ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Οι νεοδιόριστοι θα πρέπει να μετακινηθούν στον τόπο διορισμού εντός 5 ημερών για την ορκωμοσία τους

Παράταση ορκωμοσίας των πυρόπληκτων νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών που έχουν κύρια κατοικία στις πληγείσες περιοχές, έως τις 31/08/2021.
Δημοσίευση: 11/08/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι  νεοδιοριζόμενοι/ες εκπαιδευτικοί  οφείλουν να παρουσιαστούν στους προϊσταμένους των οικείων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών.

Αυτό σημαίνει μετακινήσεις εκπαιδευτικών από Περιφέρεια σε Περιφέρεια για υπόθεση πέντε λεπτών , με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία, λόγω πανδημίας.

Το esos επικοινώνησε με το υπουργείο Παιδείας και έθεσε το  ζήτημα. Η απάντηση που λάβαμε ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό, διότι αυτό προβλέπει  η νομοθεσία για τους διορισμούς.

Σημειώνεται ότι χθες ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας παράταση ορκωμοσίας των πυρόπληκτων νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών που έχουν κύρια κατοικία στις πληγείσες περιοχές, έως τις 31/08/2021.

Επιστολή εκπαιδευτικού

Διαβάστε την επιστολή -αντίδραση εκπαιδευτικού που έλαβε το esos

Καλή σας μέρα.

Ονομάζομαι Ε.Π., μένω στο Ηράκλειο της Κρήτης, και είμαι νεοδιόριστη εκπαιδευτικός ΠΕ81 (αρχιτέκτων μηχανικός), έγγαμη, με δύο μικρά παιδιά (το αναφέρω για να καταδείξω τι έξοδα έχουμε ως οικογένεια...). Και σήμερα διαβάζω στο σχετικό ΦΕΚ την υποχρέωσή μου να μεταβώ εντός 5 εργάσιμων ημερών στη Ρόδο ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ την πράξη ανάληψης και την ορκωμοσία! Να μεταβώ δηλαδή ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ από το Ηράκλειο στη Ρόδο, με ό,τι έξοδα αυτό συνεπάγεται (δύο δρομολόγια πλοίου ή αεροπλάνου ΚΑΙ διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο). Να σας αναφέρω επίσης ότι χθες και προχθές είχαμε στην Κρήτη 1000 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού!

Μπορείτε παρακαλώ να αναδείξετε αυτό το θέμα, το οποίο αφορά τουλάχιστον άλλες 5-6 χιλιάδες συναδέλφους (που δεν διορίστηκαν κοντά στον τόπο διαμονής τους), μήπως και μας δώσουν τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη ανάληψης και ορκωμοσία στην πλησιέστερη δ/νση εκπ/σης, ή, ακόμα καλύτερα, ηλεκτρονικά; Σήμερα που τα πάντα γίνονται ηλεκτρονικά μας ζητούν να μεταβούμε αυτοπροσώπως;;;

Τα ΜΜΕ είστε η μόνη μας ελπίδα.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Ε. Π.

Σχόλια (22)

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
13 Αυγ 2021 20:36

Οταν είναι να αναλάβουμε υπηρεσία 5 μέρες δεν μας φτάνουν για να πάμε στον προορισμό μας. Οταν όμως παίρνουμε άδεια δεν υπάρχει πρόβλημα. Φτάνουμε σε μισή μέρα. Θαύμα.

