Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Ερώτημα εκπαιδευτικού

Δημοσίευση: 25/08/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Καθηγητής κάνει το rapid test την Κυριακή , πάει στο μάθημα.

Την Τετάρτη δεν το κάνει.

Δεν έχει άλλα χρήματα γι' αυτή την εβδομάδα ή γι' αυτό το μήνα.

Άρα, δεν κάνει μάθημα τις επόμενες μέρες.

Μέχρι πότε;

Μέχρι να το ξανακάνει;

Και πότε θα το ξανακάνει;

Θα περιμένουν διευθυντής-μαθητές-γονείς τρώγοντας τα νύχια τους ή  ακόμα καλύτερα μαδώντας καμιά μαργαρίτα "θα έχουμε αύριο μάθημα - δε θα έχουμε μάθημα" πότε και αν γίνει το επόμενο τεστ από τον καθηγητή;

Ή σε ακραία περίπτωση, ένα μήνα μάθημα - ένα μήνα όχι;

Και πως θα αναπληρωθούν τα χαμένα μαθήματα;

Εκπαιδευτικός

Σχόλια (71)

 
;;;
30 Αυγ 2021 17:42

Το θέμα είναι να προστατευτεί η μαθητική κοινότητα ή να τιμωρηθούν και να εξωθηθούν σε εμβολιασμό οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί;Γιατί εάν είναι το πρώτο, πέρυσι καλύπτονταν η προστασία με self test και όχι rapid οπότε είναι εύλογο να σκεφτεί κάποιος οτι η υποχρεωτικότητα για rapid, φέτος, ειναι ξεκάθαρα εκβιαστική.

 
Jimmys
28 Αυγ 2021 01:30

Τις μεταλλάξεις τις μεταδίδουν οι εμβολιασμένοι. Επομένως ????????
Πέρυσι το Καλοκαίρι δεν είχαμε κρούσματα λόγω του καιρού λέγανε, διότι με υψηλές θερμοκρασίες δεν μεταδίδεται ο ιός.
Φέτος πως μεταδόθηκε ????? Φυσικά από την μετάλλαξη.

 
Jimmys
26 Αυγ 2021 23:27

Οι εμβολιασμένοι κολλάνε τους ανεμβολίαστους, και αυτό διότι με το εμβόλιο που κάνανε μεταδίδουν την νέα παραλλαγή. Γι αυτό θα πρέπει όλοι να κάνουν τεστ.
Και κάτι ακόμα, όλο το Καλοκαίρι δεν ακούσαμε να νοσήσει κάποιος τουρίστας ή οικονομικός μετανάστης. Τον Ιούλιο λέγανε ότι σχεδόν όλα τα νησιά είναι εντάξει, μετά όσοι πηγαίνανε σε αυτά είχανε κάνει τεστ και ξαφνικά τα νησιά γεμίσανε, όχι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αλλά μετά τις 15 Αυγούστου !!!

 
Εκπαιδευτικός
26 Αυγ 2021 20:36

Το κράτος παρέχει σε όλους τους πολίτες δωρεάν το εμβόλιο. Αν δεν έχει χρήματα, να πάει να εμβολιαστεί. Δεν καταλαβαίνω με πόση ευκολία κάποιοι προτιμούν να νοσήσουν, χωρίς να αντιλαμβάνονται τι μπορεί να τους προκαλέσει αυτό, από το να εμβολιαστούν. Αν δεν είσαι επιστήμονας, δεν μπορείς να εκφέρεις γνώμη για την επιστήμη...

 
Lena@
26 Αυγ 2021 14:58

Ο δυο μέτρα και δυο σταθμά είπε το αυτονόητο.Εφόσον και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν, έστω και σε τόσο μικρό ποσοστό, για να προστατευτεί η μαθητική κοινότητα θα έπρεπε και αυτοί να υποβάλλονται μια φορά την εβδομάδα σε self test, δωρεάν από το κράτος εφόσον έκαναν το εμβόλιο.Και πέρυσι κάναμε, δεν πάθαμε τίποτα.

 
Ντουκ
26 Αυγ 2021 10:31

Το 95% στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Αλλά πάει το 95% των ανεμβολίαστων κρουσμάτων στις ΜΕΘ; Μην κακοποιείτε τη λογική και τη στατιστική για χάρη ενός κατά παραγγελίαν διχασμού.

