Είστε εδώ

ΜΑΘΗΤΕΣ

Υπ. Παιδείας: Με self test θα προσέρχονται οι ανεμβολίαστοι μαθητές στα σχολεία και με εργαστηριακό τεστ οι ανεμβολίαστοι φοιτητές

Οι ανεμβολίστοι εκπαιδευτικοί θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα εργαστηριακά τεστ - Τα σχολεία θα ανοίξουν σε όλη τη χώρα, τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου
Δημοσίευση: 11/08/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Α. Οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα (σ.σ. το   self test για τους μαθητές θα παρέχεται δωρεάν στα φαρμακεία) .

Β. Οι φοιτητές , οι καθηγητές των ΑΕΙ και οι  εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου ( σ.σ. Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα εργαστηριακά τεστ ή θα τα κάνουν στους ανοιχτούς χώρους  όπου γίνονται δωρεάν   από το δημόσιο".

Γ. Ο  έλεγχος των εγγράφων  των εκπαιδευτικών στα σχολεία θα γίνεται από τους Διευθυντές των Σχολειων ενώ θα λειτουργήσει και ηλεκτρονική πλατφόρμα στην  οποία οι εκπαιδευτικοί   θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τις σχετικές δηλώσεις.

Δ. Στα Πανεπιστήμια οι φοιτητές θα πρέπει να έχουν πάνω στο έδρανό τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού , νόσησης  ή το εργαστηριακό τεστ. Παράλληλα θα λειτουργήσει και ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Γ. Τα σχολεία θα ανοίξουν σε όλη τη χώρα, τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας ,, αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς 2021-2022 και μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ειδικών

Τα νέα αναλυτικά πρωτόκολλα λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών θα ανακοινωθούν λεπτομερώς πλησιέστερα στην ημερομηνία έναρξης του σχολικού και ακαδημαϊκού έτους, λαμβανομένων υπόψιν πάντοτε των συστάσεων της Επιτροπής των Ειδικών. Επίσης, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα στείλει οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς σχετικά με τον οδικό χάρτη της νέας σχολικής χρονιάς, οδηγίες για τη διαχείριση της ύλης, τις απαραίτητες επαναλήψεις, την ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη των μαθητών και άλλες κατευθυντήριες γραμμές.

Το υπουργείο Παιδείας καλεί   τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να σπεύσουν να αξιοποιήσουν αυτήν την ασπίδα προστασίας από τον κορωνοϊό, πριν την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς. Στόχος όλων μας, η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας και η απρόσκοπτη λειτουργία των εκπαιδευτικών μας δομών.

Σχόλια (84)

 
Σπήλιος γονέας
13 Σεπ 2021 17:50

Self test σε όλους τους μαθητές χωρίς διακρίσεις...και οι εμβολιασμενοι μεταδίδουν.

 
Φούμαρα
13 Σεπ 2021 13:11

@Μην κάνετε εμβόλια, δεν φτάνουν για όλους!
Ότι πεις γιατρέ μου... θα φοράμε κράνη και θα κόψουμε και το κάπνισμα...

 
Μην κάνετε εμβόλια, δεν φτάνουν για όλους!
13 Σεπ 2021 00:26

Όταν θα υπάρξει ανάγκη επιλογής ασθενούς για ένα κρεβάτι Μ.Ε.Θ. θα δοθεί προτεραιότητα σε έναν που είχε κάποιο τροχαίο επί παραδείγματι σε σχέση με κάποιον που επέλεξε να μείνει ανεμβολίαστος έναντι του ιού SARS-CoV-2 και τελικώς ασθένησε με CoViD-19.
Η νόσηση αφήνει προβλήματα σε όλους, ακόμη και αν δεν αντιληφθείς πως ασθένησες (αυτό που αποκαλούμε ως ασυμπτωματικός ασθενής) έχει αποδειχθεί βάσει ερευνών πως αφήνει προβλήματα στους πνεύμονες. Αν είσαι εμβολιασμένος ευτυχώς τα προβλήματα θα είναι μικρότερης έκτασης.