 
@Maria, stoxasmos κλπ
12 Αυγ 2021 11:43

Ελεος παιδιά. Επειδή εσείς "φάγατε" μια κακώς κείμενη κατάσταση δικαιολογεί να συνεχίζεται αυτή; "Το έπαθα εγώ άρα πρέπει να το πάθεις κι εσύ;" Σοβαρευτείτε - αυτή είναι νοοτροπία για τα σκουπίδια.
Να κάνεις 500 χιλιόμετρα για μια υπογραφή και να γυρνάς άλλα 500 χιλιόμετρα;
ΟΤΑΝ είναι να εγκατασταθείς για να αναλάβεις εργασία θα έχεις κάνει το κουμάντο σου, θα έχεις νοικιάσει, μετακομίσει, στήσει το νοικοκυριό σου, κουβαλήσει την οικογένειά σου. Αυτά δε γίνονται σε 5 μέρες φυσικά. Αλλά το να πηγαίνεις για 1 υπογραφή την οποία θα μπορούσες να βάλεις ηλεκτρονικά πιστοποιημένη ή μέσω gov.gr είναι το άκρον άωτο της ανοησίας και αναποτελεσματικότητας. Εμείς που τα περάσαμε αυτά θα έπρεπε να έιμαστε οι πρώτοι που τα καταδικάζουμε για να μη συνεχίζονται τέτοιες ηλιθιότητες. Όχι να θέλουμε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. 2021 παναθεμα μας...

 
Ας μην ξεχναμε
12 Αυγ 2021 00:13

Και το 2009, όσοι είχαμε πετύχει με τον ΑΣΕΠ, κάναμε ταξίδι 25 ωρών με πλοίο για να παμε να ορκιστούμε και να επιστρέψουμε και σε μια εβδομάδα να ξαναπάμε. Τίποτε δεν αλλάζει. Και μόνο που ακους εδω μέσα οτι πρεπει να λες κι ευχαριστώ και να μη διαμαρτυρεσαι καταλαβαίνεις γιατί τίποτε δεν αλλαζει σ'αυτόν τον τόπο. Και που να δείτε πως θα προσπαθεί να κλέψει ο Έλληνας τον Έλληνα στον τοπο διορισμου σας. Αφαίμαξη πραγματική. Αλλά είπαμε, πρεπει να λέμε κι ευχαριστώ. Ξεπεράσαμε την Μπανανία. Σωστά μας λένε η Κολομβία της Ευρώπης.

 
@Μαρια
11 Αυγ 2021 21:52

Δεν είσαι σίγουρα εκπ/κος. Δε θα πάμε όπως όταν πάμε για μάθημα. Δεν είναι το ιδιο
Πρέπει να πάμε να ορκιστουμε και μετά να ξαναεπιστρεψουμε (ή παραμείνουμε σε ξενοδοχείο μέχρι να βρούμε σπίτι) και να ξαναπάμε για να ψάχνουμε για σπίτι κλπ... ΟΛΑ αυτά τα έξοδα ποιος τα πληρώνει;;;; Εμεις.
Ενώ στους στρατιωτικους δίνουν έξοδα μετάθεση.
Σε εμάς τπτ... Εισιτήρια, ξενοδοχεία... Πως θεωρούν αυτονόητο ότι λεφτά υπάρχουν;;; Δεν είμαστε διορισμένοι ώστε να χουμε μηνιάτικο.

 
Βενετία
11 Αυγ 2021 21:48

Επιτελους
Ξυπνησατε και δώσατε παράταση. Ας μη σας κράζανε... Και θα σας έλεγα εγώ. Πάντα θα σας κράζουμε, για να παίρνετε σωστές αποφάσεις.

 
Ασπα
11 Αυγ 2021 21:47

Για να παρθεί η αυτονόητη απόφαση πρέπει να σας κράζουν...
Ε, βέβαια... Πότε ήξερε η δεξιά να κυβερνήσει για να το κάνει τώρα...

 
Stoxasmos
11 Αυγ 2021 20:09

Απλά να θυμίσουμε σε όλους ότι κι εμείς το 2009 όταν διοριστήκαμε στις 13 Αυγούστου μας κάλεσαν κι είχαμε 5 μέρες να παρουσιαστούμε. Καμία παράταση δε μας δόθηκε. Επιπλέον, να έχουμε κατά νου ότι σας καλούν να πάτε στον τόπο εργασίας σας. Υποτίθεται ότι σύμφωνα με το διοριστήριο σας θα εργάζεστε σε αυτόν τον τόπο για 2 χρόνια τουλάχιστον. Κι όχι για 5 λεπτά που αναφέρετε και μετά να φύγετε. Ασχέτως τι θα κάνετε με τις αποσπάσεις.
Πάντως με οποιαδήποτε κυβέρνηση και οποιοδήποτε κόμμα έτσι μας καλούσαν. Ξαφνικά, βρίσκουμε όμως και εκεί που γκρινιάζουμε για τα σωστά γκρινιάζουμε και για τα λογικά...

