ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Τα ΦΕΚ με τους διορισμούς 11.507 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Οι διοριζόμενοι/ες οφείλουν να παρουσιαστούν στους προϊσταμένους των οικείων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας από την Τετάρτη 11 Αυγούστου έως και την Τρίτη 17 Αυγούστου
Δημοσίευση: 11/08/2021
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τα ονόματα των 11.507 εκπαιδευτικών  που διορίζονται, με βάση τη σειρά κατάταξής τους στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες Α’ Γενικής Εκπαίδευσης του Α.Σ.Ε.Π. και τις υποβληθείσες αιτήσεις τους, σε θέσεις μονίμων, στις έναντι αυτών αναγραφόμενες περιοχές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με διετή δοκιμαστική θητεία, με τον εισαγωγικό βαθμό και με το εισαγωγικό για κάθε κλάδο μισθολογικό κλιμάκιο, και τίθενται στη διάθεση των οικείων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης:

Οι διοριζόμενοι/ες οφείλουν να παρουσιαστούν στους προϊσταμένους των οικείων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας από την Τετάρτη 11 Αυγούστου έως και την Τρίτη 17 Αυγούστου 2021.

Η ανωτέρω προθεσμία παρατείνεται, κατ’ εξαίρεση, έως την Τρίτη 31 Αυγούστου 2021 μόνο για τους νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς των οποίων η μόνιμη κατοικία βρίσκεται αποδεδειγμένα εντός των πυρόπληκτων περιοχών της Επικράτειας.

Σχόλια (5)

 
άχρηστοι
11 Αυγ 2021 17:11

φεκ σεπτέμβριο, ορκωμοσία και τοποθέτηση. πού τραβολογάνε τον κόσμο για να λένε ότι όλα πάνε καλά πριν την 1η σεπτέμβρη ! ιδεοληψίες και βλακείες . εντωμεταξύ δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές, αποσπάσεις, τοποθετήσεις (στελεχών και εκπαιδευτικών), ανακλήσεις. εδώ και δυο μήνες θα είχαν τελειώσει. αλλά για το σόου μόνο το υπουργείο

 
ΜΙΝΑ
11 Αυγ 2021 15:31

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ Κ. ΚΕΡΑΜΕΩΣ!
ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΣ!

 
Το "κάψαμε"
11 Αυγ 2021 13:43

"από την Τετάρτη 11 Αυγούστου έως και την Τρίτη 17 Αυγούστου"???
Ας εξηγήσει κάποιος στην κα. Υπουργό, ότι ο 15 Αύγουστος, εκτός από το ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης, είναι επίσης και η χρονική περίοδος με τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση. Με βάρκα θα πάνε οι νεοδιόριστοι στα νησιά ή κολυμπώντας? Και για ύπνο, αντίσκηνα στην παραλία?
Και τί στο καλό θα κάνουν δηλαδή από 11 Αυγούστου στα σχολεία..... που ανοίγουν στις 13 Σεπτεμβρίου??? Όσο για την ορκωμοσία.... εδώ ολόκληρα πτυχία και μεταπτυχιακά δόθηκαν εξ αποστάσεως! Ολόκληρους ΝΟΜΟΥΣ ψηφίσατε εξ αποστάσεως!

 
Νικολέττα
11 Αυγ 2021 10:06

Βγήκαν τα ΦΕΚ ξημερώματα 11/8 με ημερομηνία 10/8 και ζούμε το θέατρο του παραλόγου.

Η δια ζώσης ορκωμοσία/ανάληψη υπηρεσίας των νεοδιόριστων εν μέσω πανδημίας, εν μέσω καταστροφής αρκετών περιοχών από πυρκαγιά και στο πικ της τουριστικής σεζόν είναι παράλογη. Να επισημάνω ότι πολλοί δεν έχουμε πάρει ακόμη και το επίδομα ΟΑΕΔ.

Το πρόβλημα είναι ακόμη πιο μεγάλο για τους νεοδιόριστους στα νησιά π.χ. οι 679 νεοδιόριστοι στις Κυκλάδες πρέπει να ταξιδέψουν στη Σύρο (Α' Κυκλάδων: 69 άτομα, Β' Κυκλάδων: 203 άτομα, Γ' Κυκλάδων: 92 άτομα, Δ' Κυκλάδων: 312 άτομα). Υπάρχει περίπτωση να μη βρούμε ούτε εισιτήριο για πλοίο. Για το πού θα μείνουμε δεν το συζητώ καν. Μάλλον θα κοιμηθούμε στην παραλία. Η εξ αποστάσεως ανάληψη υπηρεσίας θα έπρεπε να ήταν αυτονόητη για αναπληρωτές και μόνιμους εδώ και χρόνια.

