Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Υφ. Παιδείας: Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία το φθινόπωρο - Διαφοροποίηση από πέρυσι

Δεν θα υπάρχει οριζόντιο κλείσιμο σχολικής μονάδας ή τμημάτων όπως το προηγούμενο διάστημα
Δημοσίευση: 16/08/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Φέτος τα σχολεία θα ανοίξουν στις 13 Σεπτεμβρίου αντί για 11 λόγω αργίας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα προσδιοριστούν -εξειδικευτούν τις ημέρες που θα είμαστε κοντά στο άνοιγμα των σχολείων ,τόνισε η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όπως ανέφερε υπάρχουν σαφείς κανόνες όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς και τον εμβολιασμό τους και ότι αν δεν είναι εμβολιασμένοι, θα πρέπει να έχουν  πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή εργαστηριακό έλεγχο 2 φορές την βδομάδα με δική τους ευθύνη και δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για αντίποινα και εξήγησε ότι κάποιος εκπαιδευτικός μπορεί να κάνει το τεστ σε μια από τις δομές που το παρέχουν δωρεάν. Ωστόσο σημείωσε πως ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών βρίσκεται σε καλά επίπεδα.

Η κα Μακρή ανέφερε πως τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα περιλαμβάνουν το τι θα γίνει σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα σε σχολική αίθουσα και σημείωσε πως θα είναι διαφοροποιημένα από την προηγούμενη χρονιά λόγω του ότι φέτος προστέθηκε ο εμβολιασμός.

Η ίδια, επιβεβαίωσε πως δεν θα υπάρχει οριζόντιο κλείσιμο σχολικής μονάδας ή τμημάτων όπως το προηγούμενο διάστημα, ενώ ανέφερε πως αυστηρά πρωτόκολλα θα ισχύουν και για τα φροντιστήρια.

Σημείωσε πως οι ρυθμίσεις και τα μέτρα της πολιτείας είναι τέτοια ώστε η επιστροφή στα σχολεία και η δια ζώσης διδασκαλία να είναι με τις ασφαλέστερες δυνατές συνθήκες.

Σχετικά με το νέο σχολείο μετά και την ψήφιση προ ημερών του νέου νομοσχεδίου υπογράμμισε πως θα υπάρχει δίχρονη προσχολική αγωγή που θα είναι σε όλη την επικράτεια, όπως και εκμάθηση αγγλικών στο νηπιαγωγείο, εργαστήρια δεξιοτήτων, πρόληψη και ενημέρωση για φυσικές καταστροφές καθώς και δυνατότητα τα σχολεία να αποφασίζουν και μόνα τους.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στους νέους διορισμούς εκπαιδευτικών λέγοντας πως είναι οι πρώτοι διορισμοί που γίνονται μετά από 12 χρόνια σημειώνονται πως συγκεκριμένα στον δικό της νομό είχαν να γίνουν διορισμοί τουλάχιστον 30 χρόνια.  «Έρχονται να προστεθούν στους 4500 διορισμούς ειδικής αγωγής που γίνανε πέρυσι πρώτη φορά στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Σχόλια (25)

 
ΔΙΚΑΙΟΣ
25 Αυγ 2021 00:34

Όχι συνωστισμός στα σχολεία, στις τάξεις, στους διαδρόμους, στα λεοφωρεία, στις τουαλετες των μαθητών, στην καντίνα την ώρα του διαλείματος, στις τουαλέττες την ώρα του διαλείματος. Ποιος θα τα προσέξει όλα αυτά;

 
Λογική και όχι φόβος
18 Αυγ 2021 02:22

Προφανώς τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν και να παραμείνουν ανοικτά - δεν είναι δυνατόν να θυσιάζεται το μέλλον δεκάδων χιλιάδων παιδιών και εφήβων επειδή το ελληνικό κράτος από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο φοβάται.

 
γκουρου
17 Αυγ 2021 22:37

Ετσι και βγούμε σώοι και αλώβητοι από αυτή τη χρονιά τότε θα πρέπει πραγματικά να δεχθούμε εύσημα...Από ολους!!!!! Κυβέρνηση και γονείς...

 
ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ
17 Αυγ 2021 22:36

Αγαπητή μου Μακρή,
Δε βλέπω καμία διαφοροποίηση . "Κάθε πρόπερσι και καλύτερα" ... είναι το μόνο βέβαιο...
ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.