 
@ΠΑΛΑΙΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
11 Αυγ 2021 18:54

Λίγη τσίπα να έχουμε "συνάδελφε"...
Ακόμη και στο υπουργείο κατάλαβαν την "...ΚΥΑ" τους και εδωσαν 5 μέρες παράταση (αφού πολύς κόσμος είχε βγάλει τα εισητήρια για Χιο και Μυτιλήνη...)

(Παλαιός Εκπαιδευτικός κι εγώ και με θητεία στον Ιδιωτικό τομέα...)

 
ΜΑΡΙΑ
11 Αυγ 2021 18:46

Θα πάτε όπως θα πάτε για να κάνετε μάθημα. Δεν καταλαβαίνω τη γκρίνια!Όλοι έχουμε έξοδα και παιδιά αλλά θα τα καταφέρουμε! Πράξη ανάληψης γίνεται μόνο με φυσική παρουσία.

 
Κώστας
11 Αυγ 2021 17:42

Δεν καταλαβαίνω γιατί η ορκομωσία δεν γίνεται 1 Σεπτεμβρίου όπως παλιά. Πάλι λάθος προγραμματισμός από το Υπουργείο. Για ένα 15νθήμερο; Μήπως οι υπεύθυνοι στο Υπουργείο από τη τσέπη τους το πληρώνουν;

 
Μίνα
11 Αυγ 2021 17:12

Εύχομαι σε όλους τους νεοδιόριστους καλή τοποθέτηση. Θα τους παρακαλούσα όμως να σταματήσουν την γκρίνια. Είναι ο μόνιμος διορισμός σας, τον οποίο πολλοί από εσάς τον περιμένατε χρόνια. Όλοι μας αυτό κάναμε όταν διοριστήκαμε, πήγαμε τρέχοντας με παιδιά και είπαμε δόξα τω θεώ.

 
Εκπαιδευτικος
11 Αυγ 2021 16:24

Τι να πρωτοσωσει ο Πιερρακακης.....παντου αγκυλώσεις αυτο το δημόσιο

 
@παλαιος εκπαιδευτικος
11 Αυγ 2021 15:37

Ξέχασες να γράφεις... (Φανταστείτε κι όχι φαντάστηκε). Όποιος θέλει τον ιδιωτικό τομέα, ας πάει. Εμείς του δημοσίου θέλουμε ανθρώπινες συνθήκες. Κι όχι την απανθρωπια του ιδιωτικού τομέα. Δηλ επειδή θα καναν έτσι στον ιδιωτικό τομέα, θα πρέπει και εμείς να σκύψουμε το κεφάλι και να μη διεκδικούμε κάτι καλύτερο;; Να μην γκρινιάζουμε; Να μη διαμαρτυρομαστε;;;

 
@αλλαξα τα πράγματα
11 Αυγ 2021 15:34

Μη φας... Γλαροσουπα.

 
Φαίδρα
11 Αυγ 2021 15:33

Αχρηστία καΙ ανικανότητα. Ούτε ένα ΦΕΚ της προκοπής είναι αξια να βγάλει αυτή η κυβέρνηση. Είναι δυνατόν σε περίοδο covid, φωτιων,15γουστου να ζητάς να παρουσιαστούν σε 5 μέρες;;;;; Που θα βρουν να μείνουν;;;;
Οι υπάλληλοι στις διευθύνσεις θα επιστρέψουν άρον άρον, ανάκληση αδειών. Και όλα αυτά γιατί;;;;; Γιατί το υπουργειο δεν έχει το φοβερό και τρομερό μυαλό να πει από βδομάδα (απο 18 /8) να παρουσιαστούν... Για να μην πω ότι πρέπει να αναλάβουν ηλεκτρονικά για όλους τους παραπάνω λόγους που προανέφερα.