 
Tzimmys
10 Σεπ 2021 18:18

Αν οι , οι αποστάσεις και το πλύσιμο χεριών παίζανε ρόλο, τότε όλη η Αφρική θα έπρεπε να είχε πεθάνει.
Με την Κίνα τι γίνεται ??? 1,5 δισ. και ούτε ΕΝΑ κρούσμα ???? Μην μου πείτε ότι εκεί εμβολιαστήκανε όλοι ???

 
Επιστημονικές ανακρίβειες
25 Αυγ 2021 22:58

Καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα γιατί ο καθένας εδώ αναπαραγάγει επιστημονικές ανακρίβειες που διαβάζει σε διάφορα sites.
Με βάση λοιπόν δημοσιευμένα σε επιστημονικά περιοδικά αποτελέσματα ισχύουν τα παρακάτω
1 Το ιικο φορτίο ναι μεν είναι ίδιο μεταξύ εμβολιασμενη και ανεμβολιαστων αλλά....α) στους εμβολιασμενους παραμένει για πολύ μικρό χρονικό διάστημα β) οι εμβολιασμενοι δε θα καταλήξουν σε ΜΕΘ
2. Η διάρκεια προστασίας από τα εμβόλια τουλάχιστον για σοβαρή νόσηση ενδέχεται να είναι μόνιμη αν δεν παρουσιαστεί καμία τρελή μετάλλαξη. Για τις έως τώρα μπορεί να πέφτει η απόδοση αλλά η κυτταρική μνήμη παραμένει και θα μας προστατεύει για πάντα
3) ουσιαστικό πρόβλημα μετάδοσης υπάρχει μεταξύ ενός εμβολιασμενου και ενός ανεμβολιαστου. Ο εμβολιασμενος μπορεί να έχει πολύ χαμηλό ιικο φορτίο που να είναι αρκετό να κολλήσει έναν ανεμβολιαστο και το ανάποδο ο ανεμβολιαστος να έχει πολύ υψηλό ιικο φορτίο και να το μεταδόσει στον εμβολιασμενο. Μεταξύ εμβολιασμενων οι πιθανότητες μετάδοσης είναι σχεδόν μηδενικές.
4. Το εμβόλιο έχει πλέον επίσημη άδεια όπως όλα τα φάρμακα που παίρνουμε. Δεν υπάρχει δικαιολογία πλέον να μην το κάνει κάποιος εκτός αν δεν εμπιστεύεται την επιστήμη.
5. μπορεί να μη χρειάζεται ένας εμβολιασμενος τη ΜΕΘ για κοβιντ αλλά μπορεί να χρειαστεί να κάνει ένα μεγάλο χειρουργείο ή για κάποιον άλλο λόγο να χρειάζεται να μπει σε ΜΕΘ και να μην είναι διαθέσιμη επειδή κάποιοι ανεμβολιαστοι τις έχουν καταλάβει.

Ενημερωθείτε από αναγνωρισμένους επιστήμονες ή επιστημονικους οργανισμούς όχι από εφημερίδες ή επιστήμονες που κυνηγούν ψήφους σε επόμενες εκλογές. Έτσι θα αποκτήσετε εμπιστοσύνη στην επιστήμη και ίσως αλλάξετε γνώμη και εμβολιαστειτε κιόλας.

