Ν. Κεραμέως: Ο ΣΥΡΙΖΑ οργάνωσε το δημοψήφισμα για την ΕΒΕ ζητώντας την παραίτησή μου

28/07/2021

Ενημερώθηκε: 29/07/2021, 22:43

Άκουσε το άρθρο

Διοργανωτή  του δημοψηφίσματος για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής , με το οποίο ζητείται η παραίτησή της, χαρακτήρισε  τον ΣΥΡΙΖΑ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως , μιλώντας σήμερα στη Βουλή.

Ειδικότερα, η Ν. Κεραμέως   είπε τα εξής:

  • Καταγγέλλω το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης , τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι οργάνωσε διαδικτυακό ψήφισμα επιχειρώντας να ζητήσει την παραίτησή μου για το θέμα.
  • Τέτοια απόγνωση.
  • Το πιο σοβαρό όμως είναι αυτό: όλος ο μηχανισμός στέλνει μαζικά e-mail με προδιαμορφωμένη επιλογή επικύρωσης υπογραφής με στόχο την παραίτησή μου.
  • Πείτε τουλάχιστον κ. Φίλη στους κομματικούς μηχανισμούς σας να αφαιρέσουν τα δικά μας e-mail!

Σχόλια (87)

Αυστηρώς ακατάλληλο
|

@Αφιλόξενα μέρη για ΑΕΙ
Μάλιστα.... Τα στατιστικά στοιχεία "αποδεικνύουν" ότι στη χώρα μας έχουμε "ακατάλληλους τόπους"!!! Μήπως λένε και ποιοί τόποι είναι κατάλληλοι για πανεπιστήμια, για νοσοκομεία, για φυλακές, για εργοστάσια, για καφετέριες και εστιατόρια? Κι αφού ξέρετε να διαβάζετε τόσο καλά τα στατιστικά στοιχεία, γιατί δεν πηγαίνετε(επώνυμα) να πείτε στις τοπικές κοινωνίες, ότι οι τόποι τους είναι ακατάλληλοι?....

Αφιλόξενα μέρη για ΑΕΙ
|

Οι βάσεις του 2021 αποδεικνύουν ότι πάνω από 15000 θέσεις εισακτέων είναι κάκιστα κατανεμημένες σε διάσπαρτα Τμήματα και Σχολές ανά τη χώρα - αδιανόητο να ξοδεύονται πόροι και να δεσμεύονται θέσεις προσωπικού (μέλη ΔΕΠ, τεχνικό και εργαστηριακό προσωπικό, διοικητικοί υπάλληλοι) σε ακατάλληλους τόπους.

https://www.esos.gr/arthra/74240/deite-tis-vaseis-eisagogis-sta-aei

https://www.esos.gr/arthra/74244/17000-theseis-menoyn-kenes-sta-panepis…

Στατιστικά στοιχεία και ΜΟ στο μέλλον των παιδιών?
|

@Ελάχιστος ΜΟ αποφοίτων Λυκείου
Μην κουράζεστε άλλο.... καταλάβαμε. Αποφασίσατε(ως Θεός?) ότι το 30% των μαθητών της χώρας "περισσεύει". Ότι δεν πρέπει να μπουν στο πανεπιστήμιο, ενώ υπάρχουν οι θέσεις, γιατί προεξοφλείτε(!!!) ότι δεν έχουν κανένα μέλλον στις σπουδές τους. Γιατί έτσι λένε.... τα στατιστικά στοιχεία και οι μέσοι όροι!
"Quod erat demonstrandum".
ΥΓ. Όταν γράφουμε ένα σχόλιο, πρώτα βάζουμε το κείμενο και κάπου στη μέση ή στο τέλος τον αποδέκτη? Έτσι λένε τα στατιστικά στοιχεία και οι ΜΟ?

Ελάχιστος ΜΟ αποφοίτων Λυκείου
|

Το γεγονός ότι υπάρχουν τμήματα που επιλέγονται ως «λύση ανάγκης» -συχνά με μόνο σκοπό την απόκτηση της φοιτητικής ταυτότητας, χωρίς καμία πρόθεση παρακολούθησης μαθημάτων- από υποψηφίους με ιδιαίτερα χαμηλή βαθμολογία πρέπει να πάψει να αποτελει ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.

