Ιδρύονται Παραρτήματα ΙΕΚ

26/08/2021

Άκουσε το άρθρο

Με απόφαση που υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Γιώργος Βούτσινος:

Α.  Ιδρύεται και λειτουργεί από το έτος κατάρτισης 2021 - 2022, Παράρτημα του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων,  στην Ιερά Μονή Βελλά, το οποίο λειτουργεί ήδη ως εκτός έδρας τμήμα του Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων

Η διοικητική υποστήριξη του Παραρτήματος Ιεράς Μονής Βελλά ανατίθεται στον Υποδιευθυντή του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων Βασίλειο Μπόζιαρη.

Β. Ιδρύεται και λειτουργεί από το έτος κατάρτισης 2022 - 2023, Παράρτημα του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Διδυμοτείχου,  το οποίο θα λειτουργήσει στο κτίριο όπου στεγαζόταν η Δ.Ο.Υ. Σουφλίου και το οποίο περιήλθε στην ιδιοκτησία του Δήμου Σουφλίου:

Γ. Για τη γραμματειακή υποστήριξη των Παραρτημάτων δύναται να απασχολούνται αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί του οικείου Ι.Ε.Κ. ή μόνιμοι υπάλληλοι του οικείου Ι.Ε.Κ.

Σχόλια (8)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
|

Απάντηση σε @Αναστάσης
Το 25% των σπουδαστών σε ΙΕΚ έχουν πτυχίο πανεπιστημίου: Ήδη σήμερα, το25% των σπουδαστών σε ΙΕΚ έχουν πτυχίο πανεπιστημίου. Φοίτησαν και αποφοίτησαν από ΑΕΙ, δεν βρήκαν δουλειά και επέλεξαν συνειδητά το ΙΕΚ για να αποκτήσουν ειδικότητα που θα τους εξασφαλίσει ποιοτική επαγγελματική αποκατάσταση. Το 2012 το συνολικό αντίστοιχο ποσοστό ήταν 5% (ΓΣΕΕ 2020).
Να λοιπόν τι είναι τα πανεπιστημιακά τμήματα ανέργων και που ψάχνουν σήμερα δουλειά με τα ΙΕΚ. Είναι η μόνη διέξοδος.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
|

@Αναστάσης
Αλλοίμονο στους νέους που δέχονται να τους αποκαλείς εσύ ''φτηνό κρέας'' για κομματικούς σκοπούς γνωστής κομματικής θεωρίας.
Εγώ μίλησα για οικονομική ανάπτυξη με ελεύθερα τεχνικά επαγγέλματα και όχι δουλεία του μεσαίωνα. Παρακαλώ να προσέχεις όταν μιλάς για τη νέα γενιά ακόμα και όταν πρόκειται για τα δικά σου παιδιά.

@@ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
|

Ποτε θα καταλάβει ο κόσμος οτι η αγορά χρειάζεται μεσαία στελέχη αποφοίτους ΙΕΚ που έχουν πρακτική και τεχνική εξειδίκευση και όχι και άλλους αποφοίτους ΑΕΙ που δεν έχουν τεχνικές δεξιότητες;

Ελένη
|

Το πόσα ήδη λειτουργούντα Ιεκ θα κλείσουν από του χρόνου, με το πλαφόν του αριθμού των καταρτιζόμενων που βάλατε, να μας πείτε.

Του παραρτήματος θα γίνει
|

Άντε ωραία.... να κλείσουμε τα πανεπιστημιακά τμήματα.... και να γεμίσουμε κάθε πόλη και χωριό με "παραρτήματα ΙΕΚ". Μα κανείς, τόσα χρόνια?.....

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕ ΛΑΡΙΣΑΣ
|

Μην απαξιώνουμε τα πανεπιστημιακά τμήματα, χαρακτηρίζοντας αυτά ως τμήματα ανέργων. Άλλωστε με τον νέο νόμο τα ΙΕΚ συνδέονται με τα πανεπιστήμια μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων. Δεν αρκούμαστε στους μεσαίους ειδικευμένους τεχνίτες στην φάμπρικα. Στα ΙΕΚ κάνουμε λόγο για επαγγελματική τόσο εκπαίδευση όσο και κατάρτιση.

Αναστάσης
|

@EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τα ''πανεπιστημιακά τμήματα ανέργων'' είναι νεοφιλελεύθερη φράση με συγκεκριμένη στόχευση στον απλό κόσμο και την αγορά εργασίας. Δυστυχώς εσείς είστε και εκπαιδευτικός (όπως γράφετε τουλάχιστον) για τα παιδιά μας τα οποία ενδεχομένως θα τα παρακινείτε να σπουδάζουν σε τέτοια ''μεσαία'' ιδρύματα με ανύπαρκτα δικαιώματα. ο σκοπός της ΝΔ, ουδέποτε ήταν να πλαισιώσει ένα σύστημα με εξειδικευμένους τεχνίτες όπως λέτε εσείς και η ΝΔ, αλλά με το φτηνό κρέας προς όφελος του επιχειρηματία, αυτός που θα μάθει την δουλειά κατα κάποιο τρόπο από κάποιο έμπειρο στέλεχος και θα βγάζει την δύσκολη δουλειά με τον μικρότερο μισθό.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
|

Μπράβο στο υπουργείο για την πρωτοβουλία ίδρυσης νέων ΙΕΚ με συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Πρέπει να ιδρυθούν και άλλα ΙΕΚ τεχνικών ειδικοτήτων σε κάθε πόλη για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.
Το είχα προτείνει προχθές και κάποιοι με περιγελούσαν. Τέρμα ποια με τα πανεπιστημιακά τμήματα ανέργων. Πρέπει να βγουν στην αγορά εργασίας μεσαία στελέχη ειδικευμένοι τεχνίτες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