 
@Mανώλη
24 Αυγ 2021 16:35

Και σένα ρε Μανώλη τι σε νοιάζει τι γίνεται στις εντατικές αφού δεν κινδυνεύεις. Είσαι υπουργός υγείας η Διοικητής νοσοκομείου? Μήπως έκανες το εμβόλιο και έπαθες επιφοίτηση και αναβαθμίστηκες σε διοικητή της χώρας? Αν είναι έτσι πες μας τι μάρκα έκανες να τρέξουμε κι εμείς. Α και έτσι για την ιστορία. Τόσα χρόνια τώρα είχες καμμία ιδέα για τα μαύρα κατάμαυρα χάλια των νοσοκομέιων και για τις ανύπαρκτες ΜΕΘ? ή σκασίλα σου μεγάλη και δέκα παπαγάλοι

 
Ενημέρωση και Προτεραιότητες
18 Αυγ 2021 15:34

Πρακτικά βλέπουμε μια προσπάθεια το εμβόλιο να γίνει άμεσα ή εμμέσως υποχρεωτικό. Καθώς πολλά περίεργα έχουν ειπωθεί και έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο, είναι λογικό ο πολίτης να είναι δύσπιστος, ειδικά όσον αφορά τον εμβολιασμό των νεώτερων ηλικιών.
Για να διορθωθεί αυτό θα πρέπει να μας δίνει ο ΕΟΔΔΥ καθημερινά μια αναλυτική πληροφόρηση από την οποία θα προκύπτει πόσα κρούσματα, νοσηλείες, διασωληνώσεις και θάνατοι αφορούν σε πλήρως εμβολιασμένους και πόσα σε ανεμβολίαστους, ενώ θα πρέπει να φαίνεται και η ηλικιακή κατανομή π.χ. ανά δεκαετία ηλικίας. Έτσι θα μπορέσει και η εκπαιδευτική κοινότητα (εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές και γονείς) να πειστούν για τις αιτιάσεις των κυβερνώντων, εφόσον αυτές δικαιολογούνται από τα στοιχεία.
Επίσης, η υποχρεωτικότητα θα πρέπει να ακολουθήσει μια σειρά. Εφόσον έχει αποδειχθεί ότι και οι εμβολιασμένοι κολλούν και μεταδίδουν, έστω και κάπως λιγότερο (κανείς δεν έχει αποδείξει πόσο λιγότερο), ο τρόπος επιβολής του εμβολίου θα έπρεπε να αφορά τις ηλικιακές ομάδες όπου υπάρχει σημαντική πιθανότητα αν νοσήσουν να επιβαρύνουν το σύστημα υγείας. Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να επιβάλλεται (εμμέσως ή άμεσα) εμβόλιο στον φοιτητή 18-25 ετών, όταν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα υπάρχει σχεδόν μηδενικός αριθμός νοσηλειών και θανάτων (συγκρίσιμος ίσως με το ποσοστό των παρενεργειών ενός εμβολίου), ενώ παράλληλα οι άνω των 50 να μπορούν να παραμείνουν ανεμβολίαστοι..
Όλα αυτά από έναν εμβολιασμένο.

 
S.K.
18 Αυγ 2021 15:12

Η Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας "πάσχει" λόγω 2 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΩΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΩΝ.

Συγκεκριμένα:

Α. Σύμφωνα με τα ευρήματα προσφάτων μελετών, η διάρκεια ανοσοποίησης των εμβολιασμένων ΔΕΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ το εξάμηνο. Πέραν τούτου, η μετάλλαξη DELTA δεν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά από κανένα από τα κυκλοφορούντα εμβόλια. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος έκδοσης συστάσεων σε μεγάλο αριθμό χωρών, για τη διενέργεια 3ης δόσης (ενισχυτικής).

Β. Όπως επισημαίνεται από πρόσφατες μελέτες, οι εμβολιασμένοι έχουν ακριβώς το ίδιο ιικό φορτίο με τους νοσούντες. Συνεπώς και νοσούν και μεταδίδουν τον covid-19, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίον μόλις προχθές, το CDC εξέδωσε οδηγία, σύμφωνα με την οποία οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να λαμβάνουν ΟΛΑ τα μέτρα προστασίας που ελάμβαναν και πριν εμβολιασθούν (μάσκες, αποστάσεις, πλύσιμο χεριών, κλπ.), καθώς και να μπαίνουν σε καραντίνα, εάν έλθουν σε επαφή με κρούσμα! ΠΡΟΣΟΧΗ! Με ύποπτο κρούσμα, όχι εργαστηριακά επιβεβαιωμένο!

