Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Δια ζώσης,με self test οι μαθητές και rapid-test οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα ανοίξουν τα σχολεία στις 13 Σεπτεμβρίου

Η οριστική απόφαση θα ληφθεί στη συνεδρίαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με τους ειδικούς η οποία θα πραγματοποιηθεί στα μέσα της μεθεπόμενης εβδομάδας
Δημοσίευση: 24/08/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με φυσική παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών  θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στις 13 Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα.

Αυτή είναι η πρόθεση τόσο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, όσο και των ειδικών , η οποία αναμένεται να αποτυπωθεί στην κοινή συνεδρίαση , η οποία θα πραγματοποιηθεί , μεθαύριο, Πέμπτη.

Ωστόσο η οριστική απόφαση θα ληφθεί   στη  συνεδρίαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με τους ειδικούς η οποία θα πραγματοποιηθεί στα μέσα της μεθεπόμενης εβδομάδας.

Η προσέλευση των μαθητών, με την προϋπόθεση ότι θα κάνουν δύο φορές την εβδομάδα , Κυριακή και Τετάρτη, self test, τα οποία θα χορηγούνται δωρεάν από τα Φαρμακεία.Το αρνητικό αποτέλεσμα του self test θα δηλώνεται χειρόγραφα στη συγκεκριμένη φόρμα (σχολική κάρτα) ή ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Οι μαθητές θα πρέπει να φέρουν τη σχολική κάρτα καθημερινά στο σχολείο και να την επιδεικνύουν στον εκπαιδευτικό της τάξης.

Οι εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές,  θα πρέπει να επιδεικνύουν στον Διευθυντή του Σχολείου ή σε άλλο όργανο που θα οριστεί από τον ίδιο πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου.

Στην περίπτωση   που   εκπαιδευτικοί  δεν προσκομίσουν πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου,  , τότε δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στις σχολικές μονάδες, στις οποίες υπηρετούν και επέρχονται οι εξής συνέπειες:

α) Στους μόνιμους εκπαιδευτικούς και τα μέλη Ε.Ε.Π. - Ε.Β.Π., με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης επιβάλλεται, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής και ειδικής διάταξης, το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Κατά τον χρόνο αναστολής καθηκόντων, ο οποίος δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας, δεν καταβάλλονται αποδοχές. Με όμοια απόφαση αίρεται η αναστολή, εφόσον προσκομίζεται πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου.

β) Οι προσωρινοί αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, καθώς και τα μέλη Ε.Ε.Π. - Ε.Β.Π., οι οποίοι κατά την ημέρα ανάληψης υπηρεσίας δεν προσκομίζουν στον Διευθυντή/Προϊστάμενο της οικείας σχολικής μονάδας, στον Προϊστάμενο των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ), στον Προϊστάμενο των Κέντρων Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.), στον Διευθυντή Εκπαίδευσης ή στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου,  δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία. Στην περίπτωση αυτή, εάν πρόκειται για προσωρινούς αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, καθώς και μέλη Ε.Ε.Π. - Ε.Β.Π. του άρθρου 63 του ν. 4589/2019 και του άρθρου 86 του ν. 4547/2018, εφαρμόζονται η παρ. 5Α του άρθρου 62 του ν. 4589/2019 και η παρ. 4 του άρθρου 86 του ν. 4547/2018, αντίστοιχα.

Με απόφαση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων δύνανται να καθορίζονται περαιτέρω συνέπειες για όλους τους προσωρινούς αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, καθώς και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. που μετά την ανάληψη υπηρεσίας παραβαίνουν άπαξ ή και επανειλημμένως στα παραπάνω οριζόμενα.

Σχόλια (37)

 
Γιώργος
26 Αυγ 2021 11:20

Αυτοί που βλέπουν χάος δε θέλουν να δουλέψουν. Δια ζώσης διδασκαλία όπως σε όλη την Ευρώπη και μάσκες. Διαφορετικά άνευ αποδοχών

 
@ @Καλος εκπαιδευτικος ειναι...
26 Αυγ 2021 10:34

Δεν είναι δικαίωμα κανενός να αποτελεί μια υγειονομική βόμβα. Υποτίθεται είστε επιστήμονας. Οφείλετε λοιπόν να εμπιστεύεστε την επιστήμη και να ενημερωθείτε σωστά. Όχι να ακούτε τα κανάλια και τις εφημερίδες και να διαμορφώνετε άποψη για θέματα υγείας.
Όταν σας ρωτήσουν οι μαθητές σας γιατί δεν κάνατε το εμβόλιο τι θα τους πείτε; Ότι ενστερνιστηκατε τις απόψεις της ....και όχι της επιστημονικής κοινότητας;