 
Konstantinos Ntokos
26 Αυγ 2021 09:22

Τελικά κανείς από μας δεν απαντά στο ερώτημα του εκπαιδευτικού... Όλοι, μα όλοι γράφουν τα εσωψυχά τους..
Το ερώτημα είναι πολύ συγκεκριμένο και σίγουρα θα συμβούν κάποια τέτοια περιστατικά..

 
όλοι γνωρίζουμε
26 Αυγ 2021 06:23

Όχι άλλη κοροϊδία, αν νομίζει ότι μπορεί να μας εμπαίζει εμφανιζόμενος πότε με συμπτώματα και πότε όχι απουσιάζοντας, γελιέται. Αφού κρύβεται πίσω από την ανωνυμία και θέτει ερωτήματα ας κάτσει σπίτι του, όχι όμως με μισθό αλλά άνευ αποδοχών. Για να μη ξοδεύεις για τα τεστ. Όλοι μπορεί να κάνουν το εμβόλιο ακόμη και οι ευάλωτοι, μη μας κουράζεις.

 
Κώστας
26 Αυγ 2021 00:18

Ό,τι και να λένε οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοι, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι:
Το 85-90% όσων εισάγονται στα νοσοκομεία είναι ανεμβολίαστοι. Αυτοί στερούν κλίνες από το Σύστημα Υγείας και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τον εαυτό τους και τους άλλους ασθενείς που δε βρίσκουν νοσοκομειακή κλίνη.
Μέχρι τώρα λέγατε ότι τα εμβόλια δεν έχουν οριστική έγκριση και είναι δε δοκιμαστικό στάδιο. Τώρα που τελείωσε και αυτό λέτε δεν ξέρουμε τις μακροχρόνιες παρενέργειές τους. Δηλαδή πόσο μακροχρόνιες 2-5-10-20-30-50 χρόνια;
Όποιοι δεν εμπιστεύονται την επιστήμη και τη λογική, μάλλον έχουν απωλέσει το σημαντικότερο προσόν για να διδάσκουν σε σχολείο ευρωπαϊκής χώρας.

 
Δ.Μ.
26 Αυγ 2021 00:02

@Δύο μέτρα και δύο σταθμά, ναι αλλά κατά 95% οι ανεμβολιαδτοι μπαίνουν στις ΜΕΘ και ανεμβολιαστοι σε συντριπτική πλειοψηφία καταλήγουν! Επιβαρύνουν το σύστημα υγείας, στερώντας πόρους αλλά κυρίως στερώντας περίθαλψη άλλων έκτακτων περιστατικών.
Το μέτρο έχει στόχο τον εμβολιασμό μέσω της πίεσης....Μη κοιτάτε το δέντρο και χάνετε το δάσος αγαπητέ.

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
25 Αυγ 2021 23:56

@Δύο μέτρα και δύο σταθμά25 Αυγ 2021 20:58

Αγαπητέ ανεμβολίαστε, μόνος σου το λες: Οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν λιγότερο. Αυτό γιατί το προσπερνάς έτσι; Αυτό ακριβώς είναι το ζητούμενο: Να εμβολιαστούν άπαντες, ώστε η μετάδοση να ελαχιστοποιηθεί και σταδιακά να εξαφανιστεί. Εσύ όμως επιμένοντας να μην εμβολιάζεσαι, συμβάλλεις τα μέγιστα στη διαιώνιση του προβλήματος, ενώ είναι ξεκάθαρο πλέον ότι οι όποιες αρχικές κι εύλογες επιφυλάξεις για τα εμβόλια τώρα πια έχουν πάψει να έχουν νόημα και ήδη ένα από αυτά παίρνει την επίσημη πια έγκριση, ώστε να μπορεί να το κάνει κι ένας οποιοσδήποτε γιατρός στο γιατρείο του, πράγμα που προφανέστατα θα συμβεί σύντομα και με τα υπόλοιπα.
Δεν αντιλέγω ότι το μέτρο του υποχρεωτικού rapid test είναι τιμωρητικό κι έχω πλήρη αντίθεση γενικά με κάθε υποχρεωτικότητα. Αλλά θεωρώ απολύτως ευτελή την απαίτησή σου να υποβάλλονται σ' αυτή τη διαδικασία και οι εμβολιασμένοι, οι οποίοι συμβάλλουν αποφασιστικά στη θωράκιση του κοινωνικού συνόλου έναντι του ιού σε αντίθεση με τους ανεμβολίαστους. Είπαμε, να συμφωνήσουμε στην αντίθεση προς την υποχρεωτικότητα, αλλά εσύ το γυρίζεις ανάποδα ζητώντας τιμωρητική συμπεριφορά προς τους εμβολιασμένους! Ε, όχι κι έτσι πια!!!