Κάποιοι αδιαφορούν για το τί συμβαίνει μετά την ανακοίνωση των βάσεων το καλοκαίρι, το χάος και την επιβάρυνση που δημιουργούν σε όλο το Δημόσιο Εκπαιδευτικό Σύστημα οι μετεγγραφές και η εγκατάλειψη των σπουδών.

Ένας ΜΟ 8/20 στα μαθήματα του Λυκείου είναι το λιγότερο που εξασφαλίζει ομαλότητα όχι μόνο το πρώτο εξάμηνο αλλά καθόλη τη διάρκεια των σπουδών των φοιτητών.

Το ίδιο βαριεστημένο και ξεχειλωμένο τροπάριο "έψελναν" και το 2018 για την κατάργηση των ΤΕΙ - για κάποιους μάλλον ποτέ δεν είναι η κατάλληλη στιγμή διότι απλούστατα φοβούνται μήπως θιγούν τα συντεχνιακά και τοπικιστικά συμφέροντα.

@ 18 Αυγ 2021 14:45

Αρκεί να εξετάσουμε τα ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ στοιχεία:

https://www.esos.gr/arthra/73672/ta-statistika-stoiheia-ton-vathmon-ton…

Παράδειγμα (2ου πεδίου Θετικών Επιστημών): Το 72% των αποφοίτων του 2021 συγκέντρωσαν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από 8.000 ΜΟΡΙΑ.

Mε βαθμολογία (11) στην Έκθεση, (8) στα Μαθηματικά, (9) στη Φυσική και (5) στη Χημεία ένας υποψήφιος συγκεντρώνει (8.270 μόρια).

Με ιδιαίτερα χαμηλή βαθμολογία (πχ. 3, 6, 8 και 5 στα ίδια μαθήματα) το 2021 συγκεντρώνονται 5.740 μόρια. Αυτή η εξαιρετικά χαμηλή απόδοση όμως αφορά ΜΟΛΙΣ ένα 18% των αποφοίτων.

Επομένως, η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ (πάνω από 70%) των φοιτητών σπουδάζει σε τμήματα με βάση πολύ πάνω από την ΕΒΕ.

«Όπερ εδει δείξαι»

@ @ φιλελεύθερο παράφορο έρωτα από φιλελεύθερο
|

Γράφεις "γιατί δεν ξέρεις τι παίζει και δεν θα καταλάβεις πόσο κατάπτυστα γίνονται όλα : και από τα δεξιά όπως και από τα αριστερά"
Γνωρίζω πολύ καλά τι παίζεται από δεξιά και αριστερά. Απόδειξη : δηλώνω φιλελεύθερος . Οι φιλελεύθεροι δεν είναι δεξιοί ή αριστεροί. Την επιλογή μου αυτή την πλήρωσα και την πληρώνω. Έχω κυνηγηθεί και από την δεξιά και από την αριστερά. Συμπαθώ την Κεραμέως γιατί μάχεται . Αργά η γρήγορα θα το πληρώσει. Ευχαριστώ για τις ευχές. Αποχωρώ αναγκαστικά από την υπηρεσία στις 31-8-2021 σαν μάχιμος εκπαιδευτικός. Μου αρέσει ο τρόπος που γράφεις. Καλή ξεκούραση. Ο χειμώνας προβλέπεται δύσκολος.

Αλεξης
|

Δεν περνάει καν από το μυαλό σας κ.υπουργε ότι δε συμφωνούμε με την ΕΒΕ;;; Δεν επηρεστηκαμε από κανέναν και υπογράψαμε και θα ξαναυπογραψουμε μέχρι να φύγετε από υπουργός Παιδείας.Ειστε απαράδεκτη!!!

Απλά μαθηματικά
|

@Συνήγορος του ΔΣ
Η ΕΒΕ (ειδικά φέτος) είναι σαν ο ενφια + η εφορία + το πετρέλαιά σας να είναι × 2.... ενώ τα έσοδά σας λόγω covid είναι ÷ 4 . Και οι φόροι χρήσιμοι και απαραίτητοι είναι....