Ως εκ τούτου, θα πρέπει να προστεθούν οι εξής επισημάνσεις στην Ανακοίνωση:
1. Το εκπαιδευτικό προσωπικό προσέρχεται με βεβαίωση εμβολιασμού (εξαμήνου)
2. Το εκπαιδευτικό προσωπικό (εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι) θα πρέπει να προσέρχεται, προσκομίζοντας αρνητικό εργαστηριακό τεστ (δύο φορές εβδομαδιαίως).

 
Δημήτρης
18 Αυγ 2021 12:26

Σε κάθε αίθουσα σχολείου καθαριστής αέρα με φίλτρα HEPA κι έχει τελειώσει το θέμα της μετάδοσης μικροβίων!
Είναι οικονομικοί! Καμία σχέση με τα λεφτά που θα δοθούν από τόσα rapid!

 
SarsCov2
16 Αυγ 2021 13:13

Να απαγορευτούνε στα σχολεία όλοι οι μαθητές που δεν έχουν τους γονείς τους εμβολιασμένους. Δεν έχει λογική να υποχρεώνουν τους εκπαιδευτικούς να εμβολιάζονται και όχι τους γονείς και συγγενείς των μαθητών.

 
Καλομοιρης
16 Αυγ 2021 00:45

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ ΌΛΟΙ. ΜΙΚΡΟΊ ΜΕΓΆΛΟΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΜΕ. ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΈΨΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΊΕΣ ΜΑΣ, ΣΤΗ ΖΩΉ ΜΑΣ. ΔΕ ΓΊΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΑΡΝΟΎΝΤΑΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ, ΑΛΛΆ ΠΑΡΌΛΑ ΑΥΤΆ ΝΑ ΘΈΛΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΝΟΙΚΤΕΣ.
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΏΡΑ.

 
@Ανήσυχος εκπαιδευτικός...
15 Αυγ 2021 12:02

...υπάρχει έστω μια μελέτη -πρόχειρη- που να δείχνει ότι ο τάδε Δήμος μπορεί να φτιάξει ολιγομελή τμήματα; Υπάρχει κάποιος κομματικός μηχανισμός ή οι συνδικαλιστικές μας παρατάξεις, που να έχει υπολογίσει το κόστος λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων σε μια περιοχή; Εσύ -ως διευθυντής- θα έδινες την συγκατάθεσή σου για να εργαστούν μαθητές του σχολείου σε διάσπαρτες αίθουσες;
Είμαι μεγάλος σε χρόνια υπηρεσίας, με θητεία σε θέσεις ευθύνης και βαριέμαι τα συνθήματα. Ξέρω να μετράω...

