ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Επίσκεψη Νιγηριανής Αντιπροσωπείας στο Παν. Πατρών

Λόγω συνεργασίας με το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών του Πανεπιστημίου Πατρών στο Πρόγραμμα Μεταφοράς Τεχνογνωσίας στην Αλιεία και στις Ιχθυοκαλλιέργειες
Δημοσίευση: 06/08/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Επισκέφθηκε σήμερα την Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Πατρών αντιπροσωπεία Νιγηριανών, αποτελούμενη από τον Governor of Bayelsa State, Senator Douye Diri, την Ambassador of Nigeria in Greece, Opunimi Akinkugbe και τον Speaker of Bayelsa State House of Assembly Ingobere Abraham, η οποία συνεργάζεται με το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών  του Πανεπιστημίου Πατρών στο  Πρόγραμμα  Μεταφοράς Τεχνογνωσίας  στην Αλιεία και  στις Ιχθυοκαλλιέργειες.

Το εν λόγω Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών, θα  αναλάβει την επιστημονική υποστήριξη,  μεταφοράς Καινοτομίας και Τεχνογνωσίας, καθώς και την επαγγελματική κατάρτιση των στελεχών επαγγελματιών αλιέων.  Στο πλαίσιο της συνάντησης με τον Πρύτανη Καθηγητή Χρήστο Μπούρα, τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Ανάπτυξης Καθηγητή Παναγιώτη Δημόπουλο και τον Κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, Καθηγητή Γεώργιο Σαλάχα ανταλλάχθησαν απόψεις και δημιουργήθηκε εποικοδομητικός διάλογος για την διεύρυνση παρεμφερών συνεργασιών.

Ειδικότερα, το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών (ΖΠΑΥ) συμμετέχει με consortium Ελληνικών και ξένων εταιρειών σε χρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα  που οργανώνει η Νιγηριανή Κυβέρνηση για την ανάπτυξη της αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών στη χώρα αυτή, με τίτλο: "The Establishment of a National Development Program Through Industrial Fishing and Associated Seafood/Fisheries Production and Value Chain Processing in Nigeria through the Niger Delta Region".

Το Πρόγραμμα αυτό προϋπολογισμού περίπου 30.000.000 €,  χρηματοδοτείται με ίδιους πόρους και θα υλοποιηθεί στην Πολιτεία της Bayelsa στο Δέλτα του Νίγηρα, προκειμένου η Νιγηρία να αποκτήσει οργανωμένη αλιεία και υδατοκαλλιέργειες στον Ατλαντικό. Με επικεφαλής τον Κυβερνήτη της Πολιτείας  Bayelsa, και στελέχη από το Γραφείο του Ειδικού Συμβούλου του Προέδρου  της Νιγηρίας για το Δέλτα του Νίγηρα (OSAPND), το Υπουργείο Οικονομικών, και το  Consortium  των εταιρειών «Αφρικανικός Ατλαντικός Κόλπος της Γουινέας Fisheries Limited (AAGGF) θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις πέραν του  Πανεπιστημίου Πατρών, στην ΠΔΕ  και σε άλλους αρμόδιους φορείς της Ελληνικής Κυβέρνησης, από τις 6-08 έως 12-08 2021.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.