Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

46 καθηγητές του ΕΜΠ προς Ν. Κεραμέως:Η παραγραφή των οφειλών εξαιρεί προκλητικά όσους τήρησαν τον νόμο και κατέβαλαν τις οφειλές τους

Η ψηφισθείσα ρύθμιση για τις εκκρεμείς οφειλές μελών ΔΕΠ είναι ελλιπής και μεροληπτική,
Δημοσίευση: 07/08/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Οι παρακάτω υπογράφοντες καθηγητές του ΕΜΠ θεωρούμε ότι η ψηφισθείσα ρύθμιση για τις εκκρεμείς οφειλές μελών ΔΕΠ είναι ελλιπής και μεροληπτική, καθώς εξαιρεί προκλητικά όσους τήρησαν τον νόμο και κατέβαλαν τις οφειλές τους.

Με βάση τις αρχές του κράτους δικαίου, πιστεύουμε ότι έχετε υποχρέωση να αναλάβετε πρωτοβουλία ώστε να διαλύσετε το αίσθημα προδοσίας της εμπιστοσύνης που αισθάνονται όσοι ήσαν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και όσοι πιστεύουν στις αρχές της χρηστής διοίκησης.

Η πρωτοτυπία της τροπολογίας είναι ότι πέραν της απαλοιφής των χρεών όσων οφείλουν, διαγράφει ΚΑΙ τις οφειλές των ΕΛΚΕ προς τους συνεπείς συναδέλφους.

Έρχεται δε αμέσως μετά την καταγραφή της κατάστασης που ξεκίνησε το Υπουργείο τον περασμένο Δεκέμβριο.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα αντιληφθείτε το μέγεθος της επαπειλούμενης ηθικής βλάβης και θα λάβετε σύντομα τα προσήκοντα διορθωτικά μέτρα. Αναμένουμε την υπεύθυνη και ειλικρινή απάντησή σας.

Με εκτίμηση,

(Ακολουθούν τα ονόματα των 46 Καθηγητών του ΕΜΠ)

Σχόλια (15)

 
ΜΈΛΟΣ ΔΕΠ
11 Αυγ 2021 02:17

Αισθάνομαι και θα είμαι ηλίθιος αν η υπουργός δεν παραιτηθεί ΤΩΡΑ. Ο Μητσοτάκης έχει τεράστια ευθύνη. Για άλλη μια φορά πιστέψαμε ότι κάτι θα αλλάξει σε αυτή τη ρημάδα τη χώρα. Εις μάτην.

 
Legend
08 Αυγ 2021 17:59

Δυο μέτρα και δυο σταθμά! Στη χώρα αυτή ο τίμιος και συνεπής πολίτης είναι ο μαλ… ! Αυτός πληρώνει πάντα τα σπασμένα. Κατά το λεφτά υπάρχουν λειτουργεί η τωρινή κυβέρνηση πράγμα που θα μας οδηγήσει σε βεβαία καταστροφή.

 
@ ευθιξία
08 Αυγ 2021 14:42

Αγαπητέ φίλε ή φίλη,
Μιλάς για ευθιξία, αλλά παραβλέπεις κάτι. Πότε έχει κανείς ευθιξία; Όταν στον τομέα του έχει προσφέρει τα πάντα, έχει αγωνιστεί, έχει κάνει θυσίες, έχει βάλει ψυχή... και μετά έρχεται κάποιος και τον καρφώνει, τον χτυπάει αλύπητα για μια μικρή παράβλεψη, ένα λάθος ουτιδανό. Και τότε ο αγωνιστής, ο αληθινός υπουργός και διάκονος της κοινωνίας διαλύεται, και παραιτείται. Κεραμέως; Πώς λέμε καμία σχέση! Ποια θυσία, ποια κοινωνική καταξίωση, ποια προσφορά; Και από την άλλη. Πρόκειται για λαθάκι, για μια αμέλεια, για κάτι που όλοι θα συγχωρούσαν στον άνθρωπο που δίνει την ψυχή του για την κοινωνία; Όχι, πρόκειται για εμπαιγμό της κοινωνίας και της δικαιοσύνης. Ποια ευθιξία, λοιπόν. Ας μην πω πώς το λέει ο λαός...

 
Αμερόληπτος
08 Αυγ 2021 09:31

@Χαράλαμπος Σιγανός, Καθηγητής Ιατρικής
Κε καθηγητά, η ύπαρξη ήθους για εσάς θα δειχτεί μόνο αν η υπουργός επιστρέψει στους τραπεζικούς σας λογαριασμούς το άνω του 7% επί του καθαρού εισοδήματος υπερβολικών καταβολών του παρελθόντος; Αυτό ορίζετε εσείς ως έλλειψη ήθους και προκλητικής αδικίας στους νομοταγείς και επιβράβευσης των ασυνεπών; Για εμένα ήθος και δικαιοσύνη είναι να πληρώσουν και με τόκο μάλιστα οι συνάδελφοί σας τα χρέη τους διαφορετικά να τους γίνουν κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων όπως γίνεται σε κάθε απλό πολίτη. Αυτό γίνεται σε ένα κράτος δικαίου... δικαίου λέμε, στα οποία δυστυχώς για εμάς δεν ανήκει η Ελλάδα! Φταίνε άραγε μόνο οι πολιτικοί; Δεν νομίζω.

