Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Πρωθυπουργός: Δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών

Ανω του 70% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί.
Δημοσίευση: 27/07/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση  του πολυνομοσχεδίου του υπ. Παιδείας.

“Θα πρέπει όλοι σε αυτή την αίθουσα να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να πείσουμε τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς μας να σπεύσουν να κάνουν το βήμα να εμβολιαστούν.
Μας απασχόλησε το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εκπαιδευτικών. Αποφάσισα όμως ότι αυτή δεν θα ήταν η ενδεδειγμένη λύση”, είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης και τόνισε τα εξής: 

'Ανω του 70% έχει εμβολιαστεί.

Σημαντικός αριθμός δεν έχει κάνει αυτή την κίνηση. Θα πρέπει να στείλουμε όλα τα κόμματα ένα σήμα που αυτό εγκυμονεί για την υγεία των εκπαιδευτικών.
Γνωρίζουμε ότι η πανδημία, το 4ο κύμα αφορά πρώτα και πάνω από όλα τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

Έχουν ευθύνη απέναντι στον εαυτό τους, απέναντι στην οικογένειά τους και απέναντι στα παιδιά.

Η αναπλήρωση ενός εκπαιδευτικού δεν είναι εύκολη ύποθεση.
Θέλω να επαναλάβω την έκκλησή μου στους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν να το κάνουν.
Οι εκπαιδευτικοί εκείνοι οι οποίοι θα επιλέξουν τελικά να μην εμβολιαστουν, είναι βέβαιο ότι θα υποστούν πρόσθετη ταλαιπωρία.

Θα ζητήσουμε συχνά εργαστηριακά τεστ προκειμένου να μπορούν να προσέλθουν στην τάξη.
Έχει ανοίξει η πλατφόρμα για εφήβους 15-17 ετών και από την Παρασκευή από 12-15 ετών.

Είναι μια προσωπική απόφαση, κάθε οικογένεια θα κάνει αυτό που θεωρεί σωστό. Αν είχα παιδί σε αυτή την ηλικία δεν θα είχα κανένα δισταγμό να το εμβολιάσω.
 

Σχόλια (17)

 
Ένας κόσμος ανάποδα
28 Ιουλ 2021 13:51

@Προς σαλός λαός
Καλά ρε συ, δεν έχεις καταλάβει ακόμη ότι ο εμβολιασμός και η υποχρεωτικότητα του δεν έχει να κάνει με την αντιμετώπιση του ιού -εξάλλου το εμβόλιο αρχίζει και γίνεται φανερό ότι δεν προστατεύει, σήμερα ένας εμβολιασμένος ακόμη είναι στη ΜΕΘ σε σοβαρή κατάσταση, βέβαια, βέβαια αναφέρθηκε ως ...εξαίρεση, είθε να μη δούμε και άλλες πολλές εξαιρέσεις προσεχώς - αλλά είναι ΟΧΗΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, τελείωσαν τα money και τα δημοσιονομικά στενεύουν.

 
κανένας σε ΜΕΘ με δημόσιο χρήμα
28 Ιουλ 2021 12:53

εφόσον υπάρχουν τα εμβόλια, όποιος αρνείται και καταλήγει σε ΜΕΘ θα πρέπει να πληρώνει από την τσέπη του...αυτά έχω να πω εγώ!!

 
Εκπαιδευτικός
28 Ιουλ 2021 01:13

"Οι εκπαιδευτικοί εκείνοι οι οποίοι θα επιλέξουν τελικά να μην εμβολιαστουν, είναι βέβαιο ότι θα υποστούν πρόσθετη ταλαιπωρία. Θα ζητήσουμε συχνά εργαστηριακά τεστ προκειμένου να μπορούν να προσέλθουν στην τάξη."

1. Γιατί πάλι προβάλλεται η τιμωρία ως μέσο εξαναγκασμού;
2. Αφού αποδεδειγμένα και οι εμβολιασμένοι μπορούν να φέρουν και να μεταδώσουν τον ιό όπως και οι ανεμβολίαστοι, όλοι οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να ελέγχονται τακτικά.

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
28 Ιουλ 2021 00:11

Είναι η κυβέρνηση του "παίρνω φόρα κι ύστερα τα μαζεύω...". Σε όλα τα επίπεδα το ίδιο συμβαίνει. Σαν να δοκιμάζει τις αντοχές της κοινωνίας και οπισθοχωρεί, μόλις καταλάβει ότι δεν την παίρνει! Μόνο η κ. Κεραμέως - που ήδη βέβαια είναι πρωταθλήτρια στις οπισθοχωρήσεις - στύλωσε τα ποδάρια στο θέμα της απερίσκεπτης ΕΒΕ κι επιμένει πεισματικά μέχρις εσχάτως, έστω κι αν βοά η κοινωνία για τον παραλογισμό αυτό!

