Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Δια ζώσης άνοιγμα των σχολείων στις 13 Σεπτεμβρίου εισηγήθηκε η πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας στην Επιτροπή του υπ.Υγείας

Η οριστική απόφαση θα ληφθεί στη συνεδρίαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με τους ειδικούς η οποία θα πραγματοποιηθεί στα μέσα της μεθεπόμενης εβδομάδας
Δημοσίευση: 25/08/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με φυσική παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών  θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στις 13 Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα.

Την εισήγηση αυτή έκανε η  πολιτική ηγεσία  του υπουργείου Παιδείας  στην Επιτροπή του υπουργείου Υγείας , στην κοινή συνεδρίαση , η οποία  θα πραγματοποιηθεί , σήμερα, Τετάρτη.

Ωστόσο η οριστική απόφαση θα ληφθεί   στη  συνεδρίαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με τους ειδικούς η οποία θα πραγματοποιηθεί στα μέσα της μεθεπόμενης εβδομάδας.

Η προσέλευση των μαθητών στα σχολεία θα γίνεται , με την προϋπόθεση ότι θα κάνουν δύο φορές την εβδομάδα , Κυριακή και Τετάρτη, self test, τα οποία θα χορηγούνται δωρεάν από τα Φαρμακεία.Το αρνητικό αποτέλεσμα του self test θα δηλώνεται χειρόγραφα στη συγκεκριμένη φόρμα (σχολική κάρτα) ή ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Οι μαθητές θα πρέπει να φέρουν τη σχολική κάρτα καθημερινά στο σχολείο και να την επιδεικνύουν στον εκπαιδευτικό της τάξης.

Οι εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές,  θα πρέπει να επιδεικνύουν στον Διευθυντή του Σχολείου ή σε άλλο όργανο που θα οριστεί από τον ίδιο πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου.

Στην περίπτωση   που   εκπαιδευτικοί  δεν προσκομίσουν πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου,  , τότε δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στις σχολικές μονάδες, στις οποίες υπηρετούν και επέρχονται οι εξής συνέπειες:

α) Στους μόνιμους εκπαιδευτικούς και τα μέλη Ε.Ε.Π. - Ε.Β.Π., με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης επιβάλλεται, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής και ειδικής διάταξης, το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Κατά τον χρόνο αναστολής καθηκόντων, ο οποίος δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας, δεν καταβάλλονται αποδοχές. Με όμοια απόφαση αίρεται η αναστολή, εφόσον προσκομίζεται πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου.

β) Οι προσωρινοί αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, καθώς και τα μέλη Ε.Ε.Π. - Ε.Β.Π., οι οποίοι κατά την ημέρα ανάληψης υπηρεσίας δεν προσκομίζουν στον Διευθυντή/Προϊστάμενο της οικείας σχολικής μονάδας, στον Προϊστάμενο των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ), στον Προϊστάμενο των Κέντρων Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.), στον Διευθυντή Εκπαίδευσης ή στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου,  δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία. Στην περίπτωση αυτή, εάν πρόκειται για προσωρινούς αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, καθώς και μέλη Ε.Ε.Π. - Ε.Β.Π. του άρθρου 63 του ν. 4589/2019 και του άρθρου 86 του ν. 4547/2018, εφαρμόζονται η παρ. 5Α του άρθρου 62 του ν. 4589/2019 και η παρ. 4 του άρθρου 86 του ν. 4547/2018, αντίστοιχα.

Με απόφαση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων δύνανται να καθορίζονται περαιτέρω συνέπειες για όλους τους προσωρινούς αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, καθώς και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. που μετά την ανάληψη υπηρεσίας παραβαίνουν άπαξ ή και επανειλημμένως στα παραπάνω οριζόμενα.

Σχόλια (14)

 
Ioannis Karamitsas
27 Αυγ 2021 21:59

Και με τους γονείς τι γίνεται; Μπορούν να προσέρχονται στο σχολείο χωρίς κάποια προϋπόθεση;

 
Προβληματισμένος
27 Αυγ 2021 21:30

Όσο τα παρακολουθεί κανείς, τόσο απογοητεύεται. Δυστυχώς...
Το Υπουργείο γνωρίζει από ακαδημαϊκά, εκπαιδευτικά, διοικητικά, ιατρικά...
Δεν ρωτούμε κανέναν που δεν ξέρει; Ίσως εκείνος, ανάλογα με την περίπτωση, παραπέμψει σε ειδικούς, εκπονήσει μελέτες, συνεργαστεί με επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων και βγάλει ένα καλό αποτέλεσμα.
Μήπως αυτό ΔΕΝ είναι το ζητούμενο;

 
διαπορων
27 Αυγ 2021 19:43

Μάλλον κάτι δεν πάει καλά σε αυτή τη χώρα, όταν οι πολιτικοί εισηγούνται στους επιστήμονες πάνω σε θέματα υγείας!

