Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Βουλευτής καταγγέλλει εμπορία ναρκωτικών σε σχολεία της Σαλαμίνας-Το υπ. Δημ. Τάξης και η ΔΔΕ Πειραιά απαντούν “ουδεμία καταγγελία υπάρχει”

Ουδεμία καταγγελία αναφορικά με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στα σχολικά συγκροτήματα της Σαλαμίνας υποβλήθηκε στην αρμόδια αστυνομική Υπηρεσία
Δημοσίευση: 23/08/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021 ουδεμία καταγγελία αναφορικά με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στα σχολικά συγκροτήματα της Σαλαμίνας υποβλήθηκε στην αρμόδια αστυνομική Υπηρεσία (Τμήμα Ασφαλείας Σαλαμίνας).

Αυτό αναφέρει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελ. Οικονόμου, σε γραπτή απάντηση στη Βουλή, ύστερα από ερώτηση της Βουλευτού Φ. Μπακαδήμα, η οποία κάνει λόγο για έντονο   πρόβλημα της εμπορίας ναρκωτικών στα σχολεία γης Σαλαμίνας , όπου, όπως σημειώνει “ γονείς βλέπουν εξωσχολικά άτομα να παρεισφρέουν μεταξύ των μαθητών, οι οποίοι διοχετεύουν ναρκωτικές ουσίες και κατόπιν αποχωρούν”.

Επίσης ο   Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά  Θρασύβουλος Μαραγκόζογλου απάντησε στη Βουλευτή ότι “Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά δεν έχει γνωστή καμία καταγγελία σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών στις σχολικές μονάδες της Σαλαμίνας”.

Η Βουλευτής έθεσε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης σε σχέση με τα σχολεία τα ακόλουθα ερωτήματα:

 •  Πόσες καταγγελίες έχουν γίνει για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία;
 •   Έχουν γίνει συλλήψεις για εμπορία ναρκωτικών στη Σαλαμίνα το τελευταίο εξάμηνο και αν ναι, σε ποιους χώρους γινόταν η πώληση;
 •  Έχουν γίνει συλλήψεις στη Σαλαμίνα για εμπορία ναρκωτικών στα σχολεία;
 •  Ποια η πρόβλεψη για την προστασία των μαθητών από εξωσχολικά στοιχεία;
 •  Ποια άμεσα μέτρα θα ληφθούν ώστε να εξασφαλίζεται πως δεν θα μπαίνουν εξωσχολικοί ακόμα και σε δημοτικά σχολεία;
 •  Υπάρχει πρόβλεψη για πρόσληψη σχολικών φυλάκων για το επόμενοέτος;

Η απάντηση του υφυπουργού

Ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης απαντώντας στα ερωτήματα της Βουλευτού  τονίζει τα εξής:

Από τις αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες, ανά την επικράτεια, εφαρμόζονται συγκεκριμένες δράσεις, όπως η επιτήρηση των σχολικών μονάδων, καθώς και η εμφανής αστυνομική παρουσία σε αυτές, με παράλληλη διενέργεια ουσιαστικών και στοχευμένων ελέγχων, με σκοπό την πρόληψη, αποτροπή και, σε συντρέχουσα περίπτωση, αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχόν έκνομων ενεργειών, συμπεριλαμβανομένης της διακίνησης ναρκωτικών.

Αναφορικά δε με τους δείκτες εγκληματικότητας στην εδαφική αρμοδιότητα του Τμήματος Ασφάλειας Σαλαμίνας, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου - Μαΐου τ.ε., σε σύγκριση με το αντίστοιχο του έτους 2020, επισυνάπτεται σχετικός πίνακας.
 
Προσέτι, καθίσταται γνωστό ότι, κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου έως και 12 Ιουνίου του τρέχοντος έτους:

 • ουδεμία καταγγελία αναφορικά με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στα σχολικά συγκροτήματα της υπόψη περιοχής υποβλήθηκε στην αρμόδια αστυνομική Υπηρεσία (Τμήμα Ασφαλείας Σαλαμίνας),
 • συνελήφθη ένα άτομο για παράβαση του ν. 4139/ 2013 (Φ.Ε.Κ. Α’ - 74) και σχηματίστηκε μία δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στην οικεία Εισαγγελική Αρχή, για τις δικές της περαιτέρω, κατά λόγο αρμοδιότητας, ενέργειες, και
 • καταγγέλθηκαν έξι (6) περιστατικά ληστειών, εκ των οποίων, έως την 14-06 τ.ε., δύο (2) είχαν εξιχνιασθεί, ενώ, κατόπιν έκδοσης σχετικών ενταλμάτων, συνελήφθησαν δύο (2) άτομα.
 • συνελήφθη ένα άτομο για παράβαση του ν. 4139/ 2013 (Φ.Ε.Κ. Α’ - 74) και σχηματίστηκε μία δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στην οικεία Εισαγγελική Αρχή, για τις δικές της περαιτέρω, κατά λόγο αρμοδιότητας, ενέργειες, και
 • καταγγέλθηκαν έξι (6) περιστατικά ληστειών, εκ των οποίων, έως την 14-06 τ.ε., δύο (2) είχαν εξιχνιασθεί, ενώ, κατόπιν έκδοσης σχετικών ενταλμάτων, συνελήφθησαν δύο (2) άτομα.

