Τράπεζα Θεμάτων: Θα εφαρμοστεί στην Α’ και Β’ Λυκείου από το νέο σχολικό έτος 2021-22 ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας

Τρόπος εξέτασης των μαθημάτων της Α' Λυκείου ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

13/08/2021

Ενημερώθηκε: 13/08/2021, 16:46

Άκουσε το άρθρο

Η Τράπεζα Θεμάτων Θα εφαρμοστεί στην Α’ και Β’ Λυκείου κατά το νέο σχολικό έτος 2021-22.

Αυτό αναφέρει η υπουργός Παιδείας  Ν. Κεραμέως στον προγραμματισμό αλλαγών για το νέο σχολικό έτος.

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Θεμάτων θα εφαρμόζονταν από το  σχολικό έτος 2019-20, αλλά ματαιώθηκε ο σχετικός προγραμματισμός, καθώς λόγω της πανδημίας αναβλήθηκαν όλες οι γραπτές προαγωγικές και απολυτήριες  εξετάσεις.

Κατά   σχολικό έτος 2022-2023, θα ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος λειτουργίας της Τράπεζας Θεμάτων καλύπτοντας και τις απολυτήριες εξετάσεις της Γ ́ Λυκείου.

Τυχαία επιλογή θεμάτων

H  διαδικασία επιλογής θεμάτων έχει   τα εξής:

1. Από την Τράπεζα Θεμάτων κληρώνονται είτε αυτοτελή θέματα είτε ενότητες θεμάτων που σε ποσοστό αντιστοιχούν στο πενήντα τοις εκατό (50%) της γραπτής δοκιμασίας για τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα στις προαγωγικές εξετάσεις της Α ́ και Β ́ τάξης κάθε τύπου Λυκείου και στις απολυτήριες εξετάσεις της Γ ́ τάξης κάθε τύπου Λυκείου.

Ως θέμα νοείται κάθε εξεταστικό αντικείμενο που βαθμολογείται με το 1/4 της εκατοντάβαθμης κλίμακας (25 μονάδες).

Κάθε ενότητα θεμάτων βαθμολογείται με το 1/2 της εκατοντάβαθμης κλίμακας (50 μονάδες) και θεωρείται ότι αποτελείται από δύο (2) θέματα. Με απόφαση του Ι.Ε.Π., καθορίζεται σε ποια μαθήματα, κατά τη διενέργεια της κλήρωσης, επιλέγονται θέματα και σε ποια μαθήματα επιλέγεται ενότητα θεμάτων.

Για τα θέματα που ορίζονται κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) από τον/την διδάσκοντα/ουσα ή τους διδάσκοντες/ουσες το αντίστοιχο μάθημα κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, περιλαμβάνονται στην Τ.Θ.Δ.Δ. ενδεικτικά θέματα.

2. Κάθε Λύκειο καταρτίζει το πρόγραμμα των εξετάσεων για τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα από την Τ.Θ.Δ.Δ., το κοινοποιεί ηλεκτρονικά μία εβδομάδα πριν από την έναρξη των εξετάσεων στην οικεία Διεύθυνση Δ.Ε. και ενημερώνει τη σχετική ιστοσελίδα της Τ.Θ.Δ.Δ. στο Ι.Ε.Π.

3. Προβλέπεται η αυτόνομη λειτουργία της Τ.Θ.Δ.Δ. για το Γενικό Λύκειο, το Λύκειο Ε.Α.Ε., το Επαγγελματικό Λύ- κειο και το Λύκειο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ - Λ. στην ίδια δικτυακή βάση.

4. Την ημέρα των εξετάσεων, κατά συγκεκριμένο μάθημα και Λύκειο, ο/η Διευθυντής/Διευθύντρια και ο/η οικείος/α ή οι οικείοι/ες διδάσκοντες/ουσες, με τη χρήση των κωδικών που διαθέτει το σχολείο, κληρώνουν (έως δύο ώρες προ της ενάρξεως της εξέτασης για όλα τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα και τρεις ώρες για τα μαθήματα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας/Αρχαίων Ελληνικών, των Αγγλικών και της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας/Νέων Ελληνικών), με απόλυτη τυχαιότητα, το 50% των θεμάτων του μαθήματος στο οποίο θα εξετασθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες.

