Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Δια ζώσης θα ξεκινήσουν τα μαθήματα σε ΑΕΙ και σχολεία

Δημοσίευση: 13/08/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δια ζώσης θα γίνουν τα μαθήματα σε σχολεία και Πανεπιστήμια από το φθινόπωρο, δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Ά. Συρίγος, μιλώντας σήμερα στον Σκάι.

Συγκεκριμένα, 1η Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι εξετάσεις στα πανεπιστήμια με τους ίδιους όρους που έγιναν οι εξετάσεις του Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ότι κάθε πανεπιστήμιο θα αποφασίζει ποια μαθήματα θα εξετάζονται δια ζώσης και ποια διαδικτυακά.

«Το μεγάλο τεστ για τα πανεπιστήμια αρχίζει από την 1η Οκτωβρίου. Θα φροντίσουμε τις πρώτες μέρες να υπάρχουν δομές για εμβολιασμούς των φοιτητών», τόνισε και διευκρίνισε ότι στις ιατρικές σχολές, ειδικά, θα υπάρχουν μόνιμες δομές εμβολιασμού για όλους τους φοιτητές.

Για μάθημα θα μπαίνουν οι μαθητές με δύο self test την εβδομάδα, ενώ οι καθηγητές, δάσκαλοι και διδακτικό προσωπικό δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα. Όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο ή έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες μπαίνουν κανονικά στις αίθουσες.

Ετικέτες: 
undefined

Σχόλια (25)

 
Ανοικτά σχολεία και ΑΕΙ
16 Αυγ 2021 04:46

Φορείς δε σημαίνει κατ'ανάγκη βαριά νοσούντες, οι περισσότεροι εμφανίζουν ελαφριά συμπτώματα ή και καθόλου.

Να ξεκαθαρίσει επιτέλους η κατάσταση: Θα πληρώσουν οι σημερινοί 18χρονοι τις αδυναμίες των "ενηλίκων" να διαχειριστούν μια έκτακτη κατάσταση;

 
Dario Moutso
15 Αυγ 2021 22:05

Δια ζώσης θα ξεκινήσουν, αυτό είναι το σίγουρο, Για το πως θα τελειώσουν; Εξ αποστάσεως όπως και πέρσι...

 
Νίκος
15 Αυγ 2021 21:51

Κάθε διδακτική ώρα θα γίνεται νέος έλεγχος ; Ποιος και πως θα τον κάνει ;
Οι φοιτητές υψηλού κινδύνου, δια ζώσης θα κάνουν και αυτοί ;
Εάν ένας φοιτητής αρνηθεί να του γίνει έλεγχος ;
Στον καθηγητή, ποιος θα διενεργεί τον έλεγχο ;

 
ΠΑΝΚΩ
15 Αυγ 2021 19:51

Αρχίζουμε διά ζώσης...
Να δούμε 28η θα κάνουμε στο σχολείο...;;;
Χα χα...

 
Βιοπληροφορική
15 Αυγ 2021 16:29

@Νοήμων: 3500 είναι τώρα, αρχές Σεμπτέμβρη υπολόγιζε 5000 και βάλε.

 
@Νοήμων + @Καθαριότητα
15 Αυγ 2021 11:36

@Νοήμων
Άσε τα κρούσματα, αυτά δεν ενδιαφέρουν πρακτικά. Το θέμα είναι πόσα κρεβάτια έχει το νοσοκομείο. Γιατί αν δεις τα στατιστικά, οι νεκροί σήμερα και οι νοσηλευμένοι είναι σημαντικά λιγότεροι. Τα εμβόλια κάνουν δουλειά.

@Καθαριότητα
Ακριβώς, δεν είναι ανήλικοι. Είναι ενήλικοι, να πάνε νε εμβολιαστούν για να μπορούν να πάνε στο πανεπιστήμιο και στο εξωτερικό.
Για την καθαριότητα, φυσικά έχεις δίκιο. Στις λίγες μέρες που έγινε το εργαστήριο το προηγούμενο εξάμηνο τα γάντια και τα απολυμαντικά σπρέι τα έφερα εγώ. Σιγά μην είχε προβλεφθεί από το πανεπιστήμιο. Μερικές εκατοντάδες υφασμάτινες μάσκες βέβαια υπάρχουν ακόμα στο ντουλάπι, αφού έτσι κι αλλιώς είχαν όλοι.