 
σαλός λαός
28 Ιουλ 2021 00:11

Καλά ρε σεις, το ότι το αποφάσισε μόνος του δε σας πείραξε καθόλου; Αγνόησε τους ειδικούς, το υπ.υγείας, τους συμβούλους του και κυρίως την Εθνική Επιτροπή Υγείας, τη μόνη κατά νόμο αρμόδια να εκφέρει γνώμη, και δεν βρέθηκε έστω κι ένας να τον επαναφέρει στην κανονικότητα; Τόσο άβουλοι πια;

 
Ν.Π
27 Ιουλ 2021 19:11

Επικράτησε και μια φορά η λογική, γιατί δεν έχει νόημα να είναι εμβολιασμένοι οι εκπαιδευτικοί και να μπαίνουν σε αίθουσες με παιδιά ανεμβολίαστα.
Εξάλλου είναι γνωστό ότι τα παιδιά και οι έφηβοι ακόμη και όταν κολλούν το ξεπερνούν εύκολα, αυτό έχουν δείξει τα στοιχεία μέχρι τώρα οπότε γιατί να εμβολιαστούν τα παιδιά?
Οι εκπαιδευτικοί είναι η κατηγορία επαγγελματιών με τα μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμένων που έγκειται στο 75%.
Ωστόσο οι ιερείς που έρχονται σε στενή επαφή με ηλικιωμένους ως επί το πλείστον και που υποτίθεται ότι νοιάζεστε για αυτούς, έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό λιγότερο και από το 20%. ΓΙΑΤΙ?

 
Γιάννης Μ.
27 Ιουλ 2021 17:27

Δηλαδή, το 70% των εκπαιδευτικών που εμβολιάστηκε καθώς και όσοι γονείς και παιδιά εμβολιάστηκαν και θα εμβολιαστούν μέχρι την αρχής της χρονιάς το έκαναν για να προστατευτούν οι "κοσμοθεωρίες" και οι "μάγκες" του 30% που σίγουρα ήταν αυτό που ποτέ δεν έβλεπε κανένα υγειονομικό σωστό, πέραν του κλειστού σχολείου.... Εντάξει ανακοινώστε και κανένα επιδοματάκι εμβολιασμού για να πειστούν και οι τελευταίοι με το αζημίωτο φυσικά....

 
εμ βέβαια παίζουμε τώρα??
27 Ιουλ 2021 16:57

τόσες θεσούλες μονίμων εκπαιδευτικών και χιλιάδες εκτάκτων έχουμε να διαχειριστούμε, δεν συμφέρει να ανοίγουμε πληγές...άλλωστε οι γονείς θα εμβολιάσουν τα παιδιά τους ή κάτι άλλο θα βρεθεί μέχρι να ανοίξει το σχολείο...

 
Δάσκαλε που δίδασκες
27 Ιουλ 2021 16:52

Αν κρίνω από τα σχόλια των 'εκπαιδευτικών' (;) σε αυτό το άρθρο το 1/3 των παιδιών (=30% ανεμβολίαστοι) που τους έχουν είναι σε 'καλά' χέρια..... Αντί να γράφετε αντικυβερνητικές εξυπναδούλες ακούστε τους γιατρούς.

 
@Ανεμβολιαστος
27 Ιουλ 2021 16:23

Ματαιες ελπίδες...
Φυσικά και εμείς θα τα πληρωσουμε. Από την τσέπη μας!!!

 
@Ανεμβολιαστος
27 Ιουλ 2021 16:22

Τα θες και τα λες;;;; Τα πιστεύεις;;;;; Απ την τσέπη σου θα τα βάλεις...

 
Δον Κιχώτης
27 Ιουλ 2021 15:58

Μα τι κυβίστηση είναι αυτή!... Κι αυτός ΣΥΡΙΖΑ;
Τελικά πού είναι η Δεξιά σ' αυτόν τον τόπο;

 
Αριστεία, όχι αστεία
27 Ιουλ 2021 15:18

Για τους εκπαιδευτικούς τα ξέρουμε. Παπάδες πόσο; Ή εκεί δεν μας παίρνει;

 
Ανεμβολιαστος
27 Ιουλ 2021 15:09

Ελπίζω η ασφάλιση που πληρώνουμε τόσα χρόνια να καλύψει τα έξοδα του μοριακου τεστ... Αλλιώς πάλι είναι έμμεσος εξαναγκασμός...

 
δεν είναι δύσκολο
27 Ιουλ 2021 15:09

υπάρχουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί άνεργοι, που μπορούν να αναπληρώσουν όσους βγουν σε αναστολή. Μάλιστα από τα χρήματα που δεν θα πληρώνονται μπορούν να πληρωθούν οι έκτακτοι.
Γιατί 2 μέτρα και 2 σταθμά...όλοι στο δημόσιο είναι απαραίτητο να προστατεύουν τον πολίτη που εξυπηρετούν.
Θα έρθουν όμως οι εκλογές και οι μικροπολιτικές επιλογές θα αποτυπωθούν....

 
Εκπαιδευτικός
27 Ιουλ 2021 14:59

Πω πω κωλοτούμπα!!!! Είδες το τσουνάμι που έρχεται και προτίμησες να ρεζιλευτείς για μια ακόμα φορά!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.