ΜΑΘΗΤΕΣ

Β. Παπαευαγγέλου: Εκρηκτικός συνδυασμός ανεμβολίαστα παιδιά - ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί

Δημοσίευση: 30/07/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Σε ένα περιβάλλον ανεμβολίαστων παιδιών και ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών θα έχουμε έναν εκρηκτικό συνδυασμό που θα μπορούσε να φέρει πολλές συρροές» επισήμανε στον ΣΚΑΪ για τα σχολεία η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Τα σελφ τεστ, είναι ένα πολύ σημαντικό όπλο, σκοπεύουμε να τα ξαναχρησιμοποιήσουμε από το φθινόπωρο με αντιγονικά τεστ για τους μη εμβολιασμένους δυο φορές την εβδομάδα. Αποστάσεις, μάσκες, κανόνες υγιεινής, οι λεγόμενες "φούσκες", θα συνεχίσουμε να τα κάνουμε» εξήγησε.

Η κ. Παπαευαγγέλλου σχολίασε ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύτηκε στις ΗΠΑ μια μελέτη για τα σχολεία η οποία εξέτασε τα κρούσματα στους εκπαιδευτικούς το Μάρτιο – Απρίλιο στην Πενσιλβάνια με τεστ κάθε εβδομάδα σε όλους τους εκπαιδευτικούς, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Οι εμβολιασμένοι είχαν 95% μικρότερη πιθανότητα να έχουν θετικό ράπιντ τεστ στον κορωνοϊό.

«Τα παιδιά μου θα τα βάλω σε ένα είδος καραντίνας για λίγες μέρες όταν γυρίσουν» δήλωσε δε.

Η καθηγήτρια σχολίασε ότι είδαμε κρούσματα σε μια μειοψηφία κατασκηνώσεων, δηλαδή όπου δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα. «Ελπίζω ότι στα σχολεία θα τηρηθούν καλύτερα τα πρωτόκολλα» τόνισε. Η μεταδοτικότητα είναι μεγαλύτερη, όχι όμως επιλεκτικά στα παιδιά, είναι σε όλους, εξήγησε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Το σοκάκι της Μυκόνου σαν εσωτερικός χώρος»

Για τα νησιά και τις μάσκες υποχρεωτικά στους εξωτερικούς χώρους ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κάποιος που φροντίζει την υγεία του σε σοκάκι του Μυκόνου στις 10 το βραδύ θα πρέπει να φορά μάσκα, είτε είναι εμβολιασμένος είτε ανεμβολίαστος. «Εκεί δεν είναι εξωτερικός χώρος, είναι σαν εσωτερικός με πολύ μεγάλο συγχρωτισμό» υπογράμμισε.

Ξεκαθάρισε ότι «οριζόντια να βάλουμε τη μάσκα στους εξωτερικούς χώρους δεν έχει συζητηθεί, αλλά ενδεχομένως να το εισηγηθούμε το χειμώνα ή με μεγάλη αύξηση κρουσμάτων». «Ποτέ δεν είχαμε πει να βγει η μάσκα από τους εσωτερικούς χώρους, είτε για ανεμβολίαστους είτε για εμβολιασμένους» υπενθύμισε.

Σταδιακή αύξηση σε νοσηλείες και ΜΕΘ

Σε ό,τι αφορά τα νοσοκομεία η κ. Παπαευαγγέλου σχολίασε ότι έχουμε σταδιακή αύξηση σε νοσηλείες και ΜΕΘ όχι κάτι εκρηκτικό, αλλά το παρατηρούμε. Αυτό που θα κάνει τη διαφορά είναι ποσό εύκολο το επιδημιολογικό φορτίο θα μετακινηθεί οπό τους νέους στους ανεμβολίαστους μεγαλύτερης ηλικίας. «Στο Αττικό Νοσοκομείο ο καθηγητής και διευθυντής της ΜΕΘ κ. Τσαγκάρης μας είπε ότι 5 ασθενείς είναι στη ΜΕΘ, όλοι άνω των 60, όλοι ανεμβολίαστοι όλοι με υποκείμενα νοσήματα. Στην πλειοψηφία έχουμε ανεμβολίαστους μεγαλύτερης ηλικίας».