5. Σε περίπτωση που για τεχνικούς λόγους σε κάποιο Λύκειο δεν καταστεί δυνατή η κλήρωση των θεμάτων, ενημερώνεται ο/η οικείος/α Διευθυντής/ντρια Εκπαίδευσης και η σχετική κλήρωση πραγματοποιείται στα γραφεία της Διεύθυνσης. Τα θέματα αποστέλλονται στο σχολείο με τον προσφορότερο τρόπο.

6. Σε περίπτωση αναβολής προγραμματισμένης εξέτασης για οποιονδήποτε λόγο ή σε περίπτωση εξέτασης μαθητών που για λόγους ασθένειας δεν προσήλθαν στις προγραμματισμένες εξετάσεις, ενημερώνεται σχετικά η οικεία Διεύθυνση Δ.Ε. και καθορίζεται από το σχολείο νέα ημερομηνία εξέτασης, σύμφωνα με τα παραπάνω, για την οποία ενημερώνεται το Ι.Ε.Π.

7. Στις προβλεπόμενες από τις ισχύουσες διατάξεις κατατακτήριες εξετάσεις, τα θέματα των προφορικών εξετάσεων καταρτίζονται από τους/τις οικείους/ες διδάσκοντες/ουσες.

Οι γραπτές εξετάσεις για τα μαθήματα της Ομάδας Α ́ διεξάγονται σύμφωνα με τη διαδικασία των προαγωγικών ή απολυτήριων εξετάσεων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες εξετάζονται στην ίδια εξεταστέα ύλη και στα ίδια θέματα με τους/τις υπόλοιπους/ες μαθητές/ τριες (άρθρα 113 και 136 του ν. 4610/2019).

8. Στις επαναληπτικές εξετάσεις Σεπτεμβρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες εξετάζονται σε θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων, όπως και στις εξετάσεις Ιουνίου.

Τρόπος εξέτασης των μαθημάτων της Α' Λυκείου ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Το esos  δημοσιεύει τον τρόπο εξέτασης ανά μάθημα της Α Λυκείου , ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Πατήστε  παρακάτω για να ανοίξετε το αντίστοιχο μάθημα:

Α' ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

Αγγλικά

Άλγεβρα

Αρχαία Ελληνικά

Γεωμετρία

Ιστορία

Νέα Ελληνική Γλώσσα - Νέα Ελληνική Λογοτεχνία

Φυσική

Χημεία

Α' ΤΑΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ 

Αγγλικά

Άλγεβρα

Γεωμετρία

Ιστορία

Μαθηματικά

Νέα Ελληνικά

Φυσική

Χημεία

Σχόλια (40)

Πατερας
|

Είναι σαφέστατο ότι κάποιοι πίεσαν για να αυξηθούν οι ανάγκες των φροντιστηρίων... Κάτι που είναι πλέον προνόμιο κάποιων οικονομικά ανετων... όπου φτωχός λοιπόν και η μοίρα του... Εμείς που πλέον δεν ξέρουμε για ποια Είναι τα " τελείως απαραιτητα" που θα πρέπει να καλύψουμε στις καθημερινές μας ανάγκες... μάλλον θα αρκεστούμε στο να αφήσουμε και τα παιδιά μας χωρίς μόρφωση αφού από " το κρατος" επιλέγει η επιτυχία των παιδιών μας να εξαρτάται απο ενδοσχολικές εκπαιδεύσεις... Εύγε πάντως... κάθε κυβέρνηση θέλει να αφήσει τη σφραγίδα της με θυσία κάποιων από εμας... Η ιστορία θα δείξει!!!

jm
|

Διαβασα καπου οτι υπαρχει η αποψη πως η τραπεζα θεματων μειωνει τα φροντιστηρια ???? χαχχαχαχ . δουλευω σε φροντιστηριο και ηδη μου εχουν γεμισει ολη την χρονια με Α και Β λυκειου απο τον ιουνιο , στην προηγουμενη τραπεζα του '14 , ημουν συνιδιοκτητης φροντιστηριου , τρηβαμε τα ματια μας με το ποση Α λυκειου ηρθε και ποσα φροντιστηρια επεκταθηκαν και ανοιξαν παραρτηματα . Μη κοροιδευομαστε , δωρακι στα φροντιστηρια ειναι η τράπεζα .
Αλλάξτε τα βιβλια και την υλη αν θελετε να βγάλετε μορφωμενο κοσμο .

