Εμβολιάστηκε το 3% των μαθητών ηλικίας 12-14 ετών

Μ. Θεοδωρίδου: Μετά τις διακοπές, εκτός ότι από τις συνήθεις ετοιμασίες για το σχολείο θα πρέπει ο εμβολιασμός έναντι της Covid, με την συνεργασία του παιδιάτρου

16/08/2021

Άκουσε το άρθρο
  • Η ηλικιακή ομάδα 15-17, οι έφηβοι, το 11,1% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού θα ανέλθει στο 12,6%.
  • Η ηλικιακή ομάδα 12-14, το 3% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού θα ανέλθει στο 4%.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, στη σημερινή τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε ότι “ μετά τις διακοπές, εκτός ότι από τις συνήθεις ετοιμασίες για το σχολείο θα πρέπει ο εμβολιασμός έναντι της Covid, με την συνεργασία του παιδιάτρου, να μπει στον προγραμματισμό των εμβολιασμών του παιδιού από την οικογένεια”.

Παράλληλα η Μ. Θεοδωρίδου ανέφερε τα εξής:
 

  • Το τελευταίο 10ημερο του Ιουλίου, ανακοινώθηκε από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών η σύσταση για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών.
  • Η σύσταση βασίστηκε σε επιδημιολογικά και κλινικά κριτήρια της χώρας μας και στοχεύει στην προστασία της υγείας των ίδιων των παιδιών-η γνώση των επιπτώσεων της λοίμωξης στα παιδιά συνέχεια αυξάνει- στην επαναφορά των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία δια ζώσης αλλά και στις κοινωνικές δραστηριότητες που τόσο επηρεάζουν την ψυχική υγεία των παιδιών και τέλος στην προστασία και για την προστασία των ευάλωτων ατόμων του οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντός τους.
  • Υπενθυμίζεται ότι ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο εμβολιασμός των παιδιών με αυξημένο κίνδυνο και θα πρέπει να αναφέρουμε αυτές τις κατηγορίες που είναι τα παχύσαρκα παιδιά, παιδιά με χρόνια προβλήματα από όλα τα συστήματα- αναπνευστικό, κυκλοφορικό, πεπτικό, ουροποιητικό- παιδιά με νευρομυϊκές παθήσεις, ανοσοεπάρκειες, σύνδρομα και νευροαναπτυξιακά προβλήματα.
  • Τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί είναι της μεθοδολογίας του MRNA και είναι εγκεκριμένα και τα δύο εμβόλια για αυτές τις ηλικίες και της Pfizer και της Moderna, ενώ εξελίσσονται μελέτες και για μικρότερες ηλικίες με τροποποίηση της δόσης.
  • Τα στοιχεία που προκύπτουν κυρίως από τον μεγάλο αριθμό των εμβολίων που έχουν ήδη χορηγηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια, τα στοιχεία ασφάλειας εννοώ, είναι ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι οι συνήθεις των εμβολίων- ή τοπικές αντιδράσεις ή ήπια συμπτώματα- ενώ η ανεπιθύμητη ενέργεια της συμμετοχής του περικαρδίου του μυοκαρδίου που έχει αναφερθεί είναι εξαιρετικά σπάνια και σύμφωνα με την τελευταία δημοσίευση στο περιοδικό Circulation, είναι 12,6 περιπτώσεις στο 1.000.000.
  • Θα πρέπει αυτό το νούμερο να το συγκρίνουμε με το νούμερο των επιπτώσεων της φυσικής λοίμωξης από κορονοϊό που είναι υπερδεκαπλάσιος.
  • Επομένως, για όλους τους δισταγμούς, προβληματισμούς, ερωτήματα, απορίες που έχουν οι γονείς και είναι απόλυτα δικαιολογημένο διότι ένα καινούργιο εμβόλιο ήρθε σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, αναμφίβολα ο καλύτερος σύμβουλος είναι ο παιδίατρος τον οποίον εμπιστεύονται, με τον οποίο έχουνε κάνει στα παιδιά τους πάνω από 15 εμβόλια κατά την διάρκεια της συνεργασίας τους, εμβόλια για την πρόληψη των διαφόρων λοιμωδών νοσημάτων.
  • Θα πρέπει να πούμε ότι η ηλικία των 12- 15 ετών είναι η ηλικία που ο παιδίατρος έχει σημειώσει στο βιβλιάριο υγείας τα εμβόλια, όπως λέμε, της εφηβείας.
  • Που είναι για τα κορίτσια και το εμβόλιο, προς το παρόν, των ανθρωπίνων θηλωμάτων, είναι επαναληπτικό, διφθερίτιδος, τετάνου και μηνιγγιτιδόκοκκου.
  • Αυτά τα εμβόλια δεν πρέπει να παραμεληθούν με την ένταξη τώρα του εμβολίου Covid και στα παιδιά αυτής της ηλικίας.
  • Και δεν χρειάζεται κανένα αυστηρό χρονικό μεσοδιάστημα μεταξύ των εμβολιασμών. Εάν ήταν πρακτικώς εφικτό θα μπορούσαν να γίνουν και την ίδια μέρα.