Τρίτη ενισχυτική δόση: Τον Αύγουστο η εισήγηση

Για την τρίτη, ενισχυτική δόση που άρχισε να χορηγείται στο Ισραήλ, είπε ότι «έχει αρχίσει η κουβέντα και στην Ελλάδα το συζητάμε στην εθνική επιτροπή εμβολιασμών, πρώτη προτεραιότητα είναι τα ευάλωτα άτομα, δηλαδή τα ανοσοκατεσταλμένα, το επεξεργαζόμαστε, και μέσα στον Αύγουστο θα εισηγηθούμε σχετικά».

«Προτεραιότητα είναι οι ευάλωτοι συνανθρώπου, μας μέσα σε αυτούς θα είναι και άνθρωποι πάνω από κάποια ηλικία. Περιμένουμε κι άλλες μελέτες που θα δείξουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου» δήλωσε αναφορικά με τη μελέτη της Pfizer ότι η τρίτη δόση μπορούσε να καλύψει τη μετάλλαξη Δέλτα ως 11 φορές περισσότερο.

Σχόλια (14)

 
@Οι άξιοι επί το έργον
01 Αυγ 2021 13:41

Πολύ μπλαμπλα.... Ο ιός μεταδίδεται ταχύτατα και πρέπει να εμβολιαστούν όλοι. Τα κράτη προμηθευτηκαν τα εμβόλια και έφτιαξαν πλατφόρμες για να κλείσω ραντεβού. Από κει και πέρα ποιός λέτε ότι έχει ευθύνη για να πάω εγώ ο μαθητής, φοιτητής, εκπαιδευτικός να εμβολιαστώ; Κάποιος άλλος, εκτός από μένα;

 
Οι άξιοι επί το έργον
01 Αυγ 2021 12:34

Ακολουθώντας την επιχειρηματολογία της κ. Κεραμέως γίνεται συστηματική προσπάθεια αποπροσανατολισμού και μετάθεσης των κυβερνητικών ευθυνών στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Όχι γιατί ορισμένοι επιστήμονες δεν μπορούν αλλά γιατί δεν θέλουν. Δεν θέλουν να αναγνωρίσουν τα κυβερνητικά λάθη και τις διαρκείς παλινωδίες. Δεν θέλουν καν, ορισμένοι εξ αυτών, να αναδείξουν τις πολλές εναλλακτικές λύσεις και τις προτάσεις εμάς των εκπαιδευτικών, αλλά και άλλων ειδικών επιστημόνων που βάζουν στο τραπέζι των επιλογών μια σειρά εφαρμόσιμων προτάσεων. Προτάσεις οι οποίες ανατρέπουν και αποδομούν συχνά την μονοσήμαντη και ιδεοληπτική προσέγγιση της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, όσον αφορά την μαθησιακή διαδικασία και την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία.

 
συνέχεια, ΕΟΔΥ και πληροφόρηση
01 Αυγ 2021 11:46

συνεχίζοντας, κατά την γνώμη μου, θα πρέπει να δημιουργηθεί από κοινού (υπουργεία, ΕΟΔΥ, επιτροπή covid, ιατρικός σύλλογος) ΕΝΑ και μοναδικό αρχείο παρουσίασης (με όλες τις οδηγίες εμβολιασμού σε 2 ή 3 σελίδες και μέχρι 4 bullets ανά σελίδα) το οποίο θα ανανεώνεται διαρκώς και θα προβάλλεται παντού και συνέχεια το ίδιο, στα μέσα ενημέρωσης (δελτία ειδήσεων και διαφημίσεων), στο διαδίκτυο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (twitter κλπ). Η mia σελίδα να δείχνει τις ηλικιακές ομάδες προς εμβολιασμό, με έμφαση στους γονείς για τα ανήλικα. Η άλλη να απαντά σε πρακτικά ζητήματα, όπως πχ το 14-χρονο παιδί μου έκανε το εμβόλιο για προστασία από καρκίνο της μήτρας στις 5-7-2021, πότε μπορεί να κάνει το εμβόλιο για covid?
"Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια" και "όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει". Αυτή η πανδημία είναι ζήτημα ζωής και θανάτου (βιολογικού και οικονομικού) και προσωπικές-πολιτικές προβολές προς ίδιον ή κομματικό όφελος είναι ανεπίτρεπτες! Αυτές είναι που δίνουν έναυσμα στην γνωστή παραφιλολογία από τους "ανήσυχους πολίτες".