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
14 Αυγ 2021 23:55

@@Ανήσυχος εκπαιδευτικός...14 Αυγ 2021 19:10
Σχόλια χωρίς "όνομα" (αληθινό ή ψευδώνυμο) με απλή αναφορά του ονόματος του σχολιαζόμενου, όπως εδώ, μάλλον δυσκολεύουν την ανάγνωση χωρίς να μπερδεύονται οι αναγνώστες για το ποιος μιλάει! Τέλος πάντων.
Επ' αυτού που λες για τα ολιγομελή τμήματα, επίτρεψέ μου να έχω διαφορετική άποψη, έστω κι αν εσύ αυτό το εκλαμβάνεις ως απλή επίδειξη πνεύματος διαφωνίας ή κομματικής αντιπαράθεσης.
Όπως έγραψα λοιπόν, αυτή είναι η μόνη ουσιαστική προστασία της σχολικής κοινότητας, ώστε να μην ξανακλείσουν πλέον τα σχολεία και να αποφύγουμε την περιπέτεια της τηλεκπαίδευσης που δεν προσφέρει τίποτε στους μαθητές. Φυσικά και έχει ένα κόστος, αλλά: α) Όταν σπαταλάται τόσο εύκολα το χρήμα για προπαγανδιστικούς λόγους, δεν αξίζει να δαπανηθούν κάποια χρήματα και για την εκπαίδευση; β) Επ' ουδενί πάντως το κόστος δεν είναι απαγορευτικό, όπως ψευδώς διατείνεται το υπουργείο με παράλογους υπολογισμούς που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα!
Τα έχουμε εξηγήσει αυτά άπειρες φορές και συνοψίζω εδώ τα βασικά σημεία:
α) Η δημιουργία ολιγομελών τμημάτων δε σημαίνει διπλασιασμό των τμημάτων, όπως ψευδώς δηλώνει το υπουργείο, για να βγάζει το κόστος απαγορευτικό! Σε κάθε σχολείο υπάρχουν αρκετά τμήματα ήδη που δεν ξεπερνούν τους 15 μαθητές. Συνεπώς θα "σπάσουν" μόνο τα υπόλοιπα, που συνήθως είναι το 1/3 των συνολικών τμημάτων κάθε σχολείου (κυρίως στα αστικά κέντρα).
β) Υπάρχουν αρκετά σχολεία που διαθέτουν κενές αίθουσες για να στεγάσουν τα επιπλέον τμήματα. Όπου δεν υπάρχουν, φυσικά μπορεί να εφαρμοστεί διπλή βάρδια με ορισμένα (τα λιγότερα φυσικά) τμήματα να λειτουργούν το απόγευμα. Το συνεπαγόμενο κόστος δεν είναι δα και τόσο σοβαρό και μη μεγαλοποιούμε συνεχώς τα πράγματα!
γ) Ασφαλώς και είναι πολύ καλύτερος ο έλεγχος του σχολείου σε μια τέτοια μορφή λειτουργίας από τη γελοιότητα της τηλεκπαίδευσης, όπου ούτε μάθημα γίνεται, ούτε φυσικά κανένας σοβαρός έλεγχος των μαθητών! Άλλωστε πώς μπορεί ποτέ να συγκριθεί το όφελος από τη ζωντανή λειτουργία του σχολείου σε σχέση με την εικονική της τηλεκπαίδευσης;

 
@Ανήσυχος εκπαιδευτικός...
14 Αυγ 2021 19:10

Όλα σωστά, αλλά αυτό με τα ολιγομελή τμήματα γιατί το αναφέρεις; Πιστεύεις ειλικρινά ότι υπάρχει Δήμος στην Ελλάδα που να έχει την δυνατότητα να προσφέρει στα παιδιά (παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) αίθουσες, εξοπλισμό, καθαριότητα, ασφάλεια; Μπορεί στη χώρα μας να αυξήσουμε υπέρμετρα το διδακτικό προσωπικό; Μπορείς εσύ, στο σχολείο σου να φτιάξεις ένα ωρολόγιο πρόγραμμα, ώστε να συντονίσεις το διδακτικό προσωπικό το οποίο θα εργάζεται σε διάσπαρτες αίθουσες;
Είσαι σε θέση ευθύνης, με χρόνια υπηρεσίας και επομένως έχεις άριστη εικόνα των απαιτήσεων για να λειτουργήσει μια αίθουσα.
...Βέβαια -για τους δικούς σου λόγους- θέλεις να φαίνεται στους αναγνώστες ότι "η πολιτεία δεν μπορεί", σε ζητήματα που δεν πρέπει να μπορεί λέω εγώ.

 
@στα
14 Αυγ 2021 08:07

Και τι κάνει τώρα το παιδί με τη γιαγιά και τον παππού; Όταν θα ξεκινήσουν τα σχολεία μας ενδιαφέρει η γιαγιά; Αρκετά με τις δικαιολογίες . Τα σχολεία θα λειτουργήσουν δια ζώσης . Οποίος κάνει πως δε καταλαβαίνει ας μείνει σπίτι του άνευ αποδοχών.