Συνήγορος του ΔΣ
|

Όλοι διαμαρτύρονται αλλά ποια λύση προτείνουν; Έστω (υποθετικά μιλώντας!) δεν εφαρμόζεται η ΕΒΕ το 2021 - τι θα έχει αλλάξει το 2022, που μάλιστα είναι και (προ)εκλογική χρονιά;

Ορθώς πράττει το υπουργείο Παιδείας και προχωράει άμεσα, ήδη καθυστερήσαμε και πισωγυρίσαμε πολύ λόγω του κλεισίματος των Σχολείων και των ΑΕΙ.

Όσοι έχουν την ποιότητα της Εκπαίδευσης ως προτεραιότητα ας πιέσουν να παραμείνουν ΑΝΟΙΚΤΑ το φθινόπωρο οι Σχολές και τα Σχολεία, αντί να κρατούν καθηλωμένους μαθητές και δασκάλους μπροστά από οθόνες.

https://www.esos.gr/arthra/74123/panelladikes-i-eve-kaiei-50-tmimata-ka…

@η χειρότερη από φιλελεύθερο
|

Αδικείς την Κεραμέως . Είναι γενικά πολύ καλή. Επίσης παίζει πολύ καλό βόλεϊ. Δεν είναι πολύ καλή στην τεχνική. Αλλά από δύναμη σχίζει. Μας απάλλαξε από τους αιρετούς.. Δεν είναι να την εμπιστεύεσαι. Είδατε τι έκανε στους ΣΣ..

φιλελεύθερος

Η χειρότερη
|

Η χειρότερη υπουργός παιδείας... Με αυτά που κάνει διώχνει τους νέους έξω.

Η χειροτερη ψηφος
|

Που εχουμε δωσει οικογενειακως. Ας προσεχαμε. Ποτε ξανα.

Για να ειμαστε δικαιοι....
|

Το κακο που προκαλεσαν ισως να το βρουν μπροστα τους.

@φιλελεύθερο
|

"τη δουλειά της την κάνει"??? Διακοπές να κάνει λέω εγώ! Ας είναι και μακροχρόνιες. Ας είναι και στο εξωτερικό. Ας είναι και σε άλλο πλανήτη. Δεν θα μας λείψει.

Αξιολογειστε με 0
|

Κυρια μου, ούτε ενσυναίσθηση έχετε, ουτε ευαισθησιες, ούτε φιλοτιμο. Εσεις που ολους τους αξιολογειτε, εκπαιδευτικους και παιδια, αξιολογείστε με μηδέν.

Cristian
|

Η κυρία δεν ντρέπεται καθόλου!
Δεν έχω ιδέα, αν το οργάνωσε ο Σύριζα κι ούτε μ΄ενδιαφέρει. Έχετε πάρει άπειρα e-mail διαμαρτυρίας, καιρό τώρα από φοιτητές, επαγγελματικούς συλλόγους, γονείς και εκπαιδευτικούς για όλα τα έκτροπα που εφαρμόσατε μέσα στην πανδημία, μια και εμείς σεβαστήκαμε την κατάσταση και δεν βγήκαμε να φωνάζουμε στους δρόμους όπως θα γινόταν σε άλλες περιόδους και ούτε μια φορά δεν έχει ιδρώσει το αυτί σας.
Τώρα δεν υπάρχει ντροπή ούτε κι από μας. Τα ψέμματα τελειώσαν. Αφού λοιπόν ποτέ δεν κάνατε ένα ουσιαστικό διάλογο (για όλα τα θέματα της Παιδείας), θα υπάρξουν συνέπειες για σας και για το κόμμα, που σας στηρίζει.

@Η κυρια που δε ξερει τι εχει,
|

Συγνώμη αλλά δεν έχετε ιδέα. Η ΕΒΕ καθορίστηκε από το κάθε Τμήμα χωριστά σε κάθε ΑΕΙ. Αυταρχικό είναι αυτό; Αυτό είναι δημοκρατικό και οι καθ'ύλην αρμόδιοι να καθορίζουν τη βάση για το Τμήμα, ανάλογα με το αν πλημμυρίζει από εισακτέους, από το αν οι εισακτέοι ιστορικά ανταποκρίνονταν στις προκλήσεις του προγράμματος σπουδών και ένα σωρό άλλα. Δε σας αρέσει αυτό; Αυταρχικό θα ήταν το υπουργείο να χώνει όσους εισακτέους θέλει αγνοώντας τις προτάσεις των ΑΕΙ (ότι γινόταν παλιότερα δηλάδη) ή να βάζει μια βάση μόνο του. Τα έχετε μπερδέψει μάλλον με το τι σημαίνει αυταρχισμός.