Θανάσης
|

όπως πάνε τα πράγματα, θα εφαρμοστεί η τράπεζα όσο εφαρμόστηκε αυτή τη χρονιά, χεχεχεχεχεχεεεεε

Μ
|

@Σούλα, και Πολλά από τα παιδιά που πηγαίνουν φροντιστήριο γίνονται υδραυλικοί τελικά. Έχετε πρόβλημα με τους υδραυλικούς; Δεν είναι όλα τα παιδιά για σπουδές. Ακόμη και αν όλη μέρα κάνουν μαθήματα, κάποια δεν τα καταφέρνουν. Δεν κάνουν όλοι για όλα. Και κανείς να μην έκανε φροντιστήριο στις ίδιες σχολές με την ίδια σειρά θα περνούσαν. Μη λέμε τα ίδια. Η τράπεζα βοηθά στο λύκειο. Δεν είναι υποχρεωτική βαθμίδα αυτή του λυκείου. Όποιος εγγράφεται πρέπει να είναι συνειδητοποιημένος. Οφείλει να ανοίξει αυτιά και μάτια ώστε να αποκτήσει γενικές γνώσεις.

Μητέρα
|

Η τράπεζα θεμάτων σύμφωνα με περσινές δηλώσεις της υπουργού, θα περιλαμβάνει τόσο πολύ μεγάλο αριθμό θεμάτων, ώστε να μην μπορούν να τα παπαγαλίζουν οι μαθητές. Μια ματιά δε στα θέματα της Α Λυκείου, που ευτυχώς δεν εφαρμόστηκε, πείθει για τις προθέσεις. Χαρά στα φροντιστήρια, ήδη τρίβουν τα χέρια τους για την πελατεία που τους στέλνει το υπουργείο!

Silvermist
|

Furius, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σας. Η συγκεκριμένη χρονική περίοδος είναι παντελώς ακατάλληλη για τέτοιου είδους αλλαγές, πόσω μάλλον για τους μαθητές της Β' Λυκείου. Τέτοιου είδους "καινοτομίες" θα πρέπει να γίνονται οργανωμένα και λαμβάνοντας υπόψη το τι συμβαίνει στον κόσμο. Η κυρία, όμως, ζει στον μικρόκοσμό της...

Katsu
|

Η τράπεζα θεμάτων θα μειώσει τα ιδιαίτερα. Δεν μπορεί ένας γονέας να πληρώνει ιδιαίτερα για 8 ή 10 μαθήματα! Στα φροντιστήρια τρίβουν τα χέρια τους! Ξέρουν από τώρα ποια θέματα θα πέσουν. Κάνεις όλη την τράπεζα και ο μαθητής θα γράψει. Αν μάλιστα, ο βαθμός απολυτηρίου, θα μετράει για την εισαγωγή των μαθητών στα ΑΕΙ, τα φροντιστήρια θα διπλασιαστούν. Σκεφτείτε, ότι ένας μαθητής Α΄Λυκείου, με κλίση στις θεωρητικές επιστήμες θα κάνει φροντιστήριο στην Αλγεβρα και Γεωμετρία, που δεν έκαναν πολλοί μέχρι τώρα.

@@Κλειώ
|

Προφανώς δεν έχεις ιδέα τι είναι η Τράπεζα Θεμάτων. Από την Τράπεζα λοιπόν θα μπαίνουν τα δύο δυσκολότερα από τα τέσσερα θέματα τα οποία και γνωστά θα είναι και τις λύσεις θα γνωρίζουν τα παιδιά ! Τώρα, αν νομίζεις ότι θα πηγαίνει κανείς Φροντιστήριο για να μαθαίνει να λύνει τα ... λυμένα (!) προφανώς αδικείς την νοημοσύνη των παιδιών.