 
Άδωνις
27 Αυγ 2021 10:38

@ΔΙΚΑΙΟΣ
Όπως και πέρυσι στη Θεσσαλονίκη του Αγίου Δημητρίου λέτε ε?.....

 
ΔΙΚΑΙΟΣ
27 Αυγ 2021 01:13

Πρέπει να μάθουμε να εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και όλους αυτούς τους πολιτικούς που τους εμπιστεύονται! ΔΙΚΑΙΟΣ

 
ΠΕΠΗ
26 Αυγ 2021 20:55

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΚΟΜΑ. ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙ

 
13 Σεπτεμβρίου
26 Αυγ 2021 19:14

Και πώς είχα την εντύπωση τόσο καιρό ότι οι "ειδικοί" εισηγούνται;;;

 
ΔΙΚΑΙΟΣ
26 Αυγ 2021 18:43

Το Υπουργείο σωστά θέλει και εισηγείται το άνοιγμα σχολείων δια ζώσης ...... Όμως, τα επιδημιολογικα δεδομένα και η τελική απόφαση θα προέλθη από τις 2. πλευρές - δηλαδή - το Υπουργείο θα εισηγηθεί [1] και η Επιτροπή θα γνωματεύσει [2] και θα αποφασίσουν το καλό και το δίκαιο. [3] Είναι ξεκάθαρο. Δεν φτάνει η αγωνία μας ως γονείς που θα στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο; που στα διαλείματα θα σπρώχνονται για να πάρουν το σάντουιτς και το ρόφημα. Ποιος εκπαιδευτικός στο διάλειμα θα μπορέσει να τα φροντίσει όλα αυτά; Το θέμα είναι θέλουμε να έχουμε υγιείς νέους; Είμαι δίκαιος αλλά ζητώ τη γνώμη των ειδικών και την ακούω.

 
Τα ίδια Παντελάκη μου
26 Αυγ 2021 15:28

1. Η κα Κεραμέως δεν έχει ήδη ανακοινώσει το άνοιγμα των σχολείων για τις 13/8, εδώ και 48 ώρες?
https://www.esos.gr/arthra/74189/dia-zosisme-self-test-oi-mathites-kai-r...

2. Δηλαδή αντί να εισηγούνται πρώτα οι ειδικοί της υγείας, εισηγείται πρώτο το Υπουργείο? Οκ, τότε κι εγώ όταν θα πάω στο γιατρό μου, θα του πω πρώτος εγώ τι αρρώστια έχω και τι φάρμακα θέλω να παίρνω..... και μετά ας μου πει κι αυτός τη γνώμη του....

 
Πολίτης 2021
26 Αυγ 2021 13:37

Θα είναι πολύ ενδιαφέρον μα δούμε την διαφορετικοτητα των μέτρων σε σχέση με πέρσι επειδή υπάρχει ο εμβολιασμός. Και ερωτω: Στα παιδιά του Δημοτικού, που ΔΕΝ υπάρχει ο εμβολιασμός θα τους βγάλετε την μασκα; Ομοίως και στου Γυμνασιου; Θα βγαίνουν όλα μαζί διάλειμμα; Αν υπάρξει κρούσμα σε μια τάξη τα υπόλοιπα παιδιά θα πηγαίνουν κανονικά μέχρι να κολλήσουν και αυτα; Πιθανώς σας βλέπω να λαμβάνετε περισσότερα μετρα τελικά για τα παιδιά. Επίσης αν έχετε επαφή με τις υπόλοιπες χώρες έχετε δει τελευταία τα κρουσματα πως έχουν αυξηθεί στα παιδια; Στην συμπαθέστατη Κύπρο ήδη προβληματιζονται με το άνοιγμα των σχολείων ενώ στην Αμερική βλέπουν κατακόρυφη αύξηση στα παιδιά. Άρα πάλι θα ανακαλύψουμε τον τροχό και θα δώσουμε τα φώτα μας στους άλλους

 
Χρήστος
26 Αυγ 2021 11:57

Σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις μόνο οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν self test δύο φορές την εβδομάδα. Άλλαξε κάτι;;;

 
βιολιτζήδες....
26 Αυγ 2021 11:01

... βαράτε βιολιτζήδες...!!!

 
Διπορτο
26 Αυγ 2021 10:45

Το Υπουργείο θέλει, εισηγείται άνοιγμα σχολείων δια ζωσης ...... αλλά να δυστυχώς τα επιδημιολογικα δεδομένα δεν μας το επιτρέπουν και ξανά webex από την αρχή εξ αποστασεως διδασκαλία, τέλεια.

 
Οργανοπαίκτης
26 Αυγ 2021 10:00

Χάρη στην έγκαιρη και αποτελεσματική προετοιμασία από το Υπουργείο όλο το καλοκαίρι, πιστεύω ότι όλα θα δουλέψουν ρολόι.... ε συγγνώμη.... φυσαρμόνικα και φέτος.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