 
@Καλος εκπαιδευτικος ειναι......
26 Αυγ 2021 00:24

Απο πού προκυπτει αυτη η αοριστια; Δε ξερετε πώς να τους υποστηριξετε; Δηλ. αν ειμαι καλη φιλολογος εξαρταται απο το αν θα κανω το εμβολιο; Δικαιωμα μου ειναι. Εχετε τρελαθει;

 
Νεοδιοριστος
25 Αυγ 2021 22:04

Τα σχολεία δεν ανοίγουν 1/9; Δεν πάμε δουλειά 1/9; Γιατί λένε για 13/9;

 
Li LA Lo
25 Αυγ 2021 21:49

Πρέπει να εμβολιαστούν όλοι. Εκπαιδευτικοι και μαθητές. Να πω στους γονείς πως οι δάσκαλοι (ακόμη και εμβολιασμενοι) κινδυνεύουν απ τα ανεμβολιαστα παιδιά τους και όχι το αντίθετο... Γονείς, ηρεμήστε λίγο...

 
Γ. Ο. Π.
25 Αυγ 2021 21:46

1η Σεπτεμβρίου δε μας έχει πει κανείς τι θα γίνει... Όλα αυτά δηλ θα ισχύσουν από 13 Σεπτεμβρίου επειδή τότε θα χει μαθητές;;;;;; πιο πριν;;;;;; να πω σ όλους τους Ν. Δ. πως θα σχολεία ανοίγουν 1η για εμάς τους εκπαιδευτικούς!!!!!!!!

 
Δον Κιχώτης
25 Αυγ 2021 21:37

Και η Υπουργός με rapid θα μπαίνει στις αυλές των σχολείων;

 
Τάκης
25 Αυγ 2021 19:23

Υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον και όλοι μας πρέπει να έχουμε την υπευθυνότητα απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και να εμβολιαστουμε. Όμως τα τεστ είναι ένα άλλο θέμα. Όλοι πρέπει να κάνουμε δωρεάν self test, όπως και πριν, εμβολιασμενοι και ανεμβολιαστοι.

 
Ερώτηση
25 Αυγ 2021 19:15

Εσείς συνάδελφοι που είστε τόσο "ζηλωτές" στο θέμα του εμβολιασμού, εκτός από τα ερωτήματα που θέτουν οι υπόλοιποι συνάδελφοι, απαντήστε γιατί τα θετικά tests αντισωμάτων (με υψηλή απόκριση) δεν γίνονται δεκτά; Η τεχνητή ανοσία υπερέχει της φυσικής; Ναι/όχι και γιατί;

 
Οπα οπα
25 Αυγ 2021 17:53

Στη χειρότερη περίπτωση, εκτιμούν οι ερευνητές, η προστασία ίσως πέσει κάτω από το 50% έως το φθινόπωρο για τους ηλικιωμένους και τους υγειονομικούς.

 
Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά
25 Αυγ 2021 17:50

Ένα χάος και μια ασυναρτησία παντού, τα σχολεία πάλι εκτεθειμένα και όλοι στο αέρα - μέχρι τα Χριστούγεννα θα δούμε ακόμη πολλά!

 
Απροστάτευτοι οι ηλικιωμένοι
25 Αυγ 2021 17:47

«Είναι ηλιοκαμένοι τουρίστες, ορισμένοι με μάσκες, άλλοι χωρίς, άλλοι κάτω από το πηγούνι τους ή με έξω τη μύτη», όπως τους περιγράφει χαρακτηριστικά.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ενδέχεται να πέσει κάτω από 50% για τους ηλικιωμένους και θα χρειαστεί τρίτη δόση. Πότε θα οργανωθούν αυτά εγκαίρως - ήδη φτάσαμε Σεπτέμβριο και τα σχολεία ανοίγουν σε τρεις εβδομάδες!