 
Ανοιχτά σχολεία
25 Αυγ 2021 22:59

Ο φόβος και η τρομοκρατία έχουν αντίθετα αποτελέσματα, μπούχτισε πια ο εκπαιδευτικός κόσμος από την ασέβεια και την αχαριστία.

Τα σχολεία θα ανοίξουν και θα παραμείνουν ανοιχτά και ας λένε ό,τι θέλουν διάφοροι αριστερά ή δεξιά.

 
ΠΕ19
25 Αυγ 2021 22:47

Ερώτηση Πού ? ? ? θα κάνει ο Εκπαιδευτικός το rapid test Κυριακή βράδυ. Άντε να βρει σε κανένα ιδιωτικό Νοσοκομείο ανοικτό εργαστήριο Σάββατο μεσημέρι (και αν). Το κάνει Δευτέρα Πρωί θα προλάβει να έχει την απάντηση ??? Και αν πάει σε σχολείο 1 ώρα απόσταση ???
Και εμείς οι εμβολιασμένοι θα είμαστε όλοι μαζί στο ίδιο σύλλογο 30-40 άτομα σε 1 γραφείο μετά από 3-4 ώρες μάθημα με τα παιδιά, που (δε) θα έχουν κάνει self test και θα έχουν γράψει τις δηλώσεις πριν μπουν στη τάξη ???
και εμείς οι εμβολιασμένοι κινδυνεύομε.

 
ΧΡΉΣΤΟΣ
25 Αυγ 2021 22:32

Πας να κάνεις μια επέμβαση και σου χορηγείται αγωγή (έχεις ιδέα τι περιέχει;) την αποδέχεσαι ασυζητητί για το καλό σου. Για το εμβόλιο γίναμε όλοι ειδικοί και έχουμε άποψη!!!

 
Ίσα κι όμοια
25 Αυγ 2021 22:04

@Δύο μέτρα και δύο σταθμά
Προσωπικά ως εμβολιασμένος δε θα είχα το παραμικρό πρόβλημα να κάνω 2 τεστ. Δωρεάν φυσικά, μιας κι αξιοποίησα όλα τα μέσα μού παρέχει η επιστήμη (εμβόλιο) για να προστατέψω τον εαυτό μου και τους συνανθρώπους μου.

Οι υπόλοιποι, αυτοί που υπέκυψαν σ' αυτά που τους υπαγόρευσαν είτε οι φοβίες τους είτε οι θεωρίες της ψέκας, θα βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Απλό δεν είναι;

 
Φ. Φ. Φ.
25 Αυγ 2021 21:54

Θέλω να δω αν θα κάνει ένα σωστό αυτή η κυβερνηση....ενα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
Ερώτηση υπ/ντριας Ανατ. Αττικής
25 Αυγ 2021 21:52

Έχει σκεφτεί κανείς τι έχει να γίνει αν το ανεμβολιαστο ποσοστό δασκάλων (20-25%) μπει σε αναστολή??????????? Θα τιναχτουν στον αέρα τα σχολεία... Θα καλέσουν τόσους αναπληρωτες στη θέση αυτών που μπήκαν σε αναστολή ;;;;!!!! Και αν εμβολιαστει κάποιο ποσοστό και επιστρέφει στη δουλειά, θα διώχνουν τους αναπληρωτες????

 
@δυο μέτρα και δύο σταθμά
25 Αυγ 2021 21:40

Αν είμαστε όλοι εμβολιασμενοι κανεις δε θα κολλά κανέναν. Το εμβολιασμενο τον κολλά ο ανεμβολιαστος... Κι αυτός με τη σειρά του ( ο εμβολιασμενος) το κολλά σ αλλους... Κατάλαβες;;;
Εμβολιαστειτε ΌΛΟΙ να τελειώνουμε...

 
@Γονιος
25 Αυγ 2021 21:36

Κάνε και στο παιδί σου όμως το εμβόλιο... Δεν έχει νόημα να είναι μόνο ο εκπαιδευτικός εμβολιασμενος και 25 μαθητές να μην είναι...

 
Δύο μέτρα και δύο σταθμά
25 Αυγ 2021 20:58

Αγαπητοί εμβολιασμένοι συνάδελφοί, βάσει επιστημονικών μελετών και εσείς μεταδίδετε τον ιό, λιγότερο ναι, αλλα και πάλι τον μεταδίδετε!Υποχρεωτικά εεβδομαδιαία rapid test και για εσάς λοιπόν αλλιώς το μετρό είναι απλά τιμωρητικό .