 
Καθαριότητα
15 Αυγ 2021 06:12

Εδώ δεν είναι ανήλικοι μαθητές με κηδεμόνες που μένουν σε οικογένειες. Είναι διαφορετικά ακροατήρια (εξάμηνα), με ενήλικες που σήμερα είναι εδώ και αύριο στο εξωτερικό και μεθαύριο πίσω για μάθημα σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Η καθαριότητα πριν το κάθε μάθημα/εργαστήριο θα την επονομαστεί ο ΔΕΠ, οι συνεργάτες, οι Υπ. ΔΙδ ή οι μεταπτυχιακοί; Γιατί σύμβαση με καθαριότητα πέρα από μια φορά τη μέρα δεν υπάρχει ... αν έχει λοιπόν κάποιος μετάλλαξη Δέλτα είναι σε θέση να το μεταδώσει σχεδόν σε όλο το τμήμα μέσα σε 2 μέρες που θα πηγαίνει για μαθήματα πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Μήπως πάμε στη λογική ας κολλήσουν όσοι κολλήσουν και βλέπουμε τι θα κάνουμε μετά;

 
ΔΙΚΑΙΟΣ
15 Αυγ 2021 01:54

Οι περισσοτεροι εκπαιδευτικοί είναι άνω από 50 ετών και σαφέστατα είναι ομάδα υψηλού κινδύνου. Αυτό που μας ανησυχεί είναι περισσότερο οι μεταλλάξεις και η ανασφάλεια.

 
Γ Κ
15 Αυγ 2021 01:04

Τα πράγματα πρέπει να τα δούμε ήρεμα. Θα πάμε σχολές, σχολεία, εργαστήρια κοκ είτε με τεστ είτε με εμβόλια.
Φήμες λένε ότι τέλη Οκτωβρίου ξανά τα ίδια, κλείσιμο στο σπίτι, τηλεκπαίδευση κλπ κλπ. Κύκλωματα, πλακέτες, παλμογράφους και λοιπά εξοπλισμός (μιλάω για ηλεκτρολόγους και ηλεκτρονικούς) απλά ρίχνουμε εκεί κάνα χιλιάρικο και τα παίρνουμε για να τα κάνουμε σπίτι όσο ο καθηγητής τα δείχνει απ' το Zoom... Συγγράμματα, έτσι όπως πάει ακόμα και οι εκδότες θα έχουν θέμα γιατί το κέρδος τους έχει πέσει, εκτός αν το τρέξουν και τα πάρουμε από τα σημεία παραλαβής. Άντε και του χρόνου να 'μαστε εδώ να τα λέμε. Πραγματικά, ποιος νοιάζεται;

 
Νοήμων
14 Αυγ 2021 22:44

Με 50 κρούσματα τον Μάρτη του 2020 περάσαμε σε εξ αποστάσεως διδασκαλία και με 3.500 θα επιστρέψουμε σε διά ζώσης διδασκαλία σε αμφιθέατρα με ανεπαρκή ή ανύπαρκτο φυσικό αερισμό, με την πλειονότητα των φοιτητών ανεμβολίαστη, με αντικειμενική αδυναμία τήρηση των προβλεπόμενων από τα υγειονομικά πρωτόκολλα αποστάσεων λόγω έλλειψης χώρου, με μέλη ΔΕΠ εμβολιασμένα μεν αλλά με άγνωστη ανοσολογική ανταπόκριση, κλπ κλπ! Δεν αντιλαμβάνεστε ότι με αυτά τα υγειονομικά δεδομένα τα μόνα που ΙΣΩΣ θα μπορούν να γίνουν διά ζώσης θα είναι τα εργαστηριακά μαθήματα; Όλη αυτή η συζήτηση γίνεται για να ενοικιαστούν οι φοιτητικές κατοικίες ή γιατί κάποιοι ονειρεύονται την επιστροφή σε μία δυστυχώς ανύπαρκτη ακόμα κανονικότητα; Να είμαστε σοβαροί γιατί η πραγματικότητα θα προκαλέσει αμηχανία σε κάποιους που τώρα λένε μεγάλα λόγια.

 
ΔΕΠ
14 Αυγ 2021 21:57

24 νεκροί σήμερα, και ο υφυπουργός ανακοινώνει
"Δια ζώσεις μαθήματα σε ΑΕΙ". Δε λέει όμως το πως. Σχεδιασμός και κονδύλια μηδέν από το ΥΠΑΙΘ. Μόνο πιασάρικες δηλώσεις !
Ποιοι θα κάνουν τους ελέγχους για το ποιος είναι αρνητικός στην είσοδο των Πανεπιστημίων; Που θα βρεθούν αίθουσες για να τηρηθούν οι αποστάσεις; Που θα βρεθεί επιπλέον προσωπικό; Τι θα γίνει με τις ευπαθείς ομάδες; Τι θα κάνουμε εν τέλει με τα αμφιθέατρα και τον υπερπληθυσμό των φοιτητών στα μεγάλα ΑΕΙ;
Παρακαλώ μπορεί να μιλήσει η επιτροπή λοιμωξιολόγων ; Συμφωνούν με τα δια ζώσης μαθήματα ή έτσι τα λέει ο υφυπουργός από μόνος του ;