Σαφώς πιο σκληρή η Ελλάδα απέναντι στους ανεμβολίαστους – Ο γερμανικός Τύπος προβάλλει τα νέα αυστηρά μέτρα που θα ισχύσουν στην Ελλάδα για όσους αποφασίζουν να μην εμβολιαστούν

«Είναι παραθεριστές που επιστρέφουν από ελληνικά νησιά, Γερμανοί, Αμερικανοί, Έλληνες. Ορισμένοι παραμένουν στην Αθήνα, άλλοι πηγαίνουν στο αεροδρόμιο, όπου προσγειώνονται και απογειώνονται δεκάδες αεροσκάφη από τη Γερμανία.

Για τη γερμανική κυβέρνηση αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν κίνδυνο μέσα στα αεροπλάνα.

Το Βερολίνο συμπεριέλαβε στη ζώνη υψηλού κινδύνου την Κρήτη και νησιά του νότιου Αιγαίου, όπως Ρόδο, Κω, Μύκονο και Νάξο».

 
Γεώργιος
25 Αυγ 2021 14:43

Μην δίνετε την εντύπωση ορισμένοι από τους εκπαιδευτικούς συναδέλφους ότι δεν καταλαβαίνετε.
Σας παρακαλώ πολύ.
Μέτρα προστασίας τα ξεχάσαμε, μάσκες αποστάσεις, απολύμανση και στην συνέχεια όταν κρίνεται απαραίτητο να το κάνουμε αυτό το εμβόλιο με ευθύνη της υπηρεσίας και για άμεση αποζημίωση για τυχών αστοχία υλικού.
Σαφώς δεν υπογράφει κάποιος από τους εκπαιδευτικούς για ανάληψη προσωπικά την ευθύνη για τον εμβολιασμό καθώς σχεδόν υποχρεώνεται έμμεσα να υποκύψει στις ορέξεις του υπουργείου Παιδείας.
Νομίζω ότι είμαι πολύ σαφής.

 
Κωστας
25 Αυγ 2021 14:42

Οποίος δε θέλει να εμβολιαστεί ας αναλάβει την ευθύνη του! Σχολεία ανοιχτά με προσοχή. Υπάρχει και η άδεια άνευ αποδοχών,

 
Καλός εκπαιδευτικός είναι ο εμβολιασμένος εκπαιδευτικός!
25 Αυγ 2021 13:42

Προσωπικά θα ήθελα να γνωρίζω αν ο εκπαιδευτικός που κάνει μάθημα στο παιδί μου είναι εμβολιασμένος ή όχι και να μου δωθεί το δικαίωμα να το μεταφέρω σε άλλη τάξη ή άλλο σχολείο όπου ο εκπαιδευτικός είναι συνειδητοποιημένος και έχει κάνει το εμβόλιο.
Επίσης σε καμία περίπτωση δε δέχομαι κάποιος που δεν πιστεύει στην επιστήμη να διδάσκει επιστήμη στο παιδί μου!
Καλός εκπαιδευτικός είναι ο εμβολιασμένος εκπαιδευτικός πλέον!

 
γονιός και εκπαιδευτικός
25 Αυγ 2021 11:48

Το εμβόλιο είναι δωρεάν. Αν θυμάστε καλά στην αρχή απαιτούσαμε προτεραιότητα ως εκπαιδευτικοί και ανυπομονούσαμε να έρθει. Μετά επιλέγαμε εταιρείες ενώ τώρα δεν το θέλουν ορισμένοι. Όταν άνοιξαν τα λύκεια μετά από μήνες πολλοί πίστευαν ότι θα έρθει το χάος. Κανένα χάος δεν ήρθε. Τα σχολεία είναι ανοιχτά σε όλη την Ευρώπη και οι εμβολισμοί εκπαιδευτικών στο μάξιμουμ παντού. Ας σοβαρευτούμε . Τα παιδιά μας δεν αντέχουν άλλη εξ αποστάσεως.

 
Δεν θα γίνει lockdown
25 Αυγ 2021 09:06

Όσο και αν κάποιοι το επιζητούν....όπως και τις εκλογές που είναι σίγουροι ότι θα γίνουν τον Οκτώβριο!

 
Ανθή
25 Αυγ 2021 05:43

Δεν χρειάζεται πολλή φαντασία για να μαντέψει κανείς τι θα συμβεί σε λύκειο με 25 εμβολιασμένους καθηγητές και 300 ανεμβολίαστους μαθητές ...