 
;;;
25 Αυγ 2021 20:51

Στην δευτεροβάθμια ειδική αγωγή οι ηλικιακές ομάδες των μαθητών κυμαίνονται από 14 εως 50 plus έτη. Εκεί θα υπάρχει υποχρεωτικότητα για rapid test των μαθητών ή όποιον εργαζόμενο ή και μαθητή πάρει ο Χάρος;

 
NIK
25 Αυγ 2021 20:50

Όσο η κυβέρνηση δεν θέτει ζήτημα υποχρεωτικού εμβολιασμού στους δικαστικούς θα μπορεί να κάνει ότι θέλει.

 
Μαρία Παππά
25 Αυγ 2021 20:34

Επιτέλους να κάνετε το εμβόλιο να τελειώνουμε!!!΄Ολοι οι γιατροί που το συστήνουν και το έχουν κάνει και οι ίδιοι είναι βλάκες; Αρκετά με τις θεωρίες συνωμοσίας και με την αντίδραση για την αντίδραση!!!

 
Μας κοροϊδεύουν!
25 Αυγ 2021 20:10

Πέρυσι μας εμπιστεύονταν με ενα self test την εβδομάδα, φέτος απαιτούν δυο rapid την εβδομάδα για να μας εμπιστευτούν !Το μέτρο ειναι ξεκάθαρα εκβιαστικό και τιμωρητικό και λυπάμαι πραγματικά για όσους δεν το καταλαβαίνουν και συνηγορούν υπέρ του.

 
Νίκος
25 Αυγ 2021 19:35

@Μητέρα, τι εννοείτε ευθύνη; Θα κάνετε μήνυση;

 
Jack senior
25 Αυγ 2021 17:50

Η ερωτηση του εκπαιδευτικου ειναι 100% βλακωδης. Να παει να κανει το εμβολιο. Αρκετα με αυτο το παραμυθι με τους ανεμβολιαστους. Δηλαδη μας λεει να εμβολιαστουν οι αλλοι, ωστε εκεινος να μεινει στο απυροβλητο, και να διερωταται τι θα κανουν τα κακομοιρα τα παιδια που δεν θα κανουν μαθημα. Ας σοβαρευτει ο εκπαιδευτικος.

 
ΓΟΝΙΟΣ
25 Αυγ 2021 17:39

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΙΧΑΤΕ,ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ.ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΓΚΡΙΝΙΑ.ΕΣΕΙΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ .ΤΟΧΡΩΣΤΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΑΣ,ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ,ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

 
ΓΟΝΙΟΣ
25 Αυγ 2021 17:39

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΙΧΑΤΕ,ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ.ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΓΚΡΙΝΙΑ.ΕΣΕΙΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ .ΤΟΧΡΩΣΤΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΑΣ,ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ,ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

 
kostas
25 Αυγ 2021 17:36

Μεταδίδουν η δε μεταδίδουν οι εμβολιασμενοι;;Δε το αρνείται κανείς!!Εκτος αν οι ίδιοι το θέλουν δεν πρόκειται να ελεγχθούν ποτέ!!Οι ανεμβολιαστοι δύο φορές τη βδομάδα θα ελέγχονται!!Ποιοι λοιπόν θα βρίσκονται μέσα στα σχολεία χωρίς έλεγχο;;Επίσης πως είμαστε σίγουροι ακόμα και για τη δική τους ανοσία από τη στιγμή που κανένας από τους ειδικούς δε μας απαντάει ασφαλώς;;Όλα αυτά είναι διάτρητα!!Και επειδή το άκουσα και αυτό δε διαμαρτύρομαι καθόλου για το κόστος των ραπίντ!!Και μια που το είπα τι ακριβώς μετράνε μοριακά,ραπίντ και σελφ;;;

 
Μητέρα
25 Αυγ 2021 15:57

Ερώτηση:Αν εμβολιασμένος εκπαιδευτικός νοσήσει και μεταδώσει τον κορονοιό στην τάξη εγώ ως γονιός σε ποιον θα ρίξω την ευθύνη; Στον εκπαιδευτικό που χωρίς τεστ ο άνθρωπος μπορεί να μην το κατάλαβε (αν ήταν ασυμπτωματικός) ή να το κατάλαβε αργά όταν άρχισαν τα συμπτώματα ή στους φωστήρες που παίρνουν τις αποφάσεις.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.