 
Μέλος ΔΕΠ
08 Αυγ 2021 03:52

Αποφασίζω και διατάζω ακόμα μία φορά από το Υπουργείο Παιδείας. Προφανώς ζύγισαν αυτούς που χρωστάνε με τους συνεπείς που απέδιδαν παραπάνω από το 7%, και κατέληξαν σε αυτή τη παραγραφή, στη λογική 'και που θα μπλέκουμε τώρα....' (και με τους μεν και με τους δε).

 
@Πολιτης
07 Αυγ 2021 22:18

Τα χρήματα αυτά είναι φορολογημένα.

 
Γιάννης Μ.
07 Αυγ 2021 20:18

Πρώτη φορά είναι που το κράτος επιβραβεύει και ανέχεται τους οφειλέτες; Η παιδεία θα αποτελούσε εξαίρεση;

 
ΜΙΝΑ
07 Αυγ 2021 17:52

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΘΙΞΙΑ ΜΟΝΟ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ!

 
ΒΑΣΙΛΗΣ
07 Αυγ 2021 17:50

@ Ευθιξια

Aν η υπουργος παιδειας ειχε πολιτικη ευθιξια, οπως πολυ σωστα λετε, θα ειχε παραιτηθει προ πολλου για αλλες απαραδεκτες επιλογες της!

 
Μέλος Δεπ
07 Αυγ 2021 17:04

Οφείλω να ομολογήσω ότι οι συνάδελφοι, που σε κατ’ ίδιαν συζητήσεις μας προέτρεπαν να μην αποδίδουμε το προβλεπόμενο ποσό, είχαν τελικά δίκαιο. Κατόπιν δε της επιβραβεύσεως τους και από το Υπουργειο το μόνο που απομένει είναι να ακολουθήσουμε και εμείς την τακτική τους.

 
Πολίτης
07 Αυγ 2021 16:58

Αγαπητοί πολιτικοί......χρεοκοπήσατε τη χώρα......έχοντας τη κύρια ευθύνη......φτάσατε τους πολίτες να παίρνουν 50.....50....ευρώ από τη τράπεζα.....από τα δικά τους χρήματα.... ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΦΥΓΕ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ.........ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ..... ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΙΓΟ.......ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ......αντί να στείλετε στη δικαιοσύνη όσους δεν ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις τους .......ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ.....αυτούς που δεν πλήρωναν......ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ....ΝΤΡΟΠΗ....ΝΤΡΟΠΗ......ΝΤΡΟΠΗ.....

 
Ευθιξία
07 Αυγ 2021 16:22

Στοιχειώδης πολιτική ευθιξία επιβάλλει άμεσα την παραίτηση της Υπουργού. Με την ρύθμιση της ζημιώνεται σκανδαλωδώς το ελληνικό δημόσιο, τίθενται εν αμφιβόλω οι αρχές δικαίου και εμπαίζονται προκλητικά οι νομοταγείς πολίτες που αποδείχθηκαν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Αν η κ. Υπουργός γνωρίζει ότι το νοηματικό περιεχόμενο της λέξης πολιτική ευθιξία, θα καταλάβει ότι την αφορά άμεσα. Και θα παραιτηθεί.

 
Γιατί άραγε;
07 Αυγ 2021 16:08

Γιατί δεν πλήρωσαν και δεν διώχτηκαν νομικά τόσο καιρό; Πάνε τόσα Χρονια και δεν τους ενόχλησε κανείς; Εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δε φωνάζει ;

 
Χαράλαμπος Σιγανός
07 Αυγ 2021 16:07

Καθηγητής Ιατρικής
Συμφωνώ και επαυξάνω στο περιεχόμενο της επιστολής. Ελπίζω την ύστατη στιγμή να παρέμβει ο πρωθυπουργός και η Υπουργός για την αποκατάσταση της αδικίας και της «τιμωρίας» των συνεπών μελών ΔΕΠ, με την ενεργοποίηση άμεσα με υπουργική απόφαση διαδικασίας επιστροφής σε προσωπικούς λογαριασμούς τους, των άνω του 7% επί του καθαρού εισοδήματος υπερβολικών καταβολών του παρελθόντος. Διαφορετικά η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα έλλειψης ήθους και προκλητικής αδικίας στους νομοταγείς και επιβράβευσης των ασυνεπών.

 
Polar_Fish
07 Αυγ 2021 14:44

Aυτό που σας διαφεύγει είναι ότι αν στο ΕΜΠ υπάρχουν μέλη ΔΕΠ τα οποία δεν κατέβαλαν τις εισφορές τους, η ευθύνη ανήκει στο ΕΜΠ και δεν ανήκει στον υπουργό παιδείας, στον υπουργό Οικονομικών ή στην ΑΑΔΕ. Αλήθεια τι ενέργειες έγιναν στον παρελθόν προς/από τον αρμόδιο αντιπρύτανη οικονομικών για το θέμα αυτό?

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.