 
Δημήτρης
13 Αυγ 2021 20:03

Μερικοί και μερικές ονειρεύονται άδειες για την πραγματοποίηση του τεστ ή επιχειρηματολογούν κατά του εμβολίου γιατί δεν ... ξέρουν (!) τις παρενέργειες θα έχουν στο μέλλον. Δηλαδή, για τα υπόλοιπα φάρμακα που παίρνουν ζητάνε απο τον γιατρό τους υπεύθυνη δήλωση οτι δεν θα πάθουν κάτι ; Όταν τους γράφουν ένα καινούργιο φάρμακο, ζητάνε σχετικές μελέτες και στατιστικές πριν το πάρουν ; Το κλασσικό DEPON που έχει τις παρακάτω παρενέργειες ... "ελαφρά γαστρικά ενοχλήματα, αιμολυτική αναιμία, ακοκκιοκυταραιμία, μεθαιμοσφαιριναιμία, δερματικά εξανθήματα, κνίδωση, πυρετός, υπογλυκαιμία, διέγερση του ΚΝΣ ή υπνηλία, θρομβοκυτοπενική πορφύρα, νεφροπάθεια, παγκρεατίτιδα", δεν το καταναλώνουν ; Όταν πάθουν κάτι, ενημερώνονται πρώτα απο τους γιατρούς του διαδικτύου πριν πάνε στο γιατρό τους ή πάνε ανημέρωτοι σ' αυτόν, δείχνοντας έτσι εγκληματική εμπιστοσύνη ;

 
Θύμιος
13 Αυγ 2021 18:19

Η επιστήμη δεν είναι οι απόψεις τους καθενός, ούτε καν οι απόψεις του κάθε επιστήμονα. Χιλιάδες επιστήμονες εργάστηκαν σκληρά για να μπορέσουν να σταματήσουν την πανδημία. Και ενώ πάνω από δύο δισεκατομμύρια εμβόλια έχουν γίνει σε όλο τον κόσμο, κάποιοι φοβούνται την παγκόσμια συλλογική προσπάθεια για την καταπολέμηση του ιού περισσότερο από τον ιό.

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
13 Αυγ 2021 16:04

Διαβάζω αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις πάνω στο θέμα του εμβολιασμού, ανάλογα με την υποκειμενική οπτική του καθενός. Εγώ λοιπόν, με βάση όσα έχω καταγράψει από στόματος έγκριτων επιστημόνων και μόνο, έχω διαπιστώσει τα εξής:
α) Ο εμβολιασμός αποτελεί αυτή τη στιγμή την πιο ασφαλή ασπίδα απέναντι στον ιό.
β) Ουδείς ωστόσο έχει δικαίωμα να υποχρεώσει κάποιον να εμβολιαστεί, αν εκείνος δεν το επιθυμεί αυτοβούλως. Κι αυτό θα πρέπει να γίνει απολύτως σεβαστό από τα θεσμικά όργανα, ώστε να μη μηχανεύονται τρόπους αθέμιτης πίεσης αυτής της κατηγορίας συνανθρώπων μας.
γ) Ουδείς επίσης αρνητής του εμβολιασμού δικαιούται να διακηρύσσει την αρνητική του άποψη ως επιστημονικά τεκμηριωμένη, γιατί αυτό αποτελεί καταφανές ψεύδος και λειτουργεί αποτρεπτικά στην ελεύθερη βούληση του κάθε πολίτη να αποφασίσει αν θα εμβολιαστεί ή όχι.
δ) Η μετάδοση του ιού γίνεται κατά το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό από ανεμβολίαστους, ενώ η μετάδοση από εμβολιασμένους γίνεται μεν, αλλά σε πολύ μικρότερα ποσοστά.
ε) Φυσικά μπορούν να μολυνθούν και οι εμβολιασμένοι, αλλά η μεγάλη δαφορά μεταξύ εμβολιασμένων και μη έγκειται στο βαθμό επικινδυνότητας της νόσου. Είναι πλέον επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι η νόσος περνάει σχεδόν απαρατήρητη από τους εμβολιασμένους, ενώ οι ανεμβολίαστοι είναι τελείως απροστάτευτοι και προφανώς πολύ πιο άμεσα εκτεθειμένοι στην πιθανότητα βαριάς νόσησης ή και θανάτου.
Με βάση λοιπόν τα παραπάνω εύλογα διπαιστώνει κανείς ότι η επανέναρξη των μαθημάτων σε ένα μήνα συνεπάγεται αναγκαστικά μια διαφοροποίηση μεταξύ των διαφόρων περιπτώσεων. Οι εμβολιασμένοι δε νομίζω ότι χρειάζεται να κάνουν κάτι παραπάνω από την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει απαραιτήτως να προσκομίζουν αρνητικό rapid-test δύο φορές την εβδομάδα. Οι μαθητές επίσης θα πρέπει να φέρουν αρνητικό τεστ. Και βεβαίως να λειτουργήσουν τμήματα ολιγομελή, ώστε να ελαχιστοποιείται ο συνωστισμός που επιφέρει τη μετάδοση του ιού. Αυτό το τελευταίο βέβαια είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να το πράξει το υπουργείο κι ας είναι η πεμπτουσία της προστασίας μας στο σχολικό περιβάλλον!

