“Πέρασαν” μόνο τρεις υποψήφιοι στα τμήματα των Εκκλησιαστικών Ακαδημιών μέσω ΓΕΛ

Συγχωνεύονται οι Ακαδημίες από το μεθεπόμενο ακαδημαϊκό έτος

27/08/2021

Ενημερώθηκε: 28/08/2021, 12:58

Άκουσε το άρθρο

Μόνο τρεις υποψήφιοι “πέρασαν” σε δύο από  τα    λειτουργούντα τμήματα των Εκκλησιαστικών Ακαδημιών,μέσω της κατηγορίας των ΓΕΛ, ενώ ο αριθμός των θέσεων ήταν 219. Επιπλέον εισήχθησαν 18 ακόμη υποψήφιοι από την ειδική κατηγορία του 10%

Έτσι 216 θέσεις θα παραμείνουν κενές στο πρώτο έτος , και εκτός από δύο τα υπόλοιπα  τμήματα δεν θα έχουν ούτε ένα υποψήφιο. Το τμήμα Ιερατικών Σπουδών θα έχει δύο φοιτητές και το τμήμα Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής έναν φοιτητή .

Συγχωνεύονται οι Ακαδημίες   από το μεθεπόμενο ακαδημαϊκό έτος

Σύμφωνα με το ν.4823/2021 η ΑΕΑ Θεσσαλονίκης και η ΑΕΑ Ιωαννίνων συγχωνεύονται με την ΑΕΑ Αθήνας από το μεθεπόμενο ακαδημαϊκό έτος οπότε και θα παραμείνουν εν λειτουργία το Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών της ΑΕΑ Αθηνών και το Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών της ΠΑΕΑ Κρήτης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας  οι δύο θεμελιώδεις αλλαγές, δηλαδή η αναβάθμιση των εκκλησιαστικών σχολείων με βάση τα ισχύοντα για τα πρότυπα σχολεία και η ίδρυση της μεταδευτεροβάθμιας εκπαιδευτικής δομής των Σχολών Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών και η σύνδεσή τους με τις ΑΕΑ αλλά και τις Θεολογικές σχολές αποτελούν τις κρίσιμες προϋποθέσεις για την βιωσιμότητα της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης αλλά και την αναβάθμιση του Ιερού Κλήρου.

 

Σχόλια (3)

Μ
|

Και όλη η κοινωνία αυτό θέλει: να κλείσουν κάποιες σχολές.

Ελπίδα
|

Αντί να δώσει τα οφειλόμενα επαγγελματικά δικαιώματα στους πτυχιούχους του τμήματος Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων, τους παραπέμπει σε κατατακτήριες στο τμήμα συντήρησης του Π.Α.Δ.Α. ..

ΑΛΗΘΕΙΑ
|

Εάν θέλει η Υπουργός και η κυβέρνηση να κλείσει Τμήματα, λόγω εξορθολογισμού και Οικονομίας, ας βγει ντόμπρα και να το πει. Δε χρειαζόμαστε π.χ. 5 θεολογικές σχολές κλπ. και θα πρέπει να κλείσουν! Το να βγαίνει και να ρίχνει τις ευθύνες στους καθηγητές Πανεπιστημίων, λέγοντας ότι αυτά καθορίζουν την ΕΒΕ κλπ. δεν είναι τίμιο. Αυτή νομοθέτησε και τον Μ.Ο. και την ΕΒΕ. Απλά πέταξε το δόλωμα στα ΑΕΙ κι αυτά "τσίμπησαν". Τώρα όμως που είδαν όλοι τις καταστροφικές συνέπειες, καταλαβαίνουν ποιος φταίει... Πείτε την αλήθεια κα Υπουργέ: "Ναι, εγώ θέλω να κλείσουν τα Τμήματα"!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