@ΜΑΝΩΛΗΣ
|

Δεν αδικήθηκες. Αν ήσουν τόσο χαμηλά σε σχέση με το μέσο όρο, χαμηλότερα από το 80% του δεν έχει χρήματα το κράτος για να σε σπουδάζει δωρεάν με τους φόρους μας. Προσπάθησε ξανά. Ακόμα και fake news επιστρατεύουμε πλέον βλέπω.

@ φιλελεύθερο παράφορο έρωτα
|

το ότι με την ασυνέπεια τους κοντράρει επάξια δεν σου περνά από το μυαλό; που η αξιολόγηση και η αριστεία φάνηκε με δείγματα τους με καθυστέρηση επιλεγέντες - και με εξαιρετική διαδικασία- προσωρινούς διευθυντές , οι οποίοι πάλι με το έτοιμο εδώ και δύο χρόνια νομοσχέδιο θα πάρουν αρκετά μόρια στη συνέντευξη και στις δημοσιεύσεις αντισταθμίζοντας τυχόν υπολειπόμενα άλλα χαρτιά, για δε τις κρίσεις σε στελέχη ΣΔΕ και ΙΕΚ που δεν ασχολείσαι (ούτε κι εγώ παρά μόνο για να δω το φάσμα της ανικανότητας και του βολέματος) δεν θα πω κάτι , γιατί δεν ξέρεις τι παίζει και δεν θα καταλάβεις πόσο κατάπτυστα γίνονται όλα : και από τα δεξιά όπως και από τα αριστερά. καλή σύνταξη , 35 χρόνια πέρασες και δεν ακούμπησες μάλλον

Τι αλλο θα ακουσουμε; από φιλελεύθερο
|

Η Κεραμέως δεν είναι η Σταρ Ελλάς αλλά τη δουλειά της την κάνει. Όταν θυμάμαι τον Γαβρόγλου και τον Φίλη την ερωτεύομαι παράφορα, πολιτικά εννοώ.

φιλελεύθερος, 65αρης εκπαιδευτικός τάξης, τέως σχολικός σύμβουλος

....
|

Κάποτε έχτιζα ένα όνειρο τη μέρα,
τώρα η στράτα μου δεν πάει παραπέρα,
φεύγω, τώρα φεύγω.
Κάποτε κοίταζα τον ήλιο μες στα μάτια
κι αυτό τον ήλιο μου τον κάνανε κομμάτια,
φεύγω, τώρα φεύγω.
Τώρα ο ουρανός δε με φοβίζει όσο κι αν βρέχει,
τώρα η ελπίδα μου ταυτότητα δεν έχει,
φεύγω, τώρα φεύγω.
Φεύγω, φεύγω και παίρνω την καρδιά μου,
κι ένα τραγούδι συντροφιά μου, φεύγω, φεύγω.
Φεύγω, κι αφήνω πίσω μου συντρίμμια,
αρρωστημένους και αγρίμια, φεύγω, φεύγω,
φεύγω, τώρα φεύγω.
Δεν το αντέχω να βουλιάζω μες στο ψέμα,
τώρα κατάλαβα πως ήμουν ένα δέμα,
φεύγω, τώρα φεύγω.
θέλω να ζήσω τη ζωή μου έξω απ' τα μέτρα,
τώρα που σκλήρυνε η καρδιά μου σαν την πέτρα,
φεύγω, τώρα φεύγω.
Τώρα ο κόσμος και οι φωνές δε με τρομάζουν,
τώρα τα χέρια μου ένα σύνθημα χαράζουν,
φεύγω, τώρα φεύγω, φεύγω, τώρα φεύγω.

Πηγαινε σπιτι σου!
|

Αρκετα εκανες σε εκπαιδευτικους, παιδια και οικογενειες!