 
Καμία δικαιολογία
13 Αυγ 2021 14:26

Αν πληρώναμε το εμβόλιο να το καταλάβω. Τώρα επιβάλλεται το κόστος των εμβολίων εφόσον δεν προτιμούν τη διαδικασία δωρεάν στα σημεία που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ δωρεάν ξαναλέω. Όλοι στο σχολείο με μέτρα και προσοχή

 
Απλά και ωραία
13 Αυγ 2021 14:24

Το εμβόλιο είναι δωρεάν για όλους. Και η επιλογή είναι ελεύθερη και όχι υποχρεωτική. Αν δεν επιλέξουν εμβόλιο αναλαμβάνουν όλα τα έξοδα των τεστ και το κόστος τους φυσικά και την επιλογή άνευ αποδοχών εκτός σχολείου οσο επιθυμούν.

 
Διαλυμένη κοινωνία
13 Αυγ 2021 10:54

Εμβολιασμός σε παιδιά ή νέους κάτω των 25 ετών δεν πρέπει να γίνει υποχρεωτικός σε καμία χώρα.

Απαράδεκτη η έμμεση τρομοκράτηση της κοινωνίας.

 
Legend
13 Αυγ 2021 10:21

@ΠΑναγή, και αν δεν το δεχτεί η ολμε τι θα γίνει; Είναι οι Θεοί αυτοί; Ζητούσαν και καλώς προτεραιότητα στους εμβουλιασμούς. Την πήραν! Δεν έχουν κάτι άλλο να πουν. Τεστ ή έξοδος. Πολύ ελαστικοί είναι…

 
Σύνταγμα
13 Αυγ 2021 10:17

Κάποιοι ξεχνούν ότι οι μη εμβολιασμένοι καταβάλλουν τους ίδιους φόρους με τους εμβολιασμένους και πληρώνουν για τις θεραπείες όσων παθαίνουν νεοπλασίες και άλλα. Όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις όσο και να προσπαθούν οι κυβερνώντες να σπείρουν τη διχόνοια, να διαστρεβλώσουν την αλήθεια και να καταστείλουν την ελεύθερη επιλογή.

 
ΕΜΒΟΛΑ
13 Αυγ 2021 10:03

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 18 ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΩΣ 2 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΕΣΤ Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ, ΚΑΘΟΤΙ ΕΝΗΛΙΚΟΙ.
ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΤΕΣΤ Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ.
ΘΑ ΜΕΙΔΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟΝ ΕΡΙΦΙΟΝ.
ΚΟΙΝΩΣ Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ.