 
QM
01 Αυγ 2021 11:38

Ο κορωνοϊός μπαίνει στη χώρα με green pass και πιστοποιητικό εμβολιασμού, ταξιδεύει με καράβια και αεροπλάνα, κάνει διακοπές στα νησιά, εργάζεται και εξαιρείται από τα tests, οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά που δεν παθαίνουν τίποτε είναι που πείραξαν την κα Παπαευαγγέλου; Τα προηγούμενα γιατί δεν την πειράζουν;

 
ΕΟΔΥ και Πληροφόρηση
01 Αυγ 2021 11:18

Επειγόντως θα πρέπει να αλλάξουν και να προσαρμοστούν σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, και οι Οδηγίες Εμβολιασμού του ΕΟΔΥ (odigies-emvoliasmou-sars-cov-2-202102) όπου πχ στην σελ.22 (ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ) αναγράφεται ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ πλέον ότι "δεν έχει τεκμηριωθεί η ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε άτομα < 18 ετών".
Ο γενικός πληθυσμός είναι εντελώς ακατάρτιστος και (επομένως) καχύποπτος από τα διάφορα (δίχως επιστημονική τεκμηρίωση) που γράφονται στα μέσα ενημέρωσης και τα δίκτυα. Ο ΕΟΔΥ και η επιστημονική επιτροπή πρέπει να εκδίδουν ανά τακτά (εβδομαδιαία) διαστήματα τις οδηγίες με τα ανανεωμένα επιστημονικά δεδομένα αντικαθιστώντας όλα τα παλαιότερα αρχεία.
Άμεσα, δημιουργία μιας συγκεκριμένης Ηλεκτρονικής διεύθυνσης του ΕΟΔΥ με σύντομες (όχι πολυσέλιδες) οδηγίες ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ και ΜΟΝΟΝ (γραμμένες απλά και κατανοητά) που θα ανανεώνεται διαρκώς (καταργώντας τις προγενέστερες).
Όπως είναι τώρα η πληροφόρηση, αντί να φαίνεται ευκρινώς η επιστημονική ενημέρωση και καθοδήγηση εμβολιασμού, υπάρχει σύγχυση ακόμη και επίσημης πληροφόρησης, ο καθένας διαβάζει από δω και από κει και το αποτέλεσμα είναι η καλλιέργεια της καχυποψίας, της αβεβαιότητας και του φόβου (αντίδραση ενστικτώδη και όχι επιστημονική).

 
Βασίλης
01 Αυγ 2021 08:21

Δεν υπαρχει καμία δικαιολογία για τους εκπαιδευτκούς να μην εμβολιαστούν. Άδεια άνευ αποδοχών.

 
Αίγλη
31 Ιουλ 2021 13:27

Το εκρηκτικό σενάριο κ. Παπαευαγγελου είναι εμβολιασμενοι εκπαιδευτικοι, ανεμβολιαστοι μαθητές και πολυμελη τμήματα. Καμία φούσκα δεν μας σώζει αν δεν αραιωσουν οι μαθητές στις τάξεις.

 
Ξερω
31 Ιουλ 2021 12:14

Θα έχουν άδικο οι εκπαιδευτικοι να μην μπουν στις τάξεις αν δεν έχουν εμβολιαστεί όλοι οι μαθητές;;;;;

 
Φ. Φ. Φ.
31 Ιουλ 2021 12:13

Ο καλύτερος συνδυασμός :
Εμβολιασμενοι εκπαιδευτικοι - εμβολιασμενοι μαθητες. Κάντε κάτι προς αυτή την κατεύθυνση και μην σκέφτεστε το πολιτικό κόστος. Το όφελος θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

 
Βικ
31 Ιουλ 2021 12:11

Ενώ ο συνδυασμός ανεμβολιαστοι μαθητές - εμβολιασμενοι δάσκαλοι είναι καλύτερος;;;

 
ΒΑΝΑ
31 Ιουλ 2021 11:36

Εσυ δεν μας ελεγες οτι τα παιδια δεν χρειαζεται να εμβολιαστουν? Στροφη 180 μοιρες