 
οι επόμενες 2 εβδομάδες είναι κρίσιμες
25 Αυγ 2021 00:31

Όλο το χειμώνα όταν ανακοίνωναν μέτρα (κλειστά σχολεία, απαγόρευση κυκλοφορίας, lockdown, cocooning) ήταν κάθε φορά για 2 εβδομάδες ("οι επόμενες 2 εβδομάδες είναι κρίσιμες" πόσες φορές το ακούσαμε; ) και όταν τελείωναν οι 2 εβδομάδες, ανανέωναν τα περιοριστικά μέτρα για άλλες 2 εβδομάδες και αυτό συνεχίστηκε έναν χειμώνα ολόκληρο. Αυτή τη φορά τα μέτρα είναι από 13/9/20 έως 30/3/21.
Γιατί άραγε (και) αυτή τη φορά δεν είπαν ότι τα μέτρα είναι για 2 εβδομάδες;

 
@ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
25 Αυγ 2021 00:25

Αν οι ανεμβολιαστοι ηταν τοσο λιγοι κανεις δε θα ασχολουνταν μαζι τους. Εσεις κουρασατε με τις γενικως φιλοκυβερνητικες σας αποψεις. Πεταει ο γαϊδαρος, πεταει!

 
Ηλιας
24 Αυγ 2021 23:27

Εάν τολμήσουν να βάλουν μέσα ανεμβολιαστους το κρίμα στο λαιμό τους . Φτάνει που το καλοκαίρι ήταν χαλαρό δε θα γεμίσουμε κρούσματα παντού για τα δικά τους αποκρουσματα. Είναι άδικο να ζούμε κάνει εμβόλιο εμείς και αυτοί νάνε ανεμπόδιστοι .

 
εκπαιδευτικός
24 Αυγ 2021 22:59

@ ΒΑΣΙΛΗΣ 24 Αυγ 2021 21:52

Προφανώς αν τους ενδιέφερε η αποτροπή της μετάδοσης του κορωνοϊού θα υποχρέωναν σε τεστ (έστω self test αν και έχουν χαμηλή αξιοπιστία) όλους αφού και οι εμβολιασμένοι κολλάνε και μεταδίδουν.

Τα μετρά τους είναι τα "αντίποινα" που έλεγε η Ζ. Μακρή ,ε σκοπό να αναγκάσουν τον κόσμο να εμβολιαστεί. Το πιο χαρακτηριστικό των αντιποίνων είναι η διενέργεια των test σε ιδιωτική δομή δηλαδή με πληρωμή και όχι σε δημόσια δομή δηλαδή δωρεάν, όπως σωστά καυτηριάζετε. Τους ενδιαφέρει πρωτίστως να επιβαρυνθεί οικονομικά ο μη εμβολιασμένος -άρα να αναγκαστεί εμμέσως να κάνει εμβόλιο- και δευτερεύοντως να δούμε αν είναι υγιής.

Τα μέτρα τους στερούνται υγειονομικής σοβαρότητας. Ας δούμε πχ τι μέτρα ισχύουν (;) για τις εκκλησίες. (μην τα ψάχνετε, άδικος κόπος)

 
ΓΙΑΝΝΗΣ Κ
24 Αυγ 2021 22:47

Αρκετά με τις θεωρίες σας. Κανείς εκπαιδευτικός ανεμβολίαστος σε σχολείο.Το εμβόλιο πρέπει να γίνει υποχρεωτικό για τους εκπαιδευτικούς όπως τους υγειονομικούς.

 
ΒΑΣΙΛΗΣ
24 Αυγ 2021 21:52

ΓΙΑΤΙ ΜΕ SELF TEST ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ RAPID TEST ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ;
ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ;
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ;

 
Γιωργος
24 Αυγ 2021 21:45

ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ;

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
24 Αυγ 2021 21:05

@ Δήμητρα
Αγαπητή συνάδελφος να πας να εμβολιαστείς και να αφήσεις τις φιλοσοφίες για τα τεστ.
Είστε τόσοι λίγοι οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και μας έχετε κουράσει όλους.
Κανείς ανεμβολίαστος εκπαιδευτικός σε σχολείο.