Έλα παππού να σου δείξω τ' αμπέλια σου
|

Προς @συνήγορο των άλλων
Ούτε είμαι ο παππούς που έχει τα αμπέλια, ούτε ισχυρίστηκα ότι τα ξέρω καλύτερα. Απάντησα σε ένα πολύ συγκεκριμένο επιχείρημα του σχολιαστή @Ανδρέα, σχετικά με τις ημέρες λειτουργίας των σχολείων. Κι εσείς μου απαντάτε..... "ρωτήστε, πχ Γερμανία, Αμερική"
- για απολύσεις το καλοκαίρι,
- για αξιολογήσεις,
- για εποχιακή εργασία "αρκεί να μην αντιβαίνει με το ήθος που πρέπει να έχει ένας εκπαιδευτικός" (ποιές είναι άραγε οι μη ηθικές εργασίες για έναν εκπαιδευτικό στο Τέξας των ΗΠΑ, πολύ θα ήθελα να μάθω),
- για το πόσα λεφτά πρέπει παίρνουν οι εκπαιδευτικοί το καλοκαίρι!!!

Το τί γίνεται, σε 3 από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ..... και σε 2 από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας, δεν το ξέρω αγαπητέ μου και η αλήθεια είναι, ότι δεν με απασχολεί όσο εσάς. Ξέρω ότι πχ σε κάποιες (λίγες) πολιτείες των ΗΠΑ, επιτρέπεται και η θανατική ποινή. Ε και???.....

Για τα θέματα της εκπαίδευσης, ξέρω να διαβάζω τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ καθώς και τα στοιχεία από το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ (Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πληροφόρησης για την Εκπαίδευση). Αν βρείτε πουθενά να λένε για απολύσεις το καλοκαίρι, για εποχιακές εργασίες(ηθικές ή μη) και για 500 ευρώ, τότε μπορούμε να το ξανασυζητήσουμε.....

@@Κλειω
|

Το καλύτερο ανέκδοτο, η τράπεζα θεμάτων μειώνει τα φροντιστήρια... Τα φροντιστήρια θα μειωθούν μόνο αν το σχολείο αναβαθμιστεί ποιοτικά και ο μαθητής θα βλέπει τη διαφορά μεταξύ της και του οποιουδήποτε ελεύθερου επαγγελματία. Αυτό γίνεται σιωπηρά, χωρίς κραυγές, μόνο με έργο ξεκινώντας από χαμηλά, όχι από τη βραχεία απόδοσης Γ Λυκείου.

@@Κλειω
|

Η τραπεζα θα μειωσει φροντιστηρια. Τι αλλο θα ακουσουμε; Ευτυχως πολλοι μετανιωσαν την ωρα που τους ψηφισαν.

@Κλειω
|

Τους ψηφίσαμε ακριβώς για να εφαρμόσουν την Τράπεζα και θα περιορίσει τα Φροντιστήρια. Εσύ που ζεις μάλλον από την Παραπαιδεια, σε δυσκολεύει αλλά τι να γίνει, πρέπει να σκεφτούμε και τα παιδια με τους γονείς τους που ματώνουν οικονομικά.

@ Έλα παππού να σου δείξω τ' αμπέλια σου
|

Εσείς που τα ξέρετε καλύτερα ρωτήστε, πχ Γερμανία, Αμερική οι εκπαιδευτικοί απολύονται με το που λήγει το διδακτικό έτος και πάνε στον τοπικό ΟΑΕΔ και γίνονται εκθέσεις αξιολόγησης στο φάκελό τους ώστε να προσληφθούν ξανά όταν ανοίξουν στα σχολεία. Επίσης επιτρέπεται να εργαστούν εποχιακά σε άλλη εργασία αρκεί να μην αντιβαίνει με το ήθος που πρέπει να έχει ένας εκπαιδευτικός.
Εδώ άνεργος του ιδιωτικού τομέα παίρνει 300-500 ευρώ; Γιατί οι εκπαιδευτικοί δεν εργάζονται πουθενά και παίρνουν πάνω από 1000;

Κλειω
|

Όσοι τους ψηφίσατε... Καλά να πάθετε.