Σχόλια (8)

 
Δον Κιχώτης
24 Αυγ 2021 21:04

Και οι βουλευτές πρέπει να προσέχουν τον γραπτό τουλάχιστον λόγο τους, για δείτε στη δεύτερη παράγραφο το μικρό απόσπασμα από την ερώτηση της βουλευτού.

 
Βασίλης
24 Αυγ 2021 19:18

Είναι που δεν άρεσε η πανεπιστημιακή αστυνομία! Να είχαμε να λέγαμε! Τώρα επικαλούνται το υπουργείο προστασίας του πολίτη.

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
24 Αυγ 2021 17:51

Αχ, αφού δεν είστε σε θέση να τη γράψετε σωστά αυτή τη ρημάδα την "καθαρεύουσα", γιατί τη χρησιμοποιείτε και κάνετε τη γλώσσα μας να μοιάζει τόσο βάρβαρη; Εκφράσεις σαν το "τελεσθέντων κλοπών" (αντί: τελεσθεισών κλοπών) προϋποθέτουν στοιχειώδη γλωσσική επάρκεια, για να αντιληφθεί κανείς το χονδροειδές λάθος που κρύβουν! Γράψτε λοιπόν την απλή καθομιλούμενη γλώσσα που την ξέρετε λογικά καλύτερα!

 
nikos
23 Αυγ 2021 20:40

Αν οι εφημερίες γίνονταν κανονικά δε θα υπήρχε πρόβλημα.

 
ΠΟΛΙΤΗΣ
23 Αυγ 2021 20:18

Όλα καλά, αλλά αυτός ο βαρβαρισμός των «τελεσθέντων» κλοπών και των «τελεσθέντων» ληστειών πονάει …

 
Λευτέρης
23 Αυγ 2021 17:32

Γεγονός είναι ότι τα περισσότερα σχολεία δεν έχουν επιστάτη ούτε σχολικό φύλακα

Κλειδαμπαρώνονται μέσ αλλά και η πόρτα ανοίγει καθώς μπαινοβγάινουν γονείς, εκπαιδευτικοί και απέξω μπορεί να είναι οποιοσδήποτε με οποιοδήποτε σκοπό...

πρέπει να προσληφθούν φύλακες και πρωί και απόγευμα και νύχτα όταν τα σχολεία είναι κλειστά (να αποφεύγονται βανδαλισμοί και χρωματισμοί τοίχων)

 
Λευτέρης
23 Αυγ 2021 16:56

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει επίσημη και επώνυμη καταγγελία δεν αναιρεί την καταγγελία της κκ Βουλευτού!! Απαιτείται ή προστασία της νεολαίας με στοχευμένες δράσεις των υπουργείων Παιδείας και Δημόσιας Τάξης. Να δούμε θα ελεγχθούν ποτέ όσα γίνονται με τις εξαρτησιογόνες ουσίες (τσιγάρο, αλκοόλ, ναρκωτικά) στο σχολικό περιβάλλον; Δεν αρκούν οι νόμοι και η μεταφορά ευθυνών στα στελέχη και τους εφημερεύοντες, γιατί απλά η διαχείριση τους ξεπερνά επειδή έχουν λίγα όπλα στα χέρια τους !!! Πιστεύω ότι δε γίνεται τίποτε γιατί δεν υπάρχει η πολιτική βούληση να γίνει. Μεταβιβάζονται οι ευθύνες στους κατώτερους, δεν τους κυνηγά κανείς και εκεί τελειώνει το θέμα. Πολλοί νεολαίοι , όμως, πέφτουν στη μέγγενη των ουσιών και σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή !!

 
Ακουστικός τύπος
23 Αυγ 2021 14:51

Όταν καταγγέλεται κάτι να υπάρχουν και οι αποδείξεις για μα μην είναι έωλα . Το άκουσα, μου είπανε κ.α. δε στέκουν

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.