69000 φυγε!
|

Τι αλλη δικαιολογια θα βρει;

Η κυρια που δε ξερει τι εχει,
|

Περασε αυταρχικα το εκτρώμα της εβε. Εμεις φετος με το ζορι τα βασικα. Δε γινεται να το καταλαβει, ζει σε ενα δικο της κοσμο.

δημοψηφισμα;
|

ο συριζα;
ωχχ, το "οχι" θα γινει "ναι" στο τελος

@Αφήστε περισσότερα παιδιά
|

Κύριε/κυρία, αυτά τα "περισσότερα" παιδιά είναι αυτά που δεν έγραψαν καλά. Έγραψαν κάτω απο το μέσο όρο, αρκετά κάτω (λιγότερο από το 0,8 του). Επειδή λοιπόν οι υπόλοιποι δεν έχουμε χρήματα όπως εσεις, θέλουμε τα χρήματα να πάνε εκεί που θα πιάσουν τόπο. Δηλαδή στους καλούς ή έστω μέτριους μαθητές, να μπουν στα ΑΕΙ. Οι κάτω του μετρίου ας διαβάσουν περισσότερο να τα καταφέρουν του χρόνου. Δεν είναι "τζάμπα" το να σπουδάζει ο κάθε πικραμένος. Το πληρώνουμε όλοι.

Ηρεμήστε!
|

Βλέπω πολλά κεφαλαία γράμματα....ηρεμήστε ρε παιδιά. Φτάνει η κλάψα και η γκρίνια. Το κράτος δεν είναι εδώ για να πετάει χρήματα. Δεν είμαστε πλούσιοι όπως σωστά επισήμαναν άλλοι. Όταν το παιδί μου είναι αρκετά κάτω του μέσου όρου, πως να το κάνουμε, πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο Αυτό μας περνάει απ'το μυαλό; Οτι δεν είναι ορθή χρήση των πόρων του κράτους να μας κάνει τα χατήρια και να χώνει στις σχολές και τους καλούς και τους μέτριους και τους κάτω του μετρίου; Αν ρωτούσαμε εσάς θα έπρεπε να μπαίνουν όλοι ανεξαιρέτως, να μη μεινει κανείς πικραμένος. Και το δικό μου παιδί δεν πέρασε φέτος. Δεν είμαι πλούσιος. Αλλά αυτό που του είπα είναι να στρώσει τον κ... του κάτω και να προσπαθήσει ξανά. Δε φταίει το "κράτος" ο "Μητσοτάκης" η "κεραμέως" για το ότι δεν έγραψε καλά ο μαθητής. Φτάνουν οι εποχές που χρηματοδοτούσαμε τα χατήρια του καθενός και παρκάραμε τα βλαστάρια μας στις σχολές με βαθμό εισαγωγής 5 στα 20, για 6,7,10 χρόνια.
Ήρθε η ώρα να ενηλικιωθούμε σ'αυτό το ζήτημα. Το κράτος δεν είναι η νταντά σας και δε σας χρωστάει εισαγωγή στο ΑΕΙ αν είστε κάτω από το 80% του μέσου όρου. Μακάρι να γινόταν αυτό εδώ και πολλά χρόνια, θα είχαμε γλιτώσει ένα σκασμό λεφτά που θα χρησιμοποιούσαμε για άλλες ανάγκες του κόσμου.

Αφηστε περισσοτερα παιδια
|

Να κανουν μηχανογραφικο. Δωστε τους ευκαιριες. Δεν εχουν τα χρηματα σας.

Κυρια με τεραστιες καταθεσεις
|

Καπαδικασε παιδια. Ειναι ικανη να κρινει και να αποφασιζει τη τυχη τους;

Επεβαλε την ΕΒΕ
|

Με μεγαλη ευκολια, μια γυναικα που δε γνωρισε δυσκολιες στη ζωη της.

Η κυρια με την τεραστια περιουσια
|

Ειρωνευεται τις προσπαθειες παιδιων, τα απαξιωνει απο το να καταθεσουν μηχανογραφικο. Αντι να καταλαβει τι περασαμε, ασκει κριτικη με ψεματα. Ντροπη της.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