό γίνεται γιατί υπουργοί και πρωθυπουργοί έχετε την αλαζονία να θεωρείτε ότι εσείς είστε το κράτος. Όχι. Κράτος είναι οι Έλληνες πολίτες. Και με πρόσχημα το ενδιαφέρον σας για την δημόσια υγεία ρίχνετε ληγμένα χημικά στους πολίτες; Πάτε καλά;

Και μου αρέσει που ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε το άρθρο 25 παραγρ. 1 του συντάγματος για να ισχυριστεί ότι του δίνει το δικαίωμα να καταστρατηγήσει τις ατομικές ελευθερίες των πολιτών και να επιβάλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Παρέβλεψε όμως το ΄αρθρο 2 παραγρ.1 που καθορίζει τις αρχές της ανθρώπινης αξίας, που ανοηματοδοτεί το κράτος δικαίου, αντιπαρήλθε το άρθρο 4 παραγρ. 1 που εγγυάται την ισότητα και την ισονομία, αγνόησε επιδεικτικά το άρθρο 25 παρ.1 που ο ίδιο επικαλέστηκε και θέτει τον απαράβατο όρο της αρχής της αναλογικότητας, σύμφωνα με την οποία καθίσταται αντισυνταγματική π.χ. η απόλυση εργαζομένου λόγω της άρνησής του να εμβολιαστεί. Η επιλεκτική ερμηνεία του συντάγματος, κύριοι, οδηγεί σε αμφισημίες και εσφαλμένες ερμηνείες. Και με αμφισημίες δεν πείθεις και εντείνεις τις αμφιβολίες των πολιτών.

Εμείς από πέρυσι τον Μάρτιο λέγαμε ότι δεν πρέπει να γίνει lockdown. Και έβγαιναν οι υπουργοί σας και έλεγαν για την Σουηδία ότι ήταν δολοφόνοι γιατί χωρίς εμβόλια δεν προχώρησαν σε lockdown. Το ίδιο έκανε και η Ελβετία. Και τώρα που έρχεται ο 15αύγουστος προετοιμάζετε τον κόσμο λέγοντας ότι στις 12 με 13 του μηνός θα έχουμε έξαρση του ιού! Βεβαίως αυτό συμβαίνει όποτε έχουμε κάποια χριστιανική γιορτή. Φέτος λοιπόν αφού σκοτώθηκε η οικονομία έρχεστε και προσπαθείτε να συγκρίνετε τα μεγέθη. Δυστυχώς η κυβέρνηση απέτυχε και σε αυτό. Σκοτώσατε την οικονομία, σκοτώσατε την Ελλάδα, σκοτώσατε τους Έλληνες. Όσο για τα χρήματα που δίνετε αυτά προέρχονται από δάνεια. Και με δανεικά δεν μπορείς να παράξεις πλούτο γιατί είναι χρήματα που πρέπει να επιστραφούν. Συνεχώς δανείζεστε και δίνετε, αλλά δεν έχετε πεί στον λαό ότι αυτός και τα παιδιά του θα πρέπει να πληρώσουν τα δανεικά. Θα χειροκροτούσα τη ΝΔ και οποιαδήποτε κυβέρνηση, η οποία θα άρχιζε να παράγει πλούτο από ελληνικά χέρια και για ελληνικές τσέπες.

Επίσης θα ήθελα να αναφερθώ στην ΠτΔ, η οποία δεν μπήκε στον κόπο να μας απαντήσει στην επιστολή μας με την οποία ζητούσαμε να μάθουμε ποιοι θα ήταν καλεσμένοι στην δεξίωση για την επέτειο της αποκατάστασης της δημοκρατίας. Σε κάθε περίπτωση θα ήθελα να πιέσετε την ΠτΔ να υπάρχει ελληνική σημαία εκεί που μαζεύονται οι πρόεδροι των κομμάτων. Και αυτό γιατί υπάρχουν πρακτορεία ειδήσεων και βγαίνουν φωτογραφίες. Καλό θα ήταν να δείξουμε ότι είναι ο χώρος των Ελληνικών κομμάτων.

Όμως 47 χρόνια από την πτώση της χούντας το μόνο που κάνατε ήταν να φτιάξετε ένα σαθρό κράτος. Πετάξατε καπνογόνα στους πολίτες, τους κόψατε μισθούς, δώρα, συντάξεις, τους βάλατε σε μνημόνια, τους κλείσατε τις τράπεζες, τους διώξατε τα παιδιά τους στο εξωτερικό, πουλήσατε την Μακεδονία, γεμίσατε τη χώρα με λαθρομετανάστες, κατασχέσατε τα σπίτια τους, κλείσατε τα μαγαζιά τους και ακόμα πιστεύετε ότι ο Έλληνας θέλει να τον προστατεύσετε από την γρίπη και τον κορωναϊό! Ο Έλληνας, κύριοι, εκτός από ελευθερία ζητά οικονομική και εθνική αξιοπρέπεια, ζητά να πάρει πίσω τη ζωή του και την αξιοπρέπειά του.

Αλλά εδώ, οι υπουργοί έχουν γίνει τηλεπερσόνες. Έχουμε μια κυβέρνηση οπου οι υπουργοί από τις; 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα τριγυρίζουν σε τηλεοπτικά πάνελ. Μα έτσι δεν γίνεται κυβερνητικό έργο. Πείτε τους ότι έχουν και δουλειές στα γραφεία τους. Είναι υπουργοί δεν είναι ηθοποιοί και τηλεαστέρες!

Εμείς θεωρούσαμε ότι η πανδημία ήταν ευκαιρία, ηταν κορυφαία στιγμή να ανανήψειη χώρα. Να μπορέσει να αναπτερώσει το ηθικό της, να μπορέσει ο Έλληνας να ζήσει καλύτερα. Δεν ξέρω για το τείχος της ανοσίας που θέλετε να χτίσετε όμως σίγουρα έχετε χτίσει τείχος ανοησίας, γιατί κάνετε λάθος επιλογές. Όταν ο λαός τρομοκρατείται από την κυβέρνηση, όταν φοβάται την κυβέρνηση, τότε δεν έχουμε δημοκρατία αλλά τυραννία. Όταν η κυβέρνηση φοβάται τον λαό τοτε έχουμε δημοκρατία. Η ιστορια όμως κάνει κύκλους. Πάντα μετά τους νάνους ερχόταν η σειρά των γιγάντων. Και πάντα στην ελληνική ιστορία μετά από μια καταστροφή η χώρα αναγεννιόταν μέσα από ειρηνικές επαναστάσεις. Τώρα έχει έρθει η ώρα να επικρατήσουν και πάλι οι γίγαντες και όχι οι νάνοι.

Σχόλια (2)

 
Επιτέλους και μια λογική φωνή.......
28 Ιουλ 2021 08:46

>Ο αστυνομικός των 800 ευρώ δεν θέλει να σηκώνει τον χέρι του κατά του Έλληνα.

Αυτό είναι το μόνο σημείο που κάνει λάθος.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