Σχόλια (6)

Νίκος
|

Οι εκπαιδευτικοί έχουν πολλαπλώς βοηθήσει ως τώρα. Βεβαίως και υπάρχει κίνδυνος για τους συναδέλφους μας που δεν έχουν εμβολιαστεί. Όμως η πανδημία δεν διακρίνει άτομα ούτε θέσεις σε μια σχολική κοινότητα. Επιδημιολογικά το ίδιο μεταδίδεται και σε παιδιά και σε κάθε άτομο που υπάρχει σε μια αίθουσα. Γιατί λοιπόν επιμένει το Υπουργείο στη λογική της ατομικής ευθύνης τη στιγμή που και όλοι οι εκπαιδευτικοί να εμβολιαστούν το ποσοστό τους θα αποτελεί το 10% του συνόλου της σχολικής κοινότητας; Γιατί δεν μειώνει τον αριθμό των μαθητών στις αίθουσες ώστε να εφαρμοστεί η οδηγία του ΠΟΥ για 2 μέτρα απόσταση μεταξύ των μαθητών εντός τάξης; Στο σημείο αυτό δεν ακολουθούμε τους ειδικούς; ή μήπως να θυμηθούμε τα διαγράμματα του Κυρίου Μαγιορκίνη που πέρυσι διαβεβαίωνε τέτοιες μέρες ότι οι αποστάσεις είναι ικανοποιητικές και την Υπουργό που δήλωνε τον αριθμό 17 μαθητών ανά τάξη (και καταλήξαμε σε 5 μήνες webex) και επέμενε στο περίφημο ''ακούμε τους ειδικούς''. Λοιπόν τώρα δεν τους ακούμε τους ειδικούς; Οι θα μας φταίνε οι αντιεμβολιαστές που τονίζω ότι αποτελούν τα 3% των σχολικών κοινοτήτων; Εγώ έχω κάνει το εμβόλιο και προτρέπω όλους τους συναδέλφους μας να το κάνουν μόνο και μόνο διότι απέναντί μας υπάρχει η πνευμονία. Άλλο αυτό όμως και άλλο να λέμε ότι έχουν ευθύνη 2΄3 άνθρωποι που 180 παιδιά σε κάθε σχολείο θα κουβαλάνε τον ιό στα σπίτια του κόσμου και κανείς δεν κάνει κάτι για αυτό.

@Νίκος
|

Δεν έχεις δίκιο στα επιχειρήματά σου. Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί είναι άνω των 50. Έτσι και κολλήσουν θα έχουν αρκετά μεγάλο πρόβλημα. Επίσης δεν είναι το ίδιο να λείψει ένα παιδί από την τάξη για τουλάχιστον 2 εβδομάδες σε σχεση με το να λείψει ο δάσκαλος/δασκάλα.
Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε η χρονιά να πάει καλά.

Εμβολιασμός
|

Η γ λυκείου πρέπει να εμβολιαστεί για να μη χάσει μερα από τη δια ζώσης! Είναι κρίμα να ταλαιπωρηθει με νοσηλεία αν κολλήσει.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός για λίγους
|

Γιατί δεν ισχύει υποχρεωτικός εμβολιασμός για ιδιώτες παιδίατρους και λοιπές ειδικότητες;

Να μη χαθεί μέρα δια ζώσης εκπαίδευσης
|

Ο ΠΟΥ από τον Ιούνιο ζήτησε να εφαρμοστούν αποστάσεις στις τάξεις και να σπάσουν τα τμήματα ώστε να μη χαθεί μέρα δια ζώσης εκπαίδευσης
Η Ελλάδα άκουσε την οδηγία;

Νίκος
|

Ε τώρα με το 3% εμβολιασμένους και το υπόλοιπο 97% χωρίς εμβολιασμό όλα θα λειτουργούν κανονικά. Μα πόσο ηλίθιους μας θεωρείτε; Συνεχίζει το Υπουργείο να εντοπίζει το ζήτημα στους 6-7 εκπαιδευτικούς που σε μια σχολική κοινότητα με 20 εκπαιδευτικούς και 180 παιδιά είναι χωρίς εμβόλιο.
6 στα 200 άτομα (μαθητές και εκπαιδευτικούς) μιας σχολικής κοινότητας είναι 3 στους 100. Δηλαδή και αν όλοι οι εκπαιδευτικοί εμβολιαστούν το 10% της σχολικής κοινότητας θα είναι εμβολιασμένοι. Και με το 3% των μαθητών θα φθάνει το 13%. Κατά τα άλλα από την προσεχή εβδομάδα θα διαβεβαιώνουν παρελαύνοντας από τα κανάλια οι αρμόδια Υπουργός και οι λοιποί ότι όλα θα λειτουργήσουν κανονικά.
Συνάδελφοι επιστρέφουμε σε συνθήκες Μαΐου. Θα κλείνει το Α2 θα ανοίγει το Β3, κάποιοι σε καραντίνα επειδή ήρθαν σε επαφή με κρούσμα, κάποιοι με πυρετό, πρόγραμμα για το webex, πρόγραμμα για τα τμήματα που θα βρίσκονται στο σχολείο, κατά τα άλλα θα φταίνε οι 5-6 που δεν εμβολιάστηκαν δηλαδή το 3% . ΥΓ: εγώ είμαι εμβολιασμένος. Είναι απαράδεκτο όμως να δίνεται το δικαίωμα του self test σε μαθητές και όχι σε συναδέλφους λες και υπάρχει σύγκριση του βαθμού αξιοπιστίας ενός παιδιού με την αξιοπιστία ενός εκπαιδευτικού. Κυρίες του Υπουργείου και λοιποί Κυρίες και Κύριοι δεν υπάρχει περίπτωση να μας διχάσετε.
Πάρτε το απόφαση: οι εκπαιδευτικοί δεν τρώνε κουτόχορτο.
Αν θέλετε άνοιγμα των σχολείων εφαρμόστε την οδηγία του ΠΟΥ για απόσταση 2 μέτρα εντός των αιθουσών, αλλιώς θα πάει το μεγαλύτερο μέρος του έτους μέσω webex.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