 
Ι.Κ.
31 Ιουλ 2021 10:07

Η τελευταία πληροφόρηση από το αμερικανικό CDC ξεκάθαρα αναφέρει ότι ο ιός μεταδίδεται εξίσου από εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Είναι καιρός και στην Ελλάδα (μετά το Ισραήλ, τη Βρετανία και τώρα τις ΗΠΑ) να λάβουμε υπόψη μας αυτή την πραγματικότητα ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Όσο στρουθοκαμηλίζουμε μέσα στην άμμο των εμβολίων ως τη μόνη λύση, τόσο θα έχουμε προβλήματα.
Για τη λειτουργία των σχολείων ασφαλώς θα πρέπει όλοι (εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι) να υπόκεινται σε ελέγχους (rapid, self-test, pcr), εκπαιδευτικοί και μαθητές. Όπως όλοι να τηρούν τα ίδια μέτρα (μάσκες, καθαριότητα, αποστάσεις). Το πρόσφατο παράδειγμα θετικού στον ιό Υπουργού, παρά τον εμβολιασμό του με δύο δόσεις, είναι η ελάχιστη απόδειξη ότι και οι εμβολιασμένοι κολλάνε, μεταδίδουν και νοσούν (ηπιότερα βέβαια) οπότε πρέπει να ελέγχονται για τη θετικότητα ή μη στον ιό.
Με δεδομένη την εξάπλωση της Δέλτα, τελικά είναι πολύ αμφίβολο για πόσο θα μπορέσει να διατηρηθεί η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων.
Τέλος, πιέσεις προς τους γονείς για εμβολιασμό των παιδιών τους, μαθητών στα σχολεία, είναι απαράδεκτες, τόσο από γιατρούς όσο και από δημοσιογράφους. Ας αφήσουμε τους γονείς ελέυθερους να αποφασίσουν για τόσο σημαντικά ζητήματα της ζωής των παιδιών τους.

 
Βικτωρία
31 Ιουλ 2021 10:01

«Στο Αττικό Νοσοκομείο ο καθηγητής και διευθυντής της ΜΕΘ κ. Τσαγκάρης μας είπε ότι 5 ασθενείς είναι στη ΜΕΘ, όλοι άνω των 60, όλοι ανεμβολίαστοι όλοι με υποκείμενα νοσήματα».
Υπάρχει μια επιστήμη που λέγεται στατιστική. Καλό θα ήταν οι κύριοι και οι κυρίες εκεί στην περιβόητη επιτροπή να φωνάξουν κάποιον να τους κάνει μια ανάλυση των δεδομένων τους και να τρέξει μερικά μοντέλα προσομοίωσης. Ίσως τότε αφήσουν τα παιδιά μας ήσυχα και ασχοληθούν με το πραγματικό πρόβλημα που φαίνεται καθαρά στην παραπάνω πρόταση. Όσο για τα σχολεία, αν οι καθηγητές, οι γονείς και οι παππούδες/γιαγιάδες έχουν εμβολιαστεί δεν κινδυνεύουν. Τα παιδιά που δεν έχουν προβλήματα υγείας καλύτερα να ανοσοποιηθούν μέσω της νόσησης παρά μέσω του εμβολίου.

 
Εκπαιδευτικος
31 Ιουλ 2021 09:09

Σε ένα περιβάλλον ανεμβολίαστων παιδιών και ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών θα έχουμε έναν εκρηκτικό συνδυασμό που θα μπορούσε να φέρει πολλές συρροές» επισήμανε στον ΣΚΑΪ για τα σχολεία η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.
Ας διαβάσουμε όλοι τι λέει το cdc για τη συμπεριφορά εμβολιασμένων και μη απέναντι στο στέλεχος Δ. Όλοι ανεξαιρέτως νοσούν και μεταδίδουν. Η προστασία που υποτίθεται ότι θα προσέφερε το εμβόλιο όχι μόνο εξανεμίζεται αλλά δίνει ψευδώς αίσθημα κάλυψης το οποίο είναι ακόμη πιο επικίνδυνο για όλους μας. Η επικείμενη αλλαγή πρωτοκόλλου ώστε το τμήμα να μην κλείνει με ένα κρούσμα έρχεται σε πλήρη αντίφαση με τις επισημάνσεις ειδικών που προειδοποιούν ότι σε χιλιάδες άρρωστα παιδιά θα θρηνήσουμε θύματα παιδιά...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