ΝΔ δε θέλατε;
|

@Ανδρέας

Αυτές τις ανοησίες έλα να μας τις πεις στα σχολεία.

ΔΑΦΝΗ
|

@Ανδρέας
Οι διακοπές είναι πρωτίστως διακοπές των παιδιών και των οικογενειών τους. Δηλαδή μας λέτε ότι ένα 10χρονο θα πρέπει να έχει 20 μέρες άδεια όπως ένας ενήλικος εργαζόμενος.

Δε γκρινιαζουμε
|

Αλλα η κυρια ειναι παραλογη, ζει σε ενα δικο της κοσμο.

ΚΩΣΤΑΣ
|

Μην γκρινιάζετε. Προσπαθήστε να κάνετε τα παιδιά να μελετήσουν.

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

Μάλιστα! Ήταν ένα ώριμο αίτημα της κοινωνίας και γίνεται επιτέλους πράξη! Όσο πετυχημένα εφαρμόστηκε την προηγούμενη χρονιά στην α' τάξη, εξίσου πετυχημένα θα εφαρμοστεί τώρα και στη β' τάξη που κουβαλάει άλλωστε τη γνώση και την εμπειρία από πέρσι! Τελικά αυτό το υπουργείο βρίσκεται έτη φωτός μπροστά από την εποχή του και εφαρμόζει μια πολιτική γεμάτη οξυδέρκεια και κατανόηση για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Πολύ θα λυπηθώ αν και φέτος οι συνθήκες δεν επιτρέψουν την υλοποίηση αυτών των εμπνευσμένων ιδεών. Κρίμα να τελειώσει η θητεία της εξαιρετικής υπουργού, χωρίς να γευτεί τη χαρά έστω και μιας μεταρρύθμισης που φέρει την υπογραφή της...

Έλα παππού να σου δείξω τ' αμπέλια σου
|

@Ανδρέας
Μα να τα ξέρετε τόσο καλά.... και να μην σας ρωτάει ΚΑΝΕΙΣ όμως?
Τί σπουδάσατε αλήθεια και ποιό είναι το δικό σας επάγγελμα, για να σας πούμε κι εμείς πώς-πόσο-πότε να δουλεύετε?
Ενημερωτικά, σε ΟΛΕΣ τις χώρες του κόσμου τα σχολεία λειτουργούν 9 μήνες το χρόνο. Δεν ανακαλύψαμε εμείς τον τροχό.
Τέλος, εάν νομίζετε ότι είστε τόσο καλός γνώστης στα θέματα της εκπαίδευσης, λέω να στείλετε εγγράφως τις προτάσεις σας προς τους κυβερνώντες.... που είναι τόσο εργατικοί και αποτελεσματικοί οι ίδιοι....

Μητέρα
|

Τα παιδιά της Β Λυκείου δεν έχουν διδαχτεί όπως πρέπει τα μαθήματα της Α λόγω τηλεκπαιδευσης. Μην γίνουν τα ίδια λάθη και φέτος. Περιορίστε την ύλη στην εξεταστέα, ξεκινήστε με ουσιαστικές επαναλήψεις και αφήστε την πίεση με βαρύγδουπες δηλώσεις κ. Υπουργέ.