 
εκπαιδευτικός
24 Αυγ 2021 20:04

Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ τότε που κάναμε self test υποχρεωτικά (προς το τέλος του προηγούμενου σχολικού έτους) σε 53.000 θετικά self test που δηλώθηκαν, στον επανέλεγχο με άλλο test (rapid ή μοριακό) επιβεβαιώθηκαν μόνο τα 7.000. Αξιοπιστία των self test δηλαδή 13,2%

Ως προς την αξιοπιστία των αρνητικών self test αυτή είναι άγνωστη αφού δεν ελέγχθηκαν ποτέ (αν όντως έγιναν' γιατί υπάρχει και η περίπτωση να μην έγιναν αλλά μόνο να δηλώθηκαν ως "αρνητικά". Το να μην έκανε κάποιος το self test και να το δήλωνε από μόνος του ως "θετικό" το θεωρώ απίθανο).

 
Δήμητρα
24 Αυγ 2021 18:24

Το πόσο επιστημονικά μας αντιμετωπίζει η κυβέρνηση φαίνεται από το γεγονός ότι για να ταξιδέψουν οι μαθητές 12-17 χρειάζονται rapid test, ενώ για το σχολείο self test! Ο λόγος είναι για να μην έρθουν σε αντιπαράθεση με τους γονείς- εκλογική πελατεία τους. Εννοείται ότι εκδικούνται τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, αφού, όπως μας έχουν πει οι ίδιοι, σε αυτήν την ηλικία οι μαθητές κολλάνε και μεταδίδουν εξίσου με τους ενήλικες. Επιπλέον αφήνουν τους εμβολιασμένους χωρίς κάποιο τεστ, παρόλο που κι αυτοί μεταδίδουν τον κορονοϊό- οι ίδιοι λένε λιγότερο αλλά παίζεις ρώσικη ρουλέτα; Τα νέα δεδομένα για τους εμβολιασμένους από το Ισραήλ, βέβαια, τα έχουν μάθει αλλά τους χαλάνε τα σχέδια. Ενώ θα έπρεπε με νέους επιστημονικούς συνεργάτες να ψάξουν γιατί και πώς θα αντιμετωπίσουν τη χειροτέρευση των στοιχείων σχετικά με τους νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ και τους νεκρούς σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ε.Ε. Όσοι έχουν συγγενείς που δουλεύουν σε ΜΕΘ γνωρίζουν. Μία συγγενής μου είπε ότι αν νοσήσεις μόνο σε Ευαγγελισμό και Σωτηρία θα σε βοηθήσουν αποτελεσματικά(όπως τους αρχιερείς) - στη δική της ΜΕΘ σώθηκαν 2-3 τους τελευταίους μήνες! Τους λόγους τους εξηγεί η κ. Κοτανίδου, διευθύντρια της ΜΕΘ Ευαγγελισμού.. Αφού για να εκπαιδεύσεις εντατικολόγους θέλεις χρόνια.... Μα ξέχασα η κυβέρνηση να διώξει θέλει με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Μήπως να φέρουμε ξένους να μας σώσουν από τον κορονοϊό, όπως για τα δάση;

 
εκπαιδευτικός
24 Αυγ 2021 15:01

Ζέττα Μακρή στον ΣΚΑΙ στις 16/8/21
"Σύμφωνα με την ίδια, υπάρχουν σαφείς κανόνες όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς και τον εμβολιασμό τους και ότι αν δεν είναι εμβολιασμένοι, θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή εργαστηριακό έλεγχο 2 φορές την βδομάδα με δική τους ευθύνη και δική τους οικονομική επιβάρυνση.
Σε σχετική ερώτηση, απάντησε ότι δεν πρόκειται για αντίποινα και εξήγησε ότι κάποιος εκπαιδευτικός (σ.σ. ανεμβολίαστος) μπορεί να κάνει το τεστ σε μια από τις δομές που το παρέχουν δωρεάν."

Ζέττα Μακρή στον ΣΚΑΙ στις 23/8/21
"Οι εκπαιδευτικοί που έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο θα έχουν πιστοποιητικό νόσησης, οι εμβολιασθέντες θα έχουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους θα είναι υποχρεωμένοι με δική τους ευθύνη να κάνουν εργαστηριακό τεστ δύο φορές την εβδομάδα."

Βασίλης Κικίλιας ενημέρωση στις 24/8/21
"Σε δημόσιες δομές θα μπορούν να κάνουν τεστ μόνο εμβολιασμένοι και συμπτωματικοί."

Πώς φαίνεται ότι δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