 
Gianna
13 Αυγ 2021 08:14

Θα συμφωνήσω με self tests και για εμβολιασμενους. Εγώ προσωπικά κάνω και θα συνεχίσω να κάνω για να προστατεύω τους δικούς μου ανθρώπους. Όπως συνεχίζω να φορώ μάσκα και να τηρώ τα μέτρα.
Οσο για την "αδικία" μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών, τι συζητάμε?! Ίδια ηλικία έχουν?

 
Μανωλάκη δε στα παν καλα
13 Αυγ 2021 02:53

Το ιικό φορτίο εμβολιασμένων και μη είναι το ίδιο. Απλά εσύ με το εμβόλιο ίσως περάσεις ελαφρύτερα την ίωση.
Κατά τα άλλα μεταδίδεις το ίδιο.

Ειδικά δε αν νομίζεις πως επειδή εμβολιάστηκες δεν σε πλησιάζει ο ιός τότε είσαι κινούμενος κίνδυνος φιλαράκο για τους γύρω σου , διότι και σε πλησιάζει ο ιός και τον μεταδίδεις ΚΑΝΟΝΙΚΌΤΑΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ (μάσκες , πλύσιμο χεριών , αποστάσεις, ξέρεις...)

Άρα για να είμαστε ειλικρινείς πρέπει να κάνεις τα τεστακια σου

 
ΣΤΑ
13 Αυγ 2021 01:53

Και δεν μας λέτε; τα παιδιά που ζουν στο σπίτι με την γιαγιά τους η τον παππού τους που θεωρούνται ευπαθείς ομάδα εμβολιασμένη η ανεμβολίαστοι τι θα κάνουν ;;; Αυτούς του έχετε γραμμένους κυρία Κεραμέως ;; Που τα παιδιά τους θα πηγαίνουν στο σχολείο με τους συμμαθητές τους που οι ποιο πολύ είναι ανεμβολίαστοι θα έρχονται σε επαφή μαζί τους και μπορεί να κολλήσουν και να πάνε στο σπίτι να κολλήσουν και την γιαγιά και τον παππού. και επίσης ποτέ δεν ξέρεις αν το self test έχει σίγουρο αποτέλεσμα. Αν βγει αρνητικό ενώ το παιδί είναι θετικό? θα πάει την άλλη μέρα στο σχολείο και δεν ξέρεις ποιον θα κολλήσει γιατί γίνονται και λάθη με αυτό και μπορεί να κολλήσει και τον συμμαθητή του που έχει στο σπίτι μόνο την γιαγιά του και τον παππού του και να πάει στο σπίτι να τους το μεταδώσει και να κολλήσουν αυτοί να κινδυνεύουν .
ΕΠΙΛΟΓΟΣ : Μπράβο σας κυρία Κεραμέως σας βγάζω το καπέλο . Αυτό είναι το εκπαιδευτικό σύστημα της κυρίας κεραμέως

 
Στα φροντιστήρια;
12 Αυγ 2021 23:09

Θα μπαίνουν στις αίθουσες ανεμβολίαστοι καθηγητές;

 
Μ
12 Αυγ 2021 20:54

Τα σημεία εξέτασης θα σταματήσουν. Είναι σπατάλη άνευ λόγου. Χρυσοπληρώσαμε τα εμβολια. Αρκεί! Με τον ιδρώτα κάθε Ευρωπαίου πολίτη.

 
Γονέας
12 Αυγ 2021 19:42

Είναι άλλο η εκτίμηση οφέλους και κινδύνου στους άνω των 30, 40 ή 50 και άλλο όταν μιλάμε για τη νέα γενιά. Ποιός αναλαμβάνει την ευθύνη για τον εμβολιασμό της νέας γενιάς (17, 18, 20 ετών κλπ) με ένα εμβόλιο για το οποίο κάθε μήνα ανακοινώνουν από τον EMA και μια καινούργια παρενέργεια ? ....Όταν βέβαια τα παιδιά σου είναι πολύ μικρά εξαιρείσαι από τη συγκεκριμένη αγωνία .

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