 
Ερτ
17 Αυγ 2021 19:21

Συμφωνώ με το "Τσιτσάνη", με τη διαφορά ότι το νομοσχέδιο δεν συντάσσεται από τους συμβούλους. Πράγματι, η υπομονή μας έχει εξαντληθεί και η κ. Κεραμέως έχυσε την Καρδαρά με το γάλα. Οφείλει να ενημερώσει αναλυτικά και με χρονοδιάγραμμα τι θα γίνει. Παράταση για άλλη μια χρονιά στα στελέχη, αγγίζει τα όρια νομιμότητας, αν δεν τα ξεπερνά. Απ' την άλλη έχει καθυστερήσει ήδη και κάθε μέρα που περνά τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα. Θα βάλει προσωρινούς διευθυντές με οργανική, μετά κενουμενες (ποιος ξέρει από ποιο σχολείο) και μετά κανονικούς για 4ετια; Ποιος εισηγήθηκε τέτοια πράγματα απορώ. Εννοείται ότι βάζει μπουρλότο με το καλημέρα στην αξιολόγηση που εισηγήθηκε. Αυτά.

 
@Ερτ
17 Αυγ 2021 19:15

μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλη κουβέντα μην πείς...
έχω συναντήσει ανθρώπους με μεταπτυχιακά που έχουν αξιόλογότατες γνώσεις αλλά δεν έχουν μεταδοτικότητα ούτε ικανότητα διοίκησης και πελαγώνουν μπροστά σε ένα σχετικά απλό πρόβλημα.

και έχω δεί ανθρώπους με απλό πτυχίο να επιλύουν προβλήματα στο σχολείο σε χρόνο μηδέν με ομαλότητα και βέλτιστη λύση.

Υπάρχει και ο παράγοντας συγκρότηση προσωπικότητας και εμπειρία στον τομέα που αξίζει όσο πολλά μάστερ και μεταπτυχιακά.

μην ξεχνάμε ότι και κάποια μεταπτυχιακά έχουν φτιαχτεί από εταιρείες τελευταία... ο καθένας φαίνεται από τη στάση και αντίδρασή του στην μάχη της τάξης και της εργασίας όχι από περγαμηνές που μπορεί να μην σημαίνουν τίποτε...

 
@Ερτ
17 Αυγ 2021 18:38

Δηλαδή μέχρι τώρα αυτά ίσχυαν;
Πες μας κι άλλα...

 
@κίτρινο λεμόνι από φιλελεύθερο
17 Αυγ 2021 16:44

Είμαι 65 ετών, εκπαιδευτικός τάξης και φοιτητής. Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια πρέπει να λειτουργήσουν δια ζώσης. Δεν γίνεσαι βιολόγος από απόσταση ούτε μπορείς να βοηθήσεις τα παιδιά που χρειάζονται μια παραπάνω βοήθεια από απόσταση αποτελεσματικά. Η ζωή είναι επικίνδυνη. Πρέπει να αναλάβουμε το ρίσκο.

φιλελεύθερος

 
Ερτ
17 Αυγ 2021 16:39

Η αξιολόγηση ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ στελέχη με υψηλά προσόντα και όχι ΣΕ με απλό πτυχίο ούτε διευθυντές εκπαίδευσης με ένα μαστερακι και αν ούτε δντες ΣΜ δια ..ψηφοφοριας.

 
"Όσο με μαλώνεις" (Τσιτσάνης)
17 Αυγ 2021 16:36

@ert
Δεν ξέρω εάν είστε ο μόνος (ή είναι δυο-τρεις ακόμα) που υποστηρίζετε, ότι το νομοσχέδιο Κεραμέως είναι "ίσως το καλύτερο νομοσχέδιο για την παιδεία από καταβολής κράτους". Μα τότε δεν είναι αντίφαση, "να αλλάξει συμβούλους η Κεραμέως όσο είναι καιρός"?

Όταν έχεις θητεία 4 χρόνια και λες ότι έχεις τους νόμους έτοιμους(στο συρτάρι) αλλά είσαι ήδη στον 3ο χρόνο και δεν έχεις βγάλει ούτε ΜΙΑ προκήρυξη(πλην των προσωρινών ΔΔΕ), τότε τί εννοείτε "όσο είναι καιρός"? Όσο είναι καιρός πριν μπούμε πχ στον 4ο χρόνο?....

Ο χρόνος και η υπομονή νομίζω ότι έχουν εξαντληθεί. Το ίδιο ίσως και ο πολιτικός χρόνος της κυρίας Κεραμέως. Ο Πρωθυπουργός είναι αυτός που θα έπρεπε να κάνει αλλαγές "όσο είναι καιρός".... αν δεν άργησε πολύ κιόλας.

 
@ Ert από φιλελεύθερο
17 Αυγ 2021 14:53

Αναμφίβολα μπορεί να γίνει. Είναι όμως καλύτερα η επιλογή των διευθυντών σχολείων να γίνει το επόμενο καλοκαίρι.

φιλελεύθερος

 
@Ελένη από φιλελεύθερο
17 Αυγ 2021 14:46

Υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα από την επιλογή των στελεχών εκπαίδευσης.