Furious
|

Η δική μου απορία είναι με ποια λογική θα δώσει φέτος με τράπεζα η Β Λυκείου, τη στιγμή που πέρυσι αν εφαρμοζόταν τελικά , θα αφορούσε μόνο την Α Λυκείου! Μια αλλαγή ξεκινάει από την αρχή και αρχή
στο λύκειο θεωρείταιι η Α. Δλδ η περσινή Β δεν μπορούσε, και η φετινή μπορεί; Και γενικά είμαι εξοργισμένη που ένα τέτοιο μέτρο εφαρμόζεται σε φουρνιές μαθητών οι οποίοι έχουν υποστεί τις συνέπειες μιας πρωτοφανούς πανδημίας. Ας ηρεμήσουμε πρώτα απ'όλα αυτά, ας μπούνε τα πράγματα σε μια σοβαρή σειρά και μετά ας γίνουν αυτές οι "καινοτόμες" αλλαγές , που κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να ξεκινήσουν οργανωμένα από την Α... δημοτικού κι όχι ξαφνικά στο Λύκειο όπου αρχίζουν οι κατευθύνσεις, η προετοιμασία και τα άγχη!!!

Πέτρος
|

Πλέον όλος ο κόσμος έχει καταλάβει ότι δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τους μαθητές παρά μονο για αυτούς με εύπορους γονείς που μπορούν να "χρηματοδότησουν" την εκπαίδευση του παιδιού τους είτε λέγεται
φροντιστήριο είτε ιδιωτική σχολή

Πέτρος
|

Δεν μας φτάνουν όλα αυτά αυτές τις ημέρες έχουμε και για αυτή να ανησυχούμε τι θα γίνει με αυτή την κυβέρνηση πλέον...

Ανδρέας
|

Μπράβο στην Υπουργό. Ας νομοθετήσει για μια εβδομάδα διακοπές στα Χριστούγεννα και το Πάσχα και έναρξη σχολικής χρονιάς 15 Αυγούστου (τα φροντιστήρια ξεκινούν 1η Ιουλίου για το επόμενο έτος).
Λιγότερο ωράριο την ημέρα και λιγότερη ύλη παράδοσης καθημερινά και χρόνος για επαναλήψεις θα προκύψει.
Φτάνει πιά το καθισιό εκπαιδευτικών-μαθητών τρεις μήνες το χρόνο.
Ποιο άλλο επάγγελμα έχει τόσες διακοπές; Όλοι οι άλλοι ξεκουράζονται σε 10-15 ημέρες άδειας - Γιατί αυτοί χρειάζονται 3 μήνες;

@@ηρώδης
|

Λεγεται πραγματικότητα όχι καταστροφολογία. Είναι στο κόσμο τους.

@@ηρωδης
|

Ενώ το αποφασίζουμε εδώ και τώρα εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων χωρίς ακόμα να έχει αποφασιστεί τι επιπέδου θέματα θα έχει μέσα τελικά και όταν το Υπουργείο το ίδιο δύο χρόνια απάλλαξε τα παιδιά!!! έστω από τυπικές με εύκολα θέματα ενδοσχολικές, είναι το καλύτερο.
Υπομονή και θα δούμε. Ο επόμενος Ιούνιος είναι κοντά.
Υπάρχει και το πάω βήμα-βήμα υπάρχει και το τρέχω υπερβολικά και όποιος προλάβει...

συνεχίζει στο κόσμο της
|

Δεν υπολόγισαν τους υποψηφιους 2021 με ΕΒΕ, θα σκεφτεί τους επόμενους?

Αστερω
|

Και φυσικά η τράπεζα της Β Λυκείου είναι πανέτοιμη. Έτσι, για να τηρηθεί η παράδοση.

Παν μέτρον άριστον
|

Να επιστρέψουν τα παιδιά στις τάξεις και δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από τις εξετάσεις στο σχολείο τους. Να μπει επιτέλους τέλος στον παραλογισμό.

Με Τράπεζα Θεμάτων στο 30% της βαθμολογίας στην τελική εξέταση -υπάρχει και η προφορική βαθμολογία μην το ξεχνάμε!- θα έχουμε ένα μέτρο επίδοσης σε όλη την Ελλάδα.

Ας βοηθήσουν λίγο οι καθηγητές όπου υπάρχει ανάγκη, άνθρωποι είμαστε όλοι, και υπάρχει και η επαναληπτική του Σεπτεμβρίου. Όμως να μην πληρώσουν τα παιδιά τις δικές μας αδυναμίες, ούτε η πολλή αυστηρότητα ούτε η ακραία χαλαρότητα κάνει καλό.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