Ο νόμος 3528/2007 στο άρθρο 19 ορίζει:
«1. Ο όρκος δίνεται ενώπιον του οργάνου που έχει εκδώσει την πράξη διορισμού ή του οργάνου που ορίζεται στο έγγραφο της κοινοποίησης. Ο όρκος έχει ως εξής: "Ορκίζομαι να φυλάττω πίστη στην πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω τιμίως και ευσυνειδήτως τα καθήκοντα μου." Ο όρκος των αλλοδαπών έχει ως εξής: "Ορκίζομαι να φυλάττω πίστη στην Ελλάδα, υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους της και να εκπληρώνω τιμίως και ευσυνειδήτως τα καθήκοντα μου." Οσοι δηλώνουν ότι δεν πρεσβεύουν καμιά θρησκεία ή πρεσβεύουν θρησκεία που δεν επιτρέπει τον όρκο, παρέχουν, αντί όρκου, την ακόλουθη διαβεβαίωση: "Δηλώνω, επικαλούμενος την τιμή και τη συνείδηση μου, ότι θα φυλάττω πίστη στην Ελλάδα, υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους και ότι θα εκπληρώνω τιμίως και ευσυνειδήτως τα καθήκοντα μου."
2. Η ορκωμοσία βεβαιώνεται με πρωτόκολλο, που χρονολογείται και υπογράφεται από τον ορκιζόμενο και το όργανο ενώπιον του οποίου ορκίζεται. Η ανάληψη καθηκόντων πιστοποιείται με έκθεση, που υπογράφεται από τον προϊστάμενο της οικείας υπηρεσίας και τον υπάλληλο. Η έκθεση φέρει αριθμό πρωτοκόλλου της χρονολογίας ανάληψης καθηκόντων.
3. Αφετηρία υπολογισμού του χρόνου υπηρεσίας των υπαλλήλων αποτελεί η χρονολογία δημοσίευσης στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως της πράξης διορισμού, με την προϋπόθεση ότι η ανάληψη υπηρεσίας γίνεται μέσα σε ένα (1) μήνα από την κοινοποίηση της πράξης διορισμού, αλλιώς η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας.»

Το Υπουργείο να μας εξηγήσει γιατί υπάρχει κώλυμα και δε μπορεί να γίνει η ορκωμοσία εξ αποστάσεως. Με τον κορωνοϊό άλλαξαν τόσα πράγματα. Στην τελική θα μπορούσε να υπάρξει και ένα άλλο σενάριο, να γίνει δια ζώσης στη ΔΔΕ/ΔΠΕ της περιοχής μας. Στην ορκωμοσία του ΕΕΠ/ΕΒΠ υπήρξε αυτή η διευκόλυνση. https://www.esos.gr/sites/default/files/articles-legacy/diorismoi_5.pdf?...

Ειλικρινά αναρωτιέμαι γιατί το 2021 και ειδικά στις μέρες που ζούμε (πανδημία, φωτιές) πρέπει να δαπανήσουμε ένα τεράστιο ποσό για να πάμε στις διευθύνσεις που διοριστήκαμε για ένα τυπικό διαδικαστικό. Η υπουργός έχει ρωτήσει αν υπάρχουν καταλύματα αυτές τις μέρες και αν ναι σε τι τιμές; Πολλοί δεν έχουμε πληρωθεί και από τον ΟΑΕΔ. Σε λίγες μέρες θα πάμε και στις περιοχές που θα τοποθετηθούμε και θα δώσουμε και εκεί μία περιουσία στα ξενοδοχεία και αργότερα στο ενοίκιο. Απελπισία. Γνωρίζει η Υπουργός πόσο θα είναι καθαρά ο μισθός του νεοδιόριστου; Γνωρίζει η Υπουργός το κόστος μετάβασης π.χ. στη Σύρο και το κόστος ενοικίου σε νησί των Κυκλάδων; Για να διοριστούμε πρέπει να πουλήσουμε το νεφρό μας;

 
πρεμούρα ΦΕΚ
11 Αυγ 2021 08:21

παλιότερα - αλλά οι ασεπίτες του πεταματού- έπαιρναν φεκ αρχές σεπτεμβρίου. τώρα τι τους έπιασε ; για 15 μέρες φράγκα; έχουν ολοκληρωθεί οι υπηρεσιακές μεταβολές; όλα τελευταία στιγμή, ενώ θα μπορούσαν να είχαν γίνει 2-3 μήνες πριν και τώρα να βγάζει νέους διευθυντές εκπαίδευσης. ανοργανωσιά και ό,τι νάναι.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.