 
Θύμιος
14 Αυγ 2021 19:03

Το μόνο που με ανησυχεί είναι ότι:
Αν τα πρωτόκολλα Covid χωρητικότητας των αιθουσών, αποστάσεων, διαλειμμάτων, κλπ, παραμείνουν τα ίδια, οι υποδομές των πανεπιστημίων πάλι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

 
Μαθητής
14 Αυγ 2021 18:42

Στα φροντιστήρια, στο έλεος του Θεού; Δεν απαιτείται εμβολιασμός των καθηγητών και rapid test;

 
Ιωάννης Κ.
14 Αυγ 2021 15:08

Σε μια εργαστηριακή αίθουσα των 25 θέσεων, θα καλύπτονται όλες οι θέσεις ή θα μπαίνουν οι μισοί με τις επιβαλλομενες αποστάσεις κλπ; Αν ισχύει το δεύτερο μπορεί κάποιος να μας πει πόσα εργαστηριακά τμήματα θα καλύψει ένας διδάσκων με 300 φοιτητές για ένα μάθημα, και ελλείψει διδακτικου προσωπικού; Βαθιά μεσάνυχτα έχετε κύριοι του υπουργείου για την οικτρη πραγματικότητα στα πανεπιστήμια.

 
Οργάνωση και όρεξη για δουλειά θέλει
14 Αυγ 2021 11:25

Να οργανωθούν τα πανεπιστήμια όπως και τα σχολεία. Να που και αυτό μπορεί να εξυπηρετηθεί από την πανεπ αστυνομία, διαφορετικά από διοικητικούς η ΕΔΙΠ .

 
@μελος ΔΕΠ
14 Αυγ 2021 11:22

Αν εννοείτε την απαλλαγή σε καμία περίπτωση εφόσον υπάρχει το εμβόλιο. Αν θέλετε πρόωρη συνταξιοδότηση γιατί όχι με τα κατάλληλα ιατρικά αποδεικτικά. Η ηλικία των 50 είναι παραγωγική ειδικά για ΑΕΙ γιατί η κανονική σύνταξη δίνεται στα 67!

 
μελος δεπ
14 Αυγ 2021 10:42

πολλα μελη δεπ εχουμε νοσήματα χρονια και η ηλικια μας ανω των 50 οι περισσοτεροι μας καθιστα ομαδα υψηλού κινδύνου.
παρακαλω τα δεοντα.

 
Άρες μάρες
14 Αυγ 2021 10:20

Ἄρες μάρες πιά, Μοῦσα, μὴν ψάλλῃς, / καιρὸς εἶναι τὰ μέτρα ν' ἀφήσῃς, / ἔλα γνῶσι ὀλίγη νὰ βάλῃς, / καὶ μὲ κόσμο καὶ ὕλη νὰ ζήσῃς. (Γεώργιος Σουρής, Ύλη).

 
Πρωταπριλιά
14 Αυγ 2021 01:18

Όσο και να θέλουμε, όσο και να πρέπει είναι αδύνατον με τις υποδομές και το προσωπικό που υπάρχει στα Πανεπιστήμια να λειτουργήσουν δια ζώσης. Αλήθεια, ο ακαδημαϊκός χάρτης τι γίνεται; Μήπως είναι ευκαιρία τώρα που οι φοιτητές δεν είναι στις διάφορες πόλεις να γίνει η αναδιάρθρωση;

 
Polar_Fish
14 Αυγ 2021 00:35

Ποιος ελέγχει αυτούς που πάνε σε ένα σουπερ μάρκετ?

 
Εννοείται δια ζώσης
13 Αυγ 2021 20:41

Φυσικά και δια ζώσης! Υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για όλους. Διαφορετικά rapid δυο φορές την εβδομάδα. Δε μπορούμε να περιμένουμε και να παρακαλάμε .

 
face control
13 Αυγ 2021 19:49

θα κάθονται οι καθηγητές στην πόρτα του αμφιθεάτρου και θα ζητάνε πιστοποιητικά και self test;

 
Γ
13 Αυγ 2021 18:26

Για τους φοιτητές θα πετάξει το μπαλάκι στα Πανεπιστήμια, βρείτε τρόπο να κάνετε τον έλεγχο.
Μα όλα το Υπουργείο θα τα σκέφτεται;
Απαπα!!!!

 
Λάκης
13 Αυγ 2021 16:41

Ο έλεγχος των φοιτητών θα κρατάει 20 λεπτά το ελάχιστο για μικρά τμήματα, οπότε λίγο με τις ερωτήσεις, λίγο με τα κρούσματα κλπ μάθημα δε θα γίνεται. Στα μεγάλα αμφιθέατρα η πρώτη ώρα θα περνάει έτσι. Φοιτητική ζωή όμως σίγουρα καλύτερη από πριν...

 
και οι φοιτητές;
13 Αυγ 2021 16:05

Πώς θα μπαίνουν και ποιος θα τους ελέγχει;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