φιλελεύθερος

 
ert
17 Αυγ 2021 14:34

Μια χαρά είναι το νομοσχέδιο, ίσως το καλύτερο νομοσχέδιο για την παιδεία από καταβολής κράτους. Το πρόβλημα είναι ότι είναι ανίκανοι να προγραμματίσουν το παραμικρό και αν πάνε σε επιλογές τώρα, θα ανατινάξουν τα σχολεία με τα πήγε έλα των μετακινήσεων. Να αλλάξει συμβούλους η Κεραμέως όσο είναι καιρός.

 
Ελένη
17 Αυγ 2021 12:14

Ένα Υπουργείο που δεν έχει την ικανότητα να εκδώσει προκηρύξεις για επιλογές στελεχών στην ώρα του, δεν έχει ικανότητα για τίποτα άλλο. Αλήθεια, κάτι ξεχασμένοι υπεύθυνοι σχολικών δραστηριοτήτων θυμάται κανείς από πότε έχει λήξει η θητεία τους;

 
κίτρινο λεμόνι
17 Αυγ 2021 07:56

Όχι συνωστισμός λένε οι "ειδικοί". Τα 25 παιδιά συν ο εκπ/κος 26 τι είναι μανδάμ; Πόσο γελοία κοροϊδεύεται τον κόσμο, αλλά και πόσο ευκολόπιστοι υπάρχουν που τα βλέπουν όλα καλώς καμωμένα

 
Ξανά και ξανά
17 Αυγ 2021 00:46

Να μας απαριθμησει η κ. Μάκρη τις ασφαλέστερες δυνατες συνθήκες. Γιατί εγώ βλέπω μόνο δυσμενείς συνθήκες πάλι... Αίθουσες προκατ. στο σχολείο μου, 23 παιδιά και άλλα πολλά απαράδεκτα.

 
@ερτ
17 Αυγ 2021 00:43

Η χρονιά είναι καταδικασμενη όχι μόνο λόγω επιλογής στελεχών, αλλά και πανδημίας και νέου απαραδεκτου νομοσχεδίου νεοφιλελευθερης πολιτικής της δεξιάς.

 
Άλλα τμήματα θα κάνουν τηλεκπαίδευση, άλλα διά ζώσης
17 Αυγ 2021 00:40

και άλλα με ζωντανή κάμερα, λες και ο εκπαιδευτικός έχει μόνο ένα τμήμα, χαχαχα, θα παλαβώσω....

 
Κωνσταντίνος
16 Αυγ 2021 23:41

Άσχετοι άνθρωποι σε υπεύθυνες θέσεις.... Κρατάτε μικρό καλάθι, που σημαίνει... ότι λέει το αντίθετο θα γίνει.. Παράδειγμα, τι θα κάνουν όταν τα κρούσματα τέλος Σεπτέμβρη φθάσουν 5000 (πολύ πιθανό σενάριο) και στις ΜΕΘ φθάσουν 500- 600;;; Προφανώς, το αυτονόητο... Συμπέρασμα, για άλλη μια φορά ..θα πέσουν έξω....

 
Δυστυχώς
16 Αυγ 2021 22:25

Το επιτελείο της καταστροφής συνεχίζει αμέριμνο να πειραματίζεται με το μέλλον της εκπαίδευσης.

 
G.T.
16 Αυγ 2021 16:20

Για μειωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα ούτε λόγος να φανταστούμε... Τα υγειονομικά πρωτόκολλα όμως ... κατά γραμμα. Άιντε άιντεεεε....

 
Ert
16 Αυγ 2021 14:29

Το σχολικό έτος είναι καταδικασμένο λόγω επιλογής στελεχών. Και θα φταίτε ΕΣΕΙΣ 100%. Θα μας πείτε τι θα γίνει επιτέλους; Εκείνη η ΥΑ για τις κενουμενες κόκκαλα έχει;

 
Ιωάννα
16 Αυγ 2021 13:24

Με την ησυχία σας , όταν τελειώσετε τα μπάνια σας βγάλτε και εκείνη την εγκύκλιο γιατί σχολεία χωρίς διευθυντές δεν γίνετε μαναμ

 
Εκπαιδευτικός
16 Αυγ 2021 12:30

Αν δε θελετε να κλεισουν τα σχολεια παρτε ουσιαστικα μετρα προστασιας.
Έστω και φέτος.
Στα σχολεια δεν τηρούνται τα μέτρα μην κοροιδευομαστε.
Πρωί απόγευμα ή μέρα παρά μέρα. Αυτή είναι η ασφαλής λύση.

 
Ανοιχτά όλα τα σχολεία
16 Αυγ 2021 11:34

Όχι κλείσιμο σχολείων. Όλοι στα μπάνια και τις καφετέριες και όταν έρχονται σχολείο θυμούνται τον COVID. Υπευθυνότητα και προσοχή.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