 
ΔΕΠ
11 Αυγ 2021 15:25

Καλά ρε παιδιά, είναι ανάγκη να είμαστε μπανανία και σε αυτό; Τι "σε 5 μέρες"; Δεν υπάρχει καμια λογική. Χίλια πράγματα γίνονται ηλεκτρονικά, μέσω gov gr, δηλώσεις, εξουσιοδοτήσεις. Βάλτε κι αυτό να τελειώνουμε, ή ψηφίστε μια τροπολογία κατ εξαίρεση να μπορούν να αποδεχθούν τη θέση μεσω Υ.Δ. την οποία μπορούν να κάνουν απο το πληκτρολόγιο. ΕΛΕΟΣ!

 
Δεξιά
11 Αυγ 2021 14:41

Δεξιά δεν θέλετε; Δε φτάνει που σε διόρισε, μιλάς κιόλας;

 
Β. Κ.
11 Αυγ 2021 13:57

Τι να πω μ αυτό το υπουργείο που χουμε μπλέξει;;; Πάντα μας εκπλήσσει δυσάρεστα... Είναι δυνατόν τώρα που όλοι λείπουν διακοπές στα νησιά ή στα χωριά τους να διακτινιστουν για να πάνε να ορκιστουν και μετά να ξαναγυρίζουν πίσω;;;; Δε θα βρουν καταλύματα τέτοια εποχή... Που θα μείνουν;;; Τι να πω... Δεν έχω λόγια. Λες και 5μερες μετά αν το μετεθεταν θα έπεφτε έξω ο τρομερός και φοβερός προγραμματισμός τους...!!!!?

 
ΠΑΛΑΙΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
11 Αυγ 2021 13:40

Κριμα
Μέχρι τώρα να διοριστώ και κανω τα πάντα για να πατώ κάπου μόνιμα
Τώρα ..
..αφού διορίστηκα αρχισα τα μπρος πισω τα παράπονα και τις γκρίνιες
φανταστητε τι εχει να ακολουθήσει

Ιδιώτης εργαζόμενος τον προσλαμβάνουν για εξι μήνες και του έλεγαν ελα να υπογράψεις την πρόσληψη

Τρέχοντας θα πήγαιναν

Το δημόσιο είναι αλλού

 
Πάνος
11 Αυγ 2021 12:40

Θα βρεις εισιτήρια για νησιά? Θα βρεις δωμάτιο σε ξενοδοχείο?Μιλαμε για πολύ κόσμο που θα πρέπει να μετακινηθεί σε Ρόδο, Συρο, Σάμο. Κι οσοι " τυχεροί " βρουν δωματιο θα πληρωσουν τα μαλλιοκεφαλα τους Αδιαφορία πλήρης για τους εκπαιδευτικούς .Επρεπε να γίνει μετά τις 25 Αυγούστου ή ηλεκτρονικά.

 
πρεμούρα για ΦΕΚ
11 Αυγ 2021 12:10

παλιότερα - αλλά για ασεπίτες που έχετε του πεταματού - τα φεκ έβγαιναν για νεοδιοριστους με την έναρξη του έτους αρχές σεπτέμβρη (ψάξτε το) , φέτος γιατί τόσο νωρίς ; μη χάσουν 15 μέρες μισθό; για το θεαθήναι; αφού δεν έχετε ολοκληρώσει τίποτα από όσα έπρεπε και μπορούσαν να είναι έτοιμα εδώ και 2-3 μήνες ! και να τρέχουν και οι αιτησεις για διευθυντές εκπαιδευσης . και κοροϊδεύετε τον κόσμο

 
Αλλαξαν τα πράγματα
11 Αυγ 2021 11:10

Επειδή έρχεται και η αξιολόγηση και τα πράγματα θα δυσκολέψουν πάρα πολύ, καλό είναι αν κάποιος δεν μπορεί να ανεπεξέλθει, να κάνει στην άκρη για να αναλάβει ο επόμενος